koreafilm

Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 1

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Gwanggaeto cel Mare

Tagged: , ,

93biA

Published on septembrie 04, 2012 with 132 comentarii

de Dorinela Popa


Într-o epocă în care războaiele erau pretutindeni purtate, într-un colţ de lume unde oamenii se ghidau după principiul patriotismului, se naşte un erou ce avea să stăpânească teritoriul de nord, dar mai ales inima poporului său.

Mai pătrunzător ca vântul, spre culmile gloriei… Aşa începe fascinanta epopee a celui de-al 19-lea Rege al Goguryeo-ului, Gwanggaeto cel Mare.

Nu mă numiţi un rege care a extins doar teritoriul Goguryeo-ului,
ci unul care a încercat să îndeplinească visele poporului său…
Aş accepta cu bucurie în suflet să îmi retrăiesc destinul.”

Acestea sunt cuvintele unui om ce a dat totul pentru ca oamenii să trăiască sub acelaşi cer, sub acelaşi stindard. Epoca sa începe, marcată fiind de luptele dintre cei trei giganţi Beiwei, Houyan şi Goguryeo, pentru stăpânirea Câmpiei Centrale.

Regele Gwanggaeto

Suntem aproape de sfârşitul secolului al IV-lea, când Goguryeo, sub domnia Regelui Iryeong, este invadat de către Houyan, regat chinez condus de Murong Chui, fiul lui Murong Huang, care la rândul său a dorit subjugarea acestui regat, atacându-l în anul 342.

Murong Chui

Ţinta lor era Yodongseong, fortăreaţă condusă de comandantul Ko Mu, fratele fostului Rege al Goguryeo-ului şi bunic al lui Damdeok.

Ko Mu, Comandantul Suprem al Goguryeo-ului

Înainte ca armata chineză să treacă graniţa, Ko Un, fiul Prim Ministrului Gae Yeonsu, află despre planurile mârşave ale acestora, ei vrând ca Goguryeo să îşi lase garda jos. Prinţul Moştenitor Murong Bao era însoţit de o armată de 10.000 de oameni, dar era doar de faţadă căci tatăl său părăsise deja Houyan-ul cu o armată de 100.000 de oameni. Raidul Houyan-ului începe cucerind fiecare fortăreaţă ce se afla aproape de Yodongseong, pentru a o izola.

Ko Un, fiul lui Gae Yeonsu

Din nefericire, şi Hyeontoseong-ul, fortăreaţă condusă de fiul Comandantului Ko Mu, Ko Chang, cade în faţa chinezilor, iar în încercarea sa de a scăpa,lordul este urmărit de Murong Bao şi este prins în ambuscadă de către soldaţii Houyan-ului. Un singur gest al unui misterios luptător, Generalul Fantomă al Nordului, îi face pe cei prezenţi să tremure, apariţia sa cauzându-i lui Murong Bao, nu numai umilirea, ci şi decăderea în faţa supuşilor săi.

Ko Chang, fiul lui Ko Mu

Generalul Fantomă al Nordului

Murong Bao vs. Generalul Fantomă al Nordului

Momentul adevărului a sosit. Murong Bao încearcă să cucerească Yodongseong-ul pentru a-l face pe tatăl său mândru de realizările sale, dar tot ceea ce reuşeşte să obţină este o înfrângere umilitoare în faţa soldaţilor Goguryeo-ului.
Timpul trece şi problemele încep să apară. Regele Houyan-ului îşi păcăleşte inamicul, luând-o pe o altă rută decât cea ştiută de cei din Yodongseog; astfel, confuzia loveşte fortăreaţa şi nimeni nu mai ştia o cale de ieşire. Cu un spirit de sacrificiu ieşit din comun, Generalul Fantomă ia o decizie neaşteptată: vrea să îl omoare pe Regele Houyan-ului pentru a încheia războiul şi pentru a evita alte sacrificii ale oamenilor acestui popor. Pleacă în secret, nepăsându-i de viaţa sau poziţia sa în societate, căci atunci era doar un om, un soldat ce doreşte ca ţara sa să nu mai sufere şi ca familia sa să fie în siguranţă. Fără vreun ordin primit din partea Comandantului, se aventurează într-o misiune plină de pericole…
A venit momentul ambuscadei, când, dintr-o dată, ceva s-a întâmplat…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

132 comentarii

There are currently 132 comentarii on Regele Gwanggaeto cel Mare – episodul 1. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Eu nu apuc sa-l vad, dar sa citesc rezumatele chiar e pt mine, pt prima data dupa mult timp, un lucru foarte bine venit.
  Multumesc!!!

  • Cecilia, ne bucuram ca esti alaturi de noi, fie si numai prin simpla lectura a rezumatelor :)

   • Bună.Cu multă plăcere Cecilia. O dupăamiază plăcută îţi doresc!:D

 2. Buna seara tuturor,am revenit si eu din “deplasare” si am sa incerc sa tin pasul cu voi:)Am urmarit online cam 2-3 episoade din acest superb serial,am sa incerc sa “ma tin de el” in masura timpului disponibil.Numai bine va doresc de la Cluj,iar tie,Doryy,multa bafta in continuare,apreciez foarte mult ceea ce faci,tine-o tot asa!

 3. Nelsan, îţi mulţumesc mult!

  KAMSAHAMNIDA!:*:*

 4. Serialul este minunat! Generalul Fantomă al Nordului este foarte curajos!

 5. bine ca se gaseste serialul pe Dailymotion

Leave a Comment