koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 22

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

10. together

Published on octombrie 10, 2012 with 24 comentarii

de Dorinela Popa

“Viaţa noastră oscilează între două contradicţii: datoria de a spune adevărul şi necesitatea de a-l ascunde.”
Tudor Arghezi

Ko Un află motivul pentru care Fengba şi cei din Malgal au venit în Goguryeo şi decide, împreună cu Cheongun, să facă un plan astfel încât Damdeok să nu fie rănit. Cel ce îmbracă uniforma prinţului este Dol Bisu, care, la scurt timp este atacat de un grup de oameni mascaţi.

Din fericire, aceştia nu l-au rănit, şi planul camarazilor prinţului a fost dus la bun sfârşit, dar fără a reuşi să-i prindă pe vinovaţi.
Fiul lui Gae Yeonsu îi spune adevărul Prinţului, suspectând că cel ce ar lucra împreună cu Fengba şi malgalii ar fi Ga Raji.

La auzul acestor vorbe, Damdeok ia soldaţii şi merge la reşedinţa ministrului spre a-i cere explicaţii, dar, din nefericire, îl găseşte acolo şi pe fratele său, care venise la rândul său pentru a-l interoga în legătură cu atentarea la viaţa fratelui său.

Dammang este furios peste măsură şi îl izgoneşte pe Prinţ, nu înainte de a-i cere să-şi prezinte scuzele în faţa ministrului pentru acest comportament. Ga Raji îi promite prinţului că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l omorî pe Damdeok, Dammang făcându-l pe acesta să-i promită că îi va spune ce planuri are înainte de a acţiona.

Gae Yeonsu află despre implicarea lui Ga Raji în cumplita poveste şi îi face o vizită, ameninţându-l că nu va permite niciunui spion să activeze pe pământ goguryeoan, şi că el, la rândul său, a devenit un trădător.

Între timp, Prinţul Damdeok rămâne în capitală, la fierărie, amânând plecarea sa, spre a-i momi pe cei ce vor să îi facă rău. Doyeong îi face o vizită bravului nostru prinţ, care pare destul de fericit la vederea acesteia. Aceasta îi aduce mâncare ca semn al îngrijorării sale pentru Prinţ şi face din acest moment unul plăcut pentru amândoi, dar care din nefericire, se termină brusc, pe fundalul vizitei fratelui său, Dammang, spre a-l anunţa că Regele îi solicită prezenţa.

Prim Ministrul îi cere Regelui să organizeze o ieşire în afara palatului a celor doi Prinţi, pentru ca zvonurile privind distanţarea lor să se risipească.
Dammang sugerează să meargă în Onyeosanseong, un loc perfect pentru vânătoare şi care reprezintă pentru cei doi fraţi leagănul copilăriei lor.

În noaptea dinainte de vânătoare,Dammang are o discuţie emoţionantă cu servitorul său, în care îşi exprimă toate gândurile sale. Părea că îşi lua rămas bun de la lume, de la tot ce îi era mai drag…

Comportamentul său e schimbător precum vântul, căci apoi i-a dat lui Ga Raji permisele cu care Fengba şi ceilalţi urmau să intre în Onyeosanseong, spunându-le totodată că Damdeok va fi îmbrăcat în alb.

Vânătoarea a început, sub supravegherea atentă a lui Ko Chang şi Ko Un, dar nu se ştie dacă vor putea preveni ce urma să se întâmple.
Cei doi fraţi îşi reunesc sufletele, atinşi parcă de un glas străin, al despărţirii. Dammang îşi roagă fratele să devină un om al poporului, nu al puterii, şi să lupte pentru idealurile ţării. În vocea-i blândă se simţea o durere molipsitoare, care îl îngrijorează pe Damdeok, dar fratele său nu dorea ca el să vadă asta aşa că porneşte agale spre orizontul infinit.

Dammang: “Doar atât pot face pentru tine.”


Prinţii se opresc în faţa unei cascade acolo unde cei doi se răcoresc puţin, înainte de a-şi continua drumul. Dammang se dezechilibrează şi îşi scapă arcul, dar la scurt timp după, Damdeok îl recuperează.
Văzându-l ud, Dammang, ca un adevărat frate mai mare, îi cere lui Damdeok să facă schimb de haine pentru a nu răci şi îi spune să meargă în direcţii separate.

