koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 25

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

1.cover

Published on octombrie 16, 2012 with 24 comentarii

de Dorinela Popa


“Cel mai puternic nu este niciodată îndeajuns de pregătit pentru a fi totdeauna stăpân, dacă nu ştie să transforme puterea în dreptate şi supunerea faţă de el în datorie.”
Jean Jacques Rousseau

Doyeong intră în Sala tronului, lăsându-i pe cei prezenţi, uimiţi de comportamentul său. Totuşi, avea un motiv pentru reacţia sa: să îşi împiedice tatăl în a-i face rău lui Damdeok, găsind o cale pentru ca cei doi să poată coexista. Damdeok îşi dă seama că ceva nu este în regulă cu sabia, şi o aruncă, având drept scuză intervenţia domniţei.
“Voi merge pe calea Prinţului Moştenitor în felul meu.”
Cuvintele lui Doyeong îi deschid ochii prinţului, care îi cere Regelui să îi scutească pe supuşii săi de taxele cuvenite din cele trei zile în care aceştia nu au muncit.


Acum, Primul Ministru nu mai avea nicio scuză în a nu-l recunoaşte pe Damdeok ca Prinţ Moştenitor. Zarurile au fost deja acuncate.
Gae Yeonsu nu poate trece cu vederea peste ceea ce a făcut propria sa fiică, certând-o aspru pentru faptul că l-a ajutat pe Damdeok.
“Trebuia să piardă încrederea poporului.”

Prinţul aude discuţia dintre cei doi, iar mai apoi are loc o confruntare directă între Gae Yeonsu şi acesta. Niciunul dintre ei nu se lasă mai prejos, prim ministrul recurgând şi la minciuni pentru a-şi acoperi fapta deja ştiută de ceilalţi din cauza reacţiei lui Doyeong.
Am mulţi duşmani, dar niciunul nu s-a coborât atât de jos ca tine.
………………………………………………….
Acum nu te voi mai lăsa să te apropii de mine.”


Prinţul merge în camera fratelui său, acolo unde servitorul lui Dammang, îi oferă notiţe lăsate drept moştenire de fratele său.
“Acum realizez pentru prima dată ce trebuie să fac din această poziţie.”,

O primă măsură din postura de Prinţ Moştenitor, este luată de Damdeok, desemnându-l cu acordul regelui, pe Ko Chang spre a deveni Jungnidaehyeong, cel ce se ocupă cu gestioanarea secretelor de stat şi resurselor palatului.

Trimişii din Silla ajung şi ei în Goguryeo spre a-l felicita pe Damdeok pentru numirea sa, dar spre surprinderea prinţului, aceştia au mers prima dată la Prim Ministru, şi apoi s-au închinat în faţa Regelui.
Din păcate, motivul venirii lor a fost doar o scuză, căci veniseră să îi informeze de faptul că Baekje trimite Sillei 1.000 de săbii, pentru a rupe relaţiile de prietenie avute cu Goguryeo.
Ca măsură pentru această situaţie, având în vedere faptul că fierarul şef al armurăriei este întemniţat, Gae Yeonsu se oferă să producă 2.000 de săbii ce urmau a fi oferite Sillei, ca răspuns la fapta Baekje-ului.

Prinţul trimite un spion în tabăra lui Gae Yeonsu pentru a afla de unde provine fierul pentru producererea acestor arme, dar din nefericire, omul este prins, fiind salvat în ultimul moment de Prinţ, nu înainte ca acesta să sustragă o bucată de fier.
Prim Ministrul se încăpăţânează a-i arăta puterea sa Prinţului, dar el nu avea habar că tocmai asta îi va da şi mai multă putere în a merge mai departe, în a-l învinge…


Între timp, în Houyan, neliniştea se adânceşte din ce în ce mai mult. Încă nu sunt siguri de ce îi aşteaptă pe viitor ca urmare a instalării lui Damdeok ca Prinţ Moştenitor al Goguryeo-ului.

Fengba primeşte ordine din partea împăratului, fiind nevoit să se întoarcă în Houyan, nu înainte de a le promite malgalilor că Houyan se va ţine de promisiune.

Prinţul Damdeok îi dă prima lovitură lui Gae Yeonsu…
“Cum îndrăzneşte?”

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 25. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim, Dori si o zi placuta tuturor!

 2. Mulţumim pentru rezumat Dory :)

 3. Vă puuup pe toţi!
  Damy Fighting!

 4. Bună Dory, se pare că n-o să îi mai vedem pletele lui Damy, îi stâtea tare bine cu plete… Şi acum în noua postură îmi place cu părul prins :) Damy e hot şi cu părul prins şi cu plete :D:*:*

  • Şi încă cum!!!
   Mai ţii minte lupta lui cu Yeo Seokgae? Când erau sclavi?
   Aş fi vrut să dureze vreo oră….:)))

 5. Da… ţin minte şi mie mi-ar fi plăcut să ţină o oră poate şi mai mult… O să-mi fie dor de pletele lui Damy…

  • Eh…. să îi vezi faimosul baţ!!! E genial!!!:)))
   Cum bate el în masă.

 6. Mulţumesc pentru rezumat,Dory!
  O zi minunată vă doresc să aveţi!

 7. Eu n-am comentat deloc la acest serial, pt ca nu-l urmaresc, dar tin sa te felicit Dory, pt ca rezumatele sunt ft frumoase si bine facute :) Bravo!

 8. Bună Ana.. Să ştii ca am avut mari emoţii la început, dar acum e ok.
  mersi tare mult :D:D::D

  • Pai ti-ai intrat in mana deja :) Dar mai ai cale lunga, bafta in continuare.

   • “Doar” până la 92 am:))))))
    Dar să ştii că nu îmi pare rău de alegerea făcută…

    • Mersi mult.:D

 9. O seara minunata!
  Vizionare placuta!

 10. Buna seara.
  Multumesc pt. rezumat.
  Lui Damdeok ii sta mai bine cu parul strans.

 11. A fost un episod foarte frumos… Prim ministrul e un ticălos şi egoist, se gândeşte doar să aibă el puterea, nu se gândeşte deloc la binele poporului. Ce mi-a plăcut confruntarea dintre cei doi mai ales de Damy. Donyeon suferă în tăcere, e prinsă la mijloc între tatăl ei şi Damdeok…

 12. Draga mea, bună seara.

 13. Of… ştiu asta.
  Poţi vedea cu ochiul liber că dragostea pe care i-o poartă Prinţului este puternică…
  Prim Ministrul…ăsta nu o să-l schimbe nimeni…

 14. Bună seara şi ţie Dory, mă bucur că mai am cu cine vorbi… Servitorul lui Dammang mi se pare că e Chubalso din Prinţesa Ja Myung…

 15. Cred că el e…
  Să ştii că şi mie îmi lipsesc discuţiile noastre, dar ce să facem..fiecare cu timpul său.:(

 16. Lui Damy îi stă foarte bine şi cu părul prins :) şi Dol Bisu şi Yeo Seokgae arată altfel în veşminte noi nu mai sunt atât de zdrenţuroşi ca înainte…

  • Ahhh, ţi-aş da eu nişte poze cu Damy, dar nu e încă 12 noaptea.:)))))
   Eh, dar e doar de la bust în sus naked.:)))

 17. Acum e 12 :)) e bine şi de la bust în sus “dacă nu plouă picură” e bun şi mai puţin să-i vedem bustul plin de muşchiuleţi…

 18. Egoistelor,pastrati-l numai pentru voi,ce daca e la bustul gol,i-si mai clateste lumea privirea!

Leave a Comment