koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 26

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

11.mo duyeong

Published on octombrie 17, 2012 with 7 comentarii

de Dorinela Popa


“Suprema înţelepciune este a distinge binele de rău.
Adevărata înţelepciune înseamnă să-ţi recunoşti propria ignoranţă.
După cum cei care călătoresc pe mare pe timp frumos au pregatite şi cele necesare pentru caz de furtună, tot aşa cei chibzuitţi îşi pregătesc în prosperitate, măsurile pentru caz de nenorocire.”

Socrate

Gae Yeonsu primeşte lovituri după lovituri din partea Prinţului, căci capul fierarului nu a fost de ajuns pentru a readuce dreptatea la loc de cinste. Mai mulţi funcţionari ai clanului Sonobu au fost întemniţaţi spre a fi pedepsiţi pentru infracţiunile comise, iar asta îl costa pe Prim Ministru şi pe facţiunea sa, pierderea unor funcţii importante ce aveau să fie preluate de oamenii Prinţului.

Cheongun, în frunte cu Hwang Hoe, îi prezintă lui Damdeok raportul privind provenienţa fierului din care au fost făcute armele pentru Silla. În mod surprinzător, Gae Yeonsu deţine şi o mină, printre alte pământuri aproape de capitală, iar asta îl îngrijorează pe Prinţ, care vrea cu orice preţ să găsească o justificare pentru înapoierea bunurilor Prim Ministrului, către ţară.

Ca o contramăsură, Gae Yeonsu îl invită pe generalul Mo Duyeng spre a-i oferi o anumită sumă de bani ce urma a fi folosită pentru plata unei amenzi primite de General, ca urmare a comportamentului ginerelui său, ce a fost arestat. Mo Duyeong se simte jignit de gestul lui Gae Yeonsu şi pleacă, dar cel din urmă schiţează un zâmbet îngrijorător…


Ko Un îi face o vizită vechiului său prieten, Damdeok, cel din urmă fiind îngrijorat de comportamentul tatălui său, din pricina căruia Prinţul suferă… Damdeok îi spune ce intenţii avea în privinţa lui Gae Yeonsu, dar nu are curaj să îi ceară sprijinul său, căci asta ar însemna ca prietenul său să lupte împotriva tatălui său. Totuşi, Ko Un nu ezită a lua o decizie, oferindu-i Prinţului ajutorul său.

Prinţul, în cadrul unei şedinţe a Curţii, propune un proiect fabulos, ce ar face din Goguryeo un stat fortăreaţă, prin micşorarea distanţei dintre fortăreţe la 10 kilometrii, iar asta îl îngrijorează pe Gae Yeonsu, care convoacă o reunire a miniştrilor, unde le explică foarte clar poziţia sa.
Damdeok se aştepta la asta, invitându-l pe tatăl lui Yeon Salta, Yeon Dobu, spre a-l convinge că proiectul său va aduce mult bine ţării. Dar era doar de faţadă, căci ştia că ministrul nu îl va trăda vreodată pe Gae Yeonsu.

Între timp, în Houyan ajunge şi generalul rătăcit, Fengba, care îi promite lui Murong Chui că va obţine sprijinul Khitanului în lupta cu Goguryeo, dar asta nu pare a fi de ajuns pentru a învinge.
Chiar şi cei din Malgal aşteaptă deznodământul luptei lui Damdeok cu Gae Yeonsu…
“Damdeok va fi învins doar de mine.”

Urmează o întâlnire a Curţii din Goguryeo, acolo unde este analizată propunerea Prinţului. Gae Yeonsu doreşte ca această problemă să fie discutată de către consiliul nobililor, în mare parte aflaţi sub influenţa sa, dar tocmai aceast fapt i-a fost întors împotriva sa, Prinţul propunând să se organizeze un consiliu la care vor participa şi nobilii regionali.


Mo Duyeong revine la Yeongun, acolo unde cu ceva timp în urmă se întorsese pentru a primi banii de la Prim Ministrul. De data aceasta, îi înapoiază, nu înainte de a-l umili pe Gae Yeonsu.
“Chiar şi tu îndrăzneşti să mă priveşti de sus?”


Consiliul începe dezbaterea… Va trece oare propunerea lui Damdeok?

“Totul îi vine la timp celui ce ştie să aştepte.”
Bertolt Brecht

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 26. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Prima… Mulţumim pentru rezuma Dory!

  2. Iar eu sunt a doua…..Mulţumesc pentru rezumat,Dory!

  3. da, asa e, trebuie sa inveti sa astepti pentru a putea castiga lupta. Mumtumim Dorinela pentru articol.

    • Buna Andreea. Cu mare mare placere.:)

  4. Kamsahamnida, Dorinela! O poveste frumoasa, ca de obicei. (si mie mi-a placut mai mult Damdeok cu plete :)) )

  5. Cu plete sau fara, e acelasi Damdeok puternic si stapan pe situatie :)
    O seara frumoasa tuturor si vizionare placuta! Spor la treaba, Dori! :*

  6. Bună seara prieteni, mi-a plăcut mult episodul de astăzi. M-am bucurat când proiectul lui Damy a trecut şi ia cam stricat planurile prim ministrului… Mă bucur că Ko Un ţine cu prinţul şi nu cu tatăl său şi din cauza asta cred că va suferii :)

Leave a Comment