koreafilm

LA MULȚI ANI, KYEON MIRI!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , ,

snapshot_j_20061031_0030

Published on septembrie 19, 2012 with 16 comentarii

de Anca Plavu

Născută pe 19 septembrie 1964, Kyeon Miri este cunoscută publicului român prin rolul malefic al Doamnei Choi pe care l-a interpretat în Dae Jang Geum (2003).
Este absolventă a Universității Sejong, studiind baletul. De altfel, înălțimea ei este de doar 1m 59 cm. A debutat în 1984 ca și actriță, la Televiziunea Sud-Coreeană.


Câteva dintre serialele în care a jucat sunt:
Daemang / Great Ambition (2002)

Jumong (2006)


Yi San (2007)

Rooftop Prince (2012)

Totodată, de-a lungul carierei, a fost și premiată: Best New Actress în 1985 (MBC Drama Awards) și Best Actress în 2005 și 2007 (SBS Drama Awards).

În 2009, Kyeon Miri a decis să se implice și în domeniul muzical, lansându-și primul album intitulat ”Happy Women”; genul muzical abordat este denumit Trot, cea mai veche formă a K-Pop-ului, derivând din stilul de dans ”Foxtrot”.
Puteți urmări aici câteva din reprezentațiile live pe care le-a susținut:

În prezent, este la a doua căsătorie și are un băiat și două fete, dintre care cea mai cunoscută este Lee Yubi, ce calcă pe urmele mamei sale; ea a filmat un spot TV cu Jay Park și a jucat în sitcom-ul ”Vampire Idol”. Multă lume este de părere că Lee Yubi reprezintă varianta modernă a lui Kyeon Miri.

Rolul care i-a adus faimă în Asia (Coreea, Japonia, China, Hong Kong, Vietnam, Filipine, Singapore), dar și în restul lumii a fost, fără îndoială, cel din Giuvaerul Palatului, unde a reușit să înfățișeze magistral lăcomia omului pentru bani și avere și lupta pentru putere. Până și fata ei îi spunea să nu mai joace astfel de roluri.

Noi îi urăm un călduros ”La Mulți Ani!” și să-și păstreze frumusețea și vitalitatea pentru mult timp de acum încolo!

Surse: allkpop.com, Wikipedia.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on LA MULȚI ANI, KYEON MIRI!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La mulţi ani Kyeon MIRI!!!!!!!
  Deşi a jucat în mai multe roluri negative, şi aici mă refer la Regina Won din Jumong, sau la doamna Choi, din Giuvaer, mi-a plăcut cu adevărat.(din cele văzute de mine :D)
  Este o actriţă completă. Pe cât e de frumoasă, pe atât este de talentată!!!

  Mulţumim frumos pentru articol!
  Şi încă o dată, un călduros LA MULŢI ANI!

 2. La mulţi ani!!! Am văzuto şi în Dae Janggeum şi în Yi San şi în Jumong, deşi a jucat multe roluri negative mia plăcut foarte mult cum a jucat. Mulţumim pentru articol :)

 3. Indiferent de personaj cu siguranta i-a oferit cate ceva in plus, o autenticitate specifica. Nu ai cum sa nu o remarci atunci cand apare intr-un film.
  Chiar daca a fost in multe filme personaj negativ, a avut intotdeauna o prestatie de retinut.
  La multi ani si multumim anca ca ne-ai reamintit de ea.

 4. Rooftop Prince?!

  Happy B-day Choi mamanim :>!

  • Era mama fetelor in perioada Joseon.

 5. La mulți ani!!

 6. La multi ani,Kyeon Mi Ri!
  Eu, la fel ca si voi, am vazut o in Giuvaierul Palatului,Jumong,Yi San,Rooftop Prince, si desi a avut roluri mai mult negative , mie mi-a placut de ea pt ca este destul de talentata si frumoasa.

 7. Multumesc pt.articol,Anca!

 8. La multi ani!

 9. La multi ani si din partea mea!
  I se potrivesc diverse roluri, dar parca mai bine le joaca pe cele negative :)

 10. La multi ani! Ft frumoasa femeie si talentata actrita.

 11. La multi ani! Doamne, cat de bine arata la varsta ei! ^^

 12. LA MULTI ANI DOAMNA KYEON MIRI, SANATATE DE LA O FANA DIN ROMANIA, MULTUMESC, PENTRU CA EXISTATI,,,

 13. la multi multi multi ani cu intarziere

 14. La Multi Ani, chiar si cu intarziere! Am vazut in cele trei seriale difuzate de TVR, oare a jucat si in seriale moderne, sau prefera rolurile istorice? Joaca foarte credibil, dupa mine culmea a fost doamna Choi din Giuvaer.

 15. Multumesc pentru articolul despre acesta actrita cu trasaturi nobile foarte frumoase este si o foarte mare actrita d efilm si TV serial caci are o mimica a fetei si o capacitate uluitoare d ea exprima sentimente cu ochii si inflexiunea vocii . Este cu atit mai mult oesita din comun caci am remarcat faptul ca multe femei coreene in virsta -peste 45-50 ani pe care le vad la KBS in diverse reportaje si emisiuni cu oameni obisnuiti sint micute la statura, foarte energice si flexibile , muncitoare la cimp sau in negustorie , la piata sau la serviciu dar sint cu chipurile late ( am zice pe romineste boccii ), cu parul tuns scurt , vopsite negru si cu permanent foarte cret cum erau la noi in anii 60-70 femeile de conditie modesta ).La fel ca si Dna Kyeon Miri sint si toate fetele si baietii tineri din formatiile K-pop sint minunat construiti , la chip si la trup deci nu ma mir ca s-a lansat in muzica vocala . Tot pe KBS world ( can 712 pe UPC Buc ) vad si u emisiune d emuzica pentru pesonane de peste 45ani pina la 95 ani, in aer liber cu scaune si scena amenajata ca o scoica , cred ca in parcuri , cu intrare libera si care primesc niste bastonase colorate de plastic cu care sa aplaude interpretii lor dragi de muzica din anii precedenti -se si numeste OLDIES SHOW parca ar semana cu concertele noastre de romante sau cintetece de estrada ce se cintau in anii 30 si revividus in 40-80. Acum se reface ceva similar vara in Cismigiu si probabil si in orasele muzicale ale aArdealului si Banatului . Minunata actrita este prezenta si in seriale DRAMA moderne , am vazut-o intr-o drama dura unde juca a doua sotie a unui domn cu copii si mama soacra cumnati si cumnate , la tara , intr-o familie traditionala ,cu conflicte cumplite si a jucat magistral in rol d esotie iubita si intrusa prigonita pe infundate d efamilia unde intra-se saraca si nedorita . A jucat magistral , cu smerenie si am recunoscut-o diupa ochii expresivi si voce dar parca era subtire la trup . plapinda si buna la suflet . Foarte frumoasa realizare a rolului dar conflictele erau asa de exölicit expuse si jucate ca nu l-am piutut urmari integral caci pentru mine si experienta mea de viata era deprimat . O Coree saraca care se zbate sa traiasca putin mai bine si se se iubeasca , ingrozitor d esimilar Romaniei de azi. Multumesc si mai astept articole despre actorii in virsta si copii actori azi consactari , fetite si baieti . Avem chiar acum niste copii actori uluitori in serialul Printesa Jo Myung . Ce scoala de actorie pentru copii au dezvoltat aceste trusturi TV !!!!!!!

Leave a Comment