koreafilm

Invincible Lee Pyung Kang

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , , ,

1

Published on februarie 18, 2013 with 10 comentarii

de Celine_blue


Invincible Lee Pyung Kang (sau Taming on the Heir – titluri englezeşti sau  천하무적 이평강 – în limba coreeană sau Cheonhamujuk Lee Pyung Kang – în scrierea romanizată ), este o miniserie cu 16 episoade, de genul – comedie- romantică, ce a fost fost difuzată în 2009 de postul de televiziune KBS2.
Regia a fost asigurată de regizorul Lee Jung Sub (Ohlala Couple, Hong Gil Dong, The Hero), iar scenariul a fost semnat de scenaristul Park Kye Ok (Cain and Abel ).
Ratingul în medie a episoadelor de 6,2% este extrem de micuţ la nivel naţional, iar în Seul a avut ceva mai mult succes având o medie de 8,45%. Se pare că drama a avut mai mult succes în afara graniţelor, fiind difuzată şi în alte ţări din Asia precum- Rusia şi Tarile Arabe.

Distribuţia principală este alcătuită după cum urmează:
● Nam Sang-Mi, Ji Hyun-Woo, Cha Ye-Ryun, Seo Do-Yeong, Choi Myeong-Gil, Kim Heung-Soo, Kil Yong-Woo.

Printesa Pyung Kang/ Lee Pyung Kang (Nam Sang-Mi – Light and Shadows, Gourmet, Time Between Dog and Wolf ).

În viaţa anterioară prinţesa Pyung Kang a regatului Goguryeo, fusese o persoană răsfăţată şi iresponsabilă, dar în viaţa prezentă Lee Pyung Kang este o persoană puternică, reponsabilă şi ambiţioasă, dorind să fie un angajat model, care îşi duce treburile mereu, cu bine la bun sfârşit. Ea este angajata unui club de golf, dorind să calce pe urmele tatălui său şi să devină disigner de terenuri de golf, iar pentru asta ea munceşte din greu fiind mândră de ceea ce face. Totul părea că merge ca pe roate pentru ea, asta până să apară în viaţa sa, Woo On Dal, fiul risipitor al şefului ei. Între ei încep să existe frecvent ciocniri şi nepotriviri de caracter şi idei, creând nişte situaţii foarte amuzante.

Atât în trecut cât şi în prezent ei mereu se ciondănesc şi nu reuşesc să se pună de acord cu nimic, asta până să apară acei fluturaşi drăguţi în sufletele lor.


Pyung Kang, în viaţa prezentă, are câteodată sentimentul că On Dal îi este o persoană ciudat de familiară, un sentiment duios, lucru pe care nu reuşeşte să-l înţeleagă, când defapt ar trebui să-l urască, pentru că îi face viaţa un infern.

Generalul On Dal/ Woo On Dal (Ji Hyun Woo – Queen In Hyun’s Man, A Thousand Kisses ).

On Dal fusese în viaţa anterioară, un om obişnuit, fiind considerat cel mai mare prost şi fraier din istoria coreeană, asta până s-o întâlnească pe prinţesa Pyung Kang. După ce aceasta apare în viaţa sa, el devine o persoană cu picioarele pe pământ, un general de excepţie şi un erou care îşi va da viaţa pentru ţară şi prinţesa inimii sale.
În viaţa prezentă, el este fiul unui om extrem de bogat, tată care nu-i tolerează acţiunile sale greşite şi pline de iresponsabilitate.

Fiind o fire rece, nu prea amabilă şi arogantă, pretinde celor din jur respect, fără a face nimic pentru a primi aprecierea şi respectul celor din preajma sa.
Lee Pyng Kang o angajată de nivel net inferior lui, în opinia proprie, îndrăzneşte să i se împotrivească mereu, şi-l provoacă să intre în situaţii jenante din punctul său de vedere, tot timpul.
Ca şi în trecut şi în viaţa prezentă, On Dal începe uşor uşor să simtă ceva pentru Pyung Kang şi chiar să-l înţepe fără să-şi poată explica de ce, un sentiment de gelozie, ori de câte ori îl vede pe Edward în preajma ei.

● Edward (Seo Do-Young – The Thorn Birds, Spring Waltz, Emperor of the Sea).

Născut dintr-un tată american şi mama coreeancă, el este un jucător de golf profesionist care a câştigat PGA Champion ship de mai mult ori când era mai tânăr. Edward devine ca şi în trecut, foarte apropiat de Pyung Kang, el chiar îndrăgostindu-se de aceasta. Totodată este cel care irită la maxim nervii lui On Dal, care îşi dă seama că Edward s-a îndrăgostit de simpatica Pyung Kang.

Gisaeng Ja Rak / Kwan Ia Rak (Cha Ye-Ryun – Royal Family, Dr. Champ, Bad Love).

În viaţa din trecut ea a fost prima dragoste a generalului On Dal. În prezent ea este model şi iubita lui Woo On Dal, fiind singura persoană care îl iubeşte cu adevărat în ciuda caracterului său rece şi nu prea plăcut. Asta până să apară în peisaj Lee Pyng Kang, ocazie cu care priveşte neputincioasă cum On Dal se transformă într-o persoană mai umană şi se îndrăgosteşte de sprintena Pyung Kang.

Regina Je Mun/ Je Hwang Hu (Choi Myung Gil – Miss Ripley, The Great King Geunchogo, The Gret King Sejong).

