koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 8

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

sclavi 1

Published on septembrie 14, 2012 with 247 comentarii

de Dorinela Popa

Speranţa este ca un drum de ţară; nu a existat niciodată un drum, dar atunci când mulţi oameni merg pe el, drumul intră în existenţă.
Lyn Yutang



Generalul Fengba, mânat de ură, îl atacă pe Prinţul Damdeok împreună cu un grup de asasini, acesta din urmă sfârşind prin a fi aparent rănit de o săgeată otrăvită.Victoria părea a fi a lui Murong Bao, care, la auzul veştii, pare mai ridicol ca niciodată.


În Goguryeo, s-a răspândit crunta nelinişte.Nimeni nu ştia ce s-a întâmplat cu Prinţul, iar acest fapt produce o îngrijorare vizibilă.

Când totul părea că s-a terminat, destinul se încăpăţânează să ne surprindă încă o dată. Damdeok era în viaţă, închis într-o cuşcă, şi luat spre a fi vândut ca sclav de către Mu Gap, un neguţător din Houyan, celorlalţi comercianţi. Ceea ce l-a salvat de o moarte sigură a fost chiar cadoul primit de la tatăl său înainte de a plecat spre Chaekseong.
Încă o experienţă neplăcută pentru Prinţul Nostru, care este din nou pus la încercare de Ceruri.

În Gungnaeseong, Prim Ministrul află cine a fost în spatele atacului asupra Prinţului, dar decide să tacă “spre binele naţiunii Goguryeo”, fără a-i păsa că trece peste Maiestatea Sa, care era cel mai în măsură să ia o decizie.

Seol Doan

Prinţul Damdeok, aşa cum era de aşteptat, reuşeşte să îi adune pe sclavi de partea sa. Un lider înnăscut ce luptă pentru drepturile oamenilor, indiferent de naţiunea din care face parte. Printre sclavi, se remarcă şi un lider al Malgal-ului, numit Seol Doan, dar şi Dol Bisu, un om pe cât de tăcut, pe atât de agil.


Acolo, sclavii erau persecutaţi de un anume Yeo Seokgae, şi el sclav la rândul său, dar care se bucura de anumite favoruri din partea lui Mu Gap. Încercările la care Prinţul a fost supus îl face şi mai puternic, mânia sa transformându-se într-o armă letală pentru cei ce îndrăzneau să îi rănească prietenii. Chiar şi Seol Doan a rămas impresionat de capacităţile acestui misterios sclav, care mai apoi i-a salvat viaţa.

Nu trece mult timp şi se deschid tratativele în privinţa compensaţiilor pe care Houyan avea să i le plătească  Goguryeo-ului. Gae Yeonsu nu ezită să aducă în discuţie ce s-a întâmplat cu Damdeok, obligându-l pe Murong Bao să accepte cererile sale, ca urmare a şantajului comis. Neatenţia lui Fengba l-a pus încă o dată pe Prinţul Moştenitor într-o postură dificilă.

Prinţul întemniţat împreună cu câţiva sclavi, au fost scoşi la vânzare de către Mu Gap pe o piaţă a sufletelor chinuite de trudă. Un moment ce cutremură orice suflet, dar care ia o întorsătură neaşteptată, căci până la urmă doar unul este Generalul Fantomă al Nordului.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

247 comentarii

There are currently 247 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 8. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Buna dimineata! N-a aparut nimeni pe aici? Multumim, Dori, ma pun pe citit rezumatul, ca deja se schimba datele problemei. :)

    • Bună Gabi! Eu vă mulţumesc!:*:*

      • Neata, Dori! Mi-a placut rezumatul, mult spor in continuare.

        • Mulţumesc.:D:D:D

          Am reînviat Generalul.:D

          • Dar cine a zis ca murise?

          • Mă refer la denumire.:d

  2. Bună dimineaţa!
    Aşadar, Generalul Fantomă învie iar din morţi… Doar să le facă zile fripte houyanilor.
    Iar Bau-Bau să înghită găluştele fierbinţi nemestecate şi să mai ceară o potţie.

    Îmi place Dol Bi-Su. Nu ştiu cum se numeşte actorul, dar mi-a plăcut foarte mult în rolul lui Mimosa în Destinul regelui. Şi pe Seol Doan l-am mai văzut, dar acum nu-mi aduc aminte unde.

    • Bună Oana.

      Pe actorul care joacă în rolul lui Seol Doan l-am mai văzut în Kingdom of the Winds. Şi parcă mai era unul.

