Carina T. [KF]

Am împlinit un anişor

Written by Carina T. [KF]. Posted in Despre KoreaFilm, Despre noi, Evenimente & Proiecte, Noutati KF, Recomandarile lunii

Tagged: , , , ,

5

Published on decembrie 16, 2012 with 103 comentarii

În urmă cu un an ne întâlneam la Craiova câţiva membrii Koreafilm, în încercarea de a pune bazele clubului din Bănie. Anul a trecut pe nesimţite şi nici nu ştiu când din şapte, câţi am fost atunci, am ajuns 40.
Am crescut încet-încet şi am reuşit să facem câteva activităţi cu care ne mândrim. Iar pentru anul viitor avem planuri foarte mari…
Întâlnirea a fost la fel de emoţionantă şi pentru membrii vechi, dar şi pentru cei mai noi, cu care ne-am întâlnit sâmbătă pentru prima oară.

Vreţi să vedeţi tortul… pardon, torturile noastre? Să ştiţi că au fost delicioase…

Celor mai activi membrii ai noştri le-am dăruit câte un mic hanbok… de hârtie.

Fetele din fotografia de mai sus sunt doar câteva dintre cele care s-au implicat în proiectele clubului. Înainte de o trecere în revistă a evenimentelor organizate de noi, poate ar fi bine să faceţi cunoştiinţă cu „trupa de şoc” de la Craiova.

Ea este Celine – responsabila cu recrutarea… în permanenţă are ascunse în geantă fişe de membru AIRC. Tot ea dă adunarea de fiecare dată. Ăe ea o cunoaşteţi de pe blog, pentru că este cea mai nouă membră a redacţiei Koreafilm.


Betty este fetiţa lui Celine şi cel mai tânăr membru al nostru… are doar 12 ani şi n-a lipsit niciodată de la vreo întâlnire.


Mircea este cel care de fiecare dată ne împărtăşeşte câte ceva din exeprienţele trăite în Coreea, timp de un an, cât a fost la studii. Din octombrie a devenit oficial şi caligraful nostru.


Denisa este responsabilă cu partea grafică, fie că este vorba de paginile de Facebook, fie de afişe, pliante şi alte materiale necesare la evenimente.  Este atât de pasionată de Coreea, încât şi-a împodobit casa cu imagini şi obiecte din Coreea.

Neli şi Mitică sunt echipa noastră de televiziune. Ei sunt alături de AIRC la toate evenimentele din Craiova şi Bucureşti şi nu ratează nicio ocazie să ne promoveze la studioul de televiziune Teleuniversitatea.


Trupa Hack, adică Elly, Alexandra şi Daria (de la stânga la dreapta) sunt alături de noi de câteva luni, dar s-au implicat foarte mult în acţiunile noastre din septembrie şi octombrie, iar pentru anul viitor au foarte multe idei bune.


Oana a intrat în club abia în luna septembrie, şi deja a devenit un membru de bază şi nu numai datorită cunoştiinţelor ei de limbă coreeană.


Nu în ultimul rând, sunt Diana şi Simona. Diana este traducătoarea noastră şi cea care are rolul de a ne învăţa diverse jocuri coreene. Simona a fost atât de impresionată de vizita în Coreea (a fost la o universitate) încât se luptă acum să realizeze schimburi de studenţi între Universitatea din Craiova şi cele din Coreea.

După ce aţi făcut cunoştinţă cu cei nucleul de bază din Bănie, haideţi să facem o scurtă recapitulare a ceea ce a însemnat anul 2012 pentru AIRC Craiova.

Decembrie 2011 – prima întâlnire

Începând din ianuarie, ne-am întâlnit din ce în ce mai des, iar la sfârşitul lunii martie am reuşit să organizăm prima întâlnire regională, la Craiova. Atunci au venit şi prietenii noştri din Dr. Turnu Severin.
Delegaţia de la Severin


31 martie – întâlnirea regională

Apoi a venit luna aprilie şi am avut bucuria să cunoaştem trupa de teatru Yohangza din Seul. La momentul  respectiv v-am povestit foarte multe despre timpul petrecut împreună cu prietenii din Ţara dimineţilor liniştite. Cel mai amplu articol fiind Jurnalul româno-coreean.

Aprilie – Yohangza şi fanii craioveni

În luna mai, am fost invitaţi la Dr. Turnu Severin, la prietenii noştri de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 14 pentru a fi alături de ei la finalul proiectului „Mind the World”. În articolul „Susţinem excelenţa” v-am împărtăşit emoţiile pe care le-am trăit acolo.

31 mai – împreună cu premianţii proiectului din Severin

Preşedintele AIRC, Daniela, a vrut să-i cunoască pe membrii clubului din Craiova, aşa că a venit în vizită în luna iulie. Cu această ocazie ne-a împărtăşit din planurile de viitor ale asociaţiei. Fiind vacanţă, nu am fost la fel de numeroşi ca de obicei, dar ne-am simţit tare bine.

15 iulie – Daniela în vizită la noi

Fanii craioveni şi-au propus să se întâlnească în fiecare lună, de fiecare dată având câte o temă principală de discuţie. Luna octombrie a fost plină de evenimente la cluburile din ţara ale AIRC şi, bineînţeles, că şi la Craiova am avut câteva, motiv pentru a ne întâlni mai des, în special nucleul de bază.

22 septembrie – pregătirea lunii coreene de la Craiova

Proiectul „Descoperă Coreea” a fost prezentat pe blog, iar despre primul eveniment al seriei am scris separat.

29 septembrie – Chuseokul şi Ziua naţională a Coreei

Nu ştiu dacă acesta a fost cel mai frumos eveniment al anului, dar, cu siguranţă, Hangul Day a fost cel mai amplu.

Din nefericire la vremea respectivă nu am reuşit să scriu despre această zi, dar probabil o parte dintre voi aţi văzut fotografiile postate pe Facebook, în contul AIRC. Sâmbătă, 13 octombrie, la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, începând cu ora 11.30, am sărbătorit „Hangul Day – ziua alfabetului coreean”.

Cu acest prilej, iubitorii culturii coreene au aflat informaţii despre alfabetul coreean şi au exersat scrierea “Hangul” cu instrumente de scris tradiţionale. Împreună am vizionat un documentar despre apariţia şi semnificaţia alfabetului.

Am avut şi o expoziţie cu caracterele alfabetului, dar şi desenele elevilor de la Şcoala nr. 14 din Dr. Turnu Severin, care au fost şi de această dată prezenţi la Craiova.

În holul sălii de spectacole a Liceului de Arte am amenajat şi o expoziţie cu câteva fotografii pe care le-am făcut în Seul, adunate sub denumirea „Atracţiile Seulului”.

Bineînţeles că de la acest eveniment nu puteau să lipsească muzica şi dansul. Trei eleve ale liceului gazdă ne-au oferit un recital de muzică clasică, iar trupa Hack ne-au prezentat câteva dansuri tradiţionale. A fost o surpriză dublă: prima – fetele şi-au confecţionat singure hanbok-urile, iar a doua – ele sunt fane k-pop, deci nu ne aşteptam la dansuri tradiţionale. :)


Peste numai trei zile, pe 16 octombrie, tot la Liceul de Arte din Craiova, am organizat un flash-mob Gangnam Style… că doar e în mare vogă. Fetele noastre din trupa Hack i-au învăţat pe toţi doritorii cum se dansează Gangnam Style. Proiectul nostru a fost susţinut de Kiss FM.Fiind aproape de lăsarea serii, ne-am gândit că ar fi bine să aprindem şi nişte felinare tradiţionale de Mircea, caligraful nostru.

Începând de ieri, am creat pe Facebook grupul AIRC Craiova. Îi invităm să se alăture nouă pe toţi cei care vor să participe la întâlnirile şi evenimentele noastre.

Şi, în finalul prezentării, o surpriză făcută azi de Elly Lee… Mulţumim!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XMPPkML_9Tw

Sper că imaginile transmit mai mult decât am spus eu în cuvinte despre ceea ce a însemnat anul 2012 pentru noi, cei din Craiova.
Nu pot să închei fără să fac o dedicaţie tuturor…
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SzkQ_w1aKO0#!

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

103 comentarii

There are currently 103 comentarii on Am împlinit un anişor. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. LA MULTI ANI KF Craiova!
  foarte frumoase actiuni si sper sa aveti si de sarbatori surprize pentru noi
  felicitati si o urare clasica la coreeni:
  LUPTATI!(FIGHT!)

 2. Aaa si dedicatia este super! multumesc pentru ea!

 3. felicitari Carina si la cit mai multe realizari ,,pupici multi la anul sa fiti 400 sau mai multi

 4. Bravo voua! Va felicit din toata inima! Sunteti demne de toata admiratia pentru ceea ce faceti! Ma bucur ca stiti sa va bucurati si sa va aparati dragostea si admiratia pentru un popor si o cultura diferita de a noastra, dar atat de speciala si impresionanta!
  LA MULTI ANI!

 5. multumesc dragelor, va astept sa ne faceti o vizita :)

 6. Nici nu stiu cu ce sa incep :( e multa vreme de cand nu am mai trecut pe aici :(( Am intrat cu emotii …sincer si nostalgie desigur .Mi-a fost dor de voi dragelor <3 .Felicitari Carina !..pentru implinirea unui anisor , pentru ca ai reusit sa aduci o particica din Coreea in Craiova si celor ce o iubesc. Felicitari pentru articol :*. Va doresc din sufletelul meu ,multa sanatate , un Craciun fericit si un An Nou cu sanatate , bucurii si impliniri. Va pup de nu va vedeti si va imbratisez cu drag <3

  • si eu pe tine la fel… si sper sa nu mai fi asa scumpa la vedere :)

  • He, he Oltit-o ,ai mai venit pe la noi,cred ca ti s-a aplecat de atata soric si carnati,ai venit la o gura de aer proaspat,sa sti ca noi te primim cu bratele deschise pentru ca ne-ai lipsit! Ne este dor de comm-urile tale sugubete si de dulceturile tale mancate in fata focului din fierarie! Te asteptam!

 7. si pe fb cum putem deveni membrii? sau este “grup inchis”?

  • in principiu, grupul e pt cei din regiune, pt diverse anunturi de intalniri, proiecte etc

 8. Maine nu cred ca o sa am timp de intrat pe blog asa ca am sa va colind de azi! Sa va aduca Mosul numai daruri frumoase ,sanatate de fier si parale cat de multe ,ca nu se strica! LA MULTI ANI TUTUROR!

 9. CRACIUN FERICIT,TUTUTROR!!!

 10. SĂRBĂTORI FERICITE TUTUROR!!

 11. FELICITARI SI SA EXISTATI 1000DE ANI!!Tot respectul pt.ceea ce faceti,toata stima pt.ca ne impartasiti si noua din cunostintele voastre!Santeti tineri,frumosi,talentati si sant mandra ca in aceasta degringolada, mai exista tineri ca voi,ce au invatat sa si daruiasca(nu numai sa primeasca)!VA IUBESC SI FIE CA NOUL AN SA VA ADUCA TOT CE VA DORITI,ALATURI DE CEI DRAGI! LA MULTI ANI 2013!!!!!!!!!!!

Leave a Comment