Ramona J. [KF]

I Do, I Do (kdrama)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , ,

1

Published on aprilie 24, 2013 with 14 comentarii

de Celine_blue şi Ramona J.

꽃보다 그녀 That Girl Over Flowers – Yesung (Super Junior)

Image and video hosting by TinyPic
I do, I do (아이두 아이두 ) este o comedie romantică în 16 episoade, difuzată pe canalul MBC între 30 mai şi 19 iulie 2012, luând locul dramei The King 2 heartsşi fiind urmată de Arang and the Magistrate.
Regia a fost semnată de regizorul Kang Dae Sun ( My Princess, Damo, My Name is Kim Sam-Soon), iar scenariul a fost conceput de Jo Jung Hwa(Stranger than Paradise, Shining Days).
Distribuţia principală este următoarea:
Kim Sun-a(Scent of a Woman, The City Hall, Night after Night, My Name is Kim Sam-soon) în rolul lui Hwang Ji An.
Image and video hosting by TinyPic
O femeie de afaceri, trecută de 30 de ani (de ceva vreme), care este directorul unei cunoscute companii de încălţăminte (brand-ul ei fiind cunoscut ca având cea mai bună calitate).Mai este numită şi Regina pantofilor. În viziunea ei, lumea are două culori:alb şi negru, totuşi culoarea ei preferată este roşu. Este o fire autoritară ( se poate spune că are un caracter mai din topor), foarte ambiţioasă, nu-i pasă decât de cariera sa şi de pasiunea ei pentru pantofi. Se dedică trup şi suflet visului ei de a ajunge în culmea piramidei în acest domeniu. Este un şef exigent, greu de mulţumit şi predispus în orice clipă la crize de nervozitate, isterie mai ales atunci când este stresată. Încâ de când era foarte tânară a avut o afinitate inexplicabilă pentru încălţăminte,sentiment care a făcut-o să se alăture unei companii producătoare de încălţăminte. După ani grei de muncă, timp în care a depus multă pasiune în ceea ce a făcut, ajunge în funcţia de director al acestei companii. În locuinţa personală are o cameră destinată special doar încălţărilor de toate tipurile, de care este foarte mândră şi de foarte multe ori, atunci când trebuie să lucreze, să ia o decizie importantă sau să se reculeagă, apelează cu drag la această cameră fiind locul ei preferat.
Image and video hosting by TinyPic
Lee Jang-Woo(Glory Jane, Smile Again) apare în rolul lui Park Tae Kang.
Image and video hosting by TinyPic
Tae Kang este un tânăr abia trecut de 20 ani, cu mari speranţe că va ajunge într-o zi să fie bogat şi să locuiască în cartierul de lux Gangnam (mai exact cam în 10 ani), vrea să-şi clădească o situaţie financiară foarte bună, visează să cumpere immobile cu apartamente pe care să le închirieze oamenilor săraci la jumătate de preţ. Nu are studii superioare, ci doar are o diplomă de liceu, este vânzător de pantofi de “lux” contrafăcuţi fiind mereu pus pe fugă, de frica poliţiei, care în orice moment poate să-l salte pentru marfa contrafăcută. Copilăros din fire, sincer, putin cam imatur, un zăpăcit simpatic cu un sufletul pur şi un zâmbet fermecător, reuşeşte încet-încet să-i cucerească pe cei din jurul său cu firea lui de a fi, chiar şi pe dura Ji An. Îşi doreşte să ajungă un mare designer de pantofi şi reuşeşte să fie angajat în compania unde Ji An este directoare, ca designer de pantofi, fără să aibe o prea mare experienţă în domeniu.Chiar dacă n-are o situaţie financiară care să-i permită un curs de perfecţionare, el ia totul ca pe o provocare şi este dornic să înveţe de la cei din jur, mai ales de la tatăl său, un om cu o vastă experienţă în acest domeniu şi de la Doamna Directoare Ji An.
Image and video hosting by TinyPic
