koreafilm

A Gentleman’s Dignity

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , , , , ,

header

Published on septembrie 24, 2012 with 13 comentarii

de Claudia B. şi Carina T.


Genul: comedie romantică
Număr episoade: 20
Regie: Shin Woo Chul
Scenariu: Kim Eun Sook (Secret Garden, Lovers In Paris)
Televiziune: SBS
Perioadă de difuzare: 26 mai – 12 august 2012

Distribuţia
Jang Dong Gun as Kim Do Jin
Kim Min Jong as Choi Yoon
Kim Ha Neul as Seo Yi Soo
Kim Soo Ro as Im Tae San
Lee Jong Hyuk as Lee Jung Rok
Yoon Se Ah as Hong Se Ra
Kim Jung Nan as Kim Mi Sook
Lee Jong Hyun as Colin


Deși părea aproape imposibil, actorul de top, Jang Dong Gun s-a reîntors pe micul ecran după o lungă perioadă în care a jucat în filme, ultima sa dramă fiind All About Eve (MBC, 2000). Cel care l-a convins a fost chiar scriitorul Kim Eun Sook (Secret Garden, Lover in Paris). Inițial, actorul a ezitat până când a acceptat rolul principal, şi alți actori precum Kim Myung-Min și Joo Jin-Mo fiind luați în considerare pentru interpretarea rolului  Kim Do Ji, dar Jang Dong Gun, în cele din urmă, a acceptat.

Distribuția a fost completată de Kim Min Jong (Athena: Goddess of War), Kim Ro Soo (My Way) și Lee Jong-hyuk (Chuno). Actrița Lee Na-Young a fost aleasă inițial pentru rolul feminin principal reprezentat de profesoara Seo Yi-Soo, dar a renunțat din cauza întârzierilor filmărilor. Rolul a fost preluat de actrița Kim Ha-neul (On Air, My Girlfriend is an Agent). Ea s-a declarat a fi o adevarată perfecționistă. Pentru acest serial a folosit accesoriile și hainele din propria sa garderobă. Chiar și în timpul pauzelor, între filmări, ea vorbea cu personalul despre modul în care ar trebui să apară pentru anumite scene.

SooYoung, cântăreața din trupa Kpop “Girls’ Generation” are o apariție scurtă în episodul 5 al serialului. Filmarea a avut loc pe 28 mai a.c în Nonhyeon-dong, Seul, iar în respectiva scenă sunt implicate cele patru personaje principale masculine care vorbesc despre Girls’ Generation. Chiar în acel moment apare Sooyoung. Actorul Kim Min-Jong o cunoaște personal pe SooYoung și i-a cerut acesteia să apară în serial.

De asemenea, cântărețul și actorul Jung Yong Hwa din trupa CNBlue își face apariția în episodul 13.

Filmările serialului au început pe 7 aprilie a.c, iar prima scenă a celor patru “gentlemeni” a avut loc într-un restaurant de lux din Seocho-dong, Seul.

Potrivit echipei, cei patru veterani în ale actoriei au arătat că s-au înţeles perfect pe tot parcursul filmărilor. După ce au lucrat mult timp împreună, actorii au înțeles pe deplin scenariul și conceptul serialului formând astfel un întreg împreună cu echipa de producție.

Subiect:
Serialul Gentleman’s Dignity descrie relațiile romantice a patru bărbați, Kim Do Ji (Jang Dong Gun), Im Tae-San (Kim Su-Ro), Choi Yoon (Kim Min-Jong) și Lee Jung-Rok (Lee Jong-Hyuk) care sunt buni prieteni de pe vremea adolescenței. În ciuda vârstei la care a ajuns fiecare, respectiv 40 de ani, cei patru nu s-au maturizat cu toate că au cunoscut dragostea, pierderea unei ființe dragi, succesul și eșecul.

Personaje


Kim Do Jin
Kim Do Jin, cunoscut pentru limba lui tăioasă. El are totul, cu o față și un trup perfect. De asemenea, cunoscut pentru abilitatea sa în furarea inimilor femeilor, el se bucură de obţinerea atenției femeilor, ceea ce explică de ce el este un celibatar înnăscut. Motivul pentru care e singur e că nu-i place să împartă ceea ce deţine cu soția și copiii.
Kim Do Ji împreună cu Im Tae-San dețin o companie de arhitectură de succes.  Kim Do Ji este un adevărat playboy, exagerat de onest, încrezător care își iubește profesia, însă din cauza personalității sale este încă singur.

80% din conversația lui conține „cuvinte tăioase sau jignitoare” și în 20% acoate în evidenţă greșelile celorlalţi și îi corectează pe oameni. Deoarece este inginer de meserie (mai exact arhitect), este dependent de analize şi statistici. Îi place să îşi dea seama de motive și cauze și consideră că poate calcula sentimentele umane. Dar în final, el întâlnește o femeie pe care nu o poate descifra.

