koreafilm

Prinţesa Ja Myung – Episodul 7

Written by koreafilm. Posted in Ja Myung Go, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

ja myung7-11

Published on septembrie 25, 2012 with 5 comentarii

de Dana Ivancea

04 꿈에라도 오세요 (라희 테마) – Kim Bo Ra

Odată cu trecerea anilor, deşi copil încă, Prinţul Ho-Dong devine tot mai bun în mânuirea sabiei cu ajutorul unchiului şi maestrului său, Woo Na-Roo care-i desăvârşeşte munca şi deprinderea tehnicii prin antrenamente dure şi susţinute, făcându-l pe de-o parte pe Prinţ, să fie încrezător în forţele proprii şi hotărât pentru a continua, iar pe de altă parte, pe maestrul ales de Regele Dae Mu-Shin Mu-Hyul, să fie mândru de nepotul său că este perseverent, sârguincios şi serios, astfel că roadele muncii sale nu întârzie să apară. Întorcându-ne în urmă cu patru ani, asistăm la moartea Regelui Liu-Xian şi a susţinătorilor săi, precum şi a lordului Jamuk.


Cea care ne aminteşte acest fapt în mod cât se poate de elocvent este chiar cea de-a doua soţie a generalului Chae-Ri, Wang Ja-Shil, care-şi trimite servitoarea să caute locul mormântului preotului. De asemeni, începe să fie vizibilă şi lupta pentru ocuparea tronului Nangnang-ului, părerile şi provocările oamenilor generalilor, ne face să ne gândim la un inevitabil război intern pentru putere, chiar dacă amintim relaţiile de rudenie dintre cei doi generali, putem spune că-ntr-un asemenea moment şi timp, acest detaliu nu conta deloc.

Regele Dae Mu-Shin încă o ignoră pe Regina Mae Sul-Soo şi-i aminteşte de promisiunea făcută, dar o chemase în camera lui pentru a-i da să coasă o mantie pentru ziua încoronării noului Rege al Nangnang-ului… lăsând astfel pentru Regină loc de interpretare, deoarece ea nu înţelege ce doreşte cu aceasta Regele Goguryeo. Zorii îl prind pe acest măreţ Rege, încă treaz, servitorul îi amintinteşte că este dimineaţă şi că nu s-a odihnit deloc… însă, totuşi, acest Rege atât de preocupat de ţara şi poporul său, precum şi de celelalte probleme care se ivesc zilnic, nu a uitat să-şi comemoreze fraţii, pe Do-Jeol şi Hae-Myung, ucişi de propriul tată Regele Yuri, pentru tronul Goguryeo.


Este trist pentru acest măreţ Rege să ne amintească despre familia lui, care cândva era totul pentru el. Ceea ce se prevestea a fi o zi frumoasă şi perfectă pentru toţi, pentru unele dintre personajele poveştii noastre se dovedeşte a fi contrariul. Demostraţia de luptă, fără cusur a Prinţului Ho-Dong, pare a capta atenţia întregii curţi, la care participă chiar şi tatăl Reginei, conducătorul clanului Biryu, ce-i aduce Regelui Dae Mu-Shin Mu-Hyul în dar, pe verişoara Reginei, frumoasa Soo Ji-Ryun.

Faptul că însuşi tatăl Reginei o înjoseşte şi jigneşte pe aceasta datorită imposibilităţii de a da naştere unui moştenitor care să fie viitorul Regele al Goguryeo, o înfurie foarte tare pe Mae Sul-Soo şi părăseşte încăperea în care se aflau aceştia după ce-şi dojeneşte verişoara.

Despre Il-Poom şi Ja-Myung, nu putem spune decât că ei sunt acum nişte copii sănătoşi, care încearcă din răsputeri să facă faţă exerciţiilor de acrobaţie la care sunt supuşi, de Cha Cha-Song şi Mi-Cho, pentru spectacolele care vor bucura oamenii. Dar cum anii copilăriei sunt presăraţi cu tot felul de întâmplări şi evenimente plăcute şi mai puţin plăcute, care mai de care mai puerile, evident că nici din povestea noastră copii nu sunt excluşi din acest tipar.



Întâmplarea face că unul din războinicii fostului Rege Liu-Xian, rămas fără picioare, apelează la Cha Cha-Song pentru a-l lua şi pe el în trupa de circ pentru spectacolul care va avea loc în curând. Întrigată peste măsură, Regina Mae Sul-Soo cere servitoarelor sabia, după ce bea câteva păhărele, pleacă în grabă spre camera Prinţului Ho-Dong, sub pretextul de a lupta cu el aşa cum îşi dorise şi-i ceruse tatălui său, Regele Dae Mu-Shin în ziua demonstraţiei.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Prinţesa Ja Myung – Episodul 7. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Multumesc pentru rezumat Dana! Nu-l citesc inca, mai intai sa-l vad episodul de ieri in reluare, dar muzica o descarc imediat :)

  2. ce ma bucur ca se fac rezumate!abia azi am intrat pe site si am vazut.multumim Dana!

  3. Multumesc pentru rezumat
    Dana. Serialul se schimba, Jamuk e un “prost”!

  4. Multumesc pt. rezumat,Dana!
    Acum ma apuc sa il citesc.

  5. Super,se fac rezumate…ms!

Leave a Comment