koreafilm

Prinţesa Ja Myung – Episodul 11

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung11-1

Published on octombrie 01, 2012 with 13 comentarii

de Dana Ivancea


Ja-Shil vegheză tăcută lângă trupul fără viaţă al fratelui ei, generalul Wang Gwen, ucis chiar de ea, pierdută parcă undeva departe, şi uitându-se în gol. În timpul acesta, Mo Ha-So discută cu generalul Chae-Ri despre faptele lui Ja-Shil, luându-i apărarea şi considerând că fărădelegea comisă de cea de-a doua soţie i-a ajutat să rămână în viaţă. Generalii şi oamenii de nădejde ai lui Wang Gwen îl învinovăţesc pe Chae-Ri, pe care îl consideră un laş şi un ipocrit, aşa cum îl consideră şi Ja-Shil, care îl aude pe soţul său că-i spune că vor trebui să meargă pe drumuri separate, deoarece imaginea chipului fără viaţă a lui Wang, îl va urmări pretutindeni toată viaţa sa, şi că nu este de acord cu ceea ce a făcut.


Tot generalul Chae-Ri îi va spune lui Ja-Shil, că dacă Ja-Myung este în viaţă, va fi moştenitoarea lui, ci nu Ra-Hee, pe care ea o protejează şi încearcă s-o facă Regină. Soţiei generalului Wang încă nu-i vine să creadă şi băută fiind, merge la locul altarului unde ar trebui să stea de veghe până va fi adus şi trupul neînsufleţit al soţului său, unde face nişte scene penibile, mergând până într-acolo încât îl provoacă pe fratele mai mic al generalului Wang şi al lui Ja-Shil, la o luptă cu sabia, impunându-i să-şi ucidă sora şi să devină Rege.

Ra-Hee încă în stare de şoc, este mustrată de Mo Ha-So pentru că s-a furişat pe corabie şi a văzut scenele pe care un copil de vârsta ei nu ar trebui să le vadă, pentru că o marcheză profund. Fiind parcă tot mai bolnavă, mai furioasă şi mai pierdută, rupe o narcisă galbenă din multitudinea de narcise pe care blânda Mo Ha-So i le arată, călcând-o în picioare până cade în noroi, iar lui Mo Ha-So făcându-i-se aşa milă de ea, o cară în spate cu drăgălăşenie, la fel ca o mamă bună.La palatul Regelui Dae Mu-Shin, luptele dintre cele două soţii, verişoare,…. şi dintre clanuri pentru sprijinul pe care ar trebui să-l acorde Regelui care doreşte cu orice preţ ca să atace Nangnang-ul, pentru cucerirea teritoriilor sale mănoase şi fertile sunt în toi. Discuţia dintre socrul Regelui şi Regele Dae Mu-Shin ar fi de fapt un acord între părţi pentru spijin militar, dar socrul viclean nu doreşte ca Prinţul Ho-Dong să fie numit Prinţ moştenitor. Cu promisiunea că-i dă şi funcţia de Ministru al Afacerilor Interne, Regele i-o retează sec socrului său, că Prinţul Ho-Dong nu face parte din acest acord. Trupa de circ desemnează acrobaţii şi face repetiţiile pentru spectacolul pe care urmează să-l dea la rugămintea lui Mo Ha-So, pentru Ra-Hee.


În timp ce Il-Poom merge şi vorbeşte cu servitoarea lui Mo Ha-So, Dong Ko-Bi, să-l ia şi pe el în Nangnang, niciunul dintre cei doi nu au cum să ştie că sunt de fapt rude, mătuşă şi nepot. Reprezentaţia de circ începe, şi cum era firesc în programul făcut de Cha Cha Song urmează aruncarea cuţitelor pe o roată care se învârtea şi pe care era ţintuită Ja Myung. Însă în timp ce se aruncau cuţitele, Ra-Hee se ridică brusc şi dorind şi ea să arunce cuţite, după discuţii între Cha Cha Song şi Mi-Cho, precum şi între cele două soţii ale generalului Chae-Ri, cu acordul micuţei Ja Myung, Ra-Hee începe să arunce cuţitele, dar ultimul o răneşte mai serios pe Ja Myung la umăr. Mo Ha-So îi dă o palmă lui Ra-Hee spunându-i că nu-i place comportamentul ei, Ja-Shil îşi ia fiica în braţe protejând-o, în timp ce Mo Ha-So merge la Ja Myung să vadă cât de gravă este rana şi să o îngrijească, numai că au loc între cele două, discuţii despre copii abandonaţi de părinţi, care o pun pe gânduri pe Mo Ha-So. O altă discuţie interesantă şi neaşteptată vor avea şi Ja-Shil cu fiica sa Ra-Hee, care îi va spune că o urăşte ca mamă preferând-o pe Mo Ha-So, care este bună şi va face totul pentru ea.


