koreafilm

Happy Birthday, Jo Seung-woo!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , , ,

1

Published on februarie 12, 2013 with 9 comentarii

de Celine_blue


Jo Seung-wu (Cho Seung-woo) s-a născut şi a crescut într-o familie de artişti, tatăl său Jo Kyung-soo este cântăreţ iar sora sa mai mare Jo Seo-yeon, este actriţă în musicaluri. Culorile sale favorite sunt alb şi negru; îi plac anotimpurile – vara şi iarna; baschetul şi fotbalul sunt sporturile îndrăgite; fructul său preferat este pepenele verde iar hobby-urile sale sunt – pescuitul, muzica şi să se joace cu câinele său. Apropiaţii zic despre el că „ este născut pentru a fi actor şi trăieşte prin muzică”.

La o vârstă timpurie, visa să devină actor de musicaluri.

Dar cu toate acestea în 1999, în timp ce era student la Universitatea Dankook, a fost îndemnat de sora sa mai mare, să meargă la nişte audiţii pentru un film – Chunhyang, audiţii pe care le trece cu brio luând rolul principal, el fiind ales dintre 1000 de actori ce au participat la acele audiţii. Chuhyang a fost primul film coreean care a intrat în compeţia de la Caness, deşi pe piaţa internî nu a reuşit să aibe o audienţă prea mare.

În anii de liceu, Seung-wu, era faimos pentru nerespectarea regulilor şi avea reputaţia unui adolescent lipsit de educaţie. În rucsacul său se găseau mai degraba CD-uri muzicale în locul cărţilor de studiu.

Dragostea mare pe care o avea pentru musicaluri a fost în sfârşit împlinită odată cu rolul principal din filmul ( genul-musical ) Chunhyang. Se pare că norocul îi surâde în anii următori împuşcând caâteva roluri importante pentru cariera lui: Wanee and Junah ( jucând alături Kim Hee-seon şi Joo Jin-Mo) în 2001, Who R.U? ( jucând alături de Lee Na-Young) în 2002 şi popularul The Classic ( jucând alături de Son Ye-Jin şi Jo In-Sung) în 2003.


În special după rolul din The Classic, popularitatea sa a continuat să crească, iar în 2004 a apărut în filmul Low Life ( unde a jucat alături de Kim Gyu-ri), care a reuşit să fie în top cele mai bune filme din BoxOffice-ul coreean.

În 2005 interpretează rolul unui tânăr cu autismin în filmul Marathon, film (inspirat dintr-un caz real) care a avut peste 5 milioane de bilete vândute şi rol pentru care Seung-wu a atras mari laude pentru performanţele sale din partea criticilor şi specialiştilor din domeniu, fiind chiar premiat la gala Premiile 2005 Grand Bell cu premiul de cel mai bun actor. Totuşi, cu toate că în acest an Seung-wu a fost ridicat la rangul de Star în urma succesului său, s-a vehiculat mult timp, în urma unui raport, precum că ar fi vut cel mai mare salariu dintre toţi actorii de teatru-musical din istoria acestei arte.

În noiembrie 2005, el a fost răsplătit cu un bine meritat premiu la categoria Cel mai bun film străin, la gala Hundred Flowers Awards din China. Cu toate acestea el nu-şi uită prima dragoste şi joacă în 2 musicaluri Hedwig şi Jekyll and Hyde, pentru care fanii săi au facut eforturi incredibile pentru a face rost de bilete.

Succesul său atât în lumea filmului cât şi în musicaluri face din el „ Un caz neobişnuit ” printre actorii contemporani.

În 2006 a jucat în Love Phobia şi Tazza The High Rollers, ultimul devenind unul dintre cele mai mari hituri în Blockbuster-ul coreean din toate timpurile.

A urmat rolul din Go, Go 70s, despre o trupa rock and roll , în timpul regimului militar a lui Park Chung-hee şi în The Sword With no Name (unde a jucat alături de Soo-Ae şi Cheon Ho-Jin), în care a interpretat rolul fictiv a unei gărzi regale pentru a putea fi lângă împărăteasa Myeongseong devenind o vreme umbra acesteia.

În 2007 au circulat zvonuri precum el şi actriţa Jung Ryeo-won, formau un cuplu în viaţa reală, ei fiind surprinşi de paparazzi luând cina într-un restaurant cu specific japonez, informaţii negate vehement atât de ei cât şi de agenţiile lor de impresariat.

Pe 15 decembrie  2008, Seung-wu s-a înrolat în armată, pentru a deservi serviciul militar de 2 ani.

După terminarea stagiului militar, în 2010, şi-a făcut revenirea în musicalul pe care îl mai jucase şi în alţi ani Jekyll and Hyde, rol care mereu i-a adus mari succese şi recunoştinţă din partea fanilor şi a specialiştilor din domeniu.

În 2011 revine într-un film sportiv Perfect Game, acţiunea descriind unul dintre cele mai incitante campionate de baseball din istoria Coreei. În vara aceluiaşi an, Seung-wu mai împuşcă un rol principal, într-un musical Zorro.

În 2012 după o întâmplare nefericită pentru actorul principal, Joo Ji-hoon din musicalul Doctor Zhivago, având probleme la corzile vocale, Seung-wu preia rolul principal, transformând piesa într-un adevărat succes. Tot în 2012 mai primeşte încă 2 roluri, unul într-un film The Peach Tree şi altul în drama Horse Doctor, rol cu care şi-a făcut debutul pe micul ecran.

