koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 11

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

1

Published on septembrie 20, 2012 with 52 comentarii

de Dorinela Popa


“Încearcă să-ţi faci datoria şi vei afla de îndată cine eşti.”
Goethe

O bandă de hoţi condusă de către un om al Goguryeo-ului, îl capturează pe Damdeok, nepăsându-i că e un compatriot al său. Vorbele Prinţului îl fac pe conducătorul bandei să îl omoare, dar un brav om i-a salvat viaţa sacrificându-o pe a sa. Cuvintele sunt infime în a exprima această scenă, dar imaginea cu privirea disperată a Prinţului, spune totul…

Prinţul împreună cu ceilalţi sclavi sunt duşi în ascunzătoarea bandiţilor pentru a se feri de ochii celorlaţi hoţi. Unul dintre aceştia Hwang Hoe, doreşte să afle identitatea omului pentru care acel sclav s-a sacrificat fără a sta pe gânduri. Acesta merge în tabăra lui Mu Gap şi acolo află că Damdeok,omul ţinut captiv de banda sa este Prinţ al Goguryeo-ului.

Deşi ştia acest fapt, Hwang Hoe nu raportat asta şefului său, care, află totuşi despre identitatea Prinţului din afişul postat pe clădirile din Chaekseong.
Lăcomia pentru bani se adânceşte din ce în ce mai mult, luând în derâdere situaţia Prinţului, care până la urmă, era cel sub domnia căruia oamenii acelei bande erau odată supuşi. Sclavii abia atunci aflaseră de identitatea lui Damdeok, cerându-i iertare pentru comportamentul lor. Cu un discurs demn de un adevărat Prinţ, acesta le arată tuturor că ei sunt egali şi că vor trece peste asta împreună. “Încă suntem în viaţă!”, spune el.
Nimic nu avea să stea în calea lor, nici măcar o mână de bandiţi avari. Cum nimic nu este întâmplător în viaţă, şi Hwang Hoe ascultă cele spuse de Prinţ. Acţiunile sale erau la fel ca înainte, dar privirea îl trăda.

Urmează momentul în care Damdeok şi camarazii săi sunt luaţi şi duşi spre tabăra unde era Murong Xi. Totul părea să ducă spre moartea lui Damdeok, dar un gest al unui adevărat goguryeoan i-a salvat viaţa şi i-a adus pe toţi cei prezenţi pe calea dreaptă, momentul fiind încununat cu muzica îmbietoare de pe fundal. Acum, cei ce au fost bandiţi, şi-au găsit rădăcinile, având  şansa de a se întoarce ACASĂ. Cel care nu a dorit să îl urmeze pe Prinţ a fost chiar şeful bandei, care o suferit o moarte nedemnă.


Între timp, Murong Xi vine cu o armată în căutarea lui Damdeok, dar spre surprinderea sa, vede cum ascunzătoarea hoţilor era goală. Mânia sa atinge pragul nebuniei.
În Gungnaeseong, oamenii erau tot mai îngrijoraţi de un eventual atac al Malgalului asupra Goguryeo-ului, mişcările lor devenind din ce în ce mai suspicioase.
Hwang Hoe îl duce pe Damdeok  într-o ascunzătoare secretă unde se aflau mai multe arme ce proveneau din Malgal. Prinţul decide să formeze o unitate numită Cheongun, pentru a apăra viitorul Goguryeo-ului de eventualele atacuri ale inamicilor. Primul ce avea să le înfrunte curajul este Malgalul, care îl prezent ataca Chaekseong-ul.


Bravii soldaţi erau în sfârşit gata să meargă spre casă, mânaţi de dor, dar şi de setea de afirmare. Goguryeo avea nevoie de ei, la fel cum ei aveau nevoie de Goguryeo.
Înainte ca întăririle să apară, îşi face apariţia Generalul Fantomă, în fruntea Cheongun. Ochii erau aţintiţi asupra misterioşilor soldaţi ce au năvălit în cetate.
Aşa cum ne temeam, confruntarea  dintre doi vechi prieteni e pe cale să înceapă.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

52 comentarii

There are currently 52 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 11. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima…

 2. Bună Ionela, bună tuturor!

 3. Am observat că am făcut o greşeală.
  Armele proveneau din Houyan, nu din Malgal. Ele au fost oferite acestora pentru a ataca Goguryeo.

