koreafilm

La mulţi ani, Han Hye Jin!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

hanhyejin5

Published on octombrie 27, 2012 with 16 comentarii

de Dana Ivancea

Dumnezeu le-a dat femeilor intuiţie şi feminitate. Folosită corespunzător, această combinaţie poate suci minţile oricărui bărbat care le iese în cale.”
Farah Fawcett

Esența frumuseții este reprezentată de o floare, care este suficientă pentru a lua respiraţia cuiva de la distanță. Mulți pot avea un sentiment de euforie și uimire. Florile,… ca şi femeile, sunt cele mai dulci de pe pământ. Dumnezeu le-a făcut…, pe unele colorate, dar lipsite de suflet, iar pe celelalte, femeile, le-a dotat cu suflet, însă…. a uitat să pună culoare. Mulți oameni prosperă pe seama existenței unei flori, fără să conștientizeze, dacă are sau nu, caracteristici sau trăsături asemănătoare cu cele umane. Vederea simbolică a unei flori, ne duce cu gândul la înfăţişarea unei femei. La fel putem să ne-o închipuim şi pe HAN HYE-JIN, asemeni unei magnolii,… delicată, parfumată, atrăgătoare, şi admirată de toţi ce ne-a luat respiraţia fără să conştientizăm acest lucru.

Nu ştiu dacă această superbă actriţă născută într-o frumoasă zi de toamnă, de 27 octombrie 1981, a sucit numai minţile bărbaţilor, şi de ce nu, şi pe ale invidioaselor femei, care o admiră într-o tăcere sarcastică, murmurând pe la colţuri, că este prea mult ce i s-a dat, că ar mai trebui luat… să fie dat şi altor femei. Are prea multe,… talent, şansă, noroc, frumuseţe, tinereţe, fani, succes, bogăţie, celebritate, o familie care o sprijină în tot ceea ce face, mai ales că sora ei mai mare Han Moo-Young s-a căsătorit cu faimosul actor Kim Kang-Woo, dar pe toate acestea şi le-a câştigat cinstit, prin muncă şi dăruire totală, prin respectul câştigat al oamenilor, care a venit ca o dovadă a ceea ce a semănat în tot acest timp. Însă, ca şi când tot ce are până acum nu ar fi de ajuns, am mai putea adăuga la toate acestea… modestie, senzualitate, fineţe, strălucire,… şi parcă tot nu ne putem opri din enumerat atributele pe care cu drag aş dori să le aduc în atenţia tuturor.

Pe lângă toate aceste calităţi, pe care le deţine ca un atu, această actriţă de succes a Coreei de Sud, care şi-a definitivat studiile la Institutul de Arte din Seoul, ne poate induce sentimentul nedeclarat că avem viziuni, aceea că pare coborâtă din peisajele vechilor pictori ce odinioară, datorită talentului şi penelului lor, puteau reda expresia feţei unui artist fără prea mare efort, ca şi când cineva ar cânta la harpă cea mai simplă melodie de iubire ce s-a auzit vreodată. Interpretează fără dificultăţi roluri de o largă varietate, roluri care necesită potenţial artistic şi simţ estetic, pentru a putea reda în gesturi şi mimică trăirile personajelor cărora cu drag le dă viaţă, ca şi când ar fi propriile ei vieţi. Această femeie iubită de mulţi oameni de pretutindeni este ca o primăvară. Înfloritoare, tăcută şi suavă, având aerul unui mister de nedestăinuit, cu farmecele ei dulci şi neliniştea care-ţi trezeşte valuri de emoţie în sânge. Zâmbetul ei este melodia inimii noastre, dorinţa ei este tremurul trupului nostru limitat între cuprins şi necuprins, ochii sunt oglinda sufletului în care cu drag se reflectă imaginea lunii. Admiraţi această făptură minunată din tot sufletul vostru şi imaginaţi-vă că sunteţi cei de lângă ea, pentru a înţelege diversitatea ideilor creatoare în care se scaldă fiecare mişcare, gest, mimică, trăire, artă şi emoţie pe care ne-o împărtăşeşte cu fiece apariţie. Orice ocazie i se iveşte şi pentru alte activităţi mai mult sau mai puţin frumoase, atâta vreme cât îi priveşte pe oameni, ea cu mare drag face primul pas spre ei, sau le întinde o mână de ajutor, aşa după cum, am aflat că pe 23 octombrie 2012, actriţa  a plecat ca voluntar într-o excursie în Africa.

A vedea lumea prin ochii actriţei HAN HYE-JIN, probabil că înseamnă a vedea lumea prin ochii unui copil mai mare. Imaginea femeii-copil, ne captează de fiecare dată, ochii negri, strălucitori şi profunzi, ne redă intensitatea clipei ca văzută de noi înşine, umanizându-ne şi alinându-ne sufletele pierdute parcă în neant. Chiar şi reclamele pentru care celebra artistă a pozat, ne-o înfăţişează într-un chip de înger, uneori rebel… dar rămâne mesajul transmis dincolo de cuvinte şi imagini, delicateţea şi plenitudinea clipei cercetate cu privirea de zeiţă a iubirii, care este această femeie plină de farmec, ce poate întruchipa… femeia clasică sau femeia fabuloasă,… femeia înger sau femeia demon, cu alte cuvinte feminitatea în toată splendoarea ei.

După cum bine spunea Osho, şi pe care-l citez…. “Actoria este cea mai spirituală dintre profesii pentru simplul motiv că actorul trebuie să se afle într-o stare paradoxală: el s-a identificat cu personajul pe care îl interpretează, dar cu toate acestea a rămas un privitor”.