Într-o zi, în timp ce așteapta pe cineva, el vede o femeie stând în fața cafenelei unde se afla și o privește îndelung. Să fie dragoste la prima vedere? Numele femeii este Seo Yi-Soo (Kim Ha-Neul), o profesoară de etică, ce în timpul liber este arbitrul unei echipe amatoare de baseball.

Într-o după-amiază însorită,  Kim Do Ji în timp ce se plimba pe o stradă făcând diverse fotografii, accidental, se ciocnește de o femeie, iar un fir de pe rochia ei tricotată se agață de geanta sa. Coincidență sau nu, este aceeași femeie pe care  Kim Do Ji o văzuse la cafenea. Seo Yi-Soo nu-și dă seama însă că rochia ei se deşiră în timp de Kim Do Ji îşi continuă drumul…

http://www.youtube.com/watch?v=eVePDN7z97s


Înainte de a începe filmările pentru serial, Jang Dong Gun a declarat că ce l-a deranjat cel mai mult la personajul său este că e genul „comedie romantică”. „A fost primul rol în care a trebuit să rostesc replici melodramatice“.
Din moment ce a fost primul rol de acest gen, a fost dificil“, a declarat Jang Dong Gun. „Pentru fiecare scenă a fost nevoie să filmăm de două ori sau mai mult pentru a fi bine, a fost dificil să se menţină atmosfera comică în drama plină de umor. Dar, filmând mai mult, am găsit noi aspecte în jocul actoricesc. Acesta este motivul pentru care am simți că vreau să interpretez din nou un rol într-o comedie.

“Kim Do Jin nu este un personaj care primeşte iubire şi atenţie de la toată lumea. Este un personaj pe care cu uşurinţă îl placi sau îl urăşti. Cu scopul de a emoţiona publicul, intenţionat există momente care pun sub semnul întrebării caracterul personajului. Şi asta se întâmplă în special datorită lui Kim Do Jin.”


Omul Jang Dong Gun şi personajul “Kim Do Jin” nu pot fi diferiţi unul de altul. Dar expresiile zâmbitoare şi momentele când pare greu de cap sau e îndrăzneţ nu se potrivesc cu Jang cel real. Pentru acestea, el i-a cerut sprijinul mai tânărului său coleg, Hyun Bin
I-am cerut lui Hyun Bin să-mi dezvăluie câteva secrete unui astfel de rol, iar el mi-a spus să fiu direct și îndrăzneț. Mi-a mai spus că odată ce încerc mai mult voi vrea şi mai mult s-o fac şi a avut dreptate.”

Deşi i-a fost greu la început, Jang a mai avut şi un alt motiv să accepte acest rol. Până acum el a avut numai roluri dramatice şi a ajuns într-un punct în care a simţit că se pune asupra lui o presiune prea mare, motiv pentru care a vrut să schimbe temporar registrul.

Seo Yi Soo

În vârstă de 36 de ani, Seo Yi Soo este profesoară de etică la un liceu și este, de asemenea, arbitru pentru o echipă de baseball de amatori. Ea nu este atât de strictă, dar este fermă și carismatică. Seo Yi Soo nu este chiar o dură, însă îmbracă imaginea unei femei aspre și hotărâte. Ea îşi educă elevii cu pasiune, cu privire la modul în care trebuie să respecte demnitatea ființelor umane, și cum să se iubească unul pe altul. În viaţa privată e puţin diferită.

De aproape trei ani, este îndrăgostită de Im Tae San, care face parte din echipa de baseball, dar este o iubire unilaterală. Din păcate, această dragoste a ei este descoperită de Kim Do Jin, motiv pentru care devine agitată.

Tocmai această iubire îl determină pe Do Jin să se încăpăţâneze s-o cucerească. În schimb ea se opune acestui bărbat îngâmfat, despre care descoperă că are un copil dintr-o relaţie anterioară.
Va reuşi el oare s-o cucerească şi dacă da, cum anume?


Kim Ha Neul a mărturisit că: ”A fost greu pentru mine la început să mă apropii de Jang Dong Gun, deoarece el a fost idolul meu de când eram mică. În timpul filmărilor când Jang Dong Gun mi-a spus „Te iubesc”, am avut senzaţia că Jang Dong Gun însuși îmi spunea aceste cuvinte”
Ea a continuat: „Jang Dong Gun n-a jucat niciodată în nicio comedie romantică, așa că a fost o presiune destul de mare pe mine. Jang oppa este o persoană foarte răutăcioasă şi îi place să facă glume. El crede că sunt amuzante, dar nu sunt. Şi nu am avut de ales, și a trebuit să pretind că mă distrez“:)).


