koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 14

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

8

Published on septembrie 26, 2012 with 9 comentarii

de Dorinela Popa


“Un om superior este modest în discursul său, dar se remarcă prin acţiunile sale.”
Confucius

Armata Gărzii Centrale nu a suportat să vadă că se vor antrena alături de nişte foşti bandiţi, aşa că au decis să încheie acea situaţie printr-o luptă prostească la care, din păcate, asistă atât Regele, cât şi Prinţul Damdeok. Nimic nu părea a-i aduce la un accord, dar Yeon Salta ia atitudine, spunând că vina pentru tot ceea ce s-a întâmplat, aparţine Gărzii Centrale. Conflictul părea că ia sfârşit, dar acesta nu era decât începutul lor.

Ko Mu, Comandantul Suprem al Goguryeo-ului, vine cu o soluţie în rezolvarea acestei dispute, sugerând să se organizeze o întrecere între cele două părţi pentru a nu mai fi nevoie de oferirea distincţiilor militare oamenilor Cheongun-ului.

Damdeok este încrezător în şansele oamenilor săi, sfătuindu-i să înveţe din lecţia dată de Gardă şi să nu uite că cei cu care vor lupta nu sunt duşmani ai lor. Yeo Seokgae, Dol Bisu şi Hwang Hoe rămân înmărmuriţi, dar abia acum zăresc drumul pe care Prinţul îi îndeamnă să meargă. Cum încrederea stă la baza oricărei relaţii, El ţine să le arate asta, demonstrându-le că voinţa stă la baza oricărei fapte a unui om, indiferent de proziţia sa în societate.

Între timp, Seol Doan, aflat în Houyan, aşteaptă un răspuns în privinţa unui eventual ajutor în atacarea Gogurye-ului, suportând cu străşnicie umilinţa la care este supus. Fengba, acum fost general, este supus unui tratament umilitor, fiind “însărcinat” să se ocupe cu treburile de la grajdul cailor.

Măcinat de întâmplările din trecut, îl zărim pe Prinţul Damdeok cufundat în gânduri, zărindu-se pe chipul său, o acidă tristeţe, dar şi frustrare. Acesta este vizitat de către mama şi sora sa, care nu ezită a-i fi alături în lupta pe care o are de dus Cheongun-ul.

În cadrul antrenamentului Cheongun-ului, Dol Bisu le oferă tuturor o lecţie de agilitate, acesta susţinând că, înainte de a fi luat ca sclav, acesta era negustor şi se ocupa cu vânzarea pieilor de tigru, dar şi de prinderea lor. Momentul a fost pe cât de amuzant, pe atât de ingenios pentru Hwang Hoe, care vede în Dol Bisu, un strateg. Supravieţuirea este scopul Cheongun-ului, nimic mai mult.

Vine ziua luptei… Soldaţii Cheongun-ului sunt mai pregătiţi ca niciodată să înfrângă Garda Centrală, mânaţi de curajul insuflat de stăpânul lor, Damdeok. Dol Bisu şi ceilalţi s-au folosit de toate armele pentru a învinge, cea mai puternică dintre ele fiind Natura însăşi. Cu o dibăcie ieşită din comun, oamenii Prinţului câştigă această luptă într-un mod original, nemaiîntâlnit până la acea vreme într-o competiţie.

Oamenii Prinţului sărbătoresc Victoria asupra Gărzii cum numai ei ştiu să o facă. Multă voie bună combinată cu clasica băutură şi cu vorbele inteligente ale inegalabilului Yeo Seokgae. Damdeok îl surprinde pe Yeon Salta, în inima nopţii, cum se antrena pentru a uita umilinţa suferită. Urmează o discuţie de suflet a celor doi, căci până la urmă sunt vechi cunoştinţe, amândoi luptând de la egal la egal, apărând Yodongseong-ul în vremuri de nelinişte.

