koreafilm

That Winter, The Wind Blows

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , ,

19

Published on martie 14, 2013 with 26 comentarii

de Celine_blue


That Winter, The Wind Blows (sau Wind Blows in Winter, sunt titluri în limba engleză, Geu Gyeowool, Barami Boonda - în scrierea romanizată sau 그 겨울, 바람이 분다 – în limba coreeană ), este o melodramă de 16 episoade difuzataă începând cu 13 februarie 2013, pe canalul SBS, în zilele de Miercuri şi Joi, luând locul dramei istorice The Great Seer.

Regia şi scenariul sunt semnate de regizorul Kim Kyu-Tae (Padam Padam …The Sound of His and Her Heartbeats, Iris – sezonul 1, A Love to Kill) şi scenaristul (Padam Padam … The Sound of His and Her Heartbeats, The World That They Live In).

● Prima citire a scenariului a avut loc pe 4 noiembrie 2012, la sediul SBS Ilsan Productin Center, în Tanhyun, unde au participat atât actorii care alcătuiesc distribuţia principală dar şi regizorul şi scenaristul. Tot în noiembrie au început şi filmările.

● Subiectul melodramei este adaptat după mai multe drame, în special din Forget Love, o dramă japoneza inspirată dintr-un caz real, dar şi din dramele coreene Don’t Need Love, Summer Scent şi Love Me Not.

● Tot pe 4 noiembrie 2012, SBS împreună cu regizorul fac publică lista distribuţiei : Jo In-Seong, Song Hye-Kyo, Kim Beom, Jung Eunji, Bae Jong-Ok, Kim Tae-woo, Seo Hyo-Rim, Kim Kyu-Cheol, Kim Young-Hoon.

● Pe 2 ianuarie 2013 a fost lansat un Ost special de 9 minute pentru a începe să încingă spiritele şi să atragă atenţia fanilor şi telespectatorilor.

● Pe 31 ianuarie 2013, a avut loc o conferinţă de presă în care au fost prezentaţi cei ce vor forma distribuţia principală a  dramei, după care actorii împreună cu regizorul şi scenaristul au dat câteva declaraţii în legatură cu drama şi rolurile lor.

Song Hye-Kyo a declarat „Mă simt relaxată când joc lângă Jo In-Seong. E un actor pe care mă pot baza oricând şi în plus arată bine, este drăguţ şi are abilităţi de bună calitate în ceea ce face. Am debutat aproape în acelaşi an, avem aceeaşi vârstă, dar nu am avut până acum ocazia de a-l mai întâlni într-un studio de filmare. E bine că ne-am întâlnit în cele din urmă după ce ne-am mai maturizat. Filmările alături de el sunt foarte distractive, pentru că are mare grijă de mine.” despre colegul său de platou.

Pentru a putea să interpretez acest rol bine, a trebuit  să întâlnesc persoane cu handicap vizual,  să-i întreb cum îşi duc traiul zilnic, ce simt ei, ce gândesc ei, cum fac să supravieţuiască având acest handicap dar am şi petrecut ceva timp alături de ei pentru aputea înţelege mai bine viaţa de zi cu zi a acestor persoane încercate greu de viaţă.” a mai  declarat Song Hye-Kyo.

Jo In-Seong şi el a declarat „Chiar mi-a fost dor să joc într-o drama Tv şi sunt fericit că am revenit şi că am ales ca primul meu proiect după revenire să fie o dramă, această dramă”.

Song Hye-Kyo este o parteneră ideală. Este o actriţă frumoasă alături de care poţi juca cu mare plăcere, e o personalitate sensibilă, îşi intră foarte bine în rol, iar relaţia noastră este una foarte specială” a declarat Jo In-Seong despre colega sa de platou.

● Câteva linii sonore sunt compuse dar şi interpretate de Yesung (membru al trupei Super Junior) iar numele uneia dintre piese este Grey Paper.

Versuri traduse în limba română:

Spun asta pentru că-mi pare rău
Spun asta pentru că plângi
Spun asta pentru mi se taie respiraţia
Cuvintele pe care inima mea nesăbuită se pripeşte să le scoată.
Încerc să mă controlez şi să mă stăpânesc
Îmi acopăr gura cu mâinile dar
Cuvintele „ Te iubesc ” rămân de parc-ar fi scrise în inima mea.
Voi merge încet, un pas, doi paşi
Paşii tăi îmi sunt atât de cunoscuţi, un pas, doi paşi,
Te îndepărtezi şi dispari puţin câte puţin cu paşi greoi
În caz că te vei şterge şi vei fi uitată
În caz că nu te zăreşti şi dispari
Într-o secundă, repet aceste cuvinte de mii de ori: nu pleca departe.
Aceasta este ultima oară, o dată, de două ori
Fac promisiuni pe care nu le pot păstra, o dată, de două ori
Cel care ar trebui să fie rănit sunt eu, te rog, te rog.

