koreafilm

Prinţesa Ja Myung – episodul 33

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung33-13

Published on noiembrie 01, 2012 with 60 comentarii

de Dana Ivancea

Prinţul Ho-Dong însoţit de garda sa de corp, Tae-Cho, îl imploră pe generalul Wang Hol să-i deschidă poarta, pentru că generalul Woo Na-Roo este trimis de Regele Dae Mu-Shin să-l ucidă. Planul pus la cale de prinţ şi rege, dă roade. Generalul Wang ordonă să se deschidă poarta pentru ca Prinţul Ho-Dong, care a cerut azil politic, să intre în Nangnang. În timpul acesta, după terminarea lăcaşului unde va sta toba divină, îndrumătoarea spirituală, va fi recunoscută şi numită de Regele Chae-Ri, ca cea care va avea grijă de templul zeului Dangun, şi va fi respecată de toţi oamenii Nangnanga-ului, începând cu prinţesa moştenitoare. La fel ca şi mama sa, Prinţesa Nak-Rang, se va arăta foarte deranjată de faptul că ea, viitoarea regină a Nangnang-ului va trebui să ţină seamă de sfaturile acestei sfătuitoare spirituale care era Ja Myung.

Tot acum, aceasta le va spune tuturor, celor prezenţi şi numele pe care l-a ales pentru toba divină, şi anume, Ja Myung Go. Povestea acestei tobe divine, va fi redată oamenilor cu ajutorul lui Cha Cha Song şi Mi-Cho, care vor face un teatru de păpuşi, unde va povesti despre începuturile acestei tobe ce va fi menită a salva Nangnang-ul. În cadrul unui ritual, sfătuitoarea spirituală Ja Myung, va dezvălui şi numele pretendentului care se va căsători cu Prinţesa moştenitoare Nak Rang, acesta fiind nimeni altul, decât, generalul Wang Hol. Atât Prinţesa moştenitoare Nak Rang, cât şi sfătuitoarea spirituală Ja Myung, află despre cerearea de azil politic a Prinţului Ho-Dong în Nangnang. Nimeni, în afară de cele două şi prinţ nu vor şti ce este ascuns în sufletele lor, iubirea şi gândul care le macină în interior, nedându-le pace pentru salvarea Nangnang-ului. Pentru decapitarea Prinţului Ho-Dong de către Regele Chae-Ri, Regele Dae Mu-Shin, va trimite doi soli în Nangnang, cu promisiunea de a-i da în schimbul capului prinţului, minele mult dorite de regele Nangnang-ului şi chiar în plus.

Escortat de generalul Wang Hol la palatul regal, Prinţul Ho-Dong este admirat de toţi oamenii Nangnang-ului pentru frumuseţea lui, dar mai ales de Prinţesa Nak Rang, care temperamentală şi neînfricată, merge să-l vadă pe prinţ, trecând peste ordinul Regelui Chae-Ri, care-i intrezicea întâlnirea cu acesta. În urma unei mici discuţii în curtea palatului dintre prinţesă şi generalul Wang, acesta află că sfătuitoarea spirituală Ja Myung, le spusese numele pretendentului ales pentru prinţesa moştenitoare care era chiar el. Însă Prinţesa Nak Rang îi va spune generalului că nu se va căsători niciodată cu el, chiar dacă aşa i-a sfătuit cea care trebuia să fie cea mai respectată persoană din regat, conform poruncii Regelui Chae-Ri. Supărat şi iritat peste măsură de cele auzite de la prinţesa moştenitoare, generalul Wang Hol, merge la templu pentru a o întâlni pe Ja Myung, căreia îi va spune tot ce are pe suflet, mărturisindu-i dragostea lui pentru ea, clipele puţine la număr, pe care le-a trăit fericit alături de ea, de câte ori au avut ocazia să se întâlnească.