Dar, iscodită şi provocată de Ja-Shil împotriva lui Mo Ha-So, pentru că aceasta vede că pierde teren în favoarea primei soţii a generalului Chae-Ri, îi va spune s-o întrebe despre Ja Myung şi despre incidentul când, Ra-Hee, bebeluş fiind a aruncat-o în bazinul cu apă. Ra-Hee va intra în camera de pe corabie a lui Mo Ha-So şi-o va întreba dacă va avea posibilitatea să salveze doar o singură fată, dintre ea şi Ja Myung, pe care din ele o va alege. Mo Ha-So îi va răspunde sincer că pe Ja Myung, iar Ra-Hee va fugi din cameră şi se va pune pe plâns fiindcă va realiza că niciuna din mame nu-i de partea ei, şi că niciuna n-o iubeşte cu adevărat. Trupul neînsufleţit al generalului Wang este adus în Nangnang, şi toţi oamenii fac plecăciuni şi plâng moartea nefirească şi bruscă a celui pe care îl considerau a fi Regele Nangnang-ului. Dintr-un exces de zel, soţia generalului însoţită de câţiva oameni de încredere ai soţului ei, merg acasă la Chae-Ri pentru a o ucide pe Ja-Shil, pe care o consideră vinovată.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on Prinţesa Ja Myung – Episodul 11. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc pentru rezumat Dana, de-acum inainte pot sa-i urmaresc episoadele regulat, deci nu am citit rezumatul, am uitat numai la poze. Ce faţa victorioasa are Jasil! Micuta Rahee e foarte draguta in hainuta alba-rosie.

 2. Va doresc vizionare placuta!

 3. Multumim pentru rezumat si vizionare placuta celor ce il pot urmari :)

 4. Rahee seamana cu mama ei! Multumesc pentru rezumat, ma apuc sa-l citesc.

 5. Din acest episod am remarcat un lucru important: cat de mult au nevoie copiii ca parintii lor sa-si exprime afectiunea fata de ei: pe Rahee nu-o intereseaza noul ei statut de printesa ci daca mamele sale o iubesc sau nu, iar pe chipul lui Hodong se vedea asteptarea ca tatal sau sa-l raspunde: nu, nu te voi abandona niciodata. Tragedia lor sta in faptul ca nu au primit raspunsul pe care-l doreau.

 6. Mo HaSo ii putea spune ca fica ei a fost ucisa de Ja-Shil. Serialul este o drama, Rahee o va ura pe Mo HaSo!

 7. Fiind la cursuri, am pierdut episodul :( Sper sa prind reluarea.

 8. Toti copiii din acest serial sunt foarte simpatici si isi joaca foarte bine rolurile, imi place de Ra Hee, dar si de Ja Myung.

 9. dar peaicia is numa fete.niciun baiat fan korea film?

 10. Mie nu-mi place de nici o culoare de mica terorista,are un caracter infect! Tare mult mi-a placutcand frumuselul Hot Dog a facut-o grasa si urata! Nustiu dece dar inclin sa cred ca un caracter similar are si in viata de zi cu zi,are o rautate debordanta in priviri!

  • Da, personajul Ra Hee este o mare rasfatata, insa eu ma refeream la ei ca si actori, eu sper sa nu fie asa si in viata reala :))

 11. Ah,frumoasa Ja shil va trebui sa umble cu tolu-n cap!

 12. Dana ,i-mi plac rezumatele tale si le citesc cu placere,amintind-umi exact fiecare scena din film,chiar daca au trecut doi ani!

Leave a Comment