Carina T. [KF]

Seoul Drama Awards 2012

Written by Carina T. [KF]. Posted in Actori, K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Stiri

Tagged: , , , , , , , , , ,

magazine1

Published on septembrie 01, 2012 with 21 comentarii

Mi-am făcut un obicei şi în fiecare an urmăresc ce se întâmplă la Seoul International Drama Awards, şi încerc pe cât posibil să vă împărtăşesc şi vouă din informaţii. La acest mare eveniment cinematografic participă producţii din mai multe ţări, iar procesul de selecţie şi votare durează o perioadă mai îndelungată. În acest an au existat 201 producţii care au fost prezentate spre examinare.
Sunt mai multe categorii pentru care se acordă premii:
1. Grand Prize: Marele Premiu se acordă celei mai bune producţii de la toate secţiunile: film TV, mini-serie, serial si serii.
2. TV Movie: film de televiziune, care are un început distinct, mijloc și are unu sau două episoade.
3. Mini-series: dramă ce are un început distinct, mijloc și are între 3 și 12 episoade.
4. Serial: dramă care are mai mult de 12 episoade. Acesta are o poveste în curs de desfășurare secvențial, de la episod la episod.
5. Series: dramă care e formată din mai mult de 12 episoade. Fiecare episod prezintă o poveste independentă, cu un început distinct, mijloc și sfârșit.
6. Special Prize: aceste este acordat exclusiv de Comitetului de Organizare unor producții ce contribuie la schimbul inter-cultural.
7. The Most Popular Foreign Drama of the Year: pentru serial străin, care a fost cel mai vizionat, în perioada 1 ianuarie 2011 și 31 mai 2012 în Coreea.
8. Best Director
9. Best Screenwriter
10. Best Actor
11. Best Actress
Ultimele patru premii se acordă persoanelor selectate pentru abilitățile lor deosebite și remarcabile, pentru regie, scenariu și interpretare.

Ceremonia de premiere de anul acesta a Seoul Drama Awards s-a desfăşurat pe 30 august, la Teatrul Naţional din Seul.


Prezentatori ai acestui eveniment au fost Shin Hyun-Joon (Bridal Mask) şi Han Go-Eun (Me Too, Flower!). În timp ce Shin Hyun-Joon a ales costumul clasic bărbătesc, Han Go Eun a ales tot o ţinută şi coafură destul de clasică, o rochie strălucitoare, dar elegantă.
Sunt convinsă că vă doriţi să vedeţi cât mai multe imagini de la festivitate, dar mai ales să aflaţi câştigătorii, aşa că nu vreau să vă mai pun răbdarea la încercare, iar mai târziu vom comenta şi ţinutele de pe covorul roşu:

Lista câştigătorilor:
Marele Premiu: Tree with Deep Roots (Coreea de Sud)
Marele Premiu a ajuns aşadar la serialul pe care l-am urmărit cu toţii la TVR nu cu mult timp în urmă, „Copacul cu rădăcini adânci” .

TV Movie
Golden Bird Prize: Home Video
(Germania)
Silver Bird Prize: Calm at Sea (France)

Miniseries
Golden Bird Prize: Great Expectations
(Marea Britanie)
Silver Bird Prize: Sherlock Series 2 (Marea Britanie)

Series
Golden Bird Prize: The Princess’ Man
(Coreea de Sud)
Silver Bird Prize: The Firm (USA)

La categoria „Serie”, Princess Man a obţinut Premiul pentru „Cea mai bună serie” , iar “Firma” (SUA) a luat Premiul de Excelență.
Ji Chang Wook și Choi Yoon So, au fost prezentatorii acestei categorii.


Regizorul „The Princess’s Man”, Jung Min, a spus în discursul său: „În primul rând aș dori să mulțumesc personalului și actorilor care au pus suflet în această dramă. Aș dori, de asemenea, să mulțumesc tuturor directorilor seniori sau juniori. Datorită lor sunt în stare să fiu aici. Dedic acest premiu părinților mei, care sunt fanii mei eterni și soției mele pe care o iubesc atât de mult.”