Park Gun-Hyung (Syndrome, The Kingdom of the Winds, When Spring Comes) în rolul lui Jo Eun Sung .Eun Sung este medic ginecolog cunoscut, de 30 şi ceva de ani, fermecător, atractiv şi un burlac convins, asta până să o întâlnească pe Ji An. Se trage dintr-o familie cu tradiţie în lumea medicală şi sub presiunile făcute de părinţi este obligat să meargă la şcoala de medicină pentru a deveni doctor. A ales să ducă o viaţă de burlac deoarece nu vroia să se implice prea mult într-o relaţie stabilă şi pentru că nu se vedea a fi un bărbat însurat cu soţie şi copii.
Lim Soo-Hyang (Iris 2, New Tales of the Gisaeng, Paradise Ranch) în rolul lui Yeom Na Ri.
Image and video hosting by TinyPic
Na Ri este fiica cea mică a preşedintelui companiei Hanyoung de îmbrăcăminte şi încălţăminte, născută dintr-o relaţie extraconjugală a tatălui său, ea nefiind acceptată nici în prezent de soţia preşedintelui. O tânără de 20 şi ceva de ani, a absolvit Institutul S-Mode cu onoruri de top şi în prezent este vicepreşedintele companiei de pantofi şi marele rival al directoarei Ji An. Na Ri este o fată frumoasă, cultivată, cu o inima foarte sensibilă, iar viaţa trăită în disperare şi suferinţă (datorită faptului că este fiica unei amante), a făcut-o să devină, aparent la exterior, o persoană cu o înfăţişare dură şi arogantă, porecla ei este Doamna de Fier. Ea devine automat candidatul principal la fotoliul de preşedinte al companiei, devenind astfel oficial marele rival al directoarei Ji An pe care doreşte să o elimine de pe lista candidaţilor la această funcţie, poziţie la care râvnesc cu ardoare amândouă.
Povestea dramei noastre începe cam aşa:
Simpaticul nostru Tae Kang este târât de urechi de către tatăl său, care este foc şi pară (Park Young-Gyu I am a King, Damo, Protect the Boss, Emperor of the Sea) şi dus la oficiul de evidenţă familială, pentru a fi şters din registrul familiei. Acolo i se comunică acestuia din urmă că acest lucru este imposibil.
„Meduza” Ji An (poreclă primită din partea subordonaţilor terorizaţi de comportamentul său dur şi prea exigent) întârzie la cea de a-70-a aniversare a tatălui său, din cauza unui eveniment de prezentare de modă la care ea şi compania pentru care lucrează, asigură încălţările pentru modelele ce vor defila pe podium.
Image and video hosting by TinyPic
Grăbită, vine în fuga mare, spre restaurantul unde tatăl ei , se presupunea trebuie să ia masa că împreună cu întreaga familie (mai puţin ea) şi prietenii pentru a-şi aniversa frumoasa vârstă de 70 de ani, însă se petrece un „accident” bizar.Ji An încearcă să traverseze o mică străduţă fără să se asigure, dar taman în acel moment, Tae Kang cocoţat pe iubita sa motocicleta „Beyonce” (numele de alint pe care el însuşi i l-a dat), dă peste ea…
Image and video hosting by TinyPic
După o scenă demnă de tot amuzamentul, timp în care Tae Kang se vaietă de parcă ar fi în pragul morţii din cauza accidentului şi acuzând-o că şi-a defectat bunătatea de motocicletă din vina ei, reuşeşte totuşi, într-un final să-i smulgă o promisiune din parte lui Ji An că-i va plăti daunele produse şi o duce pe aceasta la restaurant.
După o discuţie dură pe care o are cu tatăl său (Yun Ju-SangKim Soo Roo, Dae Mul, Princess Ja Myung, Sign, The King of Dramas, Iris 2; iar mama – Oh Mi-Yeon- A Thousand Day’s Promise, Seducing Mr. Perfect), Ji An primeşte o lecţie extrem de dureroasă din partea tatălui, care–i reproşează multe lucruri. În urma acestor discuţii, părinţii fetei pleacă, lăsând-o pe Ji An cu lacrimi în ochi şi cu inima îndurerată.
Image and video hosting by TinyPic
După toate aceste evenimente, Tae Kang şi Ji An merg împreună la restaurantul prietenului lui Tae Kang, pentru a-şi uita un pic amarul, iar asta nu se poate decât în compania unui pahar de soju.
Image and video hosting by TinyPic
