koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 19

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

6.fight

Published on octombrie 04, 2012 with 16 comentarii

de Dorinela Popa

“Ochi pentru ochi… şi lumea va deveni oarbă.”
Mahatma Gandhi


În piaţa din centrul Gungnaeseong-ului, un afiş strârneşte rumoare în rândul oamenilor. În acesta scria că Prinţul Damdeok ar trebui să ajungă Prinţ Moştenitor, ca încununare a meritelor avute pe timp de război, contrar ordinii fireşti a lucrurilor. Cel ce avea să fie investit în această poziţie este fratele său Dammang.

Curtea Goguryeo-ului este inundată de o mare de nelinişte, miniştrii din partea clanului lui Gae Yeonsu punând presiune asupra Majestăţii Sale, dorindu-l pe Dammang investit ca Prinţ Moştenitor. Totuşi, Regele ezită, iar asta îi face pe miniştrii să creadă că regele se gândeşte la Damdeok pentru această poziţie.

Gye Pil, un ministru al Goguryeo-ului, are o întâlnire cu unii dintre generalii Goguryeo-ului spre a discuta Problema Prinţului Moştenitor. Aceştia înclină spre Damdeok, ceea ce face ca lupta dintre cei doi prinţi să se intensifice.

Ko Mu, în încercarea de a le deschide ochii celor doi Prinţi, îi cheamă pe terenul de antrenament, acolo unde îi pune să tragă cu arcul. Niciunul nu a minerit ţinta, şi asta pentru că bunicul lor înlăturase o componentă a sa, o pană. Aşa cum acea săgeată nu putea să îşi atingă ţinta, din cauza lipsei bazei, nici cei doi Prinţi nu puteau merge mai departe dacă nu aveau încredere unul în altul, dacă nu erau uniţi.

“Puterea face ca fraţii să se omoare unul pe celălalt şi copiii să îşi omoare părinţii.
Voi trebuie să fiţi o singură săgeată, indiderent de ce se va întâmpla.”

Prinţul Damdeok face tot ce îi stă în putinţă pentru a-şi convinge fratele de nevinovăţia sa şi de faptul că el nu nutreşte asemenea ambiţii, dar Dammang pare din ce în ce mai apropiat de Ga Raji, care face totul pentru a intra în graţiile Prinţului.
Apropierea dintre cei doi devine din ce în ce mai evidentă, iar asta se resimte şi din comportamentul Prinţului faţă de fratele său.
Damdeok refuză a lupta cu omul pe care îl preţuieşte mai mult ca propria-i viaţă, Dammang cerându-i să exerseze cu acesta. Totul pare a degenera într-o luptă aprigă pentru putere, dar Prinţul nici nu concepe aşa ceva.


Pentru a mai linişti lucrurile, Damdeok şi Dammang merg împreună la taverna din centrul capitalei, fiind însoţiţi şi de Cheongun, pentru a-i mulţumi pentru ajutorul acordat. Totuşi, Dammang nu ezită a face remarci dureroase la adresa Prinţului şi a oamenilor care se presupun a fi ca nişte săbii ale lui Damdeok.

Prinţii întâlnesc acolo o frumoasă şi îndrăzneaţă domniţă, nimeni alta decât fiica lui Gae Yeonsu, Doyeong. Cu privirea ei caldă şi vocea-i plăpândă, atmosfera părea a se fi detensionat, pe feţele celor prezenţi simţindu-se bucuria regăsirii unor vechi prieteni.


Ko Un, fiul lui Gae Yeonsu revine în Goguryeo, dar este însoţit şi de generalul Fengba şi Seol Doan, care aveau planuri mari în privinţa duşmanului lor, Damdeok, dorind o alianţă cu Ga Raji, astfel, profitând de slăbiciunea lui psihică şi de dorinţa de răzbunare împotriva lui Damdeok.

Dammang vede afişul pe care Ga Raji i-l aduce cu mare atenţie. Chiar de vorbele sale
sunt linguşitoare, privirea sa aparţine unui om nebun după răzbunare. Prinţul devine din ce în ce mai furios pe Damdeok, care priveşte neputincios la scimbarea bruscă a fratelui său. Inima sa nu dorea să îşi rănească fratele, dar popularitatea sa şi sprijinul pe care poporul i-l acordă îi atinge coarda sensibilă lui Dammang.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima… Acum mă apuc de citit :)

 2. Bună dimineaţa! Eu l-am citit deja :P

  Aşa cum spuneam şi ieri, e liniştea dinaintea furtunii. Fengba vrea să creeze discordie la Curtea Regală, iar oficialii civili în frunte cu Ga Raji cad în plasă ca muştele în borcanul cu dulceaţă.

  Sper doar ca Dammang să nu le facă jocul. Să nu cadă în capcana lor murdară.
  Ar fi păcat ca cei doi fraţi care până acum s-au înţeles bine şi s-au sprijinit reciproc să ajungă să se dueleze chipurile pentru tron, dar de fapt să facă jocurile intereselor meschine ale miniştrilor.

 3. Dragii mei, vă pup. Eu merg la facultate,:*:*

 4. Damy Damy, ce te aşteaptă…
  Ahhhh, azi mi-am propus sa fac 2 rezumate. Ţineţi-mi pumnii!:*:D

 5. Mulţumim pentru rezumat Dory :) în Prinţesa Ja Myung dar şi în alte seriale am văzut cum puterea îi face pe fraţi să se omoare între ei, Sper ca Dammang să nu cadă în capcană şi să creadă în fratele lui, ar fi mare păcat să se lupte pentru tron până acum fiind apropriaţi. Seon Dal şi Fengba nu prea stau cuminţi :)

  • Vei vedea draga mea, vei vedea…:X

 6. Servici uşor all! Şi baftă la şcoală!

 7. Bună Dory, baftă şi ţie în noul an universitar :)

 8. Multumesc pentru rezumat,Dory!
  Si eu sper ca Dammang sa cada in plasa, dar cine stie????…..vom vedea….

  O seara placuta sa aveti!
  Vizionare placuta!

  Multa bafta la facultate,Dory!!!

  • sa nu cada in plasa*

   • Vei vedea!:)
    Nu vă spun nimic.:D

 9. Buna seara si multumesc pt.rezumat.
  Este regretabil ca Dammang nu mai are incredere in fratele sau.
  Comandantul Suprem este tatal reginei?
  Ce s-a intamplat cu sotia lui Hwang Hoe? A murit?

  • Sorina, despre soţia sa am scris in rezumatele anterioare. Dap, a murit.
   Cred că de aceea şi satul în care stăteau sătenii se numea DARYcheon.:)
   Un nume simbolic, pus de săteni spre a arăta preţuirea lor pentru această minunată doamnă.

 10. Ahhh, cât îmi place de Hwang Hoe…
  Mai ales că actorul ce îl interpretează îmi e tare drag. Daebo!!!:*:*:*:*

 11. Cam trist episodul de azi. Acelasi tablou mereu… Lupta pentru putere si neincrederea in tine si in ceilalti… :(

  • Aşa e.

Leave a Comment