Ramona J. [KF]

Oppa, tu ce grupă sanguină ai?

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Coreea azi, Fashion, Funny stuff, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: ,

toony blood

Published on septembrie 16, 2012 with 29 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
De curând am urmărit filmul coreean “My Boyfriend is type-B”, unde m-a surprins una dintre întrebările adresate de către o prietenă, eroinei principale: “Ce grupă sanguină are prietenul tău?” Mi s-a părut un pic ciudată această întrebare însă curând aveam să aflu că nu este chiar atât de ciudată această întrebare şi poate avea mai mult sau mai puţin chiar şi o logică.
După cum se ştie există patru tipuri de grupe de sânge:

I – O
II – A
III – B
IV – AB

Image and video hosting by TinyPic
Dacă nu sunteţi într-un mediu de afaceri extrem de formal, coreenii au tendinţa de a vă pune o mulţime de întrebări personale. Este doar pentru că vor să cunoască ce fel de persoană sunteţi şi nu în ideea de a afla anumite informaţii intime ci doar pentru a vă cunoaşte mai bine. Printre aceste întrebări personale, s-ar putea să fiţi surprins de întrebarea:“Care este grupa ta sanguină?”
Acum, de ce ar vrea cineva să ştie asta, v-aţi putea întreba. Poate că unii nu ştiu însă cei mai mulţi dintre coreenii îşi fac un fel de test al grupei sanguine în clasele gimnaziale la orele de biologie când învaţă despre legea eredităţii, chiar dacă nu vă vor întreba de grupa sanguină cu siguranţă îşi cunosc propria grupă sanguină şi sunt foarte surprinşi dacă cineva nu-şi cunoaşte grupa sanguină. (Deşi, testul de la clasele de biologie nu sunt 100% corecte, astfel încât unii oameni sunt surprinşi când în timpul unor investigaţii medicale atunci când sunt adulţi descoperă că au alte grupe sanguine).
Iată ce declara o profesoară din SUA care a predat câţiva ani în Coreea de Sud:
Pe parcursul primului an de predare în Coreea, şeful meu a pregătit un chestionar pentru unele clase primare. Toate întrebările care sunt de obicei adresate unui tânăr elev, în încercarea de a-i atrage într-o conversaţie, erau în acel chestionar: “Câţi ani ai? Care este mâncarea ta preferată? Care e culoarea ta preferată?”
Însă una dintre ele chiar m-a lăsat nedumerită şi surprinsă. Am fugit la şeful meu: “De ce întrebi copii despre grupa lor sanguină?” L-am întrebat cu voce tare, destul de neîncrezătoare. El a ridicat doar din umeri. Dar, spre surprinderea mea, fiecare elev de-al meu din clasa a treia ştia ce grupă sanguină are!

Image and video hosting by TinyPic
În America, în încercarea de a defini personalitatea sau caracterul tău, cineva te-ar putea întreba ce zodie eşti. Însă în Coreea de Sud, tipurile de personalitate sunt grupate în funcţie de grupele de sânge…
Aşa că atunci când te întâlneşti pentru prima dată, cu cineva originar din Coreea, s-ar putea să-ţi adreseze această întrebare. Coreenii dau o mare importanţă grupei sanguine a unei persoane, iar de aici s-au dezvoltat o serie de mituri şi credinţe populare.