Deşi va împlini numai 31 de ani, această femeie de succes în domeniul artistic se poate mândri cu nenumărate filme şi seriale care mai de care mai interesante, în care o putem vedea în ipostaze demne de reţinut. Totuşi rolurile în care s-a făcut remarcată cel mai bine au fost cel al lui So Seo-No din drama Jumong, şi Seo Jung-Eun din Thorn Birds.

Seriale
Syndrome (jTBC, 2012)
Thorn Birds (KBS2, 2011)
Jejungwon (SBS, 2009)
Terroir (2009)
The Book of Three Han (MBC, 2006)
Be Strong, Geum-soon! (MBC, 2005)
Heroes (MBC, 2004)
You are a Star (KBS, 2004)
New Human Market (SBS, 2004)
One Percent of Anything (MBC, 2003)
Drama City Sweet 18 (KBS, 2003)
Inspector Park Moon Soo (MBC, 2002)
I Love Hyun Jung (MBC, 2002)
Romance (MBC, 2002)
Friends (MBC, 2002)

Filme
No Mercy (2010)
Dharma 2: Showdown in Seoul (2004)

De asemeni pentru talentul şi efortul său a fost recompenată cu diferite premii:

2011 KBS Drama Awards: Popularity Award (The Thorn Birds)
2010 SBS Drama Awards: PD Award (Jejoongwon)
2006 MBC Drama Awards: Best Actress
2005 MBC Drama Awards: Best Actress
2004 KBS Awards: Best New Actress

Având în vedere că lumea este o scenă,… viaţa este un rol,… iar noi,… oamenii suntem actorii,… fiecare datori să ne susţinem propriile roluri, tot astfel şi actriţa HAN HYE-JIN va fi omul perfect, în rolul perfect,  pentru pleiada de vieţi pe care rând pe rând ni le va prezenta ca un curcubeu multicolor, ca simţurile noastre estetice şi artistice să se dezvolte multilateral, ca atingând apogeul la finalul fiecărui rol, să putem simţi trăirile altor vieţi… altor roluri… ale altor oameni.

În lumea noastră, totul se schimbă, dar un singur lucru rămâne cert: vei rămâne mereu idolul meu, dincolo de cuvinte, dincolo de timp si dincolo de distanţă.  Să ai parte de toată căldura omenirii, un ocean de vise să-ţi fie calea si toate florile lumii să fie adunate în cel mai frumos buchet pe care cu drag să ţi le pot da ţie, minunea zilei. Pentru tine, îmi doresc ca luna să nu coboare aşa devreme şi, când va coborî, să-ţi aducă un cer senin si plin de stele, iar prima stea ce-o să răsară, aş vrea să fie steaua ta. Tu să-i surâzi, şi ea să-ţi spună… La Mulţi Ani din partea mea! HAN HYE-JIN!!!!!!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on La mulţi ani, Han Hye Jin!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. LA MULTI ANI ȘI DIN PARTEA MEA,E O SCUMPĂ;Îi doresc toată fericirea din lume,multă baftă și succes în tot ce face,viata lungă și plină de bucurii!Saeng-il chukha hamnida:http://www.youtube.com/watch?v=xOnVC6ycU10&feature=related!

 2. La multi ani!

 3. La Multi Ani,Han Hye Jin!
  Foarte frumoasa e prezentarea acestei actrite!Bravo,Danuta!Multumim!!!!

 4. La mulţi ani!! Mi-a plăcut de ea foarte mult în Jumong :)

 5. Foarte frumoasa prezentarea aratind tot ce poate exista mai deosebit intr-un om.,intr-o femeie,intr-o actrita.LA MULTI ANI! Dumnezeu sa te tina vesnic in brate!

 6. La Multi, Multi Ani, FRUMOASO!!!!!:*:* Multa sanatate si mult succes in cariera!!

 7. La multi ani si mult succes in cariera
  frumoasa prezentare, Dana :)

 8. Multumesc tuturor…si sa-i dorim acestei artiste tot ce este mai bun….si frumos…va pup

 9. Saengil chuka hamnida! Am intarziat cu o zi, mea culpa! Mi-a placut cum a dat viata lui Soseono, dar imi place si ca om, cu veselia si zambetul ei. Si ce bine ii sta cu parul scurt! Multumesc pentru articolul foarte frumos Dana, pupici si tie si lui HHJ :)

 10. Lma,cu intarziere!

 11. La multi ani! (cu intarziere) e atat de frumoasa! ai scris foarte frumos despre ea, Dana!

 12. La multi ani!
  Nu pot sa cred cat de perfect este tenul actritelor coreene!

  • Chiar perfect nu e, si machiajul bun face minuni, dar e adevarat ca sunt mai norocoase in privinta asta :)

 13. La multi ani ! As vrea sa iti scriu in coreeana dar din pacate mai am multe de invatat si poate cine stie am asa ajung la fel ca tine. Pentru mine tu esti un model

 14. Eu am intarziat cu multe zile ,dar daca e de bine nu are importanta! Soso,draga de ea ,tot frumoasa si plina de gratie,cred ca si fara machiaj tot arata bine! La multi ani si la multe roluri frumoase si istorice!

 15. Felicitari pentru minunata recenzie despre fenomenala actrita Han Hye jin, mi-a placut foarte mult sa citesc aceste randuri scrise de dvs cu atat dragoste , a-ti pus-o intr-o valoare exceptional de frumoasa, mi-a placut foarte mult caracterizarea ei ca persoana, pentru asta va multumesc,

Leave a Comment