koreafilm

Prinţesa Ja Myung – episodul 31

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung31-14

Published on octombrie 30, 2012 with 66 comentarii

de Dana Ivancea

14 장막을 헤치고 – Marco

Întâlnirea dintre Prinţul Ho-Dong şi Ja Myung va fi grea, despărţirea acestora va fi dureroasă pentru amândoi. Abia la apariţia generalului Wang Hol şi a soldaţilor, Prinţul va înţelege că a căzut într-o capcană. Însă măiestria cu care mânuia sabia, precum şi faptul că era cunoscut în Goguryeo, ca şi în afara lui, drept un luptător de temut, îl vor ajuta pe moment, să scape. Generalul Wang Hol şi soldaţii săi îl vor urmări pe Prinţul Ho-Dong, care va fi rănit de o săgeată de alţi soldaţi aşezaţi strategic prin pădure pentru a-l putea prinde pe prinţ. Apariţia Prinţesei Nak Rang îi vor încurca planurile lui Wang Hol, care se va vedea nevoit să piardă teren în faţa Prinţului, ce va fi salvat de aceasta.

Aşa cum se întâmplase şi la palatul din Goguryeo când Prinţul Ho-Dong a ajutat-o pe Prinţesa Nak Rang să ajungă în Nangnang, aşa se va întâmpla şi în Nangnang, deoarece soldaţii generalului îi vor reproşa Prinţesei că a scos sabia împotriva lor, pentru a-l ajuta pe Prinţul Ho-Dong să fugă în Goguryeo. Pentru a nu mai exista martori, generalul împreună cu un servitor loial lui, îi vor omorî pe toţi soldaţii prezenţi, fiind extrem de supărat şi mâniat de comportamentul Prinţesei, pentru pierderea prostească a omenilor săi credincioşi.

Preoteasa templului unde mergea Ja Myung să se roage, o aude când va cere zeului Dangun, să-l salveze pe Prinţul Ho-Dong şi să protejeze Nangnang-ul, şi-i spune că trebuie să opteze doar pentru unua din cele două dorinţe, o variantă bună ar fi moartea ei, ca să salveze cele două dorinţe. Odată ajuns în Goguryeo, înfuriat peste măsură, Prinţul Ho-Dong ridică sabia inclusiv împotriva generalului Woo Na-Roo, care era unchiul lui, şi o ameninţă pe Regina Mae Sul-Soo, că-l va ucide pe Prinţul Hae Ae-Woo, dacă nu a făcut-o până acum.

Toată lumea va fi dată afară din sala de consiliu a Regelui Dae Mu-Shin Mu-Hyul, acesta rămânând doar cu Prinţul Ho-Dong şi cu un servitor credincios. Regele va asculta planul care-i înflorise în minte pe drumul dintre Nangnang şi Goguryeo, Prinţului Ho-Dong, căruia mânia împotriva Nangnang l-a făcut să fie aprig şi tăios, spunându-i tatălui său să găsească un motiv pentru a-l alunga, dar această veste să fie auzită şi în Nangnang, în timpul acestui aşa zis exil, el să pregătească o armată împotriva Nangnang-ului, şi să reuşească şă-l înfrângă pe generalul Wang Hol. Despre planul pus la cale de Prinţ şi cunoscut de Regele Dae Mu-Shin, nu ştiau şi cei care erau potrivnici Prinţului, drept pentru care ei vor propune chiar sinuciderea acestuia, pe când mătuşa sa, Prinţesa Yeo Rang se va ruga de toţi să-l lase în viaţă, necunoscând adevăratele intenţii ale celor doi. Prinţul va alege exilul în Jolbon însoţit de garda sa de corp, Tae-Cho, pentru pregătirea unei armate.

La palatul din Nangnang, toată lumea ştie despre alungarea Prinţului Ho-Dong, chiar şi Prinţesa Nak Rang află această veste, la fel cum şi Ja Myung află despre acesta, şi discută cu generalul Wang Hol atitudinea pe care ar fi trebuit să o aibe un Prinţ vis-a-vis de o asemenea situaţie. La fel cum Prinţul Ho-Dong îşi hotărâse singur soarta, şi venise cu un plan, aşa şi Ja Myung îşi va hotărî singură destinul, şi va alege varianta prezisă de preoteasă, aceea de a muri prin otrăvire pentru a salva Nangnang-ul şi pe Prinţul Ho-Dong. Dar în ziua când va avea loc acest eveniment, preoteasa îşi va da seama că Ja Shil a pus şi o altfel de otravă în bolul băut deja de Ja Myung care cade inertă, la pământ.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

66 comentarii

There are currently 66 comentarii on Prinţesa Ja Myung – episodul 31. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima… Mulţumim pentru rezumat şi melodie Dana. Mai sunt doar 8 episoade…

 2. La ora aceasta, 10:15 nu ati parcurs rezumatul drei Dana? Chiar asa. Serialul a intrat cumva intr-un unghi mort? Va plictiseste? Ce se intampla? Sau v-a influenta Liviu fan legende? Hei, trezirea!!!!!!!!