Urmând discursului regizorului, actrița Moon Chae Won a spus: „Vă mulţumesc foarte mult. Sunt onorată numai să fiu aici și sunt fericită că am primit un premiu cu o astfel de ocazie fericită. Din păcate, colegul meu Park Shi Hoo nu a putut să fie prezent aici, dar aș vrea să-i mulțumesc, de asemenea, şi lui sunbae. În prezent, filmez o dramă cu actorul Song Joong Ki. Vă rog să vă arătaţi dragostea şi pentru proiectele mele viitoare. În cele din urmă, vă rog să continuați să iubiţi dramele istorice coreene, precum și dramele moderne.”

Categorii individuale
Cel mai bun regizor: Brian Kirk
(Great Expectations)
Cel mai bun scenarist: Sarah Phelps (Great Expectations)
Cel mai bun actor: Jonas Nay (Home Video)
Cea mai bună actriţă: Christine Neubauer (Hannah’s Decision)

Premiu Special
Remembering – Fist
(Filipine), The Bomber (Ucraina), Ezel (Turcia)


Premiile publicului

Coreea de Sud: Park Yoochun (Rooftop Prince)
China: Nicky Wu (Bu Bu Jing Xin)
Japonia: Miyazaki Aoi (Lady Butterfly/Chouchou-san)
Taiwan: Wang Ding-Ju (Days We Starred at the Sun)


Cea mai răsfăţată persoană a serii a fost Park Yoochun care a plecat acasă cu trei premii. Astfel, el a fost răsplătit pentru frumosul rol al Prinţului Yi Gak din Rooftop Prince. El a primit cel mai mare număr de voturi din partea fanilor, fiind astfel declarat Cel mai iubit actor asiatic din 2012. Tot el a primit premiu şi pentru Cel mai bun actor şi Cea mai remarcabilă dramă.


Yoochun i-a întristat pe spectatori când a afirmat, cu lacrimi în ochii: „Sunt bucuros că am primit un premiu pentru o astfel de dramă grozavă. Vreau să dedic acest premiu tatălui meu, care nu poate să mă vadă astăzi, aici”. Tatăl lui a decedat anul acesta, în luna martie.
Săracul Yoochun s-a cam chinuit să rostească discursul deorece microfonul era mult prea jos faţă de înălţimea lui şi a trebuit să stea mai mult aplecat.

Outstanding Korean Drama Prize


Excellent Korean Drama: Rooftop Prince (Coreea de Sud)


Outstanding Korean Drama: The King 2 Hearts (Coreea de Sud)

Outstanding Korean Drama OST: The King 2 HeartsMissing You Like Crazy (SNSD Taeyeon)

Iată şi varianta în limba engleză:Outstanding Korean Actor: Park Yoochun (Rooftop Prince, Coreea de Sud)


Outstanding Korean Actress: Han Ji-Min (Rooftop Prince, Coreea de Sud)
Han Ji Min a mărturisit: „Eu cred că acest premiu este dat de mulţimea de fani ai serialului, care ne-au susținut cu multă dragoste. Acest premiu îmi amintește de personalul care a lucrat din greu pe platourile de filmare. Promit să devin o actriță mai bună, care caută mereu să-şi îmbunătățească interpretarea și care vrea să crească în permanenţă”.

The Most Popular Foreign Drama of the Year: Bu Bu Jing Xin (China)

Felicitări învingătorilor!


Normal că la un astfel de eveniment nu trec neobservate ţinutele celor prezenţi.
Multe actriţe au participat la ceremonie purtând rochii care au surprins pe toată lumea, fiind foarte sexy şi cu spatele gol. Goo Eun Hye şi Lee Hee Jin și-au arătat spatele aproape complet, iar Jung Yoo Mi şi Kang Min Kyung au optat pentru transparenţă.

