koreafilm

“Lectia” in limba coreeana

Written by koreafilm. Posted in Evenimente, Evenimente & Proiecte

Tagged:

poster teatru

Published on noiembrie 02, 2012 with 5 comentarii

Compania de teatru Georipae a fost invitată la Bucureşti la începutul lunii noiembrie pe scena Teatrului Foarte Mic cu ocazia celei de-a 22-a ediţie a Festivalului National de Teatru. Echipa formată din Lee Seunghun (Profesorul), Park Inhwa (Eleva) şi Kim Sohee (Servitoarea) va interpreta piesa lui Eugène Ionesco “Lecţia”, sub îndrumarea lui Lee Yountaek. Toţi amatorii vor avea posibilitatea să fie prezenţi la eveniment pentru că vor avea loc 2 spectacole, pe 2 noiembrie de la ora 20 00 şi pe 3 noiembrie de la ora 18 00.

Extras din prezentarea evenimentelor de pe site-ul oficial al festivalului:
„Teatrul lui Eugen Ionescu fascinează pe toate meridianele culturale şi geografice, între altele şi pentru că, astăzi, oferă posibilitatea unor abordări diverse, inclusiv în registru realist. Regizorul coreean Lee Yountaek găseşte corespondenţe fireşti între absurdul piesei şi agresivitatea latentă ori manifestă a lumii noastre, iar spectacolul este construit în jurul unei poveşti “realiste” despre un profesor psihopat care îşi ucide elevele. Violenţa şi lipsa de comunicare – sau “comunicarea” unilaterală – mută realitatea în formele extreme ale unor minţi bolnave.
Spectacolul a avut premiera în 2002 (la aniversarea a 100 de ani de la naşterea lui Ionesco) şi are în distribuţie actori extrem de apreciaţi în Coreea, Sohee Kim, interpreta Servitoarei, fiind considerată una dintre cele mai mai bune actriţe coreene contemporane.”

Spectacolul se joaca astazi si maine, biletele putand fi procurate de la casa de bilete a Teatrului foarte mic.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on “Lectia” in limba coreeana. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Vrem sa auzim impresii de la cei care au reusit sa vada piesa :)

  2. Foarte interesant subiectul piesei, mi-ar fi plăcut să văd şi eu piesa dacă eram în Bucureşti… Aşteptăm detalii de la norocoşii care au reuşit să vadă piesa :)

  3. Nu stiu pentru cine este mai marea onoarea,pentru Romanica sau pentru Corea,un lucru este sigur,amandoua tarile au de castigat din aceasta colaborare prin abordarea unor piese din repertoriul celor doua tari!

  4. Am auzit aceasta stire la radio,cu mult inainte de a incepe festivalul,si nu-mi venea a crede ce aud! Este un lucru extraordinar!

  5. Foarte interesant,dar nici eu nu am cum sa vad piesa pt ca nu locuiesc in Bucuresti.
    Poate cei care vad piesa ne vor impartasi si noua impresii.

Leave a Comment