 4. Îmi cer scuze pentru greşeală.:(

 5. O zi frumoasă vă doresc!
  Şi servici uşor tuturor!

 6. Mulţumim pentru rezumat Dory, ce mă bucur că Damdeok va scăpa de Murong Xi. Cât despre greaşeală, nuţi face griji, orice om greşeşte :D

  • Mulţumesc pentru înţelegere.:*:*

 7. Mulţumim pentru rezumat, Dory. Acţiunea începe să fie din ce în ce mai palpitantă.
  A mirosit banditul din prima că e ceva putred la mijloc să pui recompensă de 300 de monede de aur pentru un amărât de sclav. Şi mă bucur că în final îl căsăpeşte pe şeful lor. Oricum nu-mi plăcea actorul. L-am văzut şi în DJY unde era lingăul lui Muckcho, căpetenia turcilor.

  Şi Seol Doan s-a văzut la despărţire că coace ceva. I s-au strepezit dinţii când şi-au luat la revedere.

  • Bună Oana.
   Aşa este… Oare cât putea dura relaţia lor dr prietenie atâta timp cât ţările de unde proveneau erau inamice.
   Mi-a rămas întipărită în minte o vorbă a lui Damdeok. “Eu vreau să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru poporulu meu, dar tu, tu vrei doar să te răzbuni. De aceea nu mă vei învinge vreodată!”

   • *de

 8. Seon Dal şi aici va fi personaj negativ? În DJY nu mia plăcut deloc, miar fi plăcut ca el şi Damdeok să rămână prieteni, dar dacă tările lor sunt inamice, nici ei nu puteau rămâne prieteni, mai ales că unul e prinţ şi unul e căpetenie :D

  • Ionela, după cum ţi-am spus, este un serial al aparenţelor. Nimic nu e ceea ce pare.

  • Într-o epocă în care şi căsătoriile nu erau altceva decât alianţe politice interne sau internaţionale, cu greu puteai păstra o prietenie cu un compatriot. Cu un cetăţean al unui stat inamic era aproape imposibil.

   • Totuşi va fi posibil într-un singur caz.:D

 9. Multumesc pt. rezumat,Dory!
  Eu,bobocelul, am venit pe aici.

  • Bună my dear!!!

 10. Bună Andreea :D

 11. Cum e vremea pe la voi?
  La mine inca mai ploua, nu foarte tare,dar totusi…….cat sa inlature praful de pe drum.

  • Cand m-am dat jos din autobuz, a inceput sa picure, si fiind pe drum a inceput sa ploua si mai tare… noroc cu fratele meu, l-a trimis mama cu o umbrela ,ca altfel soricel ma faceam……acum eram soricel nu bobocel…hihihi..

   • Baftă mâine la şcoala draga mea.:*:*

 12. La mine e înnourat dar nu plouă şi e cam frig :D

  • Si la mine se mai racori, dar momentan nu mai ploua, n-a dat nu stiu ce ploaie, doar atunci cat sa ma ude pe mine in drum spre casa.

 13. Azi trebuia sa dau test la istorie si geografie, dar am dat la istorie si engleza, iar maine dau la romana si poate la vreo alta materie, depinde de profesor.