De asemeni, îi va spune acesteia că nu doreşte să se căsătorească cu prinţesa moştenitoare. În prima lui noapte în palatul din Nangnang, după ce a cerut azil politic, Prinţul Ho-Dong îşi aminteşte cuvintele generalului Wang Hol referitoare la Ja Myung, şi are o tresărire. Pe de altă parte, Ja Shil, vine la templul unde Ja Myung se ruga pentru a-i pune în vedere să nu-i spună prinţesei moştenitoare, că ea este sora ei. După ce prinţesa moştenitoare Nak Rang îl imploră pe Regele Chae-Ri, în genunchi să-l ajute pe Prinţul Ho-Dong, spunându-le, atât regelui cât şi reginelor, că dacă prinţul moare, va muri şi ea, Regele Chae-ri îl va chema pe Prinţul Ho-Dong la el, în sala de consiliu. Interogat pentru cererea sa de azil politic, Prinţul Ho-Dong are răspunsuri plauzibile la toate întrebările, şi chiar reuşeşte să şocheze auditorul,…. puţin la număr, prin sinceritatea lui debordantă, care va fi pusă la îndoială. Va fi chemată şi preoteasa Ja Myung, care le va spune celor prezenţi să nu aibe încredere în prinţ. Datorită acestei neîncrederi în sinceritatea lui şi a mesajului transmis Regelui Chae-Ri prin cei doi soli, ca prinţul să-şi ia viaţa, acesta îi va ucide cu sabia trimisă de Regele Dae Mu-Shin, pe soli şi pe soldaţii care-i însoţeau, doar pentru a dovedi sinceritatea lui şi a-şi duce la bun sfârşit planul pus la cale cu tatăl său, Regele Dae Mu-Shin.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

60 comentarii

There are currently 60 comentarii on Prinţesa Ja Myung – episodul 33. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. foarte frumos prezentat rezumatul, d-ra Dana..o zi frumoasa!:)

 2. Nu am inteles urmatoarea fraza: ” Pentru decapitarea Prinţului Ho-Dong de către Regele Chae-Ri, Regele Dae Mu-Shin, va trimite doi soli în Nangnang, cu promisiunea de a-i da în schimbul capului prinţului, minele mult dorite de regele Nangnang-ului şi chiar în plus”
  Deci Regele Dae MUSHIN ii cere regelui din Nangnang sa-i omoare fiul?
  Perioada ciudata si oameni ciudati.

 3. Mulţumim pentru rezumat Dana :) Emilian nici eu n-am prea înţeles fraza asta, dar diseară sigur vom înţelege :) Ja Myung e atât de frumoasă ca preoteasă :D

  • Dar majoritatea actorilor sunt deosebiti si bine alesi. Imi place Ja Shil. Am vazut-o in alta pelicula cu subiect actual, in rol pozitiv.

 4. Emilian regele Dae Mushin a facut oferta ptr asa zisa decapitare a printului ptr. a-l ajuta pe print sa castige increderea celor din Nangnang(ptr.a intari cele spuse de print celor din regatul advers). Deci e o strategie bine pusa la punct de print si tatal sau.

  • De acord cu tine. Asa este scenariul. Dar te gandesti, daca regele Chae Ri ar fi pus in aplicare propunerea. Fara a-l scoate din rol, ci numai ranit pentru o perioada.

 5. Multumim pt rezumat . L-am citit , mai ales pentru ca nu voi fi acasa sa-l vad azi. Dar ma voi uita la reluare maine.Ma inteb cand va afla poporul, Lahee , Hodong ca Yamyung e de fapt printesa. Lahee banuieste , dar Hodong nu. Ultima imagine din rezumat e interesanta …el pare cam nedumerit.

  • Roxana acea poza poate duce in eroare dar defapt e o simplacoincidnta. Printul va afla de Jamyung mai tarziu puti cand o va avea chiar in fata.

 6. facand sa para ca printul Hodong este abandonat de tara, de tata, de rege si de cei care trebuiau sa-i fie supusi pana la moarte- generalul si unchiul sau Woo Na-Roo este trimis sa-l omoare , cererea de azil si atacarea solilor din Goguryeo de catre Hodong inclusiv ranirea grava a maestrului sau, toate fac parte din strategie…………….o sa intelegeti in episoadele urmatoare de ce a fost nevoie de toate acestea.El trebuia sa elimine toate suspiciunile celor din Nangnang la adresa lui si a le castiga increderea pentru a-si duce mai departe marele plan…………….. fara ca acestia sa-l poata ghici.