      • Foarte frumos ai spus despre Damdeok…:D

  3. Bună dimineaţa, mulţumim pentru rezumat Dory, Seol Doan a jucat şi în Destinul regelui în rolul lui Shin Hong servitorul lui Li Kaigu, un personaj enervant, sunt curioasă ce rol va avea aici :D

    • Aşa este. Ştiam eu că a fost un rol lung de bestie intrigantă.

      • AŢI PUS PUNCTUL PE “I”!

  4. Whoaaa,multumesc pt. rezumat,Dory!!!
    Da, pe Seol Doan l-am vazut in Kingdom of the winds, si cred ca l-am mai vazut si in alte seriale(cu exceptia celor mentionate. de mine si Ionela)

    • Draga mea, cu multă plăcere!:*

  5. Azi e ultima zi de vacanta…..am emotii, stiind ca de luni voi cunoaste oameni noi

    • Ştiu sentimentul, şi eu în prima zi de liceu am avut mari emoţii dar te obişnuieşti până la urmă :D

    • Andreea, sunt frumoase aceste emotii, sa nu le uiti, anii de liceu sunt cei mai frumosi, sa te bucuri de ei si sa inveti cat se poate de multe lucruri care SIGur te vor ajuta in viitor.

    • Multumesc pt. incurajari,Ionele,Gabi,Livia!

      • Ionela***

        • Ooooo, bafta multă!

          Ah, când îmi aduc aminte prima mea zi la liceu.:))))))))))))))
          Îmi luasem caiete la mine ca să repet şi să fac impresie bună…:)))))
          Doamne, ce vremuri!

          • frumoase vremuri!!!

          • Da, Andreea, aşa e…

  6. He ,he,asta a fost unul din cele mai frumoase episoade ,am suferit alaturi de personaj,l-am incurajat cu vorbe,i-am injurat pe Malai Mare Seokgae si pe Pigy de Mu Gap care mereu are roluri de tradator si pupinc…..! Aici am vazut mizeria umana cu fata ei hada,unde omul devine animal ,pentru o lingura de mancare,unde instinctul de supravietuire este mai puternic ca oriunde! Dar tot aici am vazut cum renaste ,increderea in oameni si intr-un viitor! Foarte intens-e episoade,care te pun pe ganduri sa analizezi conditia umana ,de oriunde!

    • Livia, ca de obicei, ai reusit sa rezumi actiunea atat de frumos si original :D
      Oricum este un episod destul de dur…

      • Da, cum spune şi Ly Yutang:“Speranţa este ca un drum de ţară; nu a existat niciodată un drum, dar atunci când mulţi oameni merg pe el, drumul intră în existenţă.”

        Damdeok s-a născut pentru a deveni rege, călăuza oamenilor spre o lume mai bună. Să treci prin obstacole de tot felul, să lupţi pentru idealul tău, ăsta este un adevărat erou şi oamenii îl vor privi ca atare într-o bună zi…

  7. Andreuta ,mi-e mila de tine,dar tu dute la scoala si invata si cine stie ,intr-un an doi poate ne uimesti si tu cu vreo traducere! Colegii noi sant de bun augur,asta inseamna ca ai crescut si incepi sa socializezi!

  8. Aşa ceva a fost şi în Destinul regelui când DJY a fost sclav şi ia adunat pe toţi la un loc, sper să pot vedea diseară episodul :D

    • La asta mă refeream într-un comentariu la un episod anterior când spuneam că asta este soarta marilor oameni de stat. Să treacă prin situaţii grele şi umilitoare, care, aparent, nu au nicio legătură cu statutul lor social, dar au un rol covârşitor în definirea caracterului lor.

      Între cele două seriale sunt foarte multe asemănări şi nu mă refer doar la scenariu, regie sau distribuţie.

      Eu am senzaţia că destinele celor doi pacă au fost legate undeva suuuuus de tot, peste sute de ani. Unul a trebuit să redea gloria regatului, celălalt să asiste la distrugerea acestuia şi să încerce să-l reclădească de la temelie.

      Îmi aduc aminte ultima scenă din Destinul regelui când DJY îngenunchează la Stela regelui Gwanggaeto şi jură ca ţara să nu mai fie vreodată înfrântă

      • Daaaaaaaaaaa, şi eu îmi aduc aminte cu mare drag de acea scenă…

  9. O zi frumoasă vă doresc!:*

  10. Va las acum.Am putina treaba.Multe imbratisari!!!

    • Pupici Andreea!:*:*

      • M-am intors.Va aduc si voua o placinta cu mere.