Aspectul plin de farmec și elegant al actriţelor au fost suficiente pentru a excita mulţimea, astfel că evenimentul a fost un succes chiar înainte de a fi început în mod oficial.


Moon Chae-Won (The Princess’ Man)

Han Ji-Min (Rooftop Prince)

Kang Min Kyung (Haeundae Lovers, Vampire Idol)

Jung Yu-Mi (Rooftop Prince)

Lee Hee-Jin (The Greatest Love)

Hwang Woo Seul-Hye (I Need A Fairy)

Goo Eun-Ae (Love Rain).

Choi Yoon-So (Warrior Baek Dong-Soo, Smile, Donghae)

Nam Bo-Ra (The Moon that Embraces the Sun)

Seo Ji-Suk (Manny)

Yeo Jin-Gu (The Moon that Embraces the Sun)


Evident că de la o astfel de seară nu putea să lipsească k-pop-ul. MBLAQ, îmbrăcaţi în costume negre simple, au dat startul părţii muzicale cu „This Is War”.Jonghyun din CN BLUE a interpretat „My Love”,de pe coloana sonoră a serialului „A Gentleman’s Dignity”, înainte ca el şi restul trupei să cânte „Hey You!” care a făcut toată sala să danseze pe beat-ul care te prinde. Huh Gak a uimit şi a lăsat mulţimea în tacere când a cântat „Don’t Forget Me” din drama „The Greatest Love”. Vocea şi vocalizele lui perfecte au răsunat în toată sala, nemaifiind niciun dubiu de ce a câştigat „Superstar K2″.


Pentru ultimul număr muzical al serii, 4minute au cântat „Volume Up”.

Surse: Newsen, TVDaily, SDA official site, soompi

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

21 comentarii

There are currently 21 comentarii on Seoul Drama Awards 2012. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. multumim carina ptr. frumoasele informatii si sincere felicitari dragutilor nostri castigatori.

 2. ma bucur ca au castigat favoritii mei peste tot :)))

 3. Multumesc Carina! Sunt fericita ca a castigat Deep Raooted Tree dar imi pare foarte rau ca nu am putut urmari serialul in toata frumusetea. Si OST-ul serialului TheKing2Harts imi place in mod deosebit. Ma bucur si pentru premiul lui Han Ji Min, dar nu pot sa nu simt lipsa lui Ha Ji Won. Rochiile actritelor sunt superbe toate!

 4. grozav, si pozele sunt faine! ma bucur pentru castiatori

 5. Multumim mult Carina pentru informatii. Chiar eram curioasa sa vad cine castiga..din pacate nu ma pot pronunta in privinta serialelor, intrucat spre rusinea mea nu prea am vizionat seriale de anul acesta, dar ii felicit pe castigatori! Fetele mi s-au parut radiante, imi place cum au aratat Goo Eun-Ae,Lee Hee-Jin si Jung Yu-Mi. Pana si trupele alese sa cante au fost selectionate foarte bine, asa da eveniment, pare foarte bine organizat!

 6. Ce frumos! Bravoo Rooftop!!! Si THE PRINCESS MAN :X :X :X Moon CHa Woon mi se pare o actrita superba!!!

 7. Frumoasa recenzie!Felicitari,Carina!
  Actritele sunt foarte frumoase, ma bucur si pt. Park Yoo Chun si Han Ji Min, chiar meritau acele premii.

 8. Mulţumim Carina pentru informaţii, mă bucur că a câştigat favoriţii mei, rochiile au fost superbe, fie ele lungi sau scurte. Park Yoo Chun şi Han Ji Min chiar meritau aceste premii. Totul a fost foarte bine organizat!

 9. Han Ji Min a fost…superba! Rooftop chiar merita titlul de “EXCELENT”, iar Han Ji Min si Park Yoo Chun acela de “outstanding”. Am urmarit aproape toate proiectele lui Han Ji Min si m-am convins ca este una dintre cele mai bune actrite ale Coreei (plange cel mai natural dintre toate). Sunt atat de fericita! Tree with deep roots, rooftop prince, hanji min si yoochun SI cn blue! Felicitari!!!!