 14. În rest, sunteţi ok cu toţii, da?:)

 15. Nu va suparati, stie cineva daca la serialul care a inceput de curand pe TVR 1 exista recenzii/ rezumate ale episoadelor? Nu reusesc sa le vad pe toate si ma ajutam mereu cu aceste rezumate minunate.Multumesc

 16. Noapte bună tuturor.:)

 17. Şi vizionare plăcută la acest episod.
  Damdeok va fi magistral.:)

 18. Sara buna Cheongun-i,asa-i ca va prins actiunea si Dammy v-a cucerit cu zambetul si privirea lui?

  • Şi inima, mai ales ea…:)

 19. Lov,ce bine le mai rasucesti tu din condei,sti sa pui lumea pe jar!

  • Măcar atât să ştiu să fac Livia…

 20. Ai mare dreptate Livia, Damy nea cucerit cu zâmbetul şi privirea aia :))

 21. Banditii se pare ca nu erau prea banditi ci niste amarati care au fost nedreptatiti si care au incercat sa supravietuiasca! Capetenia Malgalului a mers pe principiul,,fa-te frate cu dracul ,pana treci puntea”,he,he,da-i coreeanului mintea ce-a de pe urma!

  • Sclavi …cât de crud sună, şi totodată inuman. Mă îngrozesc atunci când mă gândesc la torturile prin care acei oameni au trecut.
   Acum, oamenii se dezumanizează pe zi ce trece, având ca scuză viaţa mizeră pe care o duc… Şi totuşi, habar nu au ce pierd.

 22. Turbaciunea de Xi ,este mai periculos decat bau Bau care in prostia lui copilareasca este aproape inofensiv!

  • E un ingrat care se crede buricul pământului, doar pentru că are statutul pe care îl are.
   Cât pot detesta astfel de persoane, care , şi în ziua de azi, fac la fel.

 23. Îmi e cam rău aşa că nu ştiu dacă mai intru…:(
  Vă pup şi aveţi grijă de Damy.

  • Te pup si ai grija de tine! :*

   • Şi tu Gabi.:*

 24. Va doresc si eu vizionare placuta si noapte buna! Tare mi-ar fi placut sa mai am energia de a comenta pe aici, dar astept zile mai linistite si revin :)

 25. Bună seara, a fost un episod uimitor, mia plăcut foarte mul discursul prinţului, momentul când au scăpat si seful bandiţilor a murit, şi mai ales mia plăcut la sfârşit când a apărut cu armata lui apărând la fix să salveze Goguryeo :)

 26. A început sămi place de Yeo Seokgae şi de Hwang Hoe, care nu e un bandit e doar o persoană care a fost nedreptăţită şi sa ascuns după cum a spus şi el, şi Yeo Seokgae nu e un om rău, dar ca să supravieţuiască a făcut ce făcut, mia plăcut de el şi în DJY şi îmi de el şi aici. Şi răcnetele lui Damdeok îmi plac, e ca un leu :)

  • Da, aşa este, un leu ce nu poate fi doborât de nimeni şi nimic!

 27. Se pare că am rămas singură pe aici aşa că mă retrag şi eu şi vă urez noapte bună :) Dory sper să te simţi mai bine mâine, ai grijă de tine :D:*:*

  • Mulţumesc Ionela, parcă e un pic mai ok azi…

 28. Bună dimineaţa la toată lumea!
  Mi-a plăcut la nebunie episodul. Doamne, cum se frământa Hwang Hoe… Îi jucau ochii în lacrimi când trăgea cu urechea la discursul prinţului.

  Iar intrarea triumfală a armatei Cheongun în Chaekseong a pus cireaşa pe tort. Au bătut la Malgal ca la covoare:)

  Scena asta mi-a adus aminte de DJY când chinezii nu ştiau ce i-a lovit şi gogouryenii nu ştiau cine-i ajută.

  Abia aştept să văd intrarea în Gungnaeseong şi feţele oficialilor civili care-i pregăteau funeraliile.

  • Ahhhh, şi eu abia aştept! Mai ales să îi văd faţa lui Gae Yeonsu.:)

 29. Bună Oana, şi mie mia plăcut episodul, mai ales intrarea triumfală a armatei Cheongun, ce faţă o să facă oficialii civili, mai ales prim ministrul când o săl vadă viu şi nevătămat deşi ei pregăteau funeralii :)

  • Hwang Hoe este un personaj cheie al acestui serial!
   Vă va încânta!

Leave a Comment