        • oooo. Mulţumim!

  11. La voi cum e vremea?

    • E destul de cald,insa adie vantul.

  12. Şi la mine e la fel.:D

  13. Mulţumim Andreea pentru plăcintă, şi la mine e destul de cald şi adie vântul.

  14. Şi eu am fost în treburi azi dimineaţă. Ciorbă de legume şi ardei umpluţi.:D

  15. Poate sămi spună cineva cum sa terminat Pictorul de la curte? Că am pierdut ultimul episod şi reluarea şi tare aş vrea să aflu finalul dacă se poate :( am căutat pe net şi am găsit foarte puţin :D

    • Ionela, rezultatul competiţiei dintre învăţăcel şi maestru s-a terminat la egalitate şi în acest mod, negustorul acela şi-a pierdut toată averea, fiind nevoit să plătească dublu fiecăriu parior.
      Concubina a evadat din ghearele negustorului cu ajutorul Pictoraşului, şi a plecat pentru totdeauna, scena aducând în prim plan evenimentele frumoase din trecut.

      Între timp, regele încearcă să îşi întărească autoritatea vrând să prezinte portretul tatălui său. Chiar dacă s-a aflat că Yoon Bok este fată, regele s-a descurcat şi a infirmat această acuzaţie , regina mamă nemaiavând nimic de făcut.
      Regele ordonă învăţăcelului să plece epntru totdeauna din capitală, iar Hong Do să rămână pictor la curte. Totuşi, maestrul vroia să meargă cu Yoon Book, pentru că nu şi-ar fi văzut viaţa fără mica sa comoară. Totuşi, pe drum, sunt atacaţi de un grup de asasini, care înainte l-au omorât pe negustor, nu înainte să îi dea femeii luptător un plic adresat lui Hong Do. Acesta conţinea mesajul secret trmis de tatăl reginei mamă spre a-l omorî pe maestru şi pe tatăl lui Yoon Book.

      Hong Do nu putea pleca fără a-i da plicul regelui,şi într-un moment emoţionant, îi cere lui Yoon Book să îl aştepte. “Maestre, ce mână caldă ai…” Şi plângea, de parcă aceasta ar fi fost ultima dată când l-ar fi văzut.
      Şi aşa a şi fost, dar nu înainte ca aceasta să îşi facă portretul spre a.i rămâne maestrului său, amintire…

      “Mi-am pierdut învăţăcelul, dar şi femeia pe care am iubit-o…”

      Serialul s-a încheiat cu dramatica despărţire a celor doi. El era pe munte, şi ea… pe mare…

      • Dory mulţumesc mult pentru că miai povestit ultimul episod şi aşa am înţeles toată acţiunea. Yeeey bunicului meu ia dat alt aparat la antenă şi diseară pot să văd şi eu episodul :D:D :X:X

        • Scuze de greşeli Ionela. M-am grăbit să scriu…:(

          • Nuţi fă griji Dory, eu sunt fericită că am aflat finalul serialului şi sunt şi mai fericită diseară mă pot uita la serial :D:D

  16. Scuze că răspund greu, dar fac rezumatul.:D

  17. Azi am fost sămi fac buletinul la 18 ani şi am fost degeaba mai îmi trebuiau nişte copii am fost aşa de supărată şi de asta am pierdut şi ultimul episod, şi aseară lam pierdut că am fost la cartofi…

    • Eu ţi-am povestit cam ce îmi aduc aminte. Sper să te ajute.:*:*

  18. Şi apropo, spor la rezumate Dory, e nevoie de multă muncă pentru un rezumat :D

    • Draga mea, mâine e ziua ta!!!!!:*:*:*:*:*:*

  19. Am terminat şi eu rezumatul…în sfârşit! Aşa că voi încerca să mă odihnesc pentru ca mai târziu să încep altul.

  20. Aşa e Dory, mâine fac 18 ani, devin majoră :*:*:*

    • EEEEEYYYY!!!!!DĂM PARTY!!!:*:*:*

  21. se va ocupa cineva de printesa Ja-Myung Go ? ar fi grozav sa avem rezumate! imi pare rau ca nu pot sa vad acest serial…

    • Bună…
      Şi eu sper să avem rezumate.:(

  22. Şi eu sper să avem rezumate dar vom vedea :) tocmai mam uitat în program şi de luni dau pe Tvr1 Prinţesa Ja Myung că diseară e Tenis!