 10. Prea scurt…rog continuare. Pe cat posibil mai multe detalii desprea seara decernarii premiilor. Impresii ale publicului ale concurentilor si premiantilor, daca s-ar putea mai multe. Ca de obicei reportajul clar si explicit. Sincer astept cu nerabdare fiecare recenzie….kisses and hugs.

 11. Au castigat favoritii mei,chiar daca stiam ,acum am confirmarea oficiala! Toalete care mai de care mai elegante,atmosfera incarcata cu electricitate pozitiva, totul este perfect cu o singura exceptie! Prezentatorul ,nu-mi place,l-am vazut de curand in Cain si Abel ,unde a fost un malefic,i-mi pare tare cunoscut dar nu-mi vine in minte pe unde l-am vazut,daca stie cineva sa-mi spuna si mie!

 12. Carina ,dupa cate vad eu ai avut un WE foarte incarcat,intalnire la Club,doua recenzii,pentru tine mai ai timp?

  • acum scriu la Jurnal :))
   pai am avut timp zilele trecute… acum mai si muncesc ca apoi iar lipsesc :))

 13. sunt multumita,aproape ca sunt de acord cu toate premiile…Yoochun e revelatia mea,nu numai ca si cintaret,ci a dovedit ca este un excelent actor,apreciez enorm umorul din SS si RP,felul cum joaca,e talentat,nu,nu talentat ci multitalentat,multumim KoreaFilm pentru stiri si traduceri

 14. Multumesc pentru aceste informatii ce ni-i aduc pe dragii nostri mai aproape, asa cum sunt ei si nu cum ii indentificam noi cu personajele carora le-au dat viata!
  Ma bucur pentru “namu”! A fost serialul care mi-a pus mintea la contributie! Ma bucur pentru Printul “Yoochun”, care a dat viata unui personaj complex, plin de farmec si expresiv!(a fost rolul in care l-am indragit, ca pentru cum canta nu incape indoiala ca-i “tare bun”). Si nu in ultimul rand pentru scumpica Han Ji-Min, pe care tare mult o indragesc!
  Poate sunt foarte subiectiva, dar acesti actori imi dau impresia unei reale modestii – felul cum poarta haine de firma, cum si le aleg, cum pasesc, cum vorbesc – neuitand sa multumeasca publicului care le este aproape si pe care il respecta! SUNT FRUMOSI!

 15. si moon that embraces the sun nu a luat nici un premiu?

  • buna intrebare!

  • a fost nominalizat, dar n-a luat nimic
   si pe mine m-a surprins

 16. Ah, ca uitasem ieri…si dragii de CNblue :X :X :X Ii ador!

 17. Wow, ce mult ma bucur pt Deep Rooted Tree, exceptional serial, la fel si The Princess’s Man :) Moon Chae Won si Han Ji Min deosebit de frumoase, ca intotdeauna, Moon cred ca a fost cea mai bine imbracata din seara decernarii :) Ma bucur si pt premiile luate de King2Hearts, ce-i drept si eu resimt lipsa lui Ha Ji Won de aici….dar nu-i nimic, a fost prezenta prin intermediul serialului :)
  Multumim pt prezentare!

 18. Exact ca si Liliko si Ana simt putin absenta lui Ha Ji Won, dar ma bucur pt premiile castigate de serialele urmarite de mine:DRT,TK2H si RTP. Sunt mandra ca Ha Ji Min a luat marele premiu, de altfel rochia ei a fost cea mai frumoasa, din punctul meu de vedere.
  Carina, multumesc de varianta engleza a melodiei Missing you de la TK2H, nu stiam ca exista o varianta engleza, insa fiind obisnuita cu cea coreeana, parca ceva lipseste la varianta engleza. Ceva ii lipseste cantaretei, parca pasiunea.

Leave a Comment