 7. Stiti vorba aceea : Cand nu-ti poti cuceri adversarul din afara, trebuie sa-l ataci in interior.Dupa acest criteriu va merge Hodong………….gata nu va mai spun nimic.Ve-ti vedea in urmatoarele episoade.

  • Multumim Celine:)

   • Tipic asiatic. Actorii rezista pana la ultimul episod, cand surpriza (dar nu mai este surpriza !!!!!!!!!) mor sub diferite ipostaze circa 80%. Ia sa vedem !!!! Aici se respecta reteta? Nu uitati aceste cuvinte !!!!!

  • Mulţumim pentru lămuriri Celine :)

 8. Si mai este ceva. Ati vizionat Taramul dintre vanturi? Pai cum arata personajul central acolo, cata forta avea eroul si actorul !!!!!!!!!????????? Si ce amarat, incet in gandire, si blegos este acest rege Dae Mu-Shin. Se simte ca echipele de filmare sunt diferite, la fel si ideea regizorala. Dar pentru binele publicului ar fi fost benefic sa colaboreze.
  Ce parere aveti de minunatul Song Il Gook.?????

  • Emilian am văzut Tărâmul dintre vânturi şi sunt mari diferenţe între seriale. Acolo mi-a plăcut enorm de Muhyul dar aici nu-l pot suporta pe Muhyul, e atât de…diferit aici :)

   • sunt de acord cu tine, nici mie nu imi place aici de Muhyul.

 9. Să nu mai spun de Song Il Gook care a juca magistral :)

 10. Multumesc pt rezumat,Dana!
  O zi minunata sa aveti cu totii!!!

 11. Fetelor dupa acest film va da ,,KIM SURO REGELE DE FIER??? nu da nimic nou? ….superb ep de azi,ms !!! HAVE A GREAT DAY …for all!

 12. ce rau mi-a parut de saracul Eul Doo Ji, mai ales ca el tot timpul a fost de partea lui Hodong. Ja Myung cred ca si-a dat seama de intentiile printului Hodong si ca de fapt se foloseste de Lahee si de regatul Nakrang.

 13. Din pacate n-am fost azi acasa sa prind episodul, ma voi uita la reluare.

  • @ ana,esti tu?cea cu care ne intalneam in urma cu 2 ani,cand a inceput sa apara o serie de persoane pe aceasta pagina???

   • Eu sunt tot eu, nu pot fi altcineva :)

    • ce ma bucur ,ana,deci esti tu…………aici,am primit “mesaj” si de la LIVIA….sunurioasa ct cine mai este din “vechea garda” :-)

 14. Multumim pentru rezumat!Un episod superb si astazi…Hodong e genial..defapt planul e genial..desi imi displace faptul ca Hodong doar se foloseste iubirea sincera a lui Lahee si de bunatatea celor din Nakrang …O seara frumoasa tuturor!!! :*:*

 15. Buna seara!

  • Marikooooooo! Bine ai revenit ,pe unde ai umblat?

   • @LIVIA,draga ……bine v-am regasit!!!!am revenit dupa o lunga absenta si-mi face placere sa va reintalnesc :*

   • nu am fost plecata din tara ,insa am avut alte preocupari si dintr-o data m-a luat un dor de Koreeafilm si de voi cei cunoscuti aici.Am inceput sa caut pagina creata de Orosz Lajos dupa filmul nostru cel mai drag “Queen Seon Deok” …………..si bineinteles sa va caut si pe voi.Ma bucur de regasire .