Image and video hosting by TinyPic
Asta pentru că există o teorie potrivit căreia grupele de sânge îţi trădează adevărata personalitate. Totuşi nu este o credinţă comună şi nici oamenii nu o iau cu adevărat în serios, cei mai mulţi dintre ei sunt conştienţi că este doar o teorie şi fac referire la ea din când în când. Este de cele mai multe ori menţionată în cultura populară, în special în comedie sau parodie.
Într-adevăr, sunt multe studii făcute asupra grupei sanguine şi cum poate influenţa aceasta o persoană. Unul dintre aceste studii este dedicat legăturii dintre grupa sanguină şi stilul persoanei respective. Să vedem cum se îmbină cele două şi care sunt stereotipurile comune. Iată o succintă prezentare:
Image and video hosting by TinyPic
Tipul A este un elev bun. Încearcă să nu-şi supere superiorii; îi displac întreruperile şi confruntările, încearcă să urmeze regulile cât mai mult posibil şi să facă lucrurile perfect. Este o persoană de nădejde, îngăduitor şi răbdător. Are tendinţa de a exagera în analizarea lucrurilor şi în a-şi face griji peste măsură şi să se neliniştească în cazul în care lucrurile nu merg aşa cum ar trebui să meargă. Pentru că nu-i place să supere pe nimeni, ia în considerare opiniile celorlalţi,de aici venind şi catalogarea lui ca fiind cel mai drăguţ şi cea mai cumsecade perdoană. Cu toate acestea, se pare că întârzie sau este destul de încet atunci când trebuie să ia o decizie.Dacă se află în faţa unui drum necunoscut, are nevoie de timp pentru a se asigura 100% că acel drum este cât se poate de sigur. Deşi este de obicei un introvertit, ocazional se va găsi în această categorie şi genul extrovertit cu deosebite calităţi de leadership, care reuşeşte să-şi exteriorizeze foarte bine sentimentele şi să se pună “în slujba celorlalţi”. Acordând o atenţie deosebită sentimentelor celorlalţi, ajunge adeseori ca sentimetele lui să fie foarte uşor rănite. În ciuda faptului că este foarte înţelegător, atunci când este rănit foarte tare, nu iartă şi nici nu uită.
Image and video hosting by TinyPic
Ji Sung este tip A
Trăsături pozitive: Conservator, introvertit, rezervat, răbdător, punctual, înclinat să fie un perfecţionist, un pic sentimental şi o cu inimă deschisă
Trăsături negative: Obsesiv, încăpăţânat, egocentric, ţâfnos.
Despre tipul A se spune că este atent cu alţii şi loial până la greşeală, de asemenea, secretos şi reticent în a-şi împărtăşi sentimentele.
Stilul adecvat pentru bărbatul de tip A – Dandy look
Descriere într-un cuvânt:“perfecţiunea”
Îmbrăcămintea moale din cardigan precum şi pantalonii din bumbac li se potriveşte cel mai bine acestui tip ~ Dandy.
Stilul Daendiruk sau Dandy îşi are rădăcinile la sfârşitul secolului al 18-lea, atunci când termenul “Dandy” a fost folosit pentru a descrie ţinuta aristocraţiei britanice. În prezent, acest cuvânt se aplică pentru modern casual, un stil puţin neglijent.
Image and video hosting by TinyPic
Tipul B este egocentric. Extrem de preocupat de propria persoană, arogant, cu un sistem solid de convingeri şi cu o încredere foarte mare în forţele proprii, are capacitatea şi carisma de a-i convinge şi pe ceilalţi asupra propriei viziuni. Periculos de îndrăzneţ din fire, plin de curiozitate chiar dacă iniţial este suspicios îşi face prieteni destul de uşor şi de repede. Rareori are perseverenţa de a-şi planifica lucrurile, de obicei face lucrurile după cum simte sau dintr-un capriciu. Cea mai mare temere a lui este să nu fie legat de ceva sau de cineva, iar “libertatea” este aclamată şi aplaudată la scena deschisă, fiind motto-ul său preferat. Este frecvent acuzat că este un playboy şi că are o fobie faţă de angajament, obligaţie sau loialitate. O altă mare temere a lui este plictiseala, de aceea vine mereu cu idei creative şi câte ceva de făcut. Trebuie să fie tot timpul amuzat şi interesat de ceva, astfel va avea o capacitatea extraordinară de a se concentra asupra lucrurilor care-l interesează, dar din păcate va lăsa baltă lucrurile care nu mai prezintă niciun interes pentru el.