  • Emilian, care e problema ta?

  • Chiar ai o …mare problema!

  • =))) keep talking Emil…i actually find it amusing :))

 3. Buna tuturor! Multumesc pentru rezumat Dana, si in special pentru OST! Cate melodii au mai ramas?

 4. Astazi in sfarsit pot sa vad episodul in timp, dar mai intai episodul trecut in reluare, pana atunci nici nu citesc rezumatul, pentru ca apoi nu mai stiu ce si cum se intampla, tot astept actiuni care vor urma mai tarziu :)

 5. Eu de la 9 l-am citit dar nu am apuc să comentez :) Emilian, ştii cum e, dimineaţa… somnoroşi… De acum cred că se va anima palatul…

 6. Se apropie de final acţiunea… Hodong şi Ja Myung nu cred că mai pot fi împreună, poate dacă Ja Myung sau Hodong erau fiecare oameni simpli şi celălant prinţ sau dacă erau amândoi simpli oameni erau mai fericiţi împreună departe de lupta pentru tron şi putere, dar asta le e soarta. Cred că începe să se împlinească vedenia lui Jamuk o fiică de-a lui Choi Li va duce la nimicirea Nakrangului :)

 7. Ah, eu iar nu prind la tv :(( ma uit maine in reluare!!! sau in seara asta, daca nu am rabdare :P N-am inteles schema cu otrava de la sfarsit…daca tot s-a hotarat JaM sa bea otrava de ce ii mai pune si Jashil?

 8. otrava pe care o bea este simbolica, dana arata asta…ea “moare” pentru aceasta lume si se dedica preotiei

  • AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Aaaaaaa….acum am inteles :)) era ceva simbolic, dar Jashil chiar pune otrava! arraso :))

   • Ja Shil pune otravă pentru că vrea s-o omoare pe Ja Myung ca să îi rămână tronul lui Lahee :)

 9. Cred că ca să se asigure că moare, că poate i se pune o otravă mai slabă şi să se asigure că nu mai scapă cu viaţa. Abia aştept să vină seara să-l văd :)

 10. Multumesc pentru rezumat! Astept episodul.

 11. Multumesc pentreu rezumat,Dana!
  Ma apuc sa descarc si melodia imediat.

  Draga Emilian, nu te supara pe mine, dar eu chiar nu apuc sa citesc rezumatul pana nu ajung acasa…aproape zilnic am ore pana la 2 pm si mai fac si naveta, deci…daca nu ne cunosti probleme, te rog…nu ne judeca. Multumesc.

  • Subscriu la ce ai spus tu Andreea, şi eu am ore până la 2 sau 3 şi fac naveta, dar eu citesc rezumatele pe telefon şi comentez, unii au servici alţii au facultate şi nu pot comenta atât de des, aşa că dragă Emilian nu te supăra dar cu a spus şi Andreea nu ne judeca :)

   • *cum

  • La fel si eu…ajung in fiecare zi acasa in jur de 14:30 si anul acesta pentru mine este mai vreu fiindca sunt clasa a VIII-a si am examen si poate nu apuc in fiecare zi sa intru si sa comentez…asa ca hai te rog fi mai ingaduitor si intelegator…nu toata lumea poate citi rezumatul atunci cand apare…fiecare il citeste cand poate…si haideti sa nu mai fim rautaciosi si sa nu ne mai condamnam unul pe celalalt…pana la urma fiecare face ce vrea si ce poate! Sper ca m_ai inteles si sa nu o vei lua in nume de rau…chiar vreau ca pe blog toti sa ne intelegem si sa nu ne judecam…sa fim ca o mare familie! Va pup pe toti!!!!

 12. Dar nu trebuia sa apara si rezumatul la King Gwanggaeto?E

 13. Andreea şi eu mă gândeam la asta, de ce nu apare rezumatul la Regele Gwanggaeto? Cred că Dory are o problemă :) nu ne-ar lăsa fără rezumat fără un motiv întemeiat :)

 14. Multumim pentru rezumat, il voi citi dupa film! Abia astept episodul de astazi
  ….apropo ce film a fost pe Euforia inaine de “Take care of Us Captain”?

