koreafilm

Prinţesa Ja Myung – episodul 30

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung30-12

Published on octombrie 29, 2012 with 28 comentarii

de Dana Ivancea

Prinţesa moştenitoare este tot mai nervoasă şi nerăbdătoare să afle ce se discută în secret în sala de consiliu, unde ea nu avea voie să intre, conform  ordinului Regelui Chae-Ri. Însă, temperamentală din fire, trece peste cei puşi să supravegheze intrarea în palat şi merge direct în sala unde se aflau Regele Chae-Ri, Regina Mo Ha-So, Ja Shil, generalul Wang Hol, soţia generalului Mo Yang-Hae, primul ministru şi Ja Myung care discutau despre soarta ei şi despre viitorul Nangnang-ului. După ce Regele Chae-Ri îi spune Prinţesei moştenitoare să părăsească sala, iar generalul Wang se oferă să o escorteze în palatul ei, la reîntoarcerea acestuia, Ja Myung începe să le povestească viziunea ei despre viitorul Nangnang-ului, care o bântuie de foarte multă vreme.

La auzirea acestei veşti, Regele se ridică, ordonă trimiterea în închisoare a lui Ja Myung şi pleacă, ….iar Ja Shil isterizată parcă, începe să se gândească la planuri pentru a o ucide pe Prinţesa Ja Myung, şi pentru a nu o recunoaşte drept prinţesă, impunându-i acest lucru inclusiv primului ministru. Aflat în căutarea lui Ja Myung, Prinţul Ho-Dong, este de negăsit de cinci zile, iar furia Regelui Dae Mu-Shin alimentată de Regina Mae Sul-Soo, face ravagii. Acesta află că fiul său este în Nangnang şi porunceşte uciderea lui, în cazul în care refuză să se întoarcă imediat în Goguryeo. Prinţul Ho-Dong este hotărât să o vadă pe Ja Myung, şi-i urmăreşte pe Cha Cha Song, Il-Poom, Mi-Cho şi Dong Go-Bi, dar constată că de trei zile aceştia merg în cerc, pentru ca el să nu ajungă să o vadă pe cea care cândva era garda sa de corp, şi prietena lui de suflet. Regina Mo Ha-So, îndurerată pentru ce i s-ar putea întâmpla lui Ja Myung, merge la Ja Shil şi o imploră în genunchi să-i salveze fiica.

Dar în timpul acesta intră în camera lui Ja Shil, Regele Chae-Ri, care-o acuză că este o persoană rea, care i-a adus pe toţi guvernatorii la palat, şi a provocat oamenii împotriva lui Ja Myung, să o condamne la moarte. De asemeni, o vede pe Regină stând în genunchi în faţa lui Ja Shil, şi-i ordonă să se ridice. Regina Mo Ha-So îi spune Regelui Chae-Ri că dacă nu o poate proteja pe Ja Myung, ea va pleca împreună cu fiica ei în altă parte pentru a nu fi o povară Nangnang-ului. Însă până la hotărârea definitivă a Regelui, generalul Wang Hol o va lua sub protecţia sa pe Ja Myung, la reşedinţa lui. Deoarece, în acea seară niciunul din cei trei nu putea adormi din cauza gândurilor, fiecare gândindu-se cum poate ajuta naţiunea Nangnang, şi a o feri pe Ja Myung de puterea malefică a lui Ja Shil, generalul îi face propunerea lui Ja Myung, de a se căsători cu el. Mo Yang-Hae care şi ea era trează, asculta conversaţia celor doi care stăteau pe marginea unui lac din grădina palatului, ascunsă după un copac, având lacrimi în ochi.

Cha Cha Song împreună cu ceilalţi reuşesc să scape de a mai fi urmăriţi de Prinţul Ho-Dong, pe care-l lasă dormind, şi merg la poarta palatului regal din Nangnang, unde se întâlnesc cu generalul Wang Hol care-o recunoaşte pe Dong Go-Bi, şi care însoţită de nepotul ei, Il-Poom, le permite să meargă la Regina Mo Ha-So. Aşa cum îi promisese Prinţesei Ja Myung, pe care generalul Wang Hol o recunoştea în inima lui,… şi ca prinţesă,… şi ca femeie, ziua următoare, împreună cu soţia lui Mo Yang-Hae, merg la Rege pentru a o cere în căsătorie pe Ja Myung, care-i spune mamei ei că ea este deja căsătorită neoficial cu Prinţul Ho-Dong. Regina Mo Ha-So îi cere să uite de acesta şi să accepte propunerea generalului, deoarece era singura soluţie ca ea să rămână în viaţă pentru a proteja Nangnang-ul. Însoţită de Regină, Ja Myung va merge la tatăl său, Regele Chae-Ri, care-i spune că el plănuieşte să onoreze cererea generalului Wang Hol, deoarece el nici ca tată, nici ca rege nu o poate proteja, ci numai generalul poate face acest lucru, iar dacă într-adevăr a venit pentru a salva Nangnang-ul, să-l ajute pe general cât mai mult cu putinţă.

