Ana-Maria Ruse [KF]

The Moon Embracing the Sun – episodul 17

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm, The Moon Embracing the Sun

Tagged: , ,

moon17-00500

Published on aprilie 25, 2013 with 24 comentarii

The Morning of Palace by V.A

Sperând totuşi că bănuielile sale în legătură cu Wol n-au nicio bază, Yang Myung o vizitează din nou pe aceasta la infirmierie. După plecarea sa, Hwon soseşte şi o strigă pe Wol pe nume ei adevărat, Yeon Woo, iar cei doi izbucnesc în lacrimi, şi se îmbrăţişează. Speranţele lui Yang Myung sunt spulberate, îi priveşte din apropiere.

O hoardă de asasini îşi fac apariţia, iar Woon şi prinţul se grăbesc să-l salveze pe rege, şi pe Yeon Woo. Yang Myung e rănit, dar reuşeşte să fugă cu Yeon Woo. Ministrul Yoon ordonă ca şi Nok Young să fie ucisă, dar aceasta fugise deja din ordinul regelui, împreună cu Jan Shil şi Seol. Yeon Woo şi Yang Myung se adăpostesc la templul unde se afla mama acestuia, iar prinţul zace inconştient.

Regele îşi dă seama că Woon îl minte, şi ştie unde se ascund cei doi, şi îl pune la zid pentru asta. Yang Myung îşi revine, iar el şi Yeon Woo poartă o discuţie în care el îşi exprimă sentimentele, iar ea îi mulţumeşte pentru tot ce a făcut pentru ea. Hwon îşi face apariţia şi cei doi se luptă. Yang Myung câştigă, şi îi pune sabia la gât, moment în care Hwon îi spune “Omoară-mă, şi ia tronul”. Desigur, Yang Myung nu face asta.

Înapoi la palat, unde o aduce şi pe Yeon Woo, regele e extrem de fericit, şi nu mai conteneşte cu îmbrăţişările. Yeon Woo stă într-o încăpere din spatele paravanului, iar Hwon o surprinde dintr-o dată cu un sărut. Regina-mamă şi ministrul Yoon ajung la concluzia că trebuie să le găsească pe Yeon Woo şi pe preoteasă, ca să scape de ele înainte ca regele să afle tot, neştiind că acesta ştie deja totul, iar fata e în palat.

Hwon e surprins de regina-mamă, care îi cere să-i înapoieze favorul. Discuţia lor e auzită de Yeon Woo care realizează că regele nu ştie de implicarea prinţesei Min Hwa în cele întâmplate acum 8 ani, şi se teme pentru fratele ei, Yeom. Acesta este vizitat de Seol, care încă îl păstrează în inima ei. Bo Kyung are coşmaruri frecvente, şi e convinsă că rivala ei se află în palat.

Yeon Woo îl surprinde pe Hwon când îl roagă să îngroape trecutul, pentru că adevărul îl va răni şi mai mult. El îi arată sala tronului regal, şi îi aminteşte de luna care îmbrăţişează soarele, spunându-i că a făcut două ace de păr, unul i l-a dat deja, iar cel de-al doilea urma să i-l ofere în ziua în care devenea regina sa, chiar în palat. Îi pune perechea în mâini, şi o sărută.

***Fotografiile din rezumat sunt capturi din serial***

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on The Moon Embracing the Sun – episodul 17. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Frumos rezumatul! Felicitari… :)
  ..’Yeon Woo îl surprinde pe Hwon când îl roagă să îngroape trecutul, ..’…cum adica?

  • Multumesc! Cred ca ati inteles dupa ce vizionarea episodului :)

 2. ce dragut :*

 3. un film foarte frumos, pacat ca se termina imediat. oare ce va urma? in orice caz, unul dintre cele mai frumoase seriale istorice de la Yi san, dong yi incoace.il urmaresc cu placere a2a oara , acum ca este difuzat pe tvr. multumim pentru rezumat.

  • Si mie imi aminteste de filmul Dong yi,acest serial.IL urmaresc cu mare placere.
   Si eu sunt curios ce serial va urma.

 4. nu este un serial istoric!

  • Cel care urmeaza?

   • Serialul care va urma nu va fi unul istoric?

   • The Moon Embracing the Sun nu este un serial istoric deoarece nu este bazat pe fapte reale!

 5. Mi-a placut mult faza cu sarutul de final,ma bucur asa mult ca cei doi sunt din nou impreuna!

 6. Multumesc pt rezumat,Ana!
  Mi-a placut mult sfarsitul acestui serial, sper ca serialul sa aiba happy ending.

  • …episod***…imi cer scuze pt greseala!

 7. Multumesc pentru rezumat Ana, am citit pentru ca nu rezist pana maine :) Of, totdeauna sunt ramasa in urma cu episoadele… Nu vreau duel intre rege si print!

 8. In subtitrarea filmului, (Carina72) , la inceputul fiecarui episod este urmatorul text:

  Acţiunea acestui serial se desfăşoară
  în Joseon, sub domnia unui rege fictiv.

  Toate personajele şi evenimentele
  sunt fictive şi nu au nicio bază istorică.

 9. De altfel, si-n Wiki, gasim:
  “..the series is adapted from the novel of the same name (…). It tells of a secret, poignant love story between a fictional king of the Joseon Dynasty and a female shaman against the backdrop of Korean traditional palace

 10. Asa este, actiunea este fictiva, regele Hwon nu a existat :)

 11. Saracu Yang Myung imi este foarte mila de el cat poate sa sufere.Si strigoiul ala de rege mereu are ce vrea.Din tot filmul de el imi place dar de proasta aia de dracul de rege numi place de ei

 12. Super episodul de ieri. Si sarutuuuuuuuuuuuuul. Abia astept sa vad ce o sa se intample. Sper sa fie happy end :).

Leave a Comment