Ji An pleacă spre casă puţin cam ameţită din cauza paharelor de soju (semn că licoarea magică i-a cam jucat feste), fiind urmată îndeaproape de Tae Kang. La un moment dat aceasta nu mai reuşeşte să se ţină pe picioare şi îşi adjudecă un loc pe bordură care parcă de mult o îmbia să-I ţină companie. Între timp se porneşte o ploaie torenţială, iar simpaticul nostru aduce o umbrelă pentru ca Ji An să nu se ude.
Image and video hosting by TinyPic
Cei doi se urcă într-un taxi, ca să ajungă în cele din urmă acasă, însă… După o noapte de amor cei doi se trezesc dimineaţă la realitate neînţelegând unde sunt şi ce s-a întâmplat cu ei în noaptea ce tocmai trecuse.
La puţin timp după escapada celor doi, vânzările cunoscutei companii de pantofi unde Ji An era directoare, scad simţitor din cauza creşterii vânzării de pantofi contrafăcuţi.Ji An hotărăşte, să facă ea însăşi o anchetă pentru a descoperi cine se face vinovat de scăderile drastice ale vânzărilor companiei.Tot plimbându-se pe timp de noapte în zona comercială, pe o străduţă se ciocneşte de o persoană ce căra în spate un sac cu pantofi, iar persoana de care se ciocneşte nu este nimeni altul decât partenerul de soju.
După un timp, în urma unei preselecţii, simpaticul Tae Kangeste ales de noul vicepreşedinte al cunoscutei companii de pantofi şi angajat ca şi designer de pantofi.
Părinţii lui Ji An hotărăsc ca este momentul să pună piciorul în prag şi să-i găsească fiicei lor un viitor soţ şi anume nimeni altul decât medicul ginecolog Jo Eun Sung, considerat a fi ginerele ideal şi soţul perfect pentru Ji An. Fiind perfect convinşi şi că el o va ajuta să-şi întemeieze o familie fericită şi o va face să uite de unica şi marea ei pasiune… pantofii.
Eun Sung şi Ji An încep să se întâlnească, el devenind chiar medicul ei ginecolog. După un timp „Meduza” află că este însărcinată, veste care nu prea este agreată de ea. Va dura ceva timp ca Ji An să accepte sarcina şi chiar să păstreze copilul.
Preşedinta companiei madam Jang (Oh Mi-Hee- Lie To Me, Prince Hours, The Snow Queen), „mama vitregă” a lui Na Ri, află de sarcina lui Ji An şi încearcă să o convingă să renunţe la sarcină, spunându-i că un copil în acest moment nu va face decât să-i distrugă cariera şi visul său de a deveni după atâţia ani de muncă, preşedintele acestei companii.
Image and video hosting by TinyPic
Lucrurile încep să se complice din ce în ce mai mult pentru cei patru eroi:Ji An, Tae Kang, Eun Sung şi Na Ri, fiind implicaţi în cele din urmă, într-un cerc amoros.
Image and video hosting by TinyPic
Tae Kang este îndrăgostit până peste cap de Ji An şi încearcă să se apropie de ea prin diverse metode, în ciuda faptului că bănuieşte că este însărcinată cu Eun Sung.
La început relaţia dintre cei doi bărbaţi ce o curtau pe Ji An este una puţin cam rece, dar după ce fiecare îşi dă toată silinţa ca să aibe grijă cum pot ei mai bine de aceasta, relaţia lor se mai îndulceşte, ba mai mult chiar Tae Kang îi trimite lui Eun Sung acasă o femeie care să-l înveţe cum să gătească, pentru ca acesta să-i gătească numai mâncăruri bune lui Ji An, ţinând cont că este însărcinată şi trebuie să mănânce bine şi sănătos.
Image and video hosting by TinyPic
Tae Kang se hotărăşte să o ceară în căsătorie pe Ji An şi este dispus să accepte copilul altuia, însă ea îl refuză, considerându-l un copil imatur. Iar ea nu se poate vedea căsătorită cu el, dar în schimb îi mărturiseşte că el este tatăl micuţului pe care-l poartă.
Image and video hosting by TinyPic
Tae Kang trece repede peste acest şoc şi începe să fie din ce în ce mai preocupat de starea de sănătate a lui Ji An, mai ales de ceea ce mănâncă, are grijă să-i aducă chiar şi în timpul serviciului câte un suc proaspăt de fructe, lapte, să-i care dosarele şi poşeta, de multe ori îi aduce încălţăminte cu talpă joasă pentru a nu-şi obosi picioarele (ea fiind înnebunită după pantofi stiletto), nu o lasă să meargă prea mult pe jos, are grijă să nu lucreze exagerat de mult şi o obligă să-şi ia câteva momente de respiro din când în când, începe să fie foarte protector şi are grijă ca nimeni să nu o lovească pentru a nu avea probleme nici ea şi nici sarcina.
