koreafilm

KoreaFilm Awards 2012

Written by koreafilm. Posted in Noutati KF, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , ,

Ribbet collage (1)

Published on ianuarie 04, 2013 with 25 comentarii

Koreafilm păstrează tradiţia începută în 2011, şi vă prezintă nominalizările pentru KoreaFilm Awards 2012, un an care a fost extrem de bogat şi ne-a adus nenumărate seriale şi filme excepţionale, în care şi-au făcut apariţia ca de fiecare dată actori pe care îi îndrăgim. Ca de fiecare dată, coloanele sonore au ajutat la transpunerea frumoaselor poveşti în viaţa reală.

După un an plin de producţii coreene de succes, a venit în sfârşit timpul să ne susţinem preferaţii! Categoriile pentru care veţi putea vota, sunt:

CEL MAI BUN SERIAL

1. The Moon Embracing the Sun

Povestea serialului îi aduce în prim plan pe regele Lee Hwon, interpretat de Kim Soo Hyun, şi pe Wol/Heo Yeon Woo (Han Ga In). Wol se naşte într-o familie de nobili şi devine prinţesă mai târziu, dar în urma unor comploturi este alungată, şi trăieşte restul vieţii ca femeie-shaman. Cei doi împărtăşesc o poveste de dragoste.

2. Rooftop Prince

Prinţul de pe acoperiş este o fantezie-comedie romantică, ce vorbeşte despre un Prinţ Moştenitor din epoca Joseon, care îşi pierde Prinţesa şi călătoreşte în timp, 300 de ani, până în secolul 21, împreună cu camarazii lui. Aici se îndrăgosteşte de o femeie ce seamănă cu Prinţesa lui pierdută.

3. Gaksital (Bridal Mask)

Povestea se concentrează asupra unui personaj dual, om obişnuit ce nu iese cu nimic în evidenţă ziua şi icoană a luptei pentru libertate noaptea. Lee Kang-To (interpretat de Joo Won) trăieşte în Seul şi lucrează ca agent de poliţie, colaborând cu ofiţerii japonezi la prinderea misteriosului Gaksital, luptător contra injustiţiei niponilor.

4. Nice Guy

Song Joong ki (Kang Ma Roo), este un tânăr drăgălaș şi cumsecade, student la medicină, cu multe vise şi speranțe. Pentru el nu există nimeni altcineva decât Han Jae Hee (Park Shi-Yeon), faţă de care el o vede ca fiind pentru totdeauna alături de el. El fiind prietenul care o adoră nebunește, îngerul care a salvat-o din iad, salvarea şi căminul ei. Putem spune că cerul celor doi îndrăgostiți este fără niciun norișor nu-i așa? Însă viaţa nu este niciodată roz.

5. A Gentelman’s Dignity

Serialul descrie relațiile romantice a patru bărbați, Kim Do Ji (Jang Dong Gun), Im Tae-San (Kim Su-Ro), Choi Yoon (Kim Min-Jong) și Lee Jung-Rok (Lee Jong-Hyuk) care sunt buni prieteni de pe vremea adolescenței. În ciuda vârstei la care a ajuns fiecare, respectiv 40 de ani, cei patru nu s-au maturizat cu toate că au cunoscut dragostea, pierderea unei ființe dragi, succesul și eșecul.

6. The King2Hearts

Acţiunea serialului îi are în centru pe prinţul Lee Jae Ha (Lee Seung Ki), membru al familiei regale a Coreei de Sud, şi pe sergentul în Forţele Speciale, Kim Hang Ah (Ha Ji Won) din Coreea de Nord. Totul se desfăşoară în prezent, într-o ficţională monarhie constituţională care guvernează Coreea de Sud. Cei doi devin soţ şi soţie în urma unei căsătorii aranjate, deşi se urăsc de moarte. Dar desigur, odată cu mariajul apare şi dragostea.

7. Love Rain

Ploaia dragostei” explorează situații dramatice, cum este secvența de început, ce înfățișează întâlnirea de 3 secunde dintre un bărbat și o femeie și povestea lor tristă de dragoste. El ilustrează două povești de iubire care transcend timpul și generații întregi: o dragoste naivă din anii ’70, înaintea erei noastre digitale și, de asemenea, o iubire modernă și elegantă din 2012.


8. Ghost

Un serial dinamic, plin de acţiune, în care So Ji Sub joacă un rol dublu, cel al unui detectiv de poliţie şi al unui hacker, pe nume Kim Woo Hyun. El este unicul fiu al unui ofiţer de poliţie cu rang înalt, a intrat în academia de poliţie de pe primul loc şi a absolvit-o tot de pe prima poziţie. Yoo Gang Mi (Lee Yeon Hee) este şi ea detectiv, şi lucrează în aceeaşi echipă cu Woo Hyun.