Im Tae San
Un om curat la suflet, dar și macho-man, Im Tae San eate arhitect şi deţine o companie de arhitectură, împreună cu Kim Do Jin. Are un corp sexy, dar și un creier genial. El acționează înainte de a gândi și nu regretă niciodată, indiferent de care este rezultatul. Tae San era îndrăgostit de Sae Ra, care este prietenă cu Yi Soo, dar nu credea că are vreo şansă. Dar într-o zi află că Yi Soo (cu care era foarte bun prieten) îl place. Oare se va distruge prietenia lor?


Hong Se Ra
Hong See Ra este o jucătoare de golf de 36 de ani, care a câştigat primul turneu de golf la 21 de ani. Este o femeie rece şi care are relaţii numai cu bărbaţi bogaţi. De data aceasta este iubita lui Im Tae San.


Relaţia lor e plină de suişuri şi coborâşuri, părerea lor în privinţa mariajului fiind total diferită. Oare vor reuşi să depăşească aceste divergenţe?


Choi Yoon
Romanticul Choi Yoon este avocat. El este singurul din grupul său de prieteni care acționează și gândește matur. Văduv de ceva vreme, află că Im Me A Ri (sora prietenului său Im Tae San) a făcut o pasiune pentru el. Deşi începe să aibă şi el sentimente pentru ea, încearcă să le înnăbuşe.


Im Me A Ri
Im Me A Ri are 24 de ani și niciodată n-a avut noroc în dragoste. Când era mică era foarte grasă. A plecat la New York, cu dimensiunea 88 și s-a întors în Coreea, cu dimensiunea 44. A vrut să se răzbune pe prima ei dragoste amară, Choi Yoon. Dar dintr-odată, sentimentele pentru el reînvie de parca n-au dispărut niciodată.

Dar această relaţie pare imposibilă, cel care se împotriveşte cel mai tare fiind chiar fratele ei, Im Tae San. Dar nici Choi Yoon nu cedează prea uşor.


Actorul Kim Min Jong, cel care dă viaţă personajului Choi Yoon, a mărturisit:
Iniţial mi-a fost greu gândindu-mă cum ar trebui să interpretez acest rol ca o persoană agonizată. Deși Choi Yoon primeşte întreaga iubire de laMe A Ri, el nu poate renunţa încă la soția sa moartă și la soacră. El este un personaj cu sentimente complexe. Regizorul a vrut ca acesta să fie luminos și interesant. Deci, deși el are un trecut dureros, atunci când este împreună cu prietenii, el este vesel şi amuzant. Cred că asta e carisma lui.”

Pentru că n-a mai jucat demult într-o melodramă, Kim Min Jong s-a simţit puţin ciudat. „Am simţit o presiune mai ales în ceea ce priveşte povestea de dragoste cu o persoană foarte tânără. Nu pot accepta să joc nenatural. La scena de pe pod când trebuia să-i ating părul lui Me A Ri, nu puteam s-o fac şi am fost foarte supărat.
Abia pe la mijlocul serialului m-am apropiat mai mult de personajul Choi Yoon, şi abia atunci am fost în stare să mă simt confortabil.”


Lee Jung Rok
Proprietar al unei cafenele, era foarte popular în rândul fetelor când era tânăr, fiind chiar numit “Apgujeong lui Orange Jok şi Kingka“. După ce a mai îmbătrânit și nu mai era aşa popular, s-a căsătorit cu o tipă bogată. Deşi căsătorit, el se bucură încă de jocuri de noroc, pariuri şi băute cu prietenii şi tinere fete, iar soţia lui, Min Sook, îl ameninţă mereu cu divorțul. Dar în acest caz, ar pierde totul şi ar reveni în locul de unde a plecat.


Park Min Sook
Park Min Sook este o femeie de carieră de 44 de ani, care lucrează în domeniul imobiliar și servicii de leasing. Ea arată cu 10 ani mai tânără decât vârsta ei și este frumoasă, inteligentă şi bogată, cu studii superioare.

Ea crede că banii pot cumpăra orice. Dar banii nu rezolvă problemele pe care le are cu afemeiatul ei soţ, motiv pentru care nici nu poate să facă un copil.


Colin
El este un băiat misterios de 19 ani. S-a născut în America, mănâncă numai mâncare americană și gândește ca un american. El s-a simțit trădat de către tatăl său vitreg, care s-a căsătorit din nou și a fugit de acasă pentru a-şi căuta tatăl natural ce locuieşte în Coreea. Problema este că nu ştie exact cine este acesta. „Unul dintre voi este tatăl meu“, le-a spus el celor patru prieteni.
Farmecul său este puritatea, iar tactica este zâmbetul. Colin este complicat, surprinzător și un băiat ce controlează viețile celor patru domni.

Cel care îl interpretează pe Colin este Lee Jong Hyun, membru al celebrei trupe CNBlue.


