koreafilm

Quick 2011 – E un concept!

Written by koreafilm. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

fire

Published on ianuarie 05, 2013 with 7 comentarii

de Diana Cristolţean

Viaţa e o cursă… în care eşti urmărit de poliţie, încolţit de foştii membri ai aceleiaşi găşti de motociclişti din care făceai şi tu parte, unde mai adaugi şi un sociopat care tocmai ţi-a pus o bombă în casca de protecţie, pe care se întâmplă să nu o porţi tu, ci persoana iubită, dar de care te-ai despărţit şi pe care abia acum o revezi după mult timp, printr-o ironie a sorţii. Aşadar, viaţa e ironică … şi o vitezomană înrăită.

O acţiune cu puţin din fiecare gen
Filmul de faţă parcă vrea să îţi aducă în vedere exact acest lucru, deoarece te „aruncă” într-o cursă infernală încă din primele minute. Această călătorie nebună va continua pe parcursul poveştii propriu-zise – o altă cursă, ai ghicit bine – constituind undeva la final, dezlegarea tuturor misterelor cu care se vor confrunta personajele principale. Dar haideţi mai bine să păstrăm surprizele pentru momentul vizionării şi să facem cunoştinţă cu acele amănunte ce nu vor da în vileag deznodământul acestui film de acţiune.

Nicio peliculă ce îl are în distribuţie pe şarmantul Lee Min-ki nu se poate încadra exclusiv într-un singur gen, cum ar fi cel de acţiune, chiar dacă tema acestui film e una evidentă. Cu al său „vino-ncoa’” şi cu expresiile faciale de neînlocuit ale lui Lee Min-ki, trebuie neapărat să mai adaugi ceva umor şi bineînţeles, nişte romantism şi ai succesul garantat.

Însă dacă tot vorbim aici de acţiune, e de menţionat faptul că acest film ar putea să li se pară puţin plictisitor celor nu sunt împătimiţi ai şoselelor şi care s-ar putea să sesizeze în timpul unei astfel de curse că gândul le-a zburat la alte lucruri cum ar fi grijile de peste zi sau planurile pentru mâine. Totuşi, nu-i nicio problemă, pentru că un lucru sigur vă va aduce înapoi cu picioarele pe pământ: cicălelile dintre Han Ki-soo şi Choon-sim, personajele principale ale peliculei de faţă.

Urmând dârele lăsate de cauciucuri
Cu adrenalina curgându-i prin vene, Ki-soo (interpretat de Lee Min-ki) străbate străzile Seulului pe motocicleta sa la viteze ameţitoare, pentru a livra diferite comenzi clienţilor săi. Până într-o zi, când „marfa” pe care trebuie să o tranporte se dovedeşte a fi o bombă ce explodează la secunde după ce el părăseşte clădirea cu destinaţia.

După aceea, află că trebuie să o ducă pe fosta sa iubită, Choon-sim (rol jucat de Kang Ye-won), devenită acum idol într-un grup pop, la o emisiune pentru a cânta live. Colac peste pupăză, expeditorul bombei nu îl lasă aşa uşor şi îi ordonă să mai expedieze câteva unor oameni de afaceri importanţi. Ca să se facă înţeles, îi pune o bombă în casca pe care o avea Ki-soo la el, dar pe care „precauta” Choon-sim o acaparează şi o poartă. Ei sunt înştiinţaţi că aceasta se va detona în momentul în care ea o va da jos de pe cap. După clipe de groază, în care ei abia conştientizează situaţia în care se află, se văd nevoiţi să urmeze instrucţiunile date.

Pentru început, Ki-soo o duce pe Choon-sim la staţia de televiziune unde trebuie să cânte. Urcă pe scenă cu carcă cu tot şi îi linişteşte pe toţi cu explicaţia: „E un concept! E un concept!”

Nevoită să se întoarcă la Ki-soo (dacă distanţa dintre ei s-ar mări peste o anumită limită, bomba din cască ar sări în aer) ei încep să alerge de colo-colo cu bombe, detonând clădiri în spatele lor şi fiind urmăriţi atât de poliţie, cât şi de găşti de motociclişti aduse în ajutorul instituţiei publice de Myung-sik (jucat de Kim In-kwon), care rivaliza odată cu Ki-soo pentru iubirea fetei, dar care a fost mereu ignorat de Choon-sim.

Câte se vor mai întâmpla, care sunt adevăratele victime şi mai ales, cine se află în spatele crimelor, vă rămâne să descoperiţi urmărind filmul!