Image and video hosting by TinyPic
Ji Jin Hee este tip B
Rapid în luarea decizilor, de asemenea citeşte foarte repede oamenii de lângă el (uneori are o capacitate extraordinară de citi caracterul altor persoane putând fi numit “cititor de gânduri”). Întotdeauna spune ceea ce gândeşte şi de aceea îşi face la fel de uşor duşmani tot atât de uşor cum şi-a făcut şi prieteni. Iartă şi uită – uneori uită prea multe.
Trăsături pozitive: Un bun amant, creativ, flexibil, individualist, optimist şi pasionat.
Trăsături negative: uituc, iresponsabil şi egoist.
Aparent, bărbatul care aparţine acestui tip, are o reputaţie proastă în Coreea, doar pentru simplu fapt că este egoist, nestatornic, iar furia pune stăpânire foarte repede pe el. Din fericire, imaginea de băiat rău îl face şi mai atractiv pentru femei!
Stilul adecvat pentru bărbatul de tip B- look Neo hippie
Descriere într-un cuvânt “provocare”
Image and video hosting by TinyPic
Jang Geun Suk cel hippie
De obicei, femeile îl numesc pe cel care aparţine acestui tip, “bad guy” (“un tip rău”). Este o persoană impulsivă, capricioasă, bărbat până în măduva oaselor, sunt atraşi de tot ceea ce înseamnă restricţie sau interzis. Are tendinţa de a încălca regulile. Deşi are o „inimă rece”, totuşi este extrem de popular în rândul doamnelor. Acest tip este numit „Chadonam”.
Image and video hosting by TinyPic
Se recomandă să tindă şi să aleagă stilul “combină şi potriveşte”, aşa cum este stilul băieţilor de la CN Blue.
Pentru aspectul excentric şi gustul pentru independenţă şi libertate a fost creat stilul Neo Hippie. Mişcarea hippie a apărut în primăvară lui 1960, în Statele Unite ale Americii şi a devenit repede foarte populară în întreaga lume. Ideea de bază a curentului hippie este pacifismul. Părul lor lung, blugii şi hainele cu modele sau culori extraordinar de fluorescente au însemnat un protest către societate.
Recomandarea stiliştilor: jacheta cu imprimeu animal, pantaloni semi-largi, cizme negre lungi, accesorii din plastic, piele sau metal.
Vedeta etalon pentru acest stil ar fi: Jeontaesu pentru sedinţele foto High-cut
Image and video hosting by TinyPic
Tipul AB este ca o ghicitoare. Singuratic, enigmatic, foarte analitic şi atent, dar, de asemenea, foarte detaşat, rar îşi face cunoscute sentimentele lui. Chiar şi când este întrebat, va răspunde vag şi neclar. Nu-i pasă ce cred alţii despre el şi ar putea fi considerat un anti-social, totuşi paradoxal, lucrează extrem de bine în echipă.
Image and video hosting by TinyPic
Este dispus să-i ajute pe ceilalţi.Trăieşte într-o lume a lui, s-ar putea să nu facă diferenţa între lumea proprie şi lumea reală din jurul lui, dar acest lucru rareori îi afectează viaţa cotidiană (îi afectează mai mult pe cei din jurul lor). Evită competiţia deoarece nu este un jucător bun pentru echipă, deşi nu va face ceva care ar putea prejudicia echipa.
Gama lui largă de interese îl face să fie foarte bine informat şi creativ.
Image and video hosting by TinyPic
Shin Hyun Joon este tip AB
Are un stil al lui propriu. Cât despre iertarea şi uitarea, nu înţelege ce anume trebuie iertat sau uitat.
Trăsături pozitive: grozav, controlat, empatic, introvertit şi raţional.