Aceasta este ultima oară, o dată, de două ori
Fac promisiuni pe care nu le pot păstra, o dată, de două ori
Te îndepărtezi şi dispari puţin câte puţin cu paşi greoi
Cel care ar trebui să fie rănit sunt eu, te rog, te rog.

● În prima zi, adică pe 13 februarie au fost difuzate 2 episoade special pentru a intra în forţă alături de alte 3 drame- Iris 2 (difuzată în Coreea în zilele de Miercuri şi Joi), Queen of Ambition (Luni şi Marti) şi Incarnation of Money (Sâmbătă şi Duminică), în lupta pentru supremaţia din Top a celor mai apreciate drame şi a câştiga un raiting  foarte bun.

● Se pare că bătalia pentru locul 1 deja s-a stabilit între That Winter The Wind Blows şi Iris 2.

That Winter The Wind Blows a pornit cu episodul 1 de la un rating la nivel naţional de 10.1 şi în Seul de 12.2, ajungând cu episodul 9  să aibe un rating naţional de 13.5 şi în Seul de 15.5.

Iris 2 în schimb a pornit cu episodul 1 de la un rating spectaculos de 19.3 în Seul şi la nivel naţional de 17.0, dar se pare că ultimele 4 episoade nu au reuşit să  menţină supremaţia, iar cu episodul 8 a ajuns la 11.2 rating naţional şi 12.4 în Seul.

Deci putem observa că deja locul 1 a fost adjudecat de That Winter The Wind Blows, fiind apreciată această dramă mai mult se pare atât de telespectatorii din Seul cât şi din provincie. Această dramă câştigă puţin câte puţin teren în faţa lui Iris 2 şi reuşeşte nu numai să-şi menţină prima poziţie dar îşi măreşte punctele de rating.

Distribuţia principală este alcătuită cam aşa:

Jo In-Seong (Frozen Flower) în rolul lui Oh Soo, un jucator de jocuri de noroc profesionist, cunoscut ca fiind cel mai bun jucător în cartierul Cheongdam.

De mic a rămas fără părinţi, mama sa abandonându-l  de la o vârstă fragedă în faţa unui orfelinat. Îşi pierde într-un tragic accident prima iubire ajungând astfel să nu mai creadă în acest sentiment. Oh Soo este plin de ambiţii şi de vise de a deveni bogat. Îşi petrece zilele jucând jocuri de noroc şi mergând la băut cu femeile. Este o fire rece şi lasă numai cicatrici în inimile femeilor care greşesc să se îndrăgostească de el. Dar atunci când o întâlneşte pe Oh Young, fură locul şi identitatea fratelui mai mare al acesteia, dându-se Oh Soo şi parcă gheaţa din inima sa, se topeşte încet încet.

Song Hye-Kyo (Hwang Jin-Yi, All In, Autumn in my Heart) în rolul lui Oh Young, moştenitoarea unei mari corporaţii şi care are o existenţă singuratică datorită handicapului vizual. Ea şi-a pierdut vederea de la o vârstă fragedă iar tatăl ei a murit recent. Este o fire foarte inteligentă şi are o percepţie specială faţă de sunet şi gust. Se descurcă bine la sport şi studii, predă limba engleză persoanelor cu deficienţe de vedere şi chiar îşi extinde ariile în afaceri. Suferă de un sentiment crunt şi acela de a nu putea avea încredere în nimeni, deoarece toţi cei din jurul său o folosesc şi o mint fără resentimente.

Kim Beom (Padam Padam … The Sound of His and Her Heartbeats, Boys Over Flowers, East of Eden) în rolul lui Park Jin-Sung, unui tânăr neglijent şi nepoliticos. Ştie numai să se certe, face de toate- mai mult rele şi crede orbeşte în Oh Soo pe care-l consideră un erou şi alături de care îşi doreşte să aibe un viitor strălucit. Se poartă de parcă el este cel mai tare şi tot timpul aterizează în situaţii nu tocmai plăcute. Deşi este privit ca mâna dreaptă a lui Oh Soo, Jin-Sung este incompetent şi lipsit de răbdare. Indiferent de circumstanţe Jin-Sung rămâne mereu alături de Oh Soo, deoarece preţuieşte relaţia lor şi nu-l poate abandona.