O reuniune de familie
Ce o să surprindă la acest film, şi poate o să vă răspundă la întrebarea „Cum Doamne există chimia asta între el şi ea?”, e faptul că Lee Min-ki şi Kang Ye-won au alcătuit un cuplu şi în filmul „Haeundae” cu care majoritatea sunteţi familiarizaţi. Personajele interpretate de Kang Ye-won în cele două filme se aseamănă în mare parte – ambele amuzante şi simpatice – , pe când Lee Min-ki schimbă caracterul romantic şi sensibil al personajului său din „Haeundae” cu unul mai nepăsător şi cool.


Pe plaja din Haeundae…


Lor li se adaugă ultimul reprezentant al triunghiului amoros, şi anume Kim In-kwon, care în „Haeundae” făcea parte dintr-o altă poveste, diferită de cea a cuplului de mai sus. Nici producătorul nu e un străin, deoarece Yun Je-Gyun a fost cel care a regizat, scris şi produs „Haeundae”. Spre deosebire de acest film, „Quick” nu a venit cu un tsunami de confruntat ci cu foc, fum, explozii şi obiecte sărind prin aer.

Parte din familia de pe orice platou de filmare sunt şi cascadorii, nelipsiţi în filmele de acţiune, dar cărora aici le se recunoscută contribuţia enormă pe care o aduc. Se poate spune că finalul filmului le este dedicat acestor oameni care rămân, de cele mai multe ori, în umbra starurilor. Sunt difuzate, alături de credite, filmări „de la filmări”, arătându-i căzând, rănindu-se, chiar ajungând să fie spitalizaţi după cascadoriile din „Quick”.


Quick Hwaiting!

Înapoi la o iubire uitată
Pentru Lee Min-ki, „Quick” a fost cu adevărat o experienţă aparte, el mărturisind pentru NTN Seoul:

„Pentru una din scene, trebuia să pregătim secvenţa cu bomba încă din noaptea de dinainte.. aşa că pe la 3 dimineaţa, am filmat scena. M-am ascuns în spatele unui copac ce căzuse la vreo 200 de metri, ca să privesc cum filmau… Nu am văzut niciodată o explozie atât de uriaşă şi a fost palpitant. Chiar era un nor în formă de ciupercă! ”

Pe lângă astfel de oportunităţi, pelicula i-a mai adus, de asemenea, gustul pentru cursele cu motocicleta, la care renunţase când avea 20 de ani şi de care aproape că uitase.

„Mă trezesc gândindu-mă din nou la asta. Vroiam să conduc o motocicletă atât de mult, că am mers la un magazin cu prietenii mei să mă uit după una. Mi-ar plăcea să merg într-o călătorie pe drumuri cu prietenii pe motocicletă.”

Poate că nu a condus o motocicletă în acest film, dar şi Kang Ye-won a avut momentele sale de strălucire, doar a jucat rolul unui K-pop star! Mai jos aveţi o piesă „nebună”, interpretată de de grupul pop ficţional OK Girls. Kang Ye-won a contribuit înregistrând vocea din această piesă.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Quick 2011 – E un concept!. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Multumim pt articol,Diana!
    Pare a fi un film presarat cu de toate,deci merita vazut!

  2. Ahh, au facut un cuplu super-haios in Haeundae, mi-a placut mult de ei :))) Multumim de prezentare, mi-ar placea sa-i revad :)

  3. Poate voi reusi sa-l vad. Multumesc de recomandare!

  4. Multumesc pt.articol,Diana am vazut filmul mai demult si uitasem cate ceva,dar tu m-ai convis sa i-l revad si sa-mi reconsider parerile,deoarece l-am vazut pe la inceputuri cand am descoperit cinematografia coreeana si zile in sir nu ma mai saturam sa vad filme si seriale pe net,asa ca acum (dupa ce am vizionat in jur de 150seriale si 130file coreene)m-am mai “linistit”si la fiecare vizionare incerc sa privesc dincolo de poveste si sa analizez cu atentie!

  5. Diana multumesc pentru articol, am sa-l caut sa vad si eu filmul, mi-ai trezit interesul pentru acest film.

  6. Interesant ,cred ca trebuie vazut! Multumesc pentru recomandare!

  7. L-am vazut si eu acum ceva vreme si mi-a placut chiar daca filmele de actiune nu sunt genul meu preferat. Mi-a placut de cei doi si in Haeundae, in special de Lee Min Ki, pe care il gasesc destul de carismatic in rolurile lui.

Leave a Comment