koreafilm

Prinţesa Ja Myung – episodul 24

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung24-1

Published on octombrie 19, 2012 with 19 comentarii

de Dana Ivancea

Chiar şi-n tevatura creată de iminentul război care era aşteptat de ambele tabere, gândul lui Ja Shil era ca generalul Wang Hol să găsească oportunitatea de a o ucide pe Ja Myung, care fugise împreună cu ai săi, când a auzit vestea pornirii războiului dintre cele două ţări vecine, să-l salveze şi să-l apere pe Prinţul Ho-Dong. În goana calului, Mo Yang-Hae, aleargă să-l prindă pe Wang Hol din urmă, pentru a-i spune să o aducă pe Ja Myung în viaţă, ca astfel să răzbune moartea fostului ei soţ, pe generalul Wang Gwen. Armistiţiul propus de Prinţesa Nank Rang cu pretextul de a avea grijă de răniţi, de a îngropa morţii, de a-şi hrăni soldaţii, este acceptat de Prinţul Ho-Dong, chiar dacă ştia că este doar un pretext pentru câştigarea timpului ca întăririle pe care le poruncise Regele Chae-Ri, să-i vină în ajutor.

Dar în acelaşi timp nici Prinţul nu stă degeaba, ci pune şi el la cale o startegie pentru a putea câştiga bătălia, dar mai ales pentru a o captura pe Prinţesa Nangnang-ului, aşa cum poruncise tatăl său, Regele Dae Mu-Shin. Prinţul Ho-Dong va trimite mesageri către cetatea unde se afla Prinţesa, pentru a-i propune un duel cu sabia, pe care dacă Prinţesa îl va câştiga,… el,…. Prinţul Ho-Dong se va retrage, însă aceasta îi va trimite mesaj Prinţului că dacă îl va învinge pe generalul Wang Hol, ea se va duela cu Prinţul. Nici propunerea Prinţului nu era altceva decât o capcană pentru capturarea Prinţesei Nak Rang. Duelul dintre Prinţ şi general începe, dar în timpul acesta trupele din armata Goguryeo se poziţionau pentru a ataca în forţă cetatea Eunpo, cei mai importanţi oameni în acest plan fiind Cha Cha Song, Il-Poom şi Ja Myung care vor finaliza prin capturarea Prinţesei. Generalii Regelui Chae-Ri, în frunte cu generalul Wang Hol, vin să se închine acestuia cerând sacrificarea vieţii lor pentru neputinţa de a-şi apăra Prinţesa cu preţul vieţii lor.

Regina Mo Ha-So o mustră şi o învinieşte de problemele create pe Ja Shil care este foarte supărată că fiica este a căzut în mâinile inamicului. Regele Dae Mu-Shin se bucură de succesul Prinţului Ho-Dong, şi dă ordin ca fiica Regelui Chae-Ri să nu fie tratată ca prizonier de război, pentru că ea urmează să devină nora sa şi viitoare Regină a Goguryeo. Regele Chae-Ri vrea să trimită o solie pentru a-i propune Regelui Dae Mu-Shin să se întâlnească la poarta Eunpo să discute condiţiile eliberării prinţesei Nak Rang, pentru ca aceasta să nu fie obligată a se căsători cu Prinţul Ho-Dong, deoarece ea nu va mai putea fi succesoarea tronului Nangnang-ului.

Visele neobişnuite nu-i dau pace lui Ja Myung după ce meditând atât de mult timp pentru a scoate otrava din corp, prin deschiderea canalelor energetice, a căpătat puterea de a vedea în timp. O putere pe care nu o pot deţine mulţi oameni, după cum însuşi Prinţul Ho-Dong i-a spus înainte să o iniţieze în aceste taine. Prinţesa Nangnang-ului este invitată de Regele Dae Mu-Shin care-i spune că dacă ea nu-i va fi de folos, atunci va cere tatălui ei, Regele Chae-Ri, care în timpul acesta discuta cu Regina Mo Ha-So despre poziţia Prinţesei moştenitoare a Nangnang-ului, exact ce intuia privitor la Regele Dae Mu-Shin.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on Prinţesa Ja Myung – episodul 24. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima?

 2. Multumesc pentru rezumat Dana! Nu-l citesc inca, am pierdut episodul de ieri si vreau sa ma uit mai intai la reluare.

 3. Mulţumim pentru rezumat Dana :)

 4. Multa intriga si interventii din partea personajelor feminine. Nu pare un film istoric, ci mai degraba un basm ecranizat.

