koreafilm

Prinţesa Ja Myung – Episodul 13

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung13-8

Published on octombrie 03, 2012 with 12 comentarii

de Dana Ivancea

01. 자명고 – Park Yeon

Pe când toată lumea era strânsă la locul desemnat pentru execuţia lui Mo Yang-Hae, văduva generalului Wang Gwen, aceasta apare însoţită de prima soţie a lui Chae-Ri, Mo Ha-So, care până la momentul acela îi ţinuse mereu companie în închisoare şi îi făcuse diverse mici favoruri. Dar iată că vine şi momentul culminant, când fratele mai mic al lui Ja-Shil, crescut de mic, de Mo Yang-Hae, îşi aduce aminte de întrevederea avută cu Chae-Ri, care-i spune că nu poate face nimic pentru cumnata lor dacă el nu va dori să o salveze de la execuţie spunându-le tuturor în gura mare că se va căsători cu văduva fratelui său.


Aceasta rămâne efectiv şocată când aude vorbele lui Wang Hol, la fel ca şi Ja-Shil căruia nu-i vine a crede. Singurul care stă calm şi liniştit este însuşi, Chae-Ri, cel care i-a dat şi ideea lui Wang Hol. Frustrată de eşecul său, Ja-Shil, va plănui să meargă la nunta fratelui său mai mic, Wang Hol şi să-i aducă trupa de circ a lui Cha Cha Song, unde este sigură că se află şi micuţa Ja Myung. Cha Cha Song şi Mi-Cho hotărăsc să-i dea hăinuţa pătată de sânge şi acul de păr pe care l-a avut înfipt în piept, lui Ja Myung, căreia îi aparţinuse toate acestea, dar fata împreună cu Il-Poom arde hăinuţa iar acul de păr îl aruncă în apă. Însă, coincidenţă sau nu, din nou le apare războinicul fostului Rege Liu-Xian, care-i spune lui Ja Myung că o poate învăţa să mânuiască sabia, arcul, să conducă o armată, chiar dacă el este infirm, poate face acest lucru.Fostul general era mai mult ca sigur că acesta este copilul lui Chae-Ri pe care l-a abandonat într-o barcă pe apă, şi acum dorea să se răzbune pe el punând la cale diferite planuri. Regele Dae Mu-Shin deja pregăteşte o delegaţie care să plece la Nangnang, formată din Prinţul Ho-Dong, socrul său, căpetenia clanului Biryu şi Chu Bal-Soo, care aveau menirea să participe la funeraliile generalului Wang şi la nunta fratelui acestuia, Wang Hol, precum şi să facă propunerea privind căsătoria Prinţului cu Prinţesa Ra-Hee. Actualul Rege al Nangnang-ului, Chae-Ri, le cheamă pe cele două soţii şi pe fiica sa, Ra-Hee, pentru a le face cunoscută scrisoarea primită din Goguryeo, prin care se face anunţată delegaţia pentru evenimentele amintite, precum şi pentru a le spune despre căsătoria lui Ho-Dong cu Ra-Hee. Atât Ja-Shil cât şi Mo Ha-So nu sunt de acord cu această căsătorie, dar nici micuţa Prinţesă Ra-Hee nu este, chiar dacă în inima ei avea imaginea lui Ho-Dong pe care această veste i-o împrospătase.


Odată delegaţia ajunsă în Nangnang, este primită de Regele Chae-Ri care-i cere căpeteniei clanului Biryu să rămână pentru a vorbi cu el între patru ochi, şi vor ajunge la o înţelegere ca timp de şapte ani clanul Biryu să nu-i dea Regelui Dae Mu-Shin trupe să atace Nangnang, iar Chae-Ri îl va ţine pe Prinţul Ho-Dong în şah cu promisiunea de căsătorie cu Ra-Hee. Trupa de circ ajunge şi ea la palatul fratelui lui Ja-Shil, Wang Hol, iar servitoarea acesteia tot căutând modalităţi de a o depista pe Ja Myung, desface hainele copiilor şi găseşte acul de păr care i-a fost înfipt în piept. De asemeni, Ja-Shil îi spune lui Mo Ha-So că pe Ra-Hee o va căsători cu Wang Hol, pentru că ea va deveni Regină iar fratele lui Ja-Shil deţine teritorii în Nangnang, deci va fi o partidă cum nu se poate mai bună. Nunta începe şi trupa de circ face ultimele pregătiri, numai că Cha Cha Song încearcă să schimbe câte ceva, şi-i dă numărul său cu ruperea lanţului lui Ja Myung, care antrenându-se prin curtea palatului unde avea loc ceremonia nupţială, este văzută de Prinţul Ho-Dong care-o invită să fie garda lui de corp şi să meargă cu el în Goguryeo.


Dorind cu orice preţ să o ucidă, Ja-Shil o însărcinează cu aceasta pe servitoarea ei, care găsind accesoriul de păr, însemnează pijamaua fetiţei pe care trebuia să o ucidă un bărbat plătit, dar hăinuţele nu aparţineau lui Ja Myung, ci unei alte fetiţe care moare de la otrava de şarpe. Incidentul rămâne sub tăcere la sfatul lui Cha Cha Song, şi reîntorşi în provincia lor, Ja Myung merge la fostul războinic al Regelui Liu-Xian şi-i spune că vrea să înveţe să mânuiască sabia, arcul , suliţa iar fostul războinic îi spune că o va învăţa cum să conducă şi o armată. Timp de cinci ani îi găsim pe Ja Myung şi pe Il-Poom antrenându-se pentru a deveni foarte buni, dar şi Prinţul Ho-Dong face acelaşi lucru, se antrenează asiduu, doar că în timpul unuia din antrenamente află că Regina Mae Sul-Soo este însărcinată, şi se enervează.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Prinţesa Ja Myung – Episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim Dana! In sfarsit apar si personajele principale in varianta adulta.

 2. Multumesc Dana! Ne luam ramas bun de la copiii-actori? Mi-au placut foarte mult, in special micuta Ja Myung, iar Hongkai (Ilpum) apare din nou maine-poimaine in Dong Yi. Si multumiri pentru noua piesa din OST!

 3. IN SARSIT! :X :X :X waaa…ce draguti sunt :X :X :X

 4. in sfarsit

 5. Dar pe unde e lumea? :)Destul de putine comentarii la acest film. Mie insa imi place. Devine tot mai interesant. Multumim pentru rezumat. Seara placuta tuturor.

 6. Ce urmareste războinicul Regelui Liu-Xian? Asteptam schimbarea personajelor!

 7. Multumesc Dana, pentru rezumat!

 8. Ft ft interesant episodul, si ce intorsatura cu Mo Yanghae si cumnatul ei devenit sot…am mai citit despre practica asta din vechime, daca un barbat murea, vaduva sa devenea sotia unuia dintre frati, probabil cel mare, sau singurul frate.

 9. Dar e foarte ciudat, tinand cont de varsta lui!

 10. Buna seara.
  Multumesc pt. rezumat.

 11. Cu cati ani e mai mare Mo Yang-Hae dacat Wang Hol?
  Eu nu pot urmari serialul la tv din cauza serviciului. Ma uit online, dar sunt in urma, la episodul 8.

 12. Ce bn joaca Mo Yang-Hae….ce tare :))

Leave a Comment