    • NO way!!!!!!!!!!!

  23. Bună seara tuturor!:*:*:*:*

    • Buna,Dory!

      • buna :) si eu prezenta la datorie

        • :))!
          Mă simt ca în armată când spui asta.:D:D
          Poate ne dă Damy vreo instrucţie. Nu că m-aş supăra!:))

  24. Vizionare placuta!!!!
    Sa aveti o seara minunata si un weekend excelent!!!

    • multumim mult la fel :*

      • Mulţumim la fel Andreea.::*:**:*

  25. ah nu mai am rabdare :)) episodul de aseara mi-a placut mult
    multumim pentru rezumat, devine din ce in ce mai interesant :)

  26. Bună Laura, Andreea! Abia aştept să vedeşi şi voi cumse descurcă acest titan în faţa unei încercări atât de grele.

    • *cum se

    • da… cred ca astfel de momente pot descrie cel mai bine un personaj :) in momentele critice il poti cataloga si sa-i pui pretul :))

      • Ahhh, cât de tare mă enervează acel Mu Gap!!!!

        Un linguşitor din cale-afară! Nu spun mai multe.:D:D

        • suspans… :))

          • Da da, suspans!:D:D

            M-ai prins.:))

  27. Buna,Laura!Aaahhh ….si eu astept Dory, nu stiu cum o sa ma despart de serialul asta, m-am obisnuit sa-l cam vad la tv, si acum cand incepe scoala nu o sa-l prea pot vedea.

    • dar am rezumatele, noroc cu tine Dory!

      • daaa, o sa fii salvarea noastra :*:*

      • Offf.
        Au băcat BOCET TV în intervalul 19:15-21:15!!!!AHHHH!

        • :))))

        • /???????????????????????????

          • *băgat

            Livia, mă refer la serialele indiene postate pe NTV.

    • buna :)
      si eu ma gandesc la asta, ca totusi se termina destul de tarziu :(

      • Îmi pare rău că nu le veţi putea urmări…
        :((

        • o sa ne uitam la reluare:) incepe pe la 2 fara ceva :) nu?

          • Da, Laura, 13:45 :)

          • Aaaa. dap, aşa e!

  28. Ma retrag, merg sa fac un dus, iar apoi incepe ep. si nu vreau sa-l ratez.
    Multe imbratisari,TUTUROR!!!

    • Bine draga mea! Noapte bună şi vizionare plăcută!:*

  29. Buna seara si vizionare placuta! Vad ca asteptati cu nerabdare, astea sunt semne bune ;)

    • Gabi!!!!HELLO!!! Ce privire îmi aruncă Yeom Moon de fiecare dată când vii. AWWW!:))

      Îl aştept cu nerăbdare! Ce lecţie de viaţă o să ne dea Damdeok!

      • Da, ma bucur ca iti place, atunci n-o sa schimb avatarul :)
        Pai noua ne-a mai predat cel putin o data lectia asta, acum suntem deja un fel de… asistente ale lui :))

        • Eu mai vreau!!!!
          :))))
          Damy, COME TO US!!!!:D:D

  30. Pacat ca se termina cam tarziu si nu mai putem comenta cum se cuvine, a doua zi e mai greu – unii au scoala altii serviciu… impresiile la cald sunt cele mai frumoase. Noroc ca maine e sambata!

    • Aşa e…

    • Si dac e sambata tu crezi ca lumea nu munceste? Ia te rog!

  31. Gabi, trebuie să îţi cer părerea. Cred că sărăcuţului Damy îi este cam frig. Ce zici? Să-l îmbrac?:D

    • Pai eu ti-am mai spus… te rog sa ai grija de el cum trebuie ca acum s-a mai racorit afara si nu ai vrea sa se imbolnaveasca :)

      • Bine, bine.:D

  32. VIZIONARE PLĂCUTĂ!

  33. Gabi, VOILA!

    • Da, stiu exact de unde e :) O alegere cat se poate de inspirata!

      • :D:D:D:D!

        Un zâmbet atât de frumos.:D

  34. Eu m-am uitat doar la prima jumătate de oră că am crezut că mor de nervi!!!!
    Ce idioţi! Muzica, unde-i??????

    • S-a pierdut pe drum…

      • ATÂT AM DE ZIS!!!HUOOOOOOOOOOOOOOOO!
        Scuze de expresie, dar sunt nervoasă.
        Cum naibii să nu se audă muzica de pe fundal? Ce fel de televiziune e asta?:(

        • Hi hi hi ,bine ca exista A Team!