Damdeok îşi dă seama că ceva nu e în ordine cu cererea fratelui său şi pleacă nestingherit în căutarea sa… când…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 22. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Mulţumim pentru rezumat Dory, va fi un episod emoţionant, abia aştept săl văd :)

 2. Bună dimineaţa!
  Mulţumim pentru rezumat:)
  Astăzi va fi un episod cu multe răsturnări de situaţie. Mă bucur că cei doi prinţi de împacă.

  Vom avea parte de o mare lecţie de strategie, devotament şi loialitate. Vom vedea cu adevărat ce înseamnă interesul ţării faţă de interesul personal.

  Tot astăzi vom înţelege şi de ce spunea Dory că e un serial al aparenţelor în care nimic nu e ce pare a fi.
  Nu spun mai mult, vă las să trăiţi momentul.

  • Ahh, Monica, îmi place tare mult cum pun tu punctul pe”i”.:D
   Pupici.

   • Aşa cum spuneam şi pe la primele episoade eu am văzut serialul, iar acum îl revăd cu aceeaşi plăcere. Nu mai ţin eu minte succesiunea fidelă a acţiunii, dar ştiu despre ce e vorba şi nu vreau să dezvălui nimic în avans.

    Tot ce pot să spun este că serialul acesta trebuie urmărit de la început până la genericul de final.Pe parcurs ai parte de tot felul de surprize, plăcute sau neplăcute.

    Şi episodul de astăzi este doar începutul.

    Pupici, Dory, şi succes la facultate!

    • *pui
     Parcă nu mai ştiu să scriu.:))

 3. Neaţa dragii mei. Ce mai faceţi?:D

 4. Offff…. am ajuns deja la 22? Trece timpul repede.:(

 5. Bună Dory, eu sunt bine, tu ce mai faci? În episodul trecut nu prea mia plăcut de Dammang când a vrut săşi omoare fratele, dar în episodul de azi cred că o sămi placă de Dammang dar presimt că va păţi ceva…

  • Draga mea, eu sunt bine. Incerc sa recuperez cu rezumatele. Nu trebuie sa fiu in urma.:D

 6. Îmi e tare dor de voi!!!
  M-aţi răsfăţat vacanţa asta!

 7. Şi nouă ne e dor de tine Dory şi îţi simţim lipsa din plin :)

  • Offf…:(
   Încerc să recuperez şi eu.. şi să mai stau cu voi, dar asta e…
   A început facultatea.

 8. Hello! Multumesc si eu pentru rezumat! Nu prea am apucat sa mai intru in ultimele zile, e o perioada mai aglomerata, dar incerc macar sa citesc rezumatele.
  Spor la rezumate, Dory, la facultate si la tot ce ai nevoie! Pupici!

  • Gaby dear!!!!!
   TE PUP!!!!!

 9. Multumesc pt rezumat,Dory!
  Acum nu mai am timp sa il citesc , ca vreau sa vad si love rain….mi-a placut mult si nu am rezistat sa nu-l vad, dar intru sa il citesc un pic mai tarziu.
  Te pup si te imbratisez! Si…mi-e dor si mie de voi, dar trebuie sa vad filmul si apoi sa scriu si sa invat, si asa se duce ziua.
  O zi mnunata sa aveti!!!!!!!!!!!!

  • L-am citit,Dory!Multumesc inca o data!
   Imi e un pic cam greu cu 2 episoade pe zi, dar daca tot am inceput, atunci vreau sa si termin serialul. Ma intelegi tu!Nu-mi fac griji!

 10. Din pacate am pierdut ceva episoade pana acum, dar incerc sa recuperez macar din rezumatele tale, dory. Sper ca azi sa pot savura actiunea in liniste :*.

  • Rezumatele nu sunt de ajuns.:) Eu nu povestesc tot. Cu cine se întâlnesc, şi toate astea.
   Cred că un rezumat nu trebuie să conţină detalii şi tot felul de chestii de genul. Că doar de aia e rezumat. Nu sunt adepta înşiruirilor evenimentelor pe o foaie de hârtie şi nici să dau mură-n gură tot ce se întâmplă.

   • Stiu, dar acum sunt cam stransa cu timpul… si nu o sa apuc sa reiau episoadele pierdute… :(
    Din pacate… >:D<
    De-aia am si intrat mai rar in ultima vreme…

 11. Andreea, nu e viclean.:)
  Ai să vezi.:)

  • momentan asa mi se pare….dar, ma incred in vorbele tale…..am facut si rima…

  • momentan asa mi se pare….dar, ma incred in vorbele tale…..am facut si rima…..

   • Te pup măi!
    Şi baftă la liceu!

Leave a Comment