În trecut fusese o regină crudă, care i-a separat pe generalul On Dal şi prinţesa Pyung Kang pentru mai bine de 1400 ani, iar în prezent este un , magnat imobiliar, este o femeie foarte ambiţioasă şi mama vitregă a lui On Dal. Ca şi în trecut şi în prezent crează destul de multe necazuri şi neînţelegeri între On Dal şi Pyung Kang.

Jo Bi Yun (Yeon Mi Joo – Hello, My Lady!, Lovers).
În trecut ea a fost servitoarea devotată a prinţesei Pyung Kang, care şi-a riscat de multe ori viaţa pentru a o proteja pe stăpâna sa, de câte ori aceasta era în pericol sau intra în vreun bucluc. În prezent, ea este cea mai bună prietena şi Unni a lui Pyung Kang, care o ajută şi o protejează ca şi în trecut.

● Je Young Ryu (Kim Heung-Soo – The President, Emperor of the Sea, Princess LuLu).

În prezent el este fiul magnatei imobiliare Je Hwang Hu şi fratele vitreg a lui On Dal. El este o persoană cu multe competenţe şi inventivitate, putând face faţă oricărei situaţii, dar este forţat să renunţe la visele sale şi dragostea pe care o avea pentru Ja Rak, din cauza ambiţiilor mamei sale . În trecut fusese fiul reginei Je Mun şi o iubea ca şi în prezent, pe gisaeng Ja Rak.

Regele Pyung Won/ Woo Pyung Won (Kil Yong-Woo – Rooftop Prince, Poseidon, Loving You a Thousand Times, Emperor of the Sea, Hong Gil-Dong, The Hero).

În viaţa precedentă a fost regele Pyung Won a regatului Goguryeo şi tatăl prinţesei Pyung Kang. La un moment dat când se satură de acţiunile greşite ale prinţesei, el o ameninţă că o va căsători forţat cu fraierul On Dal, dacă nu-şi îndreaptă comportamentul răsfăţat şi iresponsabil, ameninţare pe care o regretă puţin mai târziu, când fiica sa vine şi-i spune plângând că doreşte să se căsătorească cu On Dal ce devenise între timp un brav general.

În viaţa prezentă el este tatăl lui On Dal şi proprietarul unei staţiuni şi a unui club de golf, fiind mereu îngrijorat şi deranjat de acţiunile iresponsabile ale fiului său.
Tatăl lui Lee Pyung Kang moare mult prea devreme, neputând să-şi ducă la bun sfârşit visul de a deveni un mare disigner de terenuri de golf. Opt ani mai târziu, Pyung Kang care vrea să urmeze drumul ales de tatăl său, se angajează la clubul de golf a tatălui lui On Dal.
Tatăl lui On Dal face subit un accident vascular pierzându-şi memoria, în urma căruia între On Dal şi fratele său vitreg intervine o competiţie dură pentru preluarea şefiei staţiunii şi a clubului de golf.
On Dal speră să câştige această competiţie pentru a putea apăra averea tatălui său şi pentru a pune mâna pe partea sa de moştenire, parte care era ameninţată să-i fie luată de mama vitregă şi fiul acesteia. Pyung Kang îşi dă toată silinţa să-l ajute pe On Dal să câştige competiţia.
Într-un final tatăl lui On Dal pare că începe să-şi revină şi reuşeşte să o îmblânzească pe necruţătoarea sa soţie care nu dorea decât să pună mâna pe averea acestuia.
On Dal câştigă ca prin minune dar hotărăşte în urma unei „ discuţii de tip box “cu fratele său vitreg, să-l păstreze alături, recunoscându-i realele calităţi de conducere şi organizare.
On Dal şi Pyung Kang cad pradă iubirii şi când toate sunt bune şi frumoase, totul se termină cu bine.

Eu sper să vă placă, pentru că e o comedie extrem de amuzantă şi de bun gust.

Surse: dramawiki, wikipedia, soompi, alkoreandrama, koreandrama, asianwiki.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Invincible Lee Pyung Kang. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc, Celine! Despre aceasta poveste de dragoste a vorbit Songi in God of War, cand a vrut sa se casatoreasca cu sclavul Kim Jun, nu-i asa? Ca si printesa Pyong Kang s-a casatorit cu prostul On Dal…

  • Da, exact, Liliko. Asta e povestea. Bine ca mi-ai zis ca la ora asta tarzie nu faceam legatura. Interesanta abordare. Ma asteptam sa fie o drama pe tema acestei povesti. nicidecum o comedie. :))).

 2. Serialul pare o comedie 100%, am zambit tot timpul cat citeam recenzia :))) Datorita tie am inceput bine ziua. Multumesc!

 3. Această e povestea despre care vorbea Songi în God of War? Este o poveste frumoasă şi amuzantă şi tare aş vrea să fie difuzat şi la noi :)

 4. Mulţumim Celine pentru prezentare şi pentru că ne-ai lămurit asupra poveştii de dragoste :)

 5. Hi,hi,dragoste cu nabadai,abia astept sa vad si acest film!Multam Celine pentru recomandare!

 6. Chiar pare a fi o comedie spumoasa!!!sper sa fie difuzat si la noi,caci distributia este superba….Multumim,Celine!!!

 7. Si care e legatura cu personajele istorice?

 8. Nici eu nu am prins spilul,dar inclin sa cred ca este un film oglinda,care are corespondenta in lumea reala dar si ce-a din 1800 toamna,zic si io!

 9. Oricum ar fi, daca are si ceva istoric, cu SIGuranta nu am sa-l ratez!

Leave a Comment