koreafilm

Lecţia de gastronomie coreeană

Written by koreafilm. Posted in Cursuri / workshop-uri, Despre noi, Evenimente & Proiecte, Hanshik - Gastronomie, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , ,

64229_178916632260667_362276595_n

Published on aprilie 09, 2013 with 12 comentarii

de Dana Ivancea şi Andreea Neacşu


În demersul nostru de a încerca să ne apropiem de cultura coreeană în toate aspectele ei, iată că a venit timpul și în 2013 pentru o primă incursiune în deliciile culinare pe care ni le promite această frumoasă țară. “Lecţia de gastronomie coreeană”, căci așa s-a denumit evenimentul, s-a desfăşurat în frumoasa și însorita zi de sâmbătă, 6 aprilie, cu începere de la ora 14.


Doritorii într-ale gătitului s-au înscris din timp la adresa de contact indicată şi cu emoţii au venit rând pe rând la sediul restaurantului DAMI din București să înveţe din trucurile a două reţete remarcabile şi apetisante, dar şi foarte îndrăgite de noi cunoscătorii culturii coreene, respectiv: “KIMBAP” şi ” CALIFORNIAN ROLLS”.

Californian Rolls

Kimbap

Neputând să vă furnizăm mai multe informaţii despre acestea, în încercarea de a vă transmite emoția și nerăbdarea pe care am avut-o vă spunem doar atât: că întotdeauna preparatele coreene ne-au atras ca un magnet fără a avea curajul să venim în întâmpinarea procesului lor tehnologic.

În aparenţă simple şi din punct de vedere al ingredientelor, dar şi din punct de vedere al preparării, totuşi tehnica rulării, sincer vorbind, ne-a creat ceva probleme şi ne-a cam dat bătăi de cap. Astfel, că fără ajutorul celui care a venit în sprijinul mai multor evenimente ale Asociaţiei Interculturale Româno-Coreene, printre care se numără şi acesta, Domnul Yang Seung Gwan, care este directorul restaurantului DAMI precum şi preşedintele Asociaţiei Coreenilor din România, a fost de data aceasta amfitrionul evenimentului, bucătarul-şef, care ne-a împărtăşit din secretele şi experienţa sa în ale gătitului în general, dar în special, în tainele preparării KIMBAP-ului.




Pe lângă această lecţie deschisă de gastronomie, în holul restaurantului a avut loc şi un târg cu obiecte coreene şi handmade-uri realizate de iubitorii de artă coreeană, precum şi produse culinare tradiţionale coreene puse la dispoziţie tot de Domnul Yang care a dorit să ne ofere ajutor deplin în desfăşurarea evenimentului nostru şi căruia cu recunoştinţă şi mult respect îi mulţumim din suflet.


La acest eveniment au participat colegii noştri de asociaţie din Craiova, care au venit în număr mare şi care ne-au ajutat cu obiecte realizate de fetele de la Liceul de Arte şi de alţi membrii ai clubului oltean, precum şi doritori într-ale “bucătărelii”. Oameni de toate vârstele au participat la ora de gastronomie coreeană, la fel cum iubitorii de artă şi cultură coreeană care au admirat şi cumpărat produse şi obiecte coreene au fost, de asemeni, de toate vârstele. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, reflectând faptul că amploarea şi interesul pe care l-a stârnit “Valul coreean” cu tot ce implică acesta: artă, cultură, istorie, cinematografie, muzică, arhitectură, călătorii, modă şi stil, etc nu are limită de vârstă.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Lecţia de gastronomie coreeană. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Multumesc,minunata recenzie.Astept cu mare interes si altele de acest gen.

  2. multumim fetelor ptr. frumoasa retrospectiva. a fost o zi minunata. sa avem parte de cat mai multe evenimente frumoase. pupici.

  3. Da ,taticu ,din ce vad eu,a fost o zi reusita! Ati si papat din ce ati facut? Nu va durut burticuta? Ah ,urla invidia in mine! Sper sa am si eu parte vreodata de asa veniment!

  4. waa..se vede ca v-ati simtit minunat! adica inconjurat de mancare si atatea lucruri frumoase cine n-ar face-o? :) sunt foarte dragute acele hanbok-uri din hartie si desenele (acum am mai evoluat deci cred ca le pot face si eu:)) ), vad si o bratara cu FT Island si toate acele lucruri colorate…Multumim ca ati impartit si cu noi o parte din acea zi :D ^.~

  5. Mulţumim pentru frumoasa prezentare, se pare că v-aţi simţit foarte bine, mâncarea arată minunat, hanbok-urile din hârtie sunt atât de drăguţe, la fel şi desenele şi brăţările sunt foarte drăguţe :)

  6. Hehehe… ma bucur ca va place ce vedeti… dar trebuia sa veniti si sa gustati… totul a fost tare bun.. :)
    si ma bucur ca va plac produsele… majoritatea sunt facute de oltencele mele :)) in frunte cu mine, bineinteles… uffff… ce modesta sunt =))

    • Carina, eu cred ca sunteti prea modeste pentru cate ati facut pana acum pt a promova tot ce tine de valul coreean in Romania,asa ca din partea mea nu aveti decat FELICITARI si MULTUMIRI, si aveti cu ce sa fiti mandre!

  7. Multumim frumos,fetelor! Ati facut un lucru minunat si ma bucur si mai mult ca ne-ati impartasit si noua din acel eveniment….iar obiectele realizate de voi sunt la fel de frumoase. Felicitari!

  8. A fost o zi minunata! Si mancarea coreeana e foarte buna. Felicitari pentru eveniment, le astept pe urmatoarele. :)
    Bucuroasa pot da o mana de ajutor la alte evenimente in limita timpului disponibil. :)

  9. Mancarea arata delicios si suvenirurile sunt super dragute. Hanbok-uri, desene, cutiute ornate… Acum chiar imi pare rau ca nu am putut veni… Sper sa fie ceva mai aproape de Cluj data viitoare sau sa fiu mai libera sa pot veni si eu.
    Felicitari organizatorilor! Ati facut o treaba excelenta :).

  10. multumim frumos pentru cuvintele incurajatoare si pentru imboldul pe care ni-l dati…sper ca la urmatorul eveniment….sa fiti si voi…sa fim mai multi sa ne bucuram impreuna……multumim…!!!!!pentru sprijin…

  11. Iubesc Coreea si iubesc mancarea coreeana intr-o asemenea masura incat acasa gatesc numai “coreeneste”:). M-am gandit sa impart si cu alti iubitori de cultura si gastronomie coreeana ce am invatat in aproape 8 ani de la primul contact cu “valul coreean”. Retetele si experientele mele culturale le gasiti pe http://www.e-mancarecoreeana.blogspot.com

Leave a Comment