 16. “În dragoste ca şi în război e totul permis”, nu ?….:)) o seară frumoasă, tuturor

 17. nu am mai intrat pe aceasta pagina cam de la inceputul anului….(desi am urmarit cu trup si suflet toate serialele ce s-au difuzat de la inceput de catre “Koreeafilm”).Se pare ca nu mai regasesc nume cunoscute pe aici,ex.”LIVIA”,”carina72″,”Bianca”Ana”

  • Se regasesc cu siguranta, poate nu toate, dar se regasesc :)

 18. dupa cum era de asteptat,ultimele episoade devin tot mai captivante.in ep de azi mi-a placut f mult rolul jucaj de hodong de ai face pe oficialii curtii inclusiv pe regele din nakrang sa creada ca el a renuntat la tot doar pentru a servii regatul nakrang doar din dragoste pentru printesa mostenitoare.cu toate ca si printesa ja myung a fost adusa la sfat pentru hotararea sortii lui hodong,am apreciat mult raspunsul ei adevarat care cu siguranta nu a fost din gelozie pentru sora ei orbita de dragostea printului din goguryeo,ci pentru a servii regatul din suflet.printesa ja myung deja a castigat increderea tatalui sau,iar acesta o priveste cu tot mai multa blandete,numai wang hol are alta parere,el este inca disperat din cauza cu nu o poate avea pe ja myung.

  • mai degraba parea disperat ca trebuie sa se insoare cu o femeie pe care incepe s-o deteste; Ja Myung macar a avut “libertatea” de-a-si “salva” iubirea prin calugarire; refugiul lui, al lui Hol, ramasese ochii inaltati catre “icoana” lui, care devenise Ja Myung

 19. dupa cum era de asteptat,ultimele episoade devin tot mai captivante.in ep de azi mi-a placut f mult rolul jucat de hodong de ai face pe oficialii curtii inclusiv pe regele din nakrang sa creada ca el a renuntat la tot doar pentru a servii regatul nakrang doar din dragoste pentru printesa mostenitoare.cu toate ca si printesa ja myung a fost adusa la sfat pentru hotararea sortii lui hodong,am apreciat mult raspunsul ei adevarat care cu siguranta nu a fost din gelozie pentru sora ei orbita de dragostea printului din goguryeo,ci pentru a servii regatul din suflet.printesa ja myung deja a castigat increderea tatalui sau,iar acesta o priveste cu tot mai multa blandete,numai wang hol are alta parere,el este inca disperat din cauza cu nu o poate avea pe ja myung.

 20. Ei,acestea fiind scrise,o sa ma retrag si eu .Pe curand dragilor si sper sa ne regasim ………….. :)
  O seara placuta!

 21. Buna seara! Ce mai faceti?

 22. Eu bine multumesc,tu?niciun com legat de film?

 23. Buna seara! Multumesc pentru rezumat Dana!

 24. Ca de obicei, ultima, insa sunt si eu aici! Maine voi vedea ep in reluare, azi am iesit la 8 de la universitate :(

  • Nu-i nimic, ne uitam impreuna, si eu l-am pierdut :D

  • Vin si eu :) in aceasta saptamana lucrez dupaamiaza

   • :)

    • Awww…ce bine! Chiar simt asa ca vad singura episodul, cand ma uit in reluare…nu este sentimentul…wow, alti 100 de oameni il vad in acelasi timp :))

 25. Intr-adevar,e mai placut sa te uiti in direct la serial,dar e placut sa il vezi si in reluare

 26. Mi-e dor sa ii vad pe Hodong si pe Ja myung impreuna,oare ce o sa faca acum Hodong din moment ce e preoteasa si nu mai poate fi alaturi de el?
  Apropo,celine_blue2000,iti dau dreptate si eu ma gandeam ca Mu hyul a facut oferta pt decapitarea printului ca sa fie mai convingator
  Cat despre Hodong si La hee,ma simt ciudat sa ii vad impreuna,eu nu prea cred ca hodong ii spune adevarul si evident nici regelui Nakrangului nu-i spune adevarul

 27. Se pare ca o parte din vechea garda revine! E de bine!
  Episodul a fost interesant,dar mie una nu-mi place comportamentul lui Hotdog,profita de bunavointa regelui si a poporului acestuia,isi omoara cu sange rece mentorul,iar cu ochii umbla dupa amandoua sorele!Dupa parerea mea este inadmisibil sa profiti in halul asta si la o scara atat de mare! Tot dupa parerea mea ,pot afirma ca in Ja Myung se da o lupta apriga intre mama Omida si mireasa de o seara,putin mai multa gelozie exista ca doar este femeie!