 15. ,,Eu şi regina” a fost, mâine e ultimul episod, aşa e scris pe site-ul lor :)

 16. Unde-i Emilian?

 17. multumesc de rezumat, dana! nu stiu ce parere aveti voi, dar mie imi place de printesa Yeorang si de sfatuitorul Eul Doo-ji care tot timpul i-au luat apararea printului Hodong, pe cand generalul Wu Naru si Chu-Balso “s-au lepadat” de el cand a facut vreo gresala si nu a ascultat ordinul regelui!

  • Ai dreptate…pana la urma se vede cine tine cu adevarat la print.

 18. Din pacate, experienta din acest episod la facut pe Hodong si mai rau!

  • din “pacatele lui”, pentru ca poti interpreta si ca pe un test, intalnirea pe care i-o acorda Ja Myung:”daca ma iubesti atat de mult incat poti sa ma ucizi…atunci,,de ce nu poti sa renunti la a ataca Nakrang?”

 19. Cam da dovada de egoism aici Hodong, spunand ca mai bine o omoara decat sa o lase altui barbat…

 20. Oricum, episodul a fost ft interesant…din nou din atitudinea lui Hodong, Lahee crede ca el a venit acolo pt ea…m-a suprins si decizia lui Ja Myung de a deveni preoteasa…

 21. Hodong are vina lui ca a lasat-o sa creada c-o iubeste si ca va veni in Nakrang pentru ea,..dar Lahee nu e mai putin “gresita” incat sacrifica soldatii (“poporul ei”, pe care-l iubea asa mult.).:(…pentru iubire.

  • Da, dupa parerea mea o greseala uriasa.

   • Pana la urma lui Hodong ii pasa doar de ambitile lui netinand cont ca ii poate rani pe cei din jur.

  • De fapt, vinovat pentru moartea acelor soldati nu este decat Hol. Nu ati observat? Este innebunit de gelozie. Daca ar fi considerat ca Hodong este un asa mare pericol, l-ar fi ucis in multele ocazii in care s-au intalnit. Dar aici a actionat asa pentru ca nu-l vroia langa Ja Myung. In mod normal, ar fi trebuit sa asculte ordinele printesei, care avea dreptate. Dar ii insceneaza toata aceea situatie, pentru as acoperi accesul de gelozie :).

   • a-si :D

 22. Sincer mie nu-mi pre place atitudinea lui Lahee fata de Ja Myung…intr-un fel e prea fraiera si se increde pre usor in vorbele lui Hodong, si asta o va face numai sa sufere
  …si legat de Hodong cred ca a fost invatat sa aiba tot ce-si doreste(material vorbind) si nu poate accepta mai ales sa piarda persoana iubita
  …si decizia lui Ja Myung…WOW…chiar m-a surprins…dar oare dupa acest incident va mai deveni preoteasa?…abai astept sa vad ce se va mai intampla.

 23. Rahee este doar victima, Ja Shil este malefica (normal)…. Prea multa otrava in acest serial!

 24. Hodong crede ca Ja Myung este a lui ?

 25. Asa “crede” oricine iubeste..mama lui ja Myung a spus minunat:”iubirea devine un munte crescut in inima”..care, in afara ca obtureaza totul in jur, creste ambitia de a-l escalada.Cand ai ajuns in varf, spui: l-am cucerit, imi apartine

 26. Iubirea te face ” sa inebunesti”.

 27. Da, Maria, daca nu esti pregatit pentru ea; pentru fiecare e o experienta unicat (ca amprenta unei maini), dar fiecare cand iubeste isi da masura de om;
  un om foarte elevat (in sensul de evoluat spiritual) o traieste precum Ja Myung..devenind mai pura, mai puternica (iubirea ca sacrificiu suprem)..altul…precum Lahee, cu mari lacune (morale, intelectuale..) innebuneste la propriu. Dar oricum ar fi, nu te lasa netransformat;

 28. buna seara.in primul rand mesaj pentru emilian:eu nu incerc sa influentez pe nimeni de aici,daca era asa nu as mai fi intrat doar dupa ce se termina episodul.revenind la film,azi am vazut noi intamplari si rasturnari de situatie.printul din goguryeo a fost prea las in declaratia sa atunci cand a spus ca este in stare sa o omoare pe puku daca nu ramane a lui.regele choi li arata tot mai mult interes fata de poporul sau punand pe al 2-lea plan problemele familiare.printul hodong si printesa lahee si-au platit datoriile reciproc.regina din goguryeo chiar crede ca copilul sau va ajunge print mostenitor.tatal ei devine banuitor in privinta alungarii printului din palat de catre regele muhyul,si cere sinuciderea lui pe loc.