Comedia romantică A Gentleman’s Dignity a fost una dintre cele mai așteptate kdrama din acest an și a dus o adevarată luptă pe segmentul de timp sâmbătă – duminică, orele 22:00, cu serialul “Dr. Jin” difuzat de televiziunea concurentă MBC, rating-urile dintre cele două fiind destul de strânse.


Datorită popularităţii sale, A Gentleman’s Dignity a fost, la scurt timp, transformat în roman şi publicat până la difuzarea ultimelor 2 episoade. În plus, poveștile care nu au putut fi transpuse în cele 20 de episoade au fost în cele din urmă incluse în roman, fapt care a atras şi mai mult interesul iubitorilor de gen.
Din cauza timpului de difuzare destul de limitat, emoțiile şi stările care au fost portretizate de actori pe parcursul serialului, în roman, au fost descrise în amănunţime creând astfel un farmec nou. Versiunea tipărită oferă mai mult din povestea şi sentimentele personajelor principale, care pot fi analizate cuvânt cu cuvânt. De asemenea, am putea spune că, pe lângă ceea ce a fost prezentat pe micul ecran, scenariul emoționant și plin de prospeţime al scriitorului Kim Eun Sook a fost reîmprospătat într-un mod mult mai elaborat datorită romanului. Oare va deveni un best-seller?

Compania de producţie Hwa și Dam Pictures a declarat: „Suntem încântaţi de ideea că romanul va fi în măsură să ofere un alt fel de bucurie decât cea oferită de serialul A Gentleman’s Dignity publicului său.”

Surse: allkoreandrama, soompi, mydaily.co.kr, newsis.com, seoul.co.kr, koreanvibe.com, asianwiki.com, EnewsWorld.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on A Gentleman’s Dignity. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. ,,Sclavul mai iute ca timpul” imbracat in tinuta eleganta! Multumesc pentru prezentare! Ma bucur ca fac seriale moderne si cu personaje spre varsta medie, nu numai despre tineri (probabil din cauza ca si eu am aceeasi varsta, hihi!)

 2. este un serial interesant… mie mi-a placut sa urmaresc toate starile prin care trec personajele

 3. Claudia B. [KF]

  Mie mi-a placut foarte mult acest serial pentru ca vizeaza mai multe aspecte ale vietii, dar in primul rand relatiile de cuplu. Il recomand 100%.

 4. Multumesc pt.articol,Claudia si Carina!
  Sper sa fie difuzat si la noi!

 5. Multumim pt articol :) N-am urmarit serialul, dar cine stie, poate il voi urmari.

 6. He ,he,chestia cu rochia desirata mi-a amintit de un banc ,in Orient expres,un reporter transmitea din orice statie unde ajungea ,el purta izmene tricotate,o batranica din compartiment tricota,la un moment dat vede un fir si zice ca s-a rupt ata ,innoada firul si tricoteaza mai departe,la un moment dat ,reporterul zice ca a ajuns in Romanica,deoarece i-au fost furate izmenele fara a baga de seama!

 7. Uite domle ca joaca si oponentul lui SIG din AMCG!

 8. Trebuie sa iau o pauzica la vizionat,ca abia mai rezist!macar pana termin Arang si Faith si Dr JIn!

  • dar sa-ti faci timp sa-l vezi… e altceva decat cele vazute pana acum

 9. Doamne, cum am vrut eu sa-l urmaresc in timp ce se difuza in Coreea, dar nu am reusit, insa sper sa-l urmaresc candva.

 10. Am asteptat acest serial cu nerabdare, atat pentru Jang Dong Gun pe care nu l-am vazut in seriale romantice de la All about Eve cat si pentru Kim Ha Neul (una dintre actritele mele preferate), dar spre marea mea dezamagire a fost doar un serial dragutel fara nimic deosebit. Probabil ca lectiile de la Hyun Bin au fost prea putine, avand in vederea ca el este in armata. Rolul facut de el in Secret Garden a fost fulminant si daca tot a venit vorba de Hyun Bin as vrea sa-i doresc La Multi Ani si o cariera de 5 stele asa cum isi doreste. Apare vreun articol despre el Maine??? Am citit ca s-ar putea sa semneze cu o casa de productie din China si deci s-ar putea sa-l vedem mai rar in seriale coreene, e adevarat??? Mi-ar parea rau sa fie asa, dar probabil e mai bine pentru cariera lui.

  • Claudia B. [KF]

   Nu cred ca Hyun Bin si-ar permite sa-i dea lectii lui JDG, ci mai degraba mici sfaturi…Mie serialul mi s-a parut mai mult decat dragutel, dar preferintele nu se discuta :)

 11. buna seara,de ce nu pot sa vad filmul ,,A gentleman,s dignity

Leave a Comment