Il-Poom este decis să-l predea pe Prinţul Ho-Dong, generalului Wang Hol, pentru a o salva şi proteja pe Ja Myung. Acesta îi va cere Prinţesei să se întâlnească cu Prinţul Ho-Dong, pentru a-l ucide, şi asta ştiau foarte bine amândoi, numai că Ja Myung nu era pregătită, deoarece ea încă îl iubea. Prinţul se va bucura la apariţia ei, neştiind care erau adevăratele intenţii. În drum spre întâlnirea cu Prinţul era şi Prinţesa moştenitoare Nak Rang, care în inima ei se bucura nespus că acesta îşi riscase viaţa să vină să o vadă.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

28 comentarii

There are currently 28 comentarii on Prinţesa Ja Myung – episodul 30. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Mulţumim pentru rezumat Dana :)

 2. Si eu iti multumesc, Dana! Astept reluarea episodului trecut, si in aceasta saptamana lucrez dupa-amiaza, deci numai la reluari pot sa ma uit. Si daca intervine o pana de curent sau o editie speciala, numai rezumatele tale pot sa ma ajute :)

 3. Ja Shil începe să devină chiar penibilă în încercarea ei de a nu o recunoaşte pe Ja Myung ca prinţesă. Hol o iubeşte cu adevărat pe Ja Myung dar ea îl iubeşte pe Hodong…

 4. GENIAAAAAAL EPISOOOD!!! Eu l am vazut in avans pentru ca nu il prindeam in seara asta! :( Off, Hodong ma inmoaie cu fiecare gest :( M-a impresionat ca a venit sa o caute, desi miros eu ca si inspecteaza Nakrangul in timpul plimbarii asteia, dar nu conteaza asta :))
  Iar scena dintre Hol si JaMung este….pff…eram :O :O :O OMG!!! :X
  i like Hol :X he’s sexy :))
  DEBAK!

  • pot spune acelasi lucru…:))))

 5. Cred Hodong îmbină utilul cu plăcutul… pe de o parte o caută pe Puku, pe de altă parte inspectează regatul Nakrangul. Abia aştept să vină seara să văd episodul… :)

 6. ce dragut

 7. Multumesc pentru rezumat,Dana!
  Nu zic nimic, ca sa nu mai supar pe nimeni. O zi minunata sa aveti!

 8. Apropo, de ce va chinuiti atat cu comentariile. Cred va place sa socializati, inclusiv lui Liviu fan mai ales legende.
  Daca vreti va pot relata finalul direct, cine cu cine ramane, cine se mai sacrifica, ce state raman suverane, etc…
  Vreti?

  • Nu, multumim, stim si noi ;)
   Blogul este un loc de socializare pentru cei care admira cultura coreeana…cred ca din acest motiv “ne chinuim atat cu comentariile”…

   • Atunci LORENA, de ce nu mergi la teatru? Am anuntat vineri LECTIA la Teatrul foarte mic.

    • merg la teatru cand am timp, Emilian :) Am vazut si singura anuntul la Teatrul Mic saptamana trecuta :)

  • Multumim Emilian, dar fara spoiler.
   Subscriu si eu la ideea Lorenei si a Ionelei….sper sa ne intelegi si sa nu te superi pe noi. Multumesc!

  • Nu, multumim! Keep it to yourself.

 9. Dacă nu socializăm aici, atunci unde? Cum a spus şi Lorena, blogul este un loc de întâlnire şi socializare pentru toţi fanii kdramelor şi pentru toţi cei ce admiră cultura şi civilizaţia coreeană, ne place să “ne chinuim atât cu comentariile” şi e mult mai frumos când comentezi un episod cu alţii decât când te uiţi singur :) şi cred că anticipez şi eu cum se termină acest serial, fiind prima oară când îl văd are un final previzibil aşa că Emilian mulţumim, dar lasă-ne să descoperim singuri finalul :))

 10. Din 1 noiembrie începe pe Euforia tv Pe aripile iubirii (Take care of Us Captain) de la 16:00 cu Ji Jin Hee!

  • Da, Ionela am vazut….dar, din pacate nu o sa il pot urmari.