Jo Seung-wu are la activ până acum 12 roluri în musicaluri ( jucate de mai multe ori în decursul mai multor ani) şi 17 roluri în 16 filme şi o dramă.

Premiile sunt deasemenea pe măsura muncii şi talentului său incontestabil:

● 2002 – Korea Musical Awards – Best New Actor,

● 2004 – Korea Musical Awrads – Best Actor,

● 2005 – Baeksang Arts Awards – Best Actor ( Marathon),

● 2005 – Grand Bell Awards – Best Actor si Popularity Award ( Marathon),

● 2005 – Premiere Rising Star Award – Star Award,

● 2005 – Pusan Film Critics Awards – Best Actor ( Marathon),

● 2005 – China Golden Rooster and Hundred Flowers Film Festival – Best Actor, International Film category ( Marathon),

● 2005 – Blue Dragon Film Awards – Popularity Award ( Marathon),

● 2005 – Korea Advertisers Association – Good Model Award,

● 2006 – University Film Festival of Korea – Man of the Year Award,

● 2007 – Korea Movie Star Awards – Best Actor ( Tazza: The High Rollers),

● 2007 – Korea Musical Awards – Popularity Award,

● 2008 -  The Musical Awards – Best Actor ( Man of La Mancha),

● 2011 – The Musical Awards – Best Actor ( Jekyll & Hyde),

● 2012 – The Musical Awards – Best Acotr ( Doctor Zhivago),

● 2012 – MBC Drama Awards – Top Excellence, Special Production Drama, Actor ( Horse Doctor),

● 2012 – MBC Drama Awards – Daesang/ Grand Prize ( Horse Doctor).

Eu îi doresc numai bine, multă fericire şi sănătate, mult succes în carieră şi un sincer LA MULŢI ANI! – 생일 축하합니다.

Surse: wikipedia, asianwiki, koreandrama, soompi.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Happy Birthday, Jo Seung-woo!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La multi ani! si din partea mea. Multumesc pentru prezentare Celine si sper ca Horse Doctor va fi difuzat de TVR si atunci putem sa decidem si noi daca merita premiile obtinute anul trecut pentru acest rol :) Eu sunt sigura ca merita. Saengil chukahamnida Jo Seung-woo si cat mai multe roluri frumoase!

 2. La multi ani si din partea mea,desi nu am vazut inca nici o prestatie de-a lui,initial am crezut ca este OI,dar nu,iar in Dr Horse inca nu l-am vazut ,desi sant 7 episoade traduse ,mai astept!

 3. La Mulţi Ani şi din partea mea!! Nici eu încă nu l-am văzut în niciun film sau musical. Mulţumim pentru prezentare Celine. Sper din tot sufletul că Tvr-ul va difuza Horse Doctor, oricum e drăguţ ca majoritate artiştilor coreeni :)

 4. Eu l-am vazut in filmul The Sword with No Name, alaturi de Soo Ae, si actualmente il urmaresc in primul lui serial, Horse Doctor, si face un rol de minune! Isi merita premiile :)
  La multi ani doctor Baek Gwangyeon.

  • La multi ani! Singur film unde l-am vazut a fost cel The Sword with No Name si daca nu era aici, nu il recunoasteam :).

 5. LA MULTI ANI,Jo Seung Woo! Nici eu nu l-am vazut in nicio drama pana acum, dar sper sa reusesc intr-o zi….Îi doresc multa sanatate , mult succes in cariera si nu numai!!!….

 6. felicitari pentru gestul de a-i dedica o recenzie aniversara. chiar ma intreb daca printre voi sunt fani Cho Seung-woo, adevarati fani. daca da, dati-mi un semn, sunt curioasa sa va cunosc.

 7. ar fi foarte greu sa-l cunoastem pe Cho Seung -woo din drame, pt ca Horse doctor e prima drama in care apare si, pentru cei mai multi fani ai lui a fost o surpriza imensa , chiar intampinata cu oarecare neincredere, pt ca el e..altfel. S-a consacrat prin roluri serioase, grele, memorabile, atat in filme cat si in musicaluri. E pacat ca nu e cunoscut international suficient pentru Marathon, Tazza, The Classic , Jekyll and Hyde, dar faptul ca incepe sa i se acorde mai multa atentie dupa difuzarea dramei Horse doctor inseamna ca i se face cumva dreptate.
  Mihai Fulger i-a facut mai demult un portret.
  http://koreafilm.ro/blog/2011/08/primul-rol-prima-dragoste-portret-cho-seung-woo-1/
  http://koreafilm.ro/blog/2011/08/ascensiunea-si-decaderea-unui-gangster-portret-cho-seung-woo-2/
  La multi ani, dragule! nici nu stiu cu exactitate daca ziua ta e pe 12 februarie, am citit undeva o alta data. Iti doresc sa fii fericit, sa o cunosti pe cea pe care o astepti de atata timp si imi doresc ca intr-o zi sa te vad pe scena.

 8. La multi ani! As vrea sa vad si eu Horse Doctor care sunt sigur ca e un film foarte reusit si ceva musicaluri. Mi-am dat seama ca nu am vazut niciun musical coreean pana acum.

Leave a Comment