  • da, tocmai asta e, ca povestea in sine este o legenda, nu are o baza atat de puternica de la care sa porneasca, ca la King Gwnagaeto the Great de exemplu, de aceea producatorii l-au facut un serial care iese din tipare, avand libertate in ceea ce priveste povestea in sine

 5. Cred că pare un basm deoarece se bazează mai mult pe o legendă decât istorie!

 6. De ce basm?! Iar femeile sunt mai intrigante decât bărbaţii?
  Setea acestora de putere depăşeşte chiar tenacitatea femeilor de a-şi propulsa progenitura; vezi Muhyul vs.Ja Shil. Aşa s-a scris istoria, cu voinţă şi sentimente puternice; filmul e foarte frumos şi pentru cum spune şi pentru ce nu spune, ce lasă să lucreze în sufletele privitorilor. Îţi lasă gustul unor oameni de tot felul, unii foarte frumoşi, ca Hol, Chae Ree, Ja Myung, alţii, deşi frumoşi pe dinafară, încă în formare; La Hee sau Hodong..

 7. Multumesc pentru rezumat,Dana!
  Un weekend excelent sa aveti!

 8. Regele Chae-Ri este destept, desi cam dur!

 9. Mi-a placut momentul cand Hodong si Puku vorbeau amandoi, iar Hodong i-a spus ca ce sot si-ar lasa sotia sa mearga pe campul de lupta(sau ceva de genul).

  • Avem si noi o poza in rezumat cu acel moment…..actorul care il interpreteaza pe Hodong imi place din ce in ce mai mult.

 10. Mie imi plce mult si faza in care matusa lui Hodong peste el in timp ce statea la masa cu Puku si ea o cearta dar Hodong ii spune ca Puku este prietena si femeia sa

 11. Chiar dacaeste un basm, o legenda,pionii principali au existat,actiunea e frumoasa si palpitanta ,eu nu cred ca deranjeaza pe nimeni acest lucru,ca doar legendele este frumoase ,pentru ca este mai multe in cultura si mitologia coreeana! Abia mai schimbam si noi povestile can o sa avem nepoti! Liviule pe unde umbli ca taaaare mi dor de comentariile tale!

 12. Bine v-am regasit! Si sa aveti un week end frumos de toamna tarzie!
  Am cam lipsit de pe aici pentru ca am fost sa culeg roadele din pomul “Descopera Coreea”. Am fost la toate evenimentele dedicate acestui proiect care s-a incheiat aseara cu un spectacol deosebit de dans traditional coreean!

  Dar, am mai trecut din cand in cand!
  Cu ajutorul rezumatelor sunt la zi cu ce li se intampla personajelor – Multumiri Dana pentru tot ce faci!
  Mi-au placut lampionele in forma de floare de lotus! Am vazut din acel serial doar acea imagine ce mi-a ramas in memorie!
  Si noi am lansat lampione plutitoare in Herastrau, dar caligrafiate in coreeana!

 13. “Multa intriga si interventii din partea personajelor feminine” spunea cineva pe aici!
  Ohooo! nu cunosti de ce este in stare femeia! Realitatea bate filmul!

  Nu degeaba se spune “In spatele unui barbat puternic este intotdeauna o femeie”!
  Dar si ” In spatele unui barbat falimentar sunt… doua femei”!
  Haideti zambiti! Este week end!

  Povestea este adusa un pic din condei de scenarist, dar are si adevar in ea!

 14. Bună dimineaţa tuturor, mie îmi place enorm de mult acest serial, chiar dacă e mai mult o legendă, ăsta e farmecul lui… Şi mie mi-a plăcut foarte mult momentul dintre Hodong şi Puku… Acum îmi dau seama pe cine iubeşte cu adevărat Hodong, se spune că femeile sunt mai rele ca bărbaţii, şi aici avem parte de nişte femei puternice dar şi rele, dorindu-şi cu orice preţ tronul :) să aveţi un week-end plăcut :D:*:*

 15. fetelor imi place sa fiti aici …desi eu ca gazda cam lipsesc cu desavarsire a-ti spune voi……ooohhhooo…….nicidecum!!!!eu va privesc si va admir pentru perseverenta, loialitatea si dragalasenia cu care interpretati scenele din frumosul serial….chiar as putea spune ca incepe sa devina incitant….mergem in continuare sa-i vedem si sfarsitul…..va pup si va iubesc pe toti…

 16. hei!
  am si eu o intrebare!!
  stiti unde as putea invata coreeana????
  va rog stiti vreun liceu..ceva..nus
  spuneti-mi va rog unde este
  :x:x:x:x

  • SUNT CURIOASA CATI ANI ARE HODONG

Leave a Comment