 28. Pe Hot dog ,nu-l pot condamna pentru faptul ca in felul lui marunt le iubeste pe amandoua,dar cand pui in balanta dragostea imensa pentru tron si tradarea de hiperproportii stai sa te intrebi oare baiatul asta merita ceva de la viata?

 29. Cand am vazut prima oara filmul,nu am inteles prea bine de unde pana unde a aparut mama Omida cu harul ei,intre timp am mai vazut si alte filme iar la revizionare am privit cu alti ochi aceasta transformare! Tot aici am vazut si primul sarut dintr-un film K,am fost atat de surprinsa !

 30. Primele filme K,pe care le-am vazut au fost: Jumong,Regatul dintre vanturi,Imparatul marii
  si Ja Myung,in aceasta ordine iar dupa a venit potopul,m-am contagiat iremediabil!hi hi hi!

  • Buna seara,………………ei LIVIA si “Giuvaerul palatului”este unul dintre filmele de inceput(adica era chiar primul daca nu ma insel)pe care le/am vizionat

 31. Danuta ,chiar daca nu scriu mereu,sa sti ca eu chiar citesc ce scri in aceste rezumate ,care sant un adevarat remember pentru mine!Mult a fost ,putin mai este,spor la lucru in continuare! Apropo stie cineva ce urmeaza dupa printesa?

 32. Regele de fier (reluare) !?

 33. Ja Myung nu este cat de putin geloasa pe sora-sa, il iubeste pur si simplu pe Hodong si cu cat devine mai inteleapta, cu atat il iubeste mai mult si mai adanc; Hodong nu este un tip marunt, ci, la fel ca si Hol, un “barbat adevarat”,(“ale carui sentimente nu dispar”…:D..) e-adevarat, el, Hodong, cu multe rani necicatrizate pe suflet. Indiferent de sentimentele pentru Lahee, tot timpul a urmarit s-o includa in planurile lui de accedere la tron; planul ingenios dovedeste ca nu este un tip marunt, doar “orientat” ..reprobabil; dragostea dintre el si Ja Myung nu poate fi stavilita prin nimic, in fond el este cel datorita caruia au inceput sa se deschida canalele de energie ale fetei; si care, a orientat benefic stilul ei de lupta, pe care maestrul anterior il lasase nedefinitivat, tocmai pt ca nu ii vroia binele

  • Daca s-a inteles ca Hotdog e un tip marunt,e gresit ,nu el este marunt ci felul lui dea percepe dragostea adevarata ,lucru pe care l-a avut cu multe minusuri in copilarie si adolescenta!

 34. “lahee” inseamna matase, probabil, in limba lor…asa cum a fost viata fetei, lipsita de griji, in ideea ca-i va aduce fericirea…mama proasta..:(

  dar, la noi are si alt inteles…:

  LAI, LÁIE, lăi, adj. (Pop.) Negru sau negru amestecat cu alb. ◊ Expr. Că e laie, că-i bălaie sau ba e laie, ba-i bălaie = ba una, ba alta; așa și pe dincolo. Ori laie, ori bălaie = ori una, ori alta; alege! Nici laie, nici bălaie = nici așa, nici așa. – Cf. alb. laja. :)…pt destindere, nici o suparare

 35. Episodul de aseară mi-a plăcut foarte mult, Hodong e un adevărat actor, şi-a jucat foarte bine rolul de refugiat, fugit din ţară. De Hodong nu prea mi-a plăcut, chiar dacă ţine la Lahee nu îmi place că îi dă speranţe false şi se foloseşte de ea ca să-şi atingă scopul. Lahee e cam naivă şi crede tot ce spune Hodong, dar nu e vina ei, ea crescută în palat şi negustând amărăciunea vieţii, la întâlnit pe Hodong şi s-a îndrăgostit de el, iar el ca s-o cucerească i-a trimis scrisori de dragoste, iar ea din dragoste crede tot ce spune el. Nu mi-a venit să cred când la rănit pe Eul Ji care mereu a fost de partea lui :)

 36. Da,asa este Livia,incepem sa ne repliem in jurul filmelor si a culturii coreene……chiar ma bucur sa mai comentam

Leave a Comment