CEL MAI BUN FILM

1. Masquerade câştigător al premiilor “Cel mai bun Film“, “Cel mai bun scenariu“, “Cele mai bune costume“, “Cel mai bun design“, “Cea mai bună muzică“, “Cele mai bune efecte sonore“, “Cele mai bune efecte de lumină“, “Cea mai bună editare“, “Cea mai bună producţie“, “Cea mai bună cinematografie“, “Cel mai bun regizor” şi “Cele mai bun efecte vizuale“, la gala premiilor Daejong 2012, şi al premiului ”Cel mai bun design” la gala premiilor Blue Dragon 2012.

2. Pieta regizat de celebrul Kim Ki Duk a fost premiat cu Leul de Aur pentru “Cel mai bun Film” la Festivalul de Film de la Veneţia 2012, a luat de asemenea premiul şi la gala premiilor Blue Dragon şi din partea Korean Association of Film Critics Awards, dar şi “Premiul Special” din partea juriului la gala premiilor Daejong. Kim Ki Duk a primit la rându-i titlul de “Cel mai bun regizor” din partea Korean Association of Film Critics Awards.


3. The Thieves premiat cu “Cea mai bună cinematografie” de către Korean Association of Film Critics Awards, dar şi cu “Cel mai popular film” şi “Cea mai bună tehnică” la gala premiilor Blue Dragon 2012.

4. A Muse (Eungyo) a fost premiat la gala premiilor Blue Dragon 2012 cu “Cea mai bună cinematografie” şi “Cele mai bune efecte de lumină”.


5. Architecture 101 premiat cu distincţia “Cea mai bună muzică” de Korean Association of Film Critics Awards.

6. A Werewolf Boy cu Song Joong Ki şi Park Bo Young a rulat în deschiderea Festivalului de Film de la Busan, dar a participat şi la Festivalul de Film de la Toronto, Festivalul de Film de la Vancouver, şi festivalele de la Hawaii şi Abu Dhabi.


7. The Taste of Money cu Kim Kang Woo, Baek Yun Sik şi Kim Hyo Jin a rulat anul acesta la 6 festivale de film: Festivalul de la Cannes, Festivalul de la Melbourne, Festivalul de Film coreean din Australia, Festivalul de Film de la Busan, Festivalul de Film Sitges şi Festivalul de Film de la Mumbai.

8. The Royal Concubine cu Jo Yeo Jeong, Kim Dong Wook şi Kim Min Jun a rulat la Festivalul de Film de la Busan la categoria Panorama.

CEL MAI BUN ACTOR

1. Lee Byung Hun premiat cu distincţiile “Cel mai bun Actor” şi “Premiul de Popularitate” la cea de-a 49-a gală a premiilor Daejong din 30 octombrie 2012, pentru rolul din Masquerade.

2. Park Yoo Chun Cel mai popular actor” la gala premiilor Paeksang 2012 pentru rolul din drama Miss Ripley, “Cel mai bun actor” la ediţia a 7-a a Seoul International Drama Awards pentru rolul din Rooftop Prince, “Cel mai bun actor” pentru rolurile din I Miss You şi Rooftop Prince la ediţiile de la sfârşitul lui 2012 ale galelor de premiere MBC şi SBS, “Cel mai bun cuplu” alături de Han Ji Min, tot pentru Rooftop Prince, şi altele.

3. Kim Soo Hyun premiat cu titlul de “Cel mai bun actor” la gala premiilor Paeksang 2012 şi la gala premiilor MBC 2012, “Cel mai popular actor” la premiile MBC şi la gala Blue Dragon Awards 2012, pentru rolul din serialul Moon Embracing the Sun şi din filmul The Thieves.

4. Song Joong Ki a câştigat titlul de “Cel mai bun actor“, “Netizen Award” şi “Cel mai bun cuplu” alături de Moon Chae Won, pentru serialul Nice Guy, la gala premiilor KBS 2012.

5. Joo Won a câştigat premiul “Cel mai bun nou actor” pentru serialul Ojakgyo Family la gala Paeksang 2012, dar şi “Premiul de excelenţă” şi “Cel mai popular actor” pentru Gaksital, la gala premiilor KBS 2012.

6. So Ji Sub. Serialul Ghost i-a adus titulatura de “Cel mai bun actor” şi premiul “Ten Star Award” la gala premiilor SBS din 2012.

7. Jang Geun Suk a fost premiat anul acesta pentru rolul din filmul You’re My Pet cu titlul de “Cel mai popular actor“, la gala premiilor Paeksang.

8. Lee Seung Ki, a jucat în serialul The King2Hearts, alături de Ha Ji Won.

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ

1. Han Ji Min a primit „Premiul de excelenţă” la gala Seoul International Drama Awards 2012, „Cea mai bună actriţă”, „Ten Star Award” şi „Cel mai bun cuplu” alături de Park Yoo Chun, la gala premiilor SBS 2012, toate pentru rolul din Rooftop Prince.


2. Moon Chae Won a fost premiată în cadrul galei KBS Drama Awards 2012 cu titlul de “Cea mai bună actriţă“, “Netizen Award” şi “Cel mai bun cuplu” alături de actorul Song Joong Ki, pentru rolul din serialul Nice Guy.