Jung Eun-Ji (membră a trupei A-Pink) în rolul lui Moon Hee-Sun şi este sora mai mică a primei iubiri a lui Oh Soo. Trăieşte sub iubirea şi protecţia părinţilor şi a surorii sale angelice. Dar toată fericirea ei este zdruncinată odată cu moartea surorii sale, din cauza lui Oh Soo. Stă în preajma lui Oh Soo numai pentru a se putea răzbuna pe acesta. Ajunge să o cunoască pe Oh Young dar nu o poate urâ ci o consideră exact ca o soră şi chiar o găseşte ca fiind foarte frumoasă.

Bae Jong-Ok (Kim Soo Ro, The Iron King- mama lui Soo Ro) în rolul lui Wang Hye-Ji, mama vitregă a lui Oh Young şi în acelaşi timp femeia care i-a despărţit fără nici un resentiment, părinţii acesteia când ea era mică. Este o femeie vicleană, rea şi tot timpul complotează în spatele fiicei sale vitrege.

Lee Jae-woo (Sign, The Iron Empress, Babyfaced Beauty) în rol cameo, fiind adevăratul frate mai mare a lui Oh Young. Moare chiar din primul episod  lovit de o maşină se pare din cauza lui Oh Soo cel fals.

Destinul face ca noul Oh Soo să fie căutat de nişte tipi, datorită unei datorii foarte mari pe care o avea acesta la şeful acelor tipi dar şi de poliţie. El fuge de aceştia şi este văzut şi de adevăratul frate a lui Oh Young. Cel din urmă îl strigă pe falsul Oh Soo dar când vede că acesta nu-l aude deoarece fugea mâncând pământul, o ia şi el pe urmele  amicului său deoarece nu înţelege ce se întâmplă cu acesta. Dar destinul hotărăşte ca adevăratul Oh Soo să fie lovit mortal de o maşină chiar în faţa amicului său şi a surorii sale  care striga disperată de pe trotuar după un taxi, deoarece fusese anunţată că starea tatălui său se înrăutăţise şi era pe moarte. Până la urma tatăl lui Oh Young moare iar ea rămâne moştenitoarea uriaşei companii. Locul fratelui său este luat de Oh Soo cel fals, cu scopul de a face rost de suma uriaşă de bani pe care o datora unor tipi foarte dubioşi. La început Oh Soo întâmpină duritatea şi reticenţa lui Oh Young, dar cu timpul aceasta începe să-l accepte…

Eu vă invit să urmăriţi această dramă pentru că merită tot interesul vostru şi sper să vă cucerească într-u totul.

Surse: koreandrama, asianwiki, wikipedia, wiki, soompi, dramabeans, hancinema, allkpop.

Doresc să mulţumesc frumos prietenei mele Diana Ţiţirigă pentru ajutorul pe care mi l-a dat la traducerile din limba engleză în limba română.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

26 comentarii

There are currently 26 comentarii on That Winter, The Wind Blows. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Superb serial, urmaresc fiecare episod cu sufletul la gura, actorii sunt nemaipomeniti (in special Jo In Seong) ;) Ahh, si se vede mana regizorului si scenaristului de la Padam, Padam, se aseamana din multe puncte de vedere cele doua seriale :)

  • Eu am inceput Padam, Padam, dar nu l-am terminat si vreau sa-l termin, la vara cand iau vacanta :D:P, plus ca scenarista a scris The word they… nu mai stiu complet titlul unde rolul principal e a lui SHK si mai juca acolo si mama vitegra de aici si se vede mana scenaristei=> adica scenariu apropiat realitatii si dialoguri bine conturate.

   • The World They Live In? Da, Padam merita vazut! Pe mine m-a incantat, la fel cum ma incanta si That Winter :)

 2. Eu am inceput sa-l urmaresc in paralel cu Iris 2, dar la Iris 2 am renuntat pt moment pt ca era prea intens, iar eu aveam nevoie de un serial care chiar daca e intens, sa fie diferit de ce vazusem si sa ma detaseze de nebuniile pe care trebuie sa le fac. Si acesta e The Winter… Drept ca nu sunt la zi cu episoadele, dar eu le prind din urma.
  Cine il urmareste, poate ne reintalnim sa-l discutam.
  P.S. Eu vi-l recomand. Si il iubesc pe JIS, inca o data face treaba buna si mi se pare ca se depaseste pe el insusi si e mult mai bun decat a fost in WHIB, dar vreau sa-l revad cu HJW. :D