Trăsături negative: rece, distant, critic, indecis şi neiertător.
Tipul AB este chibzuit în privinţa banilor. Deşi înclină să fie distant, el preferă armonia şi prin urmare lucrează foarte bine cu mediatorii.
Stilul adecvat pentru bărbatul de tip AB- stilul Costum american
Descriere într-un cuvânt: “aranjat la patru ace”
Image and video hosting by TinyPic
Logic, calm şi cu o minte foarte raţională, îi place ordinea în tot ceea ce face, persoană foarte minuţioasă, este atent până în cele mai mici detalii.
Unii dintre cei mai importanţi oameni cum ar fi Albert Einstein şi Bill Gates, au grupa sanguină AB.
Stilul AB: ţinuta clasică, formală, tricotajele, cămăşile ecosez (carouri) sau gingham chenk. Acesoriile clasice masive vor perfecţiona imaginea acestui tip.
Vedetă etalon pentru acest stil ar fi: So Ji-Sub pentru şedinţele foto Esquire
Image and video hosting by TinyPic
Tipul O este categoria celor amuzanţi (chiar dacă uneori oameni îi mai numesc şi clovni). Când intră într-o cameră, aceasta devine subit mai luminoasă captând atenţia celorlalţi făcând să înflorească câte un zâmbet pe faţa tuturor. Vesel, foarte prietenos şi foarte practic are de asemenea un spirit competitiv şi arată tuturor determinarea lui. Este avid când vine vorba de muncă, dragoste, de fapt avid în toate. Face distincţie foarte bine între lucruri şi are anumite limite pe care şi le-a impus şi pe care le păstrează: rareori amestecă afacerile cu plăcerea, deşi la prima vedere nu s-ar părea aşa. Chiar dacă pare a fi lipsit de tact, rareori îi scapă detaliile fiind înzestrat de cele mai multe ori cu o memorie foarte bună. Ajunge repede să fie în centrul atenţiei cu orice ocazie, fiind de cele mai multe ori sufletul unei petreceri. Odată ce şi-a pus în minte să facă un lucru, rareori poate fi distras. Are un simţ ridicat al justiţiei şi este bun la clasificarea şi punerea lucrurilor pe lista de priorităţi într-un mod aleatoriu. Tinde să fie foarte sociabil, expresiv şi înflăcărat.
Image and video hosting by TinyPic
Park Gun Hyung este tip O
Deoarece prin natura lui este extrem de vesel, odată ce s-a înfuriat devine înfricoşător. Nu poate îndura singurătatea astfel încât acesta tinde să aibă încredere în oameni din toată inima, iar în momentul în care încrederea i-a fost trădată, cade într-o mare disperare. Este dispus să ierte, dar niciodată nu uită. Este tipul pe care doamnele îl preferă cel mai mult. Lider prin esenţa lui, activ, neastâmpărat, plin de energie şi exuberanţă tinerească.
Trăsături pozitive: Ambiţios, atletic, viguros şi sigur pe sine.
Trăsături negative: arogant, insensibil, nemilos şi înfumurat, extrem de competitiv.
Stilul adecvat pentru bărbatul de tip O- look-ul pop-casual
Descriere într-un cuvânt: “energic”
Image and video hosting by TinyPic
La sfârşitul secolului al 19-lea tinerii americani încearcă să scape de formalism adoptând un stil uşor, confortabil, care a fost desemnat ca fiind “young casual”.
Elementele de bază ale sitlului pop-casual sunt blugii, tricourile din bumbac, combinate cu veste în culori vii.
Image and video hosting by TinyPic
Acestea sunt câteva dintre caracteristicile stereotipe ale persoanelor caracterizate în funcţie de grupa lor sanguină.Conform acestor trăsături, atunci când cele patru tipuri de persoane sunt în aceeaşi cameră, tipul liniştit A va sta aproape de perete pentru a nu atrage atenţia, tipul egocentrist B va merge foarte firesc în centrul camerei, tipul AB va visa cu ochii deschişi într-un colţ iar tipul O, va merge prin toată camera socializând cu ceilalţi.
Image and video hosting by TinyPic
