Ana-Maria Ruse [KF]

The Moon Embracing the Sun – episodul 5

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm, The Moon Embracing the Sun

Tagged: , ,

9

Published on aprilie 08, 2013 with 37 comentarii

The Moon That Embraces the Sun by V.A.

Yeon Woo începe să primească lecţiile de conduită potrivite unei prinţese, timp în care regina-mamă o grăbeşte pe preoteasă să arunce o vrajă asupra fetei, pentru ca aceasta să moară. Vraja trimite un nor negru asupra camerei viitoarei prinţese, lăsând-o pe aceasta inconştientă.

Prinţesa Min Hwa asistă şi ea speriată la discuţia dintre regina-mamă şi preoteasă, din dorinţa primei, care îi spune copilei că de acum poate avea tot ce îşi doreşte.

Vraja o îmbolnăveşte pe Yeon Woo, motiv pentru care ministrul Yoon poate cere regelui ca ea, şi întreaga ei familie să fie alungaţi de la curte. Prinţul Hwon nu poate face altceva decât să privească îngrozit cum viitoarea lui soţie este alungată fără ca măcar să-şi poată lua rămas bun de la ea.

Regina-mamă îl face vinovat de toate astea chiar pe prinţ, care a mobilizat şcolarii în favoarea sa. Medicii nu ştiu de ce boală suferă Yeon Woo, dar preoteasa Nok Young soseşte şi îi spune ministrului Heo că este vorba despre o boală mistică, iar singura cale prin care fata nu va mai suferi este să o omoare chiar el.

Prinţul se deghizează şi o vizitează pe Yeon Woo, oferindu-i cadou un ac de păr pe care îl numeşte „luna care îmbrăţişează soarele” (el reprezentând soarele, iar ea, luna). Cuvintele ei sună ca un adio.

Yeom şi Woon stau de gardă, în timp ce Seol, care îl place pe Yeom, îi urmăreşte. Yang Myung, care rătăceşte prin ţinut, aude întâmplător că o nouă prinţesă va fi aleasă, iar Yeon Woo este pe moarte, şi fuge spre capitală.

Ministrul Heo îl trimite de acasă pe Yeom, sub pretextul că boala ar putea fi contagioasă, după care o trimite şi pe Seol, în ciuda rugăminţilor ei de a rămâne. Yeon Woo se simte tot mai rău, dar reuşeşte să scrie o ultimă scrisoare către prinţ.

Tatăl ei acceptă medicamentul preotesei, cu inima frântă, şi il oferă fiicei sale, care moare în braţele sale, ţinând strâns în mână acul de păr.

Prinţul o visează noaptea cum aceasta îi face o plecăciune, iar apoi primeşte cumplita veste.

***Fotografiile din rezumat sunt capturi din serial***

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

37 comentarii

There are currently 37 comentarii on The Moon Embracing the Sun – episodul 5. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Multumesc frumos pt rezumat,Ana!

  2. Multumim pentru rezumat
    Deci … din pacate nu scapa. Imi pare foarte rau pentru ea. Va fi un episod trist :(

    • Pe internet scria ca va scapa. Insa isi va pierde memoria. Si peste cativa ani se va intoarce cu un alt nume.

  3. Mersi roxanuk , sincer, m-ai linistit
    Apropo imi dai site-ul unde ai citit asta

  4. Cum adica sa moara asa……………Marea Preoteasa avea datoria de a o proteja si nu de a o ucide………

    • dar pana la urma am inteles-o pe preoteasa…

  5. Nu stiu ce sa cred. Cert e ca va fi un episod sfasietor

    • Eu recunosc ca la acest episod am plans cum n-am mai facut-o la nici un film.

  6. apropo, melodiile instrumentale imi plac mult in serial. Din ceea ce ati postat pana acum, aceasta e singura care imi place. e sublima. multumim , ana :)

    • Mai sunt melodii instrumentale :)

    • e melodia 5 din OST; aceeasi tema, altfel instrumentata, in 18;

      • si melodia din generic :)

  7. Daca ati vazut Printesa Ja Mung, ..acolo se petrece ceva asemanator; ea este “sustrasa” lumii ( “moare” pentru lume) si capata o noua identitate…asa ceva se petrece si acum,…este de altfel unica sansa a “vrajitoarei” sa o scape cu viata si sa-si implineasca si promisiunea fata de prietena ei.

    • Asa e,am vazut si eu printesa ja myung,intr-adevar in film ja myung s-a inscenat moartea si peste 2 ani s-a intors la palat ca preoteasa.
      Apropo,pe mine m-a luat plansul la ultimul episod din printesa Ja myung.
      E cineva in aceasi situatie?