  • Eu urmaresc si Iris2, si sunt la zi si cu el si cu acesta! JIS intradevar se depaseste pe el insusi, si sigur ca e mai bun decat in WHIB, pt ca e mai matur acum :) Si chipes foc! :D

  • Sunt de acord sa ne mai intalnim sa discutam :)
   Cecilia, apropo, ai auzit vestea cea noua si buna legata de Ha Ji Won? A semnat un contract cu agentia care il impresariaza si pe Jang Hyuk, Sidus HQ. Iti dai seama ca acum au crescut sansele ca cei doi sa joaca impreuna :) Sunt atat de fericita@

   • Am auzit, am citit si astept, cred ca si ea vrea asa ceva, sa joace intr-un serial sau un film in care nu sa nu mai fie in prim plan scenele de actiune, ci altceva, nu stiu… Sa faca un rol de personaj pe care nu l-a jucat pana acuma. Oricum ea zicea ca vrea sa incerce cat mai multe personaje si sa o vada lumea in diferite ipostaze. Dar pana una, alta astept filmulllllllllll ei nou…………………..!!!!!!!!!!!!!!! :D

    • Si eu, in mai va avea premiera :)

 3. e o combinatie interesanta de actori… sper sa imi fac imp sa urmaresc si eu serialul pentru ca sunt convinsa ca merita

  • iar JIS chiar imi place cum joaca

   • Si mie! E imposibil sa nu-ti placa :)) E ft ft talentat, si carismatic si tot ce trebuie :P

 4. deci auzisem si inainte despre drama si se spunea ca e foarte buna, dar nu stiam aproape nimic despre poveste. pare interesant, dar vreau sa incep intai iris 2 si apoi poate va urma asta. despre actori..mmm..i-am vazut pe fiecare dintre ei inainte asa ca m-am familiarizat putin cu ei, mai ales Kim Beom :)) Oricum o sa o urmaresc intr-un viitor destul de apropiat (cred ca in aprilie)si revin atunci cu pareri. Multumesc mult Celine! ^.~

 5. Mi-a placut prezentarea ta ! Sant fericita sa-l revad pe Jo In Sung ! Este foarte bine in acest rol ! Deasemenea Song Hye Kyo si Kim Bum ! Si eu mi-asi dori o reintalnire a lui Ha Ji Won si Jo in Sung intr-un serial cu final fericit ! Prea am plans la WHIB !

 6. Imi place si povestea si sper la un final bun ! Deasemenea muzica este superba !

 7. Scurt, dar foarte intens. Asa mi se pare din descrierea de aici. Imi place subiectul si mai pe la vara cand o sa fiu mai libera vreau sa il vad. O sa incep cu acesta sau Iris 2 in functie de stare de spirit ;))).

 8. Frumoasa distributie! La fel se anunta si actiunea si mai ales mi-as dori sa vad rolul lui Kim Bum….Sper sa il vad si eu online la vara, insa ar fi frumos sa fie difuzat si la noi pana atunci..
  Mii de multumiri, Celine!

 9. Mulţumim pentru articol Celine. Pare un serial foarte frumos şi interesant cu o poveste tristă dar foarte frumoasă şi cu o distribuţie pe măsură, sper să reuşesc să îl văd şi eu într-o zi :)

 10. Eu sunt la ep 4 :X E faina. SHK este extraordinara. Superba, putin spus, am adorat o din Full House, insa aici, rolul de oarba, il joaca genial! :X

  • Eu am vizionat deja cele 11 episoade difuzate! Imi pare rau ca mai sunt doar 5, sper sa aiba un final fericit pt cei doi :)

   • Am ajuns la ep 7 :X :X :X Vreau un kiss intre ei, vreau sa se iubeascaaaa si sa se termine frumosss! :D

 11. Din 27 august, Euforia tv va difuza acest serial, de la ora 16:00.

  • nu s-ar putea interveni pe langa cei de la euforia tv sa inverseze orele de difuzare ale noilor drame? adica That winter e mult mai bun decat celalalt serial, dar e programat de la ora 16.00, cum nu se putea mai prost…merita sa fie de la 17.30..mai sunt cateva zile, poate reusim sa-i luminam…

 12. Stie cineva daca va mai urma un film coreean din tomna pe national tv?Ador filmele istorice..

 13. Din toamnă pe Naţional tv am auzit că va fi difuzat Visul regelui (The King Dream)

 14. Multumesc mult

 15. Poate sa-mi spuna cineva sfarsitul dramei ?
  Au murit sau nu ? Este foarte ambiguu…..offf

Leave a Comment