koreafilm

Războinicul – episodul 19

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Warrior Baek Dong Soo

Tagged: , , ,

ScreenShot2011-09-19at31112PM

Published on iulie 05, 2012 with 39 comentarii

de Dana Ivancea

Yeo-Woon se va lupta cu ministrul Hong, însă va fi oprit la timp de nimeni altul decât Dong-Soo, dar tinerii renunţând la săbiile lor în schimbul eliberării lui Ji-Seon, vor fi închişi. Dong-Soo îi va reproşa lui Yeo-Woon, comportamentul lui de prieten trădător, care a ucis atâţia oameni nevinovaţi. Însă unul din ofiţerii de poliţie, le va da cheile celulei, şi le va ordona ca între orele 5 şi 7 să fie la debarcader. Aceştia vor fugi împreună până când Yeo-Woon se va opri şi-i va spune lui Dong-Soo că el are ceva de rezolvat, şi să-şi continue drumul fără el. De asemeni îi va da şi nişte informaţii foarte preţioase legate de producerea josamului, spunându-i să meargă în Dongnae. Gândul lui Yeo-Woon era să-l poată ucide pe ministrul Hong, dar acesta-l ameninţă că o va omorâ pe domniţa Ji-Seon, astfel că tânărul renunţă la lupta împotriva lui Hong şi pleacă să o salveze pe fată, care se afla pe vaporul ce mergea la Hanyang.

Cea mai emoţionantă scenă care va produce o mare de lacrimi este dispariţia fulgerătoare şi grea a lui Ga-Ok, care cu ultimele puteri îi spune şoptit fiicei sale, că cel care stă în faţa ei este chiar tatăl ei natural, acesta fiind Sabie Sfântă, după care devine asemeni vântului ce-l va proteja şi-l va răcori pe iubitul ei dintotdeauna. Lângă trupul neînsufleţit, plâng deopotrivă doi bărbaţi, maeştri ai artelor marţiale, severi şi restrictivi, duri şi stângaci în exprimarea sentimentelor, doi duşmani şi totuşi prieteni, Sabie Sfântă şi Cheon……, dar şi o fată curajoasă, cu ochi luminoşi asemeni mamei ei, care acum sunt invadaţi de lacrimi, …aceasta este nimeni alta decât Jin-Joo. Vicele Hong investighează moartea servitoarei care a preparat ceaiul, şi-l informează pe prinţ că aceasta a murit otrăvită, şi nicidecum nu s-a sinucis. Prinţul îi spune vicelui Hong, să meargă să-i spună lui Sabie Sfântă, dar când ajunge acasă la Sa-Mo şi intră în cameră, vede trupul fără suflare al lui Ga-Ok, şi pe toţi cei prezenţi trişti.

Dong-Soo ajunge în Dongnae pentru a cerceta tot ce putea despre josam, dar este surprins spionând de un japonez, căruia toţi din jur îi spuneau „Kenzo”(pare-se că era un titlu nobiliar la japonezi), şi pus să se bată cu Seon Heung-Mun, o namilă de om, pe care Dong-Soo până la urmă îl doboară punându-l la pământ. Însă când să plece, cel căruia oamenii îi spuneau “Kenzo”, îi face semn să-şi ridice sabia de la pământ pentru a se lupta cu el, dar Dong-Soo, văzând că cei pe care-i urmărea pleacă pe ascuns cu nişte cutii, va renunţa la luptă şi-i va urmări pe acei bărbaţi, îi va pune la pământ, şi le va lua una din cutii, care conţinea josam (ginseng fals). Dong-Soo se va întâlni în port cu generalul Seo, