koreafilm

10 desfătări dulci coreene

Written by koreafilm. Posted in Han style, Hanshik - Gastronomie, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: ,

4.Bungyeoppang

Published on decembrie 09, 2012 with 38 comentarii

de Celine_blue

Pentru că sezonul rece a venit aș dori să vă încălzesc și îndulcesc puțin privirea și sufletul cu niște adevărate minunății dulci, care vă vor lăsa gura apă și mintea vă va duce pe meleagurile îndepărtate ale Coreei.

În această recenzie vreau să vă prezint  o porție sănătoasă cât 10 desfătări dulci coreene care pe mine m-au cucerit de la prima ocheadă.

1. Patbingsu

Patbingsu sau patbingsoo (înghețată sundae) este un desert popular și revigorant  din Coreea,  preferat în special în timpul sezonului de vară călduroasă și umedă. Această gustare este ca un talaș de gheață  îndulcit, amestecat cu pastă de fasole roșie, peste care se adaugă fructe proaspete mărunțite, miere, lapte, ciocolată, iaurt și chiar înghețată.

http://www.youtube.com/watch?v=l7jLCWPtn4s

http://www.youtube.com/watch?v=LJKhdWcLWmQ2.

2. Nokcha

Este un ceai verde combinat cu dulceață, înghețată și lapte spumos fierbinte sau rece.

3. Songpyeon

Această prăjitură din orez  în formă de semilună de culoare verde, roz sau alb are o textură mătăsoasă și este îmbibată cu un sirop minunat din miere și umplută cu o  pastă dulce .

Songpyeon are o tradiție veche și este consumată în special la sărbătoarea Chuseok (festivalul Recoltei) . Ea este asociată cu natura și ingrediente naturale și reprezintă un simbol culinar coreean.

http://www.youtube.com/watch?v=cZSihmpIGZE

4. Bungyeoppang

Este o gustare în formă de pește. Bungyeoppang este defapt un waffle indulgent umplut cu pastă dulce de fasole roșie. Această prăjitură consistentă, se servește caldă, proaspăt prăjită, în special în timpul sezonului răcoros sau în restul anului.

http://www.youtube.com/watch?v=DygRLYXVtGA

5. Injeolmi

Injeomi sunt prăjituri de orez, lipicioase, potrivite  pentru orice ocazie. Variația gustului și aspectului depinde de pulberea cu care sunt acoperite – pulberea fiind obținută din măcinarea boabelor de soia sau susan.

http://www.youtube.com/watch?v=B0ASFDM1sd8

6. Yaksik

Yaksik sauYakbap (dulcele medicinal) este varianta coreeană de budincă, din orez. Când orezul dulce (fiert) este cald se va amesteca cu miere, nuci, fructe, jujube (un arbore cu fructe roșii, cultivat în Asia), stafide, castane, semințe de susan și sâmburi de pin.

Yaksik este o prăjitură lipicioasă, sănătoasă, foarte hrănitoare și reprezintă un amplificator de energie și un confort alimentar. Chiar dacă coreenii consumă această prăjitură tot timpul anului, ea este îndeosebi consumată toamna fiind potrivită acestui anotimp.

7. Hotteok

Hotteok sau Hoddeok este ideală pentru anotimpul friguros (iarna) și e o clatită grosuță sau gogoașă umplută  cu sirop gros de miere sau de zahăr brun sau alte tipuri de umplutură. Este una dintre dulciurile naționale cu o lungă tradiție.

http://www.youtube.com/watch?v=XPPbZdIeF3U

http://www.youtube.com/watch?v=pcr3fYZop5k

8. Sikhye

Este o băutură delicioasă ca o supă dulce de orez , revigorantă , care purifică, liniștește și îndulcește organismul după o masă copioasă.

http://www.youtube.com/watch?v=8G8EkQOp4qA

9. Hallabong

Este un sortiment de ciocolată, ce își are originea în insula Jeju. Hallabong este o combinație armonioasă între ciocolată, mandarine, hallabong( fructe mari din insula Jeju) , cactus și cocos. Acest sortiment este găsit în orice magazin din insula Jeju și pe continent.