Când lucrurile păreau să se aşeze, Gae Yeonsu, în frunte cu adepţii săi, află adevărul despre Hwang Hoe şi decid să prezinte  această problemă în prezenţa Regelui…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 14. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima…

 2. Bună.
  Sper că acest serial să vă fi intrat la suflet, aşa cum mi s-a întâmplat şi mie…
  Damdeok este puternic, şi nici măcar acest Prim Ministru nu îl poate răpune. Ce tărie are, ce forţă de a acapara şi a distruge orice inamic îi trece prin vene! Eu una nu am mai întâlnit un asemenea personaj până acum, cel puţin, nu atât de înverşunat să lupte. Are o dârzenie ieşită din Comun.

  Cu cât serialul va avansa, cu atât trăirile Prinţului se vor accentua… Nu există episod fără intrigi, trădări, şi tot felul de situaţii.
  Probabil pentru că aşa era în acea perioadă. Este singurul serial în care am întâlnit asemenea arie de acţiune.
  Malgal, Khitan, Goguryeo, Baekje, Silla, Houyan, Beiwei şi Wae … Vă daţi seama de ce acţiune vom avea parte pe parcurs…
  În altă ordine de idei, să revin la episodul de azi, Damdeok primeşte încă o provocare din partea destinului, aceea de a-i face pe Cheongun şi Garda Centrală să coabiteze… Pe de o parte stă mândria celor din Gardă, iar pe de altă parte stă patosul Chengun-ului. Ce frumos va fi când îi vor învinge.. Ce trăiri vom avea…
  Hwang Hoe, acest comandant al Cheongun, va deveni un om de bază al lui Damdeok, dar până atunci va trece prin încercări care mai de care… Astăzi veţi vedea de ce spun asta.
  Referitor la amazoanele acestui serial, o ador pe Yakyeon. E aşa de frumoasă, dar parcă trăsăturile sale prevestesc suferinţa pe care o va avea de îndurat, dar până atunci mai e cale lungă…
  Un alt personaj de care îmi place este Damju, sora lui Damdeok. Este o fată gingaşă, şi parcă zăresc pe faţa ei, puritate…
  Mă încântă de-a dreptul gândul că acest serial este dat la tv, dar regret faptul că nu mulţi se pot uita la el.. printre care şi Lil.
  Aş mai scrie atât de mult, dar nu mă mai simt în stare.
  Vă îmbrăţişez pe toţi şi vă rog a-mi ierta indispoziţia. Sper să nu dureze mult…

 3. Şi aş mai vrea să spun ceva, căci nu rezist să nu o spun…
  Mă fascinează confrutările acestea între Prim Ministru şi Damdeok. Se vede că dragul nostru are tot ce îi trebuie pentru a-i ţine piept chiar şi unui ministru cu experienţă…
  “Doar poporul mă poate condamna pentru faptele pe care le-am comis.”…
  Vă pup, şi dacă va fi să fie, ne auzim mâine…
  Şi vizionare plăcută vă doresc de pe acum.

 4. Bună, Dory!

  Astăzi vom afla mulţi dintre oamenii de bază ai Prinţului care îi vor fi alături şi la bine şi la rău.
  Hwang Hoe şi Yeon Salta sunt doar doi dintre ei. Dar se prefigurează noi intrigi şi trădări. Prim-minstrul parcă nu se simte bine cu capul pe umeri. Palatul stă pe un butoi cu pulbere şi el se joacă cu chibriturile.

  Damju e gingaşă şi delicată. Pare firavă ca o adiere de vânt, dar are o inimă de tigroaică.

 5. Bună Dory şi Oana, mie serialul ăsta îmi place foarte mult, îmi place de fraţii lui Damdeok si de fratele şi de surioara lui, e gingaşă şi rafinată. Prim ministrul mereu pune ceva la cale. Mi se pare că în DJY nu a fost atât de mare aria de acţiune, abia aştept să văd cum îi va învinge “cerşetorii” Cheongun pe mândra Oaste :)

 6. Am o întrebare, dacă îmi fac alt cont cu altă adresă de mail, pot să folosesc contul actual? La Prinţesa Ja Myung nu pot comenta şi poate dacă îmi fac alt cont, poate merge :)

 7. Multumesc pt. rezumat,Dory!
  O seara placuta sa veti cu totii!

 8. Buna seara.
  Muiltumesc pentru rezumat.
  Lupta a fost inegala, unii au avut armuri si scuturi, altii nu.

Leave a Comment