 29. A fost un episod surprinzator,sunt suparat insa ca Ja myung l-a parasit pe Hodong,tocmai acest lucru va duce la distrugerea Nakrangu-lui,daca Ja myung se casatorea cu Hodong,in calitate de print si printesa poate ar fost pace intre cele doua regate,iar Ja myung putea sa devina regina in Goguryeo,iat La hee in Nakrang,in felul asta nu ar mai fi fost probleme in legatura cu deciderea printasei mostenitoare

  • De-ar fi fost asa de simplu…

   • Ce vrei sa spui

    • Ca nu e asa de simplu!

    • Ana,mai esti availabal

 30. Plus ca eu nu pricep ceva,cum supravietuieste Ja myung otravii,in font trebuie sa supravietuiasca,doar ati vazut cu totii in episodul 1 ca Ja myung mai supravietuieste un an,iar La hee va muri inaintea ei

 31. O apropo,eu stiam deja ca Ja myung va ajunge preoteasa,doar scrie in rezumatul general al filmului,cat despre profetia lui Jamuk,era vorba de La hee care va distruge toba Ja myung go si va face ca Nakrang-ul sa fie cucerit de Goguryeo,iar Ja myung va fi marea binecuvantare pt regat din moment ce ea va lupta sa apere toba si Nakrang-ul

  • Vrei te rog sa nu mai faci spoiler?

   • ce e ala spoiler

    • Offf, adica sa nu mai povestesti din episoadele care nu s-au difuzat inca…

     • Am spus doar cde scrie in rezumatul serialului care se gaseste pe vatatea saituri,apropo,sa vazut deja in primul episod ca Ja myung era Marea preoteasa a templului

 32. e foarte clar, intriga e manuita cu finete de chirurg – daca poti spune asa, in a arata drama: Hodong nu are nici o sansa sa devina rege in Goguryeo daca nu isi asociaza fortele Nakrang, prin alianta sau cucerire; asta este slabiciunea lui Muhyul si a fost a regilor dinaintea lui; ei nu aveau toata puterea in tara, existand regiuni cumva federale, intre care Biryu, cea mai tare; asadar, nu se pune problema ca Hodong sa fie rege in Goguryeo fara Nakrang “la butoniera”

  • recunos Intrica chiar este manuita cu o finete de chirurg,dar da Hodong se casatorea cu printesa Ja myung,nu s-ar fi facut o alianta intre cele doua regate

   • poate daca Ja Myung nu mergea de la bun inceput in Nakrang poate nu se afla ca ea este printesa si…atunci poate se casatoreau dar practic nu era nici o alianta…si faza cu destinul: inainte oamenii credeau in destin si puneau “destinul” inainte de toate

   • ca sa faci o alianta trebuie sa fie de acord si partea cu care vrei s-o faci; ori, e evident ca Nakrang NU doreste sa fie “floarea la butoniera” Goguryeo;
    toti conducatorii lor se doresc sefi deplini, prima este Ja Shil care doreste ca sot pt fiica ei, pe marele general, pt a fi o regina completa; nu are nevoie sa fie “consoarta”, ci sa aiba ea, consort; printul Hodong era bun doar ca print fara drepturi la tron in Goguryeo, care nu punea deci problema scurgerii de putere..ufff, nu e simplu, dar asta iti arata tot filmul, de-asta am spus ca ferocitatea cu care Ja Shil isi urmareste scopurile nu e intrecuta decat de setea de putere a lui Muhyul.

    • Dar Choi Lee nu era de acord sa o casatoreasca pe La hee cu Hodong,de ce nu ar fi fost de acord cu o casatorie dintre Ja myung si Hodong,apropo Hol Marele General nu este unchiul lui La hee,cum se poate gandi Ja shil sa o marite pe fata ei cu el

 33. Noapte buna la toata lumea si vise placute! Ne vedem maine! Va pup!!:*:*

 34. :OOOO cataaaaaa conversatiaaa :(( eu nu sunt acasa sa chat uiesc cu vooi :(( Hugs all!

 35. Noapte buna tuturor

Leave a Comment