http://www.youtube.com/watch?v=fjEFdYaX2iQ

10. Sujeonggwa

Are o culoare roșu-brun, fiind sănătoasă și gustoasă. Este o băutură parfumată, sub forma unui sirop, servit îndeosebi la sfârșitul unei mese, ca o alternativă a unui desert. Principalul ingredient sunt curmalele japoneze, care sunt amestecate cu zahăr, scorțișoară, ghimbir și alte mirodenii pentru a crea o senzație de revitalizare. Aici găsiţi şi o reţetă (http://koreafilm.ro/blog/2010/07/sujeonggwa-14595/)

http://www.youtube.com/watch?v=TEXQko6yBg0

Surse: korea.net, ifood, trifood, koreanfood, wikipedia, youtube.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

38 comentarii

There are currently 38 comentarii on 10 desfătări dulci coreene. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. VA DORESC POFTA BUNA LA PRIVIT. sper sa va placa recenzia. si nu gustati prea mult ca va ingrasati.hihihi.

    • Sigur am să gust din toate,e o încântare și un privilegiu să ai asemenea bucate!@

  2. yami…yami…am gustat din toate si nu foarte mult…..le mai las si celor care vor trece pragul pe aici.
    MULTUMIM,CELINE!!!

  3. Mmm… Mulţumim Celine pentru această recenzie culinară, am gustat şi eu câte puţin din fiecare şi este totul delicios… Am mai lăsat şi celorlanţi puţin şi aşa e, trebuie să avem grijă şi la siluetă hihi :))

  4. asa asa . ca fratii. impartim caloriile tuturor. nu suntem egoisti. hihi.

  5. Eu cred că dulciurile coreene au mai puţine calorii decât ale noastre şi sunt mai sănătoase şi nici nu cred că îngraşă prea mult pentru că sunt făcute din îngrediente naturale :))

  6. si eu cred ca perpararea dulciurilor si a mancarurilor se bazeaza pe multe produse naturale, asa ca sunt mai sanatoase decat cele pregatite de noi cu ingrdiente asa zise naturale dar cu E-uri cat de multe

  7. Eu tocmai am fost şi am votat pentru prima oară în viaţa mea :) a destul de uşor :))

    • Mai am si eu un pic si merg la vot….adica, vreo 3 ani si ceva, da’ ma fac eu mare!

  8. Aşa e, la noi multe dulciuri şi prăjituri din comerţ, din păcate au multe E-uri şi puţine ingrediente naturale…

    • Macar de-ar fi facute in Romania,…..da’ mai bine importam!De ce sa ne sinchisim sa mai facem cand putem sa le lua de la altii?…..asta nu imi place la tara noastra, ca nu stim cum sa ne-o conducem….dar eu sper ca Romania ca se va mai schimba !Trrebuie!!!!

      • Ma rog…poate am mers prea departe, insa eu nu sunt de acord cu aceasta idee, sa importam de la altii cand am putea si noi sa ne facem anumite lucruri. Daca cineva nu este de acord cu parerea mea, atunci sa nu o ia in seama.

        • Buna seara.
          Asa este, importam produse alimentare din alte tari si care sunt de multe ori de o calitate indoielnica.

          • Ma bucur ca mai e cineva in asentimentul meu.

          • Asa zic si eu. Mai ales ca avem o bucatarie cu mancaruri foarte apreciate in restul lumii.

  9. Va pun 2 intrebari care n-au legatura cu subiectul, dar nu stiu unde sa le postez.
    Ce credeti ca se va intampla pe 21 decembrie 2012?
    Ce cred sud-coreeni?
    Eu nu cred ca va veni sfarsitul lumii, dar am citit undeva ca timp de 3 zile va fi intuneric si nu va fi curent electric.

    • Pe 21 decembrie vom fi mai aproape de Mos Craciun,adica 4 zile ,mai asteptam pana primim cadouri!

      • Ca bine ai zis, Livia.

  10. Nici eu nu cred că va veni pe 21 decembrie sfârşitul lumii, e o prostie, doar Dumnezeu ştie când va fi. S-a mai spus de multe ori că o să vină sfârşitul lumii şi în anii trecuţi dar nu a fost aşa…

    • Nici eu nu cred ca va veni sfarsitul lumii pe 21 decembrie, va veni candva, insa doar Dumnezeu stie asta…..plus ca Apocalipsa nu inseamna neaparat “sfarsit” ci un nou inceput.
      Cand despre intuneric timp de 3 zile,hmm…asta nu cred ca nu s-ar putea intampla.