Image and video hosting by TinyPic
La companie, madam Jang, actuala preşedintă, organizează un concurs în urma căruia fotoliul de preşedinte al companiei de pantofi să fie ocupat de una din cele două rivale Ji An şi Na Ri, unde vor participa cunoscuţi designeri internaţionali, care vor alcătui juriul. Ele vor trebui să-şi aleagă un asistent şi o echipă din cadrul angajaţilor pentru a participa la concurs. Proba constă în conceperea unei perechi de încălţăminte care să uimească întreg juriul. După cele două prezentări, una mai spectaculoasă decât alta, juriul hotărăşte ca Ji An să fie câştigătoarea. Aceasta, spre surprinderea tuturor, recunoaşte că meritul nu este numai al său, ci şi al asistentului ei Tae Kang, care împreună cu tatăl său şi un prieten, angajat al companiei, au conceput şi făcut minunata pereche de sandale numită de Ji An „Romantic Armor”.
Image and video hosting by TinyPic
Odată cu trecerea timpului, gheaţa din sufletul ei şi reticenţa pe care o simţea pentru Tae Kang dispar, iar Ji An îşi dă seama că-l iubeşte cu adevărat pe zăpăcitul care este tatăl copilului ei, ajungând la concluzia că ar trebui să lase să decurgă totul de la sine în privinţa relatiei dintre ei şi că ar trebui să treacă peste toate prejudecăţile celor din jur.
Image and video hosting by TinyPic
Madam Jang îi spune lui Na Ri că ea este moştenitoarea de drept al fotoliului de preşedinte al companiei.Totuşi, aceasta este conştientă că Ji An ar fi cu mult mai potrivită pentru această funcţie şi hotărăşte că cea pe care o considera până atunci rivala sa, să fie numită ca preşedinte al companiei de încălţăminte, tocmai atunci când aceasta se hotărâse să renunţe la carieră de dragul copilului.
Timpul trece şi lui Ji An îi vine sorocul naşterii. Ea este însoţită peste tot de Tae Kang, chiar şi în sala de naştere, unde în timpul durerilor îi „şifonează” acestuia puţin frizura, îi reproşează că totul e numai din cauza lui şi îl ameninţă că dacă pleacă din sală şi o va lăsa singură, el va muri, iar pentru tot restul vieţii sale, ea va încerca să se răzbune pe el, pentru durerile insuportabile pe care trebuie să le îndure şi asta numai din cauza lui.
Apoi Ji An începe să-i adreseze o avalanşă de porunci după cum urmează: el va trebui să o trateze bine pentru tot restul vieţii şi să fie mereu la dispoziţia ei, va trebui să gătească, să facă prin casă curăţenie, să spele rufele, să aibe grijă de copil şi cel mai important lucru să fie pentru totdeauna sclavul ei şi al copilului.
Image and video hosting by TinyPic
Săracul „nevinovat”, după toate aceste tornade de porunci şi ameninţări, o întreabă cu o feţişoară inocentă, dacă asta este de fapt o cerere în căsătorie. Aceasta, nici nu-i ia în seamă întrebarea, ci îl obligă să-i răspundă dacă este de acord să îndeplinească toate poruncile ei şi după ce Tae Kang îi declară „ Mama lui Ankle (alint pus de ei copilului) Te Iubesc” este scos afară din sala de naşteri, iar mai târziu Ji An dă naştere unei frumoase fetiţe.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
“Care este drumul cel bun? În ce direcţie ar trebui să o iau? Probabil că voi trăi cu multe îndoieli, preocupări și mă voi panica. Dar nu mă mai tem.Viața nu merge aşa cum m-am asteptat, dar îmi aduce cadouri neasteptate. Dragostea mea, copilul meu … și toţi oamenii cărora le sunt recunoscătoare … Oare la ce cadouri ar trebui să mă aștept de la viitorul dur care vine cu paşi repezi? Sunt foarte curioasă.”
Image and video hosting by TinyPic