 11. Wow, ce episod, ce se petrece…imi pare rau de Hodong, dar dintotdeauna Hol mi-a placut mai mult, m-as bucura ca Ja Myung sa accepte sa devina sotia sa…oricum e deja clar ca Ja Myung nu mai poate sa revina in bratele lui Hodong, e imposibil. Lahee se deziluzioneaza din nou, crezand ca Hodong a venit sa o vada pe ea…
  Mo Yanghae e geloasa!!! Dar vorba lui Hol, “acest supus e si barbat”.

 12. aigoooooooooo…ce mila-mi e de Ja Myung(dar si de Hodong)…ce pacat ca nu pot fi impreuna…ma gandeam ca macar in filmu’ asta vom avea parte de o “adevarata” poveste de iubire…sa speram ca vor mai evolua lucrurile
  …si Lahee….:))))))) se gandea ca pentru ea a venit printul…..hahahah ce surprinsa va fi cand ii va vedea impreuna

 13. surprinzator episod. . .printesa ja myung aproape ca a fost obligata sa renunte la iubire pentru nakrang. . .dar ea si-a luat angajamentul asta.de apreciat gestul in orice caz,ramane de vazut ce se va intampla. . .desi imi cam dau seama

 14. dar este o adevarata poveste de iubire! situatia este insa exceptionala, sunt printi in tari dusmane si, in plus, cum e cazul cu marile iubiri, oameni de caracter,:)

 15. Pe mine una…desi sunt ultra mega nationalista :)), ma enerveaza deseori faza cu tara mai presus de propriile sentimente. Am avut cu acest ideal probleme de cand am vizionat QSD :( si acum la fel…daca as fi ost in locul lui Ja Myung m as fi intors la Hodong sau as fi plecat cu el, cand am vazut k vine sa ma caute….

 16. Tu de colo repede:).asa pot spune si eu,sau oricare altcineva. . .pentru ca noi ne aruncam cu totul cand e vb de sentimente,renuntam la tot,dasta cel mai probabil si suferim pe masura majoritatea,dar vezi tu,koreeni nu sunt lafel,cel putin asa joaca in filme,dar ne dau un exemplu benefic,cu toate ca prea putini se gandesc sa-l si urmeze

  • @ Liviu: este un ideal…mare si intr adevar infricosator… Nu stiu cum sa pun in cuvinte exact… pe deoparte, poate, ratiunea este singura care le da dreptate regilor sau printeselor din serialele coreene…. Partea afectiva imi spune ca este cu neputinta….idealul, in final, este o tinta f inalta, la care tinzi ca ajungi… La vise ajungi mai repede decat la ideal… Iar ca sa treci de la ceva personal (persoana iubita) la impersonal (poporul…ca concept)…mi se pare ceva mai presus de fortele umane… :) asta in realitatea mizera pe care o traim noi… Asa ca…bine ca macar aveam lumea dramelor :P

 17. Mie unul imi pare rau pt Ja myung,saraca trebuie sa se marite cu generalul Hol,cand ea este indragostita de Hodong.
  Sunt de acord cu Lorena,daca eram in locul lui Ja myung,ma intorceam la Hodong imediat ce am vazut ca a venit dupa mine.
  Apropo,printesa La Hee degeaba isi mai face sperante,Inima lui Hodong ii apartine lui Puku.

  • V-aduceti aminte de “tinerete fara batranete..”? Cand Fat-Frumos hotaraste sa se intoarca pe Pamant, calul sau..(de altfel, nazdravan) il duce la destinatie dar apoi se intoarce pe taramul zanelor, al “vietii fara de moarte”. Dar..era cal!
   Omul, fiinta superioara, isi urmeaza evolutia.

 18. Pe principiul asta, si inca de la bun inceput, dupa cum spuneam, n-o sa-i iert niciodata lui Deokman ca nu l-a ales….hai, fie, si pe Yushin…. Pe Bidam, multi dintre voi imi vor spune ca nu l-a iubit (undeva adanc, si eu va dau dreptate)…insa atunci faptul ca nu l-a salvat, pur si simplu pt k a slujit o atata timp….asta nu i o pot ierta…

Leave a Comment