      • Bună Andreea, din curiozitate, voi aţi avut azi şcoală? Eu azi am rămas acasă, fiind şcoala (liceul) închisă :) oricum aveam practică :))

        • Da, am mers la liceu, la noi la Novaci nu a fost problema cu zapada, a nins dar nu extraordinar de tare….oricum, nu vreau sa stau acum acasa, pt. ca mai tarziu trebuie sa mergem in weekend sa recuperam, ceea ce nu prea imi place.

          • Ai dreptate, mai bine mergem acum, decât să mergem sâmbăta. La mine în Suceava toate şcolile au fost închise. Eu oricum săptămâna asta nu merg la şcoală, am practică, dar ceilanţi sigur vor recupera în weekend :)

  11. aigooo…parca am ajuns intr-unul din visele mele cand nu stiam ce fel de mancare e sau cum se numeste si gustam din toate:)) toate arata delicios si cum mancarea e mai buna cand o imparti v-am pastrat si voua cate o portie. songpyeon si hotteok imi amintesc ca le-am vazut adesea atat prin filmele istorice, cat si prin cele contemporane deci se pare ca nici pe vremuri nu se puteau abtine de la ceva dulce:D multumim Celine ! ^_^

  12. Aigooo, Celine, ma duci in ispita! Ce dulcuri gustoase si ce forme! Imi place mult Bungyeoppang in forma de peste, oare au o forma specifica in care se coc prajiturile? Si e interesant ca pasta de fasole rosii este folosita pentru dulciuri, oare ce fel de gust are? Multumesc pentru recenzie, mi-a cazut foarte bine :)

    • da Liliko este o forma speciala informa de peste.

  13. vezi cum se fac prajiturile in forma de peste daca dai click pe linkul de sub mica descriere a acestor prajituri.

  14. Arata ispitiror :)

  15. Aigooooo! Ce bine ca nu stau in Corea,aveam diabet pana acum! La cat sant de pofticioasa cred ca….,dar mai bine asa! Of,of,mai mai,pe cine pacalesc,le-as manca cu tot cu tava sau cani!Totul arata extra,dar in ce priveste fasolica,sant cam suspicioasa! de curand am vazut o reteta de tort Lavanda,l-am facut dar m-a dezamagit,in poza arata bestial!

  16. Celine,separe ca ai ramas ultimul samurai,sau Hwarang care pazeste cu strasnicie palatul,esti demna de toata lauda!

  17. Eu ,una sant de moda veche si prefer sa-mi fac dulciurile in casa,poate ca nu ies totdeauna la fel de fatoase ca cele din comert,dar cel putin au gusturi diferite ,indiferent cum arata!

    • Nasul meu avea o vorba despre prajituri: “Nu sunt aspectuoase, dar sunt un deliciu” :)).

  18. am si eu o intrebare, si anume de ce nu se mai fac rezumate la nici un serial ?
    macar la unul de pe euforia, daca nu se mai poate la Cuceritorul.
    si a propos de euforia, stie cineva ce serial ar putea fi HOTUL DE INIMI? in program apare ca fiind cel de dupa Iubita mea vedeta la 16.00

  19. Salut, pasta de fasole rosie se foloseste si in deserturile japoneze. Daca aveti restaurant japonez in oras, mergeti sa gustati deserturile lor, sunt foarte bune, si asa o sa va faceti o idee. Au si prajiturica aceea in forma de peste. Pasta de fasole rosie din punctul meu de vedere are gust ca o crema mai groasa de ciocolata, eu cand am mancat prima data nu stiam ce e, credeam ca e ciocolata si cand mi-au spus ca e facuta din fasole nici nu mi-a venit sa cred.

    • Deja imi inchipui gustul. Cred ca fasolea e pentru consistenta si textura si e user dulce, iar mierea sau zaharul sau ce adauga ei in fasole o face sa semene cu un soi de budinca de ciocolata… Yummy!

  20. Aigoooo! Sa faci diabet numai daca te uiti la poze. Arata bestial toate deserturile si, daca pe unele le stiam, pe altele nu. Am invatat lucruri noi intr-un mod placut. Kamsahamnida, Celine (desi cu intarziere :P).

Lasă un răspuns către LIVIA