Surse: asianwiki, wikipedia, hancinema, soompi, koreandrama, kdramastars, facebook, allkoreandrama, imbc.com

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on I Do, I Do (kdrama). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Felicitari, fetelor! Ati facut o presentare excelenta si super haioasa. Parca si vedeam cum se derulau diverse scene in fata ochilor si m-a facut sa zambes :).

 2. Mulţumim pentru prezentare Ramona, serialul pare foarte frumos şi tare aş vrea să se difuzeze şi la noi într-o zi :)

  • multumesc , insa nu este numai meritul meu este si al lui celine, fara ea nu as fi putut sa-l fac :)

 3. Felicitari Ramona pentru prezentare – am vazut serialul, iar rezumatul mi-a readus in memoria imediata “felii” mari din episoadele acestei comedii spumoase.

  • hihihi mai ales episodul 9, cine a vazut serialul stie despre ce vorbesc :))))

 4. Ramo,Celine,santeti grozave,nu ma dau in vant dupa acest gen de filme,dar prezentarea voastra amuzanta ,m-a convins sa-l trec pe lista!

 5. waaa…chiar ati muncit foarte mult la prezentare! stiam de film de cand a aparut, dar nu m-am gandit pana acum sa-l vad. Povestea pare interesanta si devine amuzanta mai ales din cauza acelor decoruri, putin exagerate (camera cu pantofi sau umbrela aceea uriasa :)) ) Eu una am ras doar citind si uitandu-ma la imagini, deci sigur o sa-l vad in curand. Multumim mult fetelor pt. prezentare! fighting :D

 6. oau, chiar l-am trecut pe lista de ceva vreme sa il vad. Imi plac comediile spumoase si imi place de Kim Sun A, daca drama e la fel ca My Name is Kim Sam Soon garantat voi rade cu lacrimi. Multumum, fetelor!

 7. Multumesc Celine si Ramona! Foarte frumoasa prezentarea!!! Serialul este si el incarcat de tot felul de momente hazlii si romantice, deci cred ca merita vazut. Sper sa fie difuzat si la noi candva!

 8. Nu l-am vazut, pt ca nu e neaparat genul meu, dar va felicit fetelor pt prezentare :) Si la mai multe!

 9. Ce draguti sunt:)…felicitari fetelor:)

 10. prezentarea este foarte bine facuta pentru asa un film plin de viata moderna si koreea si rasturnari de situatie . Mi se pare greu de urmarit pentru un tinar de la noi , rupt de asemenea realitati in viata si preocuparile sale dar perfect folositor celor ce vor sa traiasca si sa fie adaptabili vietii in tarile din Europa sau oriunde in lume . Eu urmaresc cu placere filmele moderne coreene de pe canalul Eforia , de exemplu cel de la ora 16.00, numit parca Destin nedrept -cu actori foarte cunoscuti de cca 50-60 aani din serialele istorice .Tinerii sint si ei frumosi si cunoscuti si actiunea se petrece in ULSAN , in santierul naval si in lumea specialistilor din acest domeniu, din zona , ultra bogati si alte familii modeste . Copii sint si ei cunoscuti si buni actori asa ca merita sa va ocupati de acest serial pe care putem s ail vedem cu totii si care are o mai mare apropiere de modul nostru d ea vedea viata si relatiile interumane . Cel putin pentru noi , fanii de virsta a 3-a . Revad bineinteles cu bucurie reluarile de pe TVR 1 si pe national dar bucuria mea de seara este Profetul si actorii sai . Cred ca le-a fost ingrozitor s afilmeze zile in sir in costume d erazboi, pe ploaie si ninsoare calare si in tabeta d ecorturi dar rezultatul este spectaculos . Copii coreeni nici nu trebuie s ainvete prea mult la istorie , au totul pe imagine in DVD-uri . Nu uitati urmariti DESTIN NEDREPT care a inceput d ecca 1 saptamin ala ora 16.00 pe Eforia tv . poate faceti o prezentare a actorilor d evirsta a 3-a care sint surprinzatori in haine si personaje din zilele noastre .dupa ce in acelasi timp ii vezi in acelasi timp pe National si TV i serialele istorice DAE JO YOUNG sau MUHYULL .

  • Si eu urmaresc cu placere acel film. Destin nedrept sau May Queen cum e titlul pe engleza. Este o drama interesanta cu multi actori buni si o poveste emotionanta.

  • Si Profetul/The Great Seer este un alf serial foarte bun. Cand am timp ma uit si la el. Si se uita si tatal meu. :)

Leave a Comment