koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 18

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

1 hwang hoe 1

Published on octombrie 03, 2012 with 13 comentarii

de Dorinela Popa

“Obstacolele ce împiedică dorinţa , devin elanuri ce te-mping spre împlinire.”
Willian Shakespeare

Hwang Hoe şi Yeo Seokgae sunt aduşi în faţa judecării pentru presupusa lor încercare de evadare, iar Ga Raji se grăbeşte în a încheia totul, pentru ca fratele său să fie liniştit.
În ultimul moment, oamenii din Ichuseong impiedică execuţia cu un curaj ieşit din comun, la acest fapt fiind prezent şi Regele, care pare extrem de tulburat de situaţie.

Fără a sta pe gânduri, oamenii îl protejează pe Hwang Hoe, chiar şi împotriva dorinţei acestui brav om. Cu un discurs demn, şeful sătenilor le demonstrează atât regelui, cât şi celor prezenţi, că atunci când lupţi pentru o cauză dreaptă, curajul vine din adâncurile inimii.

“- Ce aţi vrut să protejaţi? Viaţa lui Hwang Hoe?
- Am vrut să trăim ca fiinţe umane.”

Aceste cuvinte i-au redus la tăcere pe miniştrii, dar asta nu l-a împiedicat pe fratele lui Ga Ryeom, Ga Raji, să reacţioneze. Prea târziu totuşi… pentru că Prinţul Damdeok intră furtunos în sala tronului, spunându-le tuturor că dovezile incriminatoare au fost găsite.

Ga Ryeom a fost executat, sub privirile oficialilor de la Curte, inclusiv a fratelui său.
La scurt timp după execuţie, Cheongun a devenit în mod oficial o armată cu drepturi egale cu cele ale Gărzii Regale, avându-l drept conducător pe nimeni altul decât Hwang Hoe.
O bucurie imensă se citeşte pe chipurile oamenilor Prinţului, care în sfârşit pot trăi o viaţă liniştită, demnă.

Trimişii Goguryeo-ului revin din Houyan cu mâinile goale, ţara inamică, nerespectându-şi acordul cu aceştia. Prim Ministrul ia atitudine, şi printr-un gest demn de un conducător veritabil, decide a pleca spre Houyan pntru a le cere explicaţii pentru acest comportament jalnic.

Prinţul Damdeok are o discuţie cu părintele său spiritual, Ko Mu, care îl avertizează de puterea Prim Ministrului şi de faptul că el este stâlpul Goguryeo-ului şi că ar trebui să găsească o soluţie spre a coexista.

Odată ajuns în faţa lui Murong Chui, Gae Yeonsu îi cere acestuia să aibă o discuţie în privat. Confruntarea dintre cei doi a fost cumplită, iar Prim Ministrul nu se dezminte, având un comportament exploziv, dar în acelaşi timp, raţional.
Acesta invocă ceea ce îi lipseşte Houyan-ului în momentul de faţă, şi anume încrederea.
Un gest şocant îl face pe Murong Chui să se trezească la realitate, Gae Yeonsu primind exact ceea ce şi-a propus: compensaţiile ce vor ajuta Goguryeo în demararea proiectului drumului comercial.


Bucuria oficialilor Goguryeo-ului, la auzul reuşitei stăpânului lor, este molipsitoare. Nici chiar regele nu se poate opri din laude la adresa lui Gae Yeonsu, care devine pe zi ce trece din ce în ce mai puternic, familia regală pierzând teren în faţa sa. Cu cât va realiza fapte mai măreţe, cu atât va fi mai respectat şi iubit de popor, iar asta îl îngrijorează pe Prinţ.

De acum, Prinţul Damdeok va avea multe de îndurat, căci Prim Ministrul nu avea de gând să treacă cu vederea peste jignirile la care a fost supus din cauza sa. Se pare că furia sa s-a transformat într-un uragan care poate fi orpit numai prin ambiţia şi puterea eroului nostu, de a merge mai departe.
Ga Raji, acum un duşman înverşunat al Prinţului, îi dă prima lovitură…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – Episodul 18. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc, Dory! In sfarsit Ga Ryeom primeste ce merita, dar si Hwang Hoe, insa intr-un alt sens :)

 2. Mulţumim pentru rezumat Dory, mă bucur că Ga Ryeom îşi primeşte pedeapsa cuvenită şi Hwang Hoe e eliberat. Dar prinţul nostru am impresia că o să aibă multe probleme până să ajungă rege, dar le va depăşi pe toate sunt sigură de asta :)

 3. Bună dimineaţa!
  Se pare că lucrurile încep să intre oarecum în normal. Ga-Ryeom plăteşte pentru toate crimele pe care le-a comis, Hwang-Hoe primeşte laurii pentru faptele sale, iar prim-ministrul reuşeşte să obţină compensaţiile binemeritate.

  Totul pare aşa de frumos, dar nu ştiu de ce am senzaţia că este doar liniştea dinaintea furtunii.
  Iar tăvălugul cred că tot spre Damdeok se va îndrepta.

  Scenariştii aştia nu se gândesc şi ei? Ce e Dammy, Prinţ sau paratrăznet?

  • cu cat mai multe incercari trecute cu bine cu atat mai mare meritul lui Damdeok :)

   • Ambele Oana.:D
    Ahhh, mie îmi place modul lui de a reacţiona…
    Are o privire de îmi taie respiraţia.:)))

 4. Eu cred că toate încercările îl vor face mai puternic şi mai înţelept şi vorba aia “ce nu te omoară, te face mai puternic” :)

 5. Multumesc pentru rezuma Dory, am citit pe toate! Pupici si spor la invatat :)

 6. Uuu, ce draguta este ultima fotografie cu Damdeok! Are niste ochi f frumosi :D Hugs everyone!

  • Ahhh, mie îmi spui?!:)))))
   E my sweet angel!:D

 7. Multumesc pentru rezumat,Dory!!!!
  Si eu ma bucur ca Hwang Hoe e eliberat.

  O zi minunata sa aveti!!!

 8. Bună tuturor!!!
  Vă ţuc!

 9. O seara buna tuturor si vizionare placuta!

 10. Buna seara.
  Carui grad militar din zilele noastre corespunde acela primit de Hwang Hoe?

Leave a Comment