    • Da intradevar era singura metoda de a-i indeplini porunca reginei-mame dar in acelasi timp de a-si duce promisiunea la bun sfarsit……Ceea ce am observat este si cauza “mortii” lui Ja Myung (un ac de par al lui Wang Jasil) este oarecum comuna deoarece Yeom Woo a fost cu acul de par in mana atunci cand in ochii tuturor ea era moarta…….

      • Nu am observat treaba cu acul,dar am observat faptul ca si Ja myung si Yeoon woo au luat o otrava cu care si au inscenat moartea

        • poate ca a fost mai mult decat atat….ea nu doar ca a parut moarta ( precum alba-ca-zapada)…dar i s-a si exorcizat acel ‘duh’, de care, prin proprii puteri, nu ar fi putut scapa… problema era.. puterea spiritului ei de-a suporta socul,..pe ideea ca ‘ce nu te omoara, te-ntareste’…..ea isi pierde memoria, dar probabil castiga altceva..

  8. Eu nu inteleg, ce rost are sa stiti de pe acum ce se petrece la finalul serialului? Mai are vreun farmec daca stiti de la inceput?

    • Lasa ca va spun eu,este o regina ,care nu e pe placul regelui,,care se indragosteste de altcineva care il face mai cu picioarele pe pamant si atunci regina se lupta cu fata care a murit! Sper ca ati inteles totul nu mai repet!

  9. mi-au dat lacrimile cand seol il implora pe ministrul heo sa nu o alunge. Atata devotament. Si ma intreb cum va reactiona printul jang myung la aflarea vestii. sper ca asta sa nu il intoarca impotriva printului mostenitor. Iar momentul in care i-a dat otrava sau ce era… saracul… chiar isi iubea fata. a suferit nespus

  10. momentul in care tatal fetei*

  11. e frumos
    am plans mult

  12. Multumesc pentru rezumate!Am pierdut primele 2 episoade si daca nuu erai tu ramaneau pierdute !
    Stiti…Ma gandeam ca,poate,preoteasa i-a dat avel medicament care totusi o va face bine…Ma gandeam ca preoteasa a avut in minte un plan si ca o va proteja pe printesa mostenitoare cum i-a promis prietenei ei.
    Nu sunteti totusi de acord si voi :) ?

  13. @ana..:) n-am cazut de acord ca nu facem spoiler? ..dar gestul preotesei nu poate avea alt inteles…Yeon Woo nu poate sa moara…ea e Luna !
    Si cu cat deschide mai multe “cotloane” ale sufletului…un film e mai bun.

    • Exact! Sa nu facem spoiler!

  14. Va intrebati ce se intampla mai departe, iar unii chiar raspund, stiind deja parcursul, eu zic sa lasa-ti serialul sa se dezvaluie treptat :)

  15. este un episod “de criza”…:I…e normal sa ne punem intrebari si sa cautam raspunsuri….de aceea ne uitam…nu cred ca cineva de aici a vazut filmul acesta inainte. E frumos asa cum curge,..;)

    • Eu l-am vazut, dar nu dezvalui nimic, doar in rezumate, in rest va las sa urmariti si sa descoperiti singuri :)

      • ..nu se pune…:)))

        • Nu se pune, asa-i? :)

      • Si io ,si io!

  16. Cate marsavi fac unii oameni pentru putere!?! Adeseori, asigurandu-si si o felie zdravana de nefericire, pentru ca lucrurile cu adevarat esentiale nu vin, in mod obligatoriu, o data cu puterea. Si pana la urma, nu vine randul fiecaruia sa moara? Trist episod… Amandoi printii au parte de multa amaraciune datorita jocurilor adultilor din jurul lor. E de mirare ca au reusit sa mentina o relatie buna, de frati…

  17. Mi se pare normal ca noi, cei de aici sa nu dezvaluim nimic referitor la desfasurarea episoadelor viitoare sau a finalurilor,deoarece nici mie nu mi-a placut atunci cand am aflat mai devreme ceea ce se va intampla cu Kim Jun……..Asa ca sa fim mai atenti!.

  18. Suntem abia la inceput,chiar daca sunt doar 20 de episoade ,numai acum am ajuns la punctul culminant……….minunat film!Nu merita ratat!

  19. Urmaresc de ani buni filmele coreene difuzate pe programul TVR 1 si pot spune ca industria filmelor coreene istorice este deosebita.Sunt seriale fascinante care te pun cu sufletul la gura si care iti transmit o stare extraordinara care te induce in universul Coreei.Acest serial si multe altele merita vazute! Este cu siguranta unul dintre serialele mele favorite !!

  20. Episodul 5 a fost tragic sper sa “rasara soarele” in serial!

Leave a Comment