3. Han Ga In a fost încoronată drept “Cea mai bună actriţă” pentru rolul din Moon Embracing The Sun, la gala premiilor MBC 2012.


4. Ha Ji Won a jucat în serialul The King2Hearts alături de Lee Seung Ki.


5. Yoo In Na a jucat în 2012 în serialul Queen Inhyun’s Man (jTBC) şi în filmul Love Fiction.6. Kim Min Hee a jucat în filmul Helpless.


7. Kim Ha Neul a fost premiată la gala SBS Drama Awards 2012 cu titlul de “Cea mai bună actriţă”, “Best Netizen Award” şi “Ten Star Award”, pentru serialul A Gentelman’s Dignity.


8. Jo Min Su, Cea mai bună actriţă” pentru rolul din Pieta, distincţie oferită de Korean Association of Film Critics Awards.

***în poză, alături de regizorul Kim Ki Duk

CEL MAI BUN OST

1. Moon Embracing The Sun~~~Lyn – Back In Time

2. Rooftop Prince~~~Aly – Hurt

3. Gaksital~~~Ulala Session – Goodbye Day

4. Dr. Jin~~~Ock Joo Hyun – Now and Forever

5. Nice Guy~~~Song Joong Ki – Really

6. The King2Hearts~~~Taeyeon – Missing you Like Crazy

7. Love Rain~~~Jang Geun Suk - Love Rain

8. The Royal Concubine~~~Seo Young Eun – It’s A Flower

Puteţi să votaţi serialele, filmele, actorii şi ost-ul preferat accesând următorul link: Click here to take survey

Perioada de votare: 4 ianuarie – 11 ianuarie ora 24:00

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

25 comentarii

There are currently 25 comentarii on KoreaFilm Awards 2012. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Poftiti la vot :)

  • Eu am votat deja. M-am cam impotmolit la sectiunea filme, pt ca vrut-am eu sa le vad, dar pe multe nu le-am gasit online, macar in engleza. Sunt curioasa de rezultate.

 2. si eu am votat, astept rezultatul

 3. Tocmai am votat şi eu, acum să vedem rezultatele :)

 4. Am votat! Dar lipsa Faith ?!

  • Ne pare rau, dar Faith nu s-a calificat in primele 8.

   • Mi-e greu sa cred ca “Faith” n-a placut devoratorilor/devoratoarelor de k-drama…
    Exceptand “Hotii”, am vazut tot, dar nimic nu mi-a placut mai mult decat Faith!!!!!!!!!!
    Nici chiar “Ghost”, cu toate ca a jucat SJS, adoratul meu neconditionat.
    Nice guy m-a bulversat total, m-a impresionat cu adevarat, dar…atat!
    Love rain e si el demn de luat in seama, nu-i asa?!
    Sunt subiectiva, recunosc, dar astea sunt concluziile mele acum, la incheierea anului 2012!
    Sa aveti un an bun si sa fiti sanatoase!!!

 5. Am votat pentru sectiunea seriale ca le-am vazut pe toate dar la filme m-am oprit ca am vazut doar The Royal Concubine (brrr!!!!) si Architecture 101 (care nu m-a dat pe spate!).

 6. Am votat. :) Puteti sa-mi spuneti unde pot gasi Masquerade online? Nu conteaza daca este in engleza.

 7. Si eu am votat….acum, astept rezultatele.

 8. Vot? Sunt atatea seriale superbe si atatea ost-uri care merita locul 1….

 9. Eu am vazut la seriale,1,2,3,6,8 iar la filme,2,7,8, sper sa am timp sa vizionez si restul! Greu de ales ,hac si eu cu cine votez?

 10. Mai vorbim ,la noapte cand ma intorc de la job,daca am cu cine!

  • Livia, tu ai job de noapte? Trebuie să fie puţin greu noaptea uneori în loc să dormi eşti la servici…

 11. votat

 12. Sa inteleg ca filmul The royal concubine e interzis minorilor, nu?

 13. La multi ani! acelora care isi serbeaza maine onomastica.

  Oricine poate vota?
  Cum se voteaza?
  Se poate vota doar pentru 1 sectiune, maxim 2?
  Pana cand se voteaza?

  • Da, oricine poate vota, si la orice categorie. Scrie la finalul articolului pana cand se poate vota :)

 14. La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Ion!
  Sanatate multa si numai impliniri

  • La multi ani tuturor Ionilor si Ioanelor!

 15. Nu astazi ar trebui sa avem rezultatele?

 16. Am vazut “Pieta”. Un film excelent ce-si merita toate premiile.
  Spectaculos!

 17. Cand apar rezultatele?

  • Nu stim sigur, inca se lucreaza la ele…ne cerem scuze pentru intarziere!

   • Nu-i nimic…important e ca vor aparea, si ,chiar cu intarziere, vor fi binevenite.

Leave a Comment