  35. In episodul asta s-a revenit la “Maria Sa” si “printul mostenitor”, probabil e in functie de traducator…

    • Păi eu, ca spectator, aşa nu mai înţeleg nimic…
      Ar fi trebuit nene să se pună de acord!

      • Poa’ sa-i zica si Riciu Pogoniciu tot un bau Bau retard ramane!

        • Da Livia, aşa este, dar sunt persoane care îl văd pentru prima dată la tv.

  36. Damdeok, dragul nostru Prinţ…

    Prin câte trebuie să treci spre a deveni acel Mare Rege, călăuza oamenilor prin întunericul războaielor de toate felurile…

  37. Gae Yeonsu incepe sa-si arate adevarata fata, el face legea la curtea din Goguryeo.

    • Aşa este, de acum s-a îngroşat gluma…

      Nu înţeleg cum şi-a permis să decidă în locul regelui.

  38. Cât de penibil a fost MUJDEI!!!

    “Damdeok e mort!!!”
    ŞI BAU!:))

  39. Iar “incornoratul” si umbra sa, Fengba, au fost de-a dreptul comici in prostia lor :D

    • :))))!

      Să ştii. Cum punea mânuţa la guriţă Fengbuţă! Pupa-l-ar puricii!!!!:))

  40. Mihai Eminescu – Iubind in taină

    Iubind în taină am păstrat tăcere,
    Gândind că astfel o sã-ţi placă ţie,
    Cãci în priviri citeam o vecinicie
    De-ucigatoare visuri de plăcere.

    Dar nu mai pot. A dorului tărie
    Cuvinte dă duioaselor mistere;
    Vreau sã mã-nec de dulcea-nvăpăiere
    A celui suflet ce pe al meu ştie.
    Nu vezi că gura-mi arsă e de sete
    Şi-n ochii mei se vede-n friguri chinu-mi…?
    …….

    • Ador această poezie!:X:X:X

  41. În sfârşit am văzut şi eu episodul :D Primul ministrul îmi aminteşte de Bu Kiwon din DJY, mia plăcut mult de prinţul nostru, o să aibă şi el oare fraţi de cruce? Vom vedea. Dory îmi place mult noul tău avatar :D

    • Draga mea, bună!:*:*

      • Aici zâmbeşte din tot sufletul…
        Mulţumesc!

  42. Noapte bună bravi soldaţi! Eu merg pe la Jumy!

  43. LA MULŢI ANI IONELA!!!!SĂ FII IUBITĂ ŞI FERICITĂ!!!
    ŞI BAFTA ÎN TOT CEEA CEÎŢI PROPUI!:*:*:*:*:*

  44. Mulţumesc mult Dory, eşti prima care mă felicită :*:*:X:X

    • :*:*:*!

      Să te bucuri din plin de această zi!
      Pentru mine a fost una trecătoare, că aşa a fost să fie, dar măcar tu fă în aşa fel încât să nu uiţi vreodată această zi!
      Te îmbrăţişez!

  45. MULŢI ANI TRĂIASCĂ, MULŢI ANI TRĂIASCĂ, LA MULŢI ANI!!!!
    CINE SĂ TRĂIASCĂ,CINE SĂ TRĂIASCĂ,LA MULŢI ANI!!!!!
    IONELA SĂ TRĂIASCĂ, IONELA SĂ TRĂIASCĂ, LA MULŢI ANIII!!!!

    SĂ ÎŢI DEA DUMNEZEU SĂNĂTATE ŞI PUTERE SĂ MERGI MAI DEPARTE!:*

  46. Să ştii că am deschis şampania. Mi-e că mă îmbăt până vin ceilalţi şi strig “I LOVE MUJDEI” pe aici.:)))

  47. La multi ani Ioane,,stiam de acum 3 zile ca este ziua ta ,dar nu am avut vreme ca sa intru! Sa fi sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii!

  48. Iar maine cand ,ofial esti majora ,sa nu-ti torni cenusa-n cap!

  49. Ah,utasem fazacu malgalul ,cand ia salvat viata! Ai, ai cat mai are de suferit,bine faci bine gasesti?

    • Aşa e …
      Dar de multe ori când faci bine, găseşti “rău”…

  50. Lov, cand demarati noul proiect?

    • Livia, de îndată ce vom avea subtitrările în engleză.
      Eu sincer nu ştiu ce să fac pentru că rezumatele îmi iau foarte mult timp.

Leave a Comment