Claudia B. [KF]

Copacul cu rădăcini adânci – ultimul episod

Written by Claudia B. [KF]. Posted in Copacul cu radacini adanci, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

landscape

Published on august 15, 2012 with 107 comentarii

Jung Ki-Joon ştie că Haerye este de fapt So-Yi şi dă ordin să fie ucisă imediat, dar Chae-Yoon reuşeşte să apară la timp şi îl foloseşte pe Jung Ki-Joon drept ostatic. Gae Pa-Yi (Karpei) ezită rămânând nemişcat, în timp ce Chae-Yoon cu sabia îndreptată către Jung Ki-Joon îi spune lui So-Yi să fugă.


În cele din urmă Chae-Yoon îl înjunghie şi astfel îl răneşte grav pe Ga Ri On care cade la pământ. Chae-Yoon, pe urmele lui So-Yi, simte săgeata trimisă de Gae Pa-Yi dezlegându-i sangtu (moţul), aceasta lovind-o în braţ pe So-Yi care cade inconştientă în vale.
În zorii zilei, Chae-Yoon continuă căutarile celei dragi prin pădure. So-Yi sleită de puteri, cu braţul înnegrit şi însângerat îşi dă seama că ceva nu este în regulă. Testează vârful săgeţii şi astfel i se confirmă suspiciunile…săgeata era otrăvită.

Îşi bandajează rana cu o bucată din hanbok şi se târăşte într-o peşteră din apropiere. Nu are timp de pierdut…Pe bucăţi mari din hanbok-ul rupt începe să scrie Haerye (Manualul cu instrucţiunile alfabetului).

Cha-Yoon, aflat la gura peşterii, o zăreşte pe So-Yi care respiră din ce în ce mai greu. Disperat, el încearcă să o ia pentru a o duce departe, dar ea îl împinge. Ştiind că este deja prea târziu pentru ea, îl insărcinează să ducă la Palat toate explicaţiile caracterelor pe care le scrisese cu mare migală. De asemenea, îl avertizează că Jung Ki-Joon a planificat asasinarea lui Sejong chiar în ziua în care va avea loc Ceremonia de promulgare a alfabetului…Chae-Yoon va trebui să-l oprească cu orice preţ.
În momentul în care So-Yi îşi dă ultima suflare, Chae-Yoon strigă sfâşiat de durere. Toate visurile sale alături de So-Yi s-au destrămat…

Jung Ki-Joon supravieţuieşte, însă ascunzişul lor este în totalitate distrus, iar soldaţii grupării au fost capturaţi sau ucişi. Do-Dam rănită şi ea, în cele din urmă moare.

Shim Jong-soo nu murise aşa cum se credea. El reuşeşte să-i aducă lui Lee Shin-juk Legământul Milbon şi lista cu numele membrilor grupării şi îi spune că Jung Ki-Joon este mort. Odată rămas singur, Lee Shin-juk arde Legământul…în sfârşit este liber.

Ziua ceremoniei de promulgare soseşte şi, deşi majoritatea oamenilor de rând nu ştiu de au fost chemaţi, rândurile sunt umplute. Funcţionari şi oameni obişnuiţi fac plecăciuni în faţa regelui Sejong care şade grandios pe tronul său în faţă Adunării.

Alături de el, Jung în-ji începe să citească explicaţia de bază a ceea ce înseamnă Hunminjeongeum. Jung Ki-Joon apare în mulţime deghizat, iar în acelaşi timp o persoană îmbrăcată în negru îşi face loc printre rânduri direct către tron precum un înger al morţii.

Nu este nimeni altul decât Gae Pa-yi care este blocat de Mu-hyul. Acesta luptă şi îşi demonstrează loialitatea faţă de Sejong până la ultima sa suflare şi îl roagă pe acesta să nu renunţe, să meargă până la capăt cu promulgarea.

Jung Ki-Joon cu un cuţit în mână este hotarât să ducă planul de asasinare la bun sfârşit, dar se opreşte în momentul în care vede bucăţile din material pe care era scris alfabetul zburând în mulţime. În acel moment realizează că lumea deja recunoaşte caracterele.

Într-un final îşi face apariţia şi Chae-Yoon care îl îndeamnă pe Sejong să finalizeze promulgarea. So-Yi va putea vedea toate acestea prin intermediul ochilor săi.

Despre Claudia B. [KF]

Claudia B. [KF]

Claudia B. s-a născut în 1980, în oraşul Constanta. Licenţiată în Psihologie la Universitatea “Titu Maiorescu”, Bucureşti, a participat la diferite workshopuri şi seminarii formative în acest domeniu. Pasiunea pentru Coreea, ca ţară şi tot ceea ce reprezintă aceasta ca un întreg a venit odată cu serialele difuzate la televizor.

Browse Archived Articles by Claudia B. [KF]

107 comentarii

There are currently 107 comentarii on Copacul cu rădăcini adânci – ultimul episod. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La Pictor putem comenta aici: http://koreafilm.ro/blog/2011/06/succesul-dramelor-coreene-5/, unde am scris eu despre serial :) Ne vedem acolo!

 2. Copacul cu rădăcini adânci – ultimul episod cine poate sa ma ajute sa pot vedea si eu ultimile episoade. Multumesc mult.

 3. Am plans de am crezut ca imi dau duhul. S-a taiat cu nesimtire asa ca am ramas socata cand l-am vazut mort pe chae yoon. Ma gandeam: Nu din nou!!! Nu a fost suficient cu Daegil? Si cred ca personajul Pyung merita sa i se vada moartea in serial, nu sa taie cu nesimtire. Muhyul de asemenea

  • Si mie i-mi parea rau ca nu l-am vazut la televizor,avantajul internetului,l-am vazut noaptea tarziu!Dar intreg!

   • Ahhh… cred ca ma voi apuca sa il vad pe net, ma refer la ultimul ep…

 4. Au taiat din final o groaza….oricum stiam la ce sa ma astept…..dar se pare ca si din PAINTER OF THE WIND se taie din ep,pare un film interesat…..dar mie una imi plac mai mult filmele cu razboie si arte martiale.

 5. Fetelor,cum vi se pare noul serial TVR1….are 20 ep pe TVR : 40.?

  • 20 ep.

 6. NU citesc inca partea asta ca eu am ramas in urma cu vizualizrea pe net (am fost in vacanta :P), dar cand recuperez o sa vin sa citesc. :)

 7. daca mai doriti sa vedeti filme coreene va recomand Vampire idol in care joaca Yoon Pyung (Lee Soo Hyuk) ,the boy from ipanema .va puteti uita pe youtube si inca ceva White cristmas.

 8. Stiu , Mi-a placut vampire idol ,e foarte amuzant!

 9. nu se face rezumat si la serialul legendele palatului:Pictorul de la curte?

  • Din pacate, sau din fericire(cum vrei sa crezi), nu avem rezumat la acest serial, insa Ana a scris intr-un comentariu de mai sus unde putem comenta la Pictor.

 10. Buna, ma puteti ajuta varog?!daca stie cineva un site cu toate ep , eu nu am gasit si as vrea sa vad ep 5 .Astept raspunsuri

 11. A atrecut atata timp, si tot ma gandesc la ultimul episod si cum au taiat cu nesimtire fiecare parte … mai ales cum a murit Pyung , mi-se pare ca celelalte legende ale palatului nu sunt mai interesante sau mai captivante decat copacul cu radacini adanci. :D

Leave a Comment