Când oamenii te întreabă de grupa ta sanguină – cel mai probabil ştiu despre aceste stereotipuri – deci se poate ghici că ei încearcă să obţină ceva indicii despre personalitatea ta, chiar dacă ştiu că acestea nu sunt 100% corecte. Mulţi oameni nu iau în serios aceasta şi ştiu că nu este adevărat. Chiar desenele foarte cunoscute de pe web (de exemplu cel de mai sus) sunt întotdeauna citite “doar pentru a te amuza şi distra “.
Oricum, în cazul în care grupa sanguină ar determina trăsăturile noastre, această clasificare ar avea sens, deoarece stilul nostru depinde de modul nostru de gândire şi de caracterul pe care-l avem.
Image and video hosting by TinyPic
My Boyfriend is type-B
Dar oare poate grupa sanguină să-ţi determine caracterul? Iată ce spune un articol apărut în Korea Times referitor la acest lucru:
În Coreea se pare că grupa sanguină a devenit un factor foarte important atunci când femeile necăsătorite iau decizii în privinţa viitoarelor întâlniri cu un bărbat.
Kim Hyun-jin, o femeie de carieră trecută de 28 de ani , după o „întâlnire oarbă” a devenit foarte convinsă că grupa sanguină poate determina caracterul unei persoane.
Image and video hosting by TinyPic
„Înainte de a-l întâlni, agentul de la firma de matrimoniale, mi-a dat câteva informaţii sumare despre el, inclusiv de tipul de sânge B. Ca o persoană care a crezut că această teorie este neîntemeiată, am acordat puţină atenţie acestui lucru” a declarat Kim. „Dar după, am constatat că era agresiv, egocentrist şi cu un temperament iute şi mi-am amintit de tipul lui de sânge. Erau trăsături tipice ale oamenilor cu acest tip de sânge, atât de bine descrise în numeroasele articole pe care le-am citit pe internet.”
„Fostul meu iubit avea de asemenea, tot grupa B şi avea un caracter similar”
a mai adăugat ea. „De atunci am crezut că tipul de sânge are ceva de-a face cu caracterul persoanei.”
Image and video hosting by TinyPic
O altă femeie, Park Ah-ram, a spus că a văzut cum unele femei refuză să se întâlnească sau să stea cu persoane care au anumite grupe de sânge. Acesta se pare că nu este un caz izolat în rândul femeilor sensibile, ci un fenomen predominant în societatea coreeană.
O agenţie matrimonială locală, Gayeon, a realizat recent un studiu la care au participat 539 de persoane necăsătorite dintre care 283 erau femei şi a constatat că mai mult de şapte din zece femei cred că tipul de grupă sanguină al unui bărbat este un factor important în a alegerea unei viitoare întâlniri sau căsătorii, un procent mai mare decât 41% din respondenţii de sex masculin.
Studiul a constatat că un bărbat cu grupa AB este persoana cea mai nedorită în rândul femeilor, urmată de tipul B, A şi O. Bărbaţii au clasat pe locul celor mai nedorite femei pe cele cu grupa B, urmate de AB, A şi O. Între timp cei cu grupa O au fost frecvent clasaţi pe primul loc de către ambele părţi ca fiind grupa de sânge cea mai favorizată, urmată de grupa A.
Au fost efectuate unele cercetări ştiinţifice în acest sens pentru a găsi dovezi concludente ale unei legături dintre tipul de sânge şi caracterul unei persoane ㅡ dar totul a fost în zadar.
Image and video hosting by TinyPic
Deci, dacă din întâmplare cineva care nu lucrează în domeniul medical mă va întreba ce grupă sanguină am, îi voi răspunde foarte suav: (eu fiind de tipul B – un infam nesuferit), “Sunt de tipul B, cel cu un caracter foarte rău, aşa că nu încerca niciodată să te pui cu mine, sau vei regreta asta”, bineînţeles că aceste cuvinte vor fi însoţite de un zîmbet angelic şi de o feţişoară „foarte inocentă”. Ah, ce rea pot fi, nu-i aşa? De la grupa de sânge mi se trage. – lol –

Surse: eslsouthkorea.net, korea.net, wikipedia, visitkorea.or.kr, koreatimes.co.kr

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

29 comentarii

There are currently 29 comentarii on Oppa, tu ce grupă sanguină ai?. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Uuu sunt prima! Foarte foarte interesant articolul, chiar remarcasem ca grupa sanguina are o semnificatie destul de importanta la ei, dar nu stiam mai multe. Chiar mi se potrivesc caracteristicile de la grupa A.hihi. Foarte amuzanta fraza de final!!:)) Multumim pentru informatii.

 2. Mulțumesc pentru articol! Foarte interesant,habar nu aveam despre aceste chestiuni.

  • Stiam despre dieta în functie de grupa de sânge-însă eu nu ma ghidez niciodata dupa regulile acelea-dar să-ți alegi partenerul in functie de grupa de sânge mi se pare neobișnuit.

 3. Coreenii nu or sa inceteze sa ma surprinda. Vazusem de multe ori in seriale ca pentru ei asocierea dintre grupa de sange si personalitate este ceva obisnuit, dar si esential de cunoscut. E uimitor sa vezi ca un copil de clasa a treia cunoaste acest detaliu. Eu cand eram mica nu gaseasm acest aspect ca fiind important. Daca stai sa te gandesti e chiar foarte util sa cunosti ce grupa de sange ai … in cazuri de urgenta acest lucru poate fi vital.
  Vazand toate detalii prezentate la fiecare grupa, eu chiar cred ca exista o stransa corelatie, ca si in cazul zodiilor. Eu am grupa 0! :)
  Imi plac mult pozele~ E dragut sa vezi asa multi oppa draguti dimineata~~~~

  • Foarte interesant articolul, mulţumim Ramona, eu sincer încă nu ştiu ce grupă sanguină am dar nu e prea târziu să aflu. E grozav să vezi cum până şi un copil îşi ştie grupa sanguină :D

   • Nici eu nu stiu,….. mai demult, mi se pare ca o aflai la 14 ani cand iti faceai buletinul, …dar acum trebuie sa mergi la spital ca sa aflii, asa am auzit .

    • cand o sa aflu,va zic ce grupa sanguina am.

 4. Whoaaaaa!Sunt surprinsa in mod placut…am aflat atatea lucruri!
  Multumesc mult pt. articol, Ramona!

 5. Ce interesant este articolul.
  La mine nu mi se potivesc prea multe de la tipul 0 … am cate un pic de la fiecare :)), dar eu spun ca doar la barbati se aplica :))
  Multumim pentru recenzie :)

 6. uite ca pana acum nu m-a intrebat nimeni ce grupa am :)))))

  super articolul, Ramona

 7. stiu ca doi dintre favoritii mei au grupa A ca si mine: LSJ si SIG :))

  • plus Ji Sung :)

 8. O saptamana plina de bucurii!

 9. Interesant material! Buna treaba Ramo.
  Si uite asa inca o diferenta intre lumi! Si de aici porneste formarea. Una e cand un copil e pregatit sa stie grupa sanguina si alta zodia. Pana la urma sunt lucruri ce tin de subtilitate, dar fiecare conteaza.
  Ma gandeam ce combinatie sunt eu si sotul meu 0 plus AB. Pana la urma ne completam mai mult decat ar parea.

 10. am grupa B si vad ca actorii cu grupa B imi plac. oricum, se potriveste foarte bine caracterul cu grupa de sange si daca se face si o asociere a zodiei cu grupa de sange ai o imagine cam 70% reala a caracterului. dupa parerea mea ….

 11. m-ai inveselit de la prima ora…ai scris articolul pentru mine,nu?L-ai ales pe JJH la grupa B…dar eu il accept asa cum e,deci nu sunt probleme,avem aceasi grupa… ne intelegem perfect…::)))))!

 12. Superb articolul! Mai ales ca sunt atrasa de genul asta de subiecte, in asa fel incat sa-i cunosc cat mai bine pe cei din jurul meu… Si eu am grupa A si trasaturile mi se potrivesc perfect! Eu stiam ceva de genul asta ca se intampla si in China, ei acolo se orienteaza dupa zodii atunci cand companiile vor sa angajeze pe cineva nou…
  Poate vi se pare ciudat, dar eu am mai studiat zodiile asa in general si teoria se aplica perfect in practica, m-am convins de atatea ori :)

 13. Claudia B. [KF]

  Cred ca depinde foarte mult si de educatia primita, nu doar de cultura…eu, spre exemplu, pana acum, nu am fost intrebata…Cred ca pe coreeni ii intereseaza mai degraba varsta ca sa stie cum sa se adreseze celuilalt, unde locuieste, unde lucreaza etc.

  Oricum, eu sunt grupa A, iar din descriere mi se potriveste aprox. 90% ^^ Mai cred ca 2 persoane cu aceeasi grupa sangvina pot avea afinitati comune. Super art. Ramona!

 14. Eu am AB 4 ,ce pot sa mai zic! Grupa celor cu buba la scufita,o fi n-o fi adevarat ? Un articol pe cinste ,scri rar da bine!

 15. Daca am aceiasi grupa cu So Ji Sub e de bine!

 16. Eu habar n-am ce grupa sanguina am :)) Pe vremea cand existau tipurile vechi de buletine, atunci se facea si analiza grupei de sange…cand mi-am facut eu buletin nu a trebuit, asa ca nici pana in ziua de azi nu cunosc acest aspect.

 17. Iar in ceea ce priveste trasaturile in functie de grupa de sange, nu stiu ce sa zic, o fi sau n-o fi asa…dar sa-ti alegi partenerul in functie de asta mi se pare cam ciudatel :P

 18. Teoria asta cu grupele de sange e populara si in Japonia si alte tari asiatice. Citisem chiar ca uneori grupa de sange e chiar motiv de discriminare. O fi teoria adevarata in cazul unor persoane dar nu cred ca e suficient de precisa incat sa-ti alegi sotul, prietenii sau sa refuzi sa ai de-a face cu cineva in functie de asta. Eu de exemplu sunt grupa 0, dar ma regasesc mai degraba in descrierile de la grupele A si AB.

 19. M-ai inveselit, Ramona, multumesc :) Interesant articol, si superb ilustrat, hihihi! Eu am grupa A, dar nu sunt atat de rabdatoare si nu-mi plac nici regulile, deci sunt o tipa A atipica :) Aveti dreptate, la noi oamenii nu prea stiu ce grupa sanguina au, cand intreb bolnavii despre acest lucru, jumatate din ei habar n-au, nici cei mai in varsta, care au avut buletine de identitate mai vechi. Dar era un lucru foarte bun, pe langa parte legata de sanatate, am chiluit motivat o zi intreaga de la scoala ca sa facem analizele :))

 20. Noi cei cu AB 4 santem un fel vampirei,luam sange de la toata lumea dar nu dam decat cosangvinilor!

 21. Eu sunt grupa A, mi se potriveste! ;)

 22. Nu-mi stiu grupa sanguina dar din ce am citit,am putin din toate mai putin grupa B din care nu am nimik. Deci si prin urmare acestea sunt doar un subiect despre care sa vorbesti cand abea ai cunoscut o persoana si nu stii despre ce sa discutati.

  sidenote: sa fim seriosi, cine iarta si uita ? nimeni, ierti da nu uiti. (depinde de la caz la caz chiar daca si ierti)

 23. Inseamna ca trebuie sa ma duc musai in Coreea :) daca am grupa O.. dar eu stiam ca o am O1… Inainte pe actul de identitate (buletin) era trecuta si grupa sanguina. Stiu doar ca grupa sanguina O1 poate dona sange la toate celelalte grupele, dar nu poate primi sange decat tot de la O1.

Leave a Comment