koreafilm

I am a King (movie, 2012)

Written by koreafilm. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , ,

2

Published on octombrie 27, 2012 with 12 comentarii

de Celine_blue


I am a King (나는 왕이로소이다 sau Naneun Wangyirosoyida în scrierea romanizată) este o comedie istorică din timpul dinastiei Joseon la începutul secolului al 15-lea.
Comedia are 120 minute, filmările au început pe 2 martie și au luat sfârșit în iunie anul curent, iar premiera oficială a avut loc la începutul lunii august. Pe 13 august s-a ținut o difuzare specială la Palatul Deoksu în Seul și este primul film corean proiectat în aer liber pe un ecran imens în grădinile palatului. Vreo 500 de cetățeni, precum și luptători pentru Independență și familiile lor au participat la acest eveniment. Evenimentul a marcat Ziua Națională a Eliberării, care comemorează Independența Coreei de sub dominația colonială japoneză.

Regia și scenariul au fost atent supravegheate și concepute de regizorul Jang Gyu-Sung și scenaristul Hwang Sung-Goo.

Din distribuție fac parte actori mai mult sau mai puțin cunoscuți după cum urmează:
- Joo Ji-Hoon (Five Fingers, The Lucifer, Princess Hours, Antique) – care are un rol dublu și anume acela al Marelui Prinț Chungnyeong (1397-1450, viitorul rege Sejong)

și a sclavului Deok-Chil.

- Kim Su-Ro (Gentleman Dignity) – în rolul războinicului Hwang Goo,

una dintre cele 2 gărzi de corp ale Prințului, dar și oamenii cei mai de încredere care sunt gata mereu să-l apere și să-l scoată din orice încurcătură pe acesta.

- Lim Won-Hie (Syndrome, Comrades) – în rolul celei de-a doua gărzi de corp a Prințului Chungnyeog și cel care îl va însoți pe Prinț în escapada sa în afara palatului.

- Park Yeong-Gyu (I Do, I Do, Protect the Boss, Emperor of the Sea, Damo) – în rolul regelui Taejong tatăl viitorului rege Sejong

- Lee Ha-Nui (Pasta) – în rolul frumoasei Soo-Yeon – “iubita” sclavului Deok-Chil și viitoarea concubină a Prințului Chungnyeong.

- Byun Hee-Bong (Glory Jane, The President, In Love and the War) – în rolul primului ministru.

- Baek Yun-Shik (Tree with Deep Roots) – în rolul unui ministru.

- Baek Do-Bin (Queen Seondeok, God of War) – în rolul Prințului Yangnyeong, fiul cel mare al regelui Taejong.

În anul 1418, după ce frații săi mai mari Yangnyeong și Hyoryeong nu reușesc să-l impresioneze și să-l convingă pe tatăl lor, regele Taejong al Joseonului, că pot fi demni pentru a primi oricare dintre ei titlul de Prinț moștenitor, Prințul Chungnyeong, fiul cel mai mic al regelui, este ales pentru a-l urma la tron pe tatăl său. Prințul Yangnyeong, cel mai mare dintre fiii regelui Taejong, îl dezamăgise nu numai pe tatăl său, dar și toți curtenii erau împotriva lui, din cauza comportamentului său indecent și nesăbuit, el fiind interesat numai de femei, jocuri de noroc și vin (fiind mai tot timpul beat). Acesta era foarte reticent cu fratele său mai mic Prințul Chungnyeong pentru că își dăduse seama că regele pe el îl va alege ca Prinț moștenitor în locul său. Prințul Chungnyeong era mai mereu îngropat în cărți (îi plăcea foarte mult să citească, să studieze) și nu era interesat deloc de tronul regal și cu toate acestea fratele său mai mare îl amenință spunându-i că de fapt el este îndreptățit să primească titlul de Prinț moștenitor și atunci când îl va avea va trebui să plece de la palat pentru că altfel îl va alunga el sau chiar va porunci să fie ucis. Fratele cel mic încearcă să-l liniștească spunându-i că regele într-un final îi va da Prințului Yangnyoeng titlul. Atunci când află că regele a dat deja poruncă ca el să fie investit ca Prinț moștenitor, Chungnyeong refuză categoric să facă voia regelui, fiind conștient de presiunea ce va atârna pe umerii celui ce va moșteni tronul, el care până atunci nu avusese niciun interes politic sau dorință de a aspira la tron, vrând doar să trăiască fără stres, fericit și îngropat în cărțile pe care le adora. Neavând de ales acceptă într-un final să respecte dorința regelui, dar cu foarte mari regrete și chiar leșină de frică în timpul ceremoniei sale de încoronare în fața tuturor. După câteva ore de contemplare Prințul hotărăște ca în noaptea de după ceremonie să fugă în lume departe de palat.

Atunci soarta îi surâde și când se pregătește să sară gardul palatului cade peste sclavul numit Deok-Chil care îi semănă perfect și care încerca să-și salveze “iubita”, fiica unui nobil. În timp ce încerca să sară gardul, Prințul nefiind foarte priceput la acest capitol dărâmă câteva țigle de pe gard și zgomotul este auzit de gărzile care asigurau paza de noapte. Pentru a nu fi prins de gărzi, Prințul își schimbă hainele cu cele ale sclavului și așa reușește să fugă fără probleme.
Pentru a vedea ce se va întâmpla cu Prințul și cum acesta va deveni regele Sejong cel Mare

vă voi lăsa să vizionați filmul. Deocamdată a apărut fără subtitrare în limba engleză. Eu nu am putut rezista tentației și l-am urmărit și aşa, dar vă garantez că atunci când va aparea și subtitrarea și veți hotărâ să-l vizionați nu veți regreta că ați făcut-o.
Până atunci vă invit să urmăriți câteva secvențe din film și sper din suflet să vă convingă.

Surse: wikipedia, asianwiki, soompi, hancinema, dramabeans.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on I am a King (movie, 2012). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Gataaa,mai convins,Celine_blue2000,abia astept să apară!:)))Merci pentru recomandare!!

 2. Da, cred ca merita vazut :) Multumim Celine!

 3. Multumesc pentru prezentare,Celine!
  Pare a fi o comedie destul de interesanta, sper sa il vad candva.

 4. Pacat doar,ca subtitrarile filmelor coreene apar asa de tarziu pe net..:(..Astept cu nerabdare sa vad acest film dar si The Grand Heist…
  pentru ca este week-end..o gluma care se incadreaza perfect topicului…:))))

  Intr-o buna zi,Imparatul a pornit calare,sa-si viziteze imparatia.La un moment dat,zareste pe un camp,un taran care semana perfect cu el…Uimit,peste masura,descaleca si-l intreaba:
  - Auzi..nu cumva mama ta a fost servitoare la palat?
  - Nuu..maria-ta,raspunde taranul….doar tatal meu a lucrat la palat….

  ..:))

  • Hahaha! Mihaela, astăzi eşti în mare formă!

 5. Multumesc pentru prezentare Celine! O altă faţă a regelui Sejong, diferită de cea prezentată în DRT, sau nu atât de diferită, dacă mă gândesc la dragostea de carte a regelui. Actorii nu-mi sunt cunoscuti, dar aş vrea să le cunosc :)

 6. Sejong plin de surprize ,indiferent de cel care-l interpreteaza! nonconformismul lui a fost exploatat la maxim,abia astept sa apara si sa-l vizionez!Interesant si amuzant subiectul!

 7. multumim pt.recomandare, iar se lingeste lista cu “must see”… :)

 8. cei ce vor sa vizioneze acest film cu subtitrare in engleza il puteti gasi pe dramacrazy cu ceva probleme de sunet.

 9. Eu pot sa va anunt ca deja l-am vazut azi noapte cu traducere in Ro,se gaseste pe pe AC ,daca aveti cont!

 10. Livia cum Dumnezeu imi fac cont pe AC? am incercat sa intru dar mereu am in fata ochilor erori si iar erori. nu pot intra pe site

 11. E cam greut de facut cont ,trebuie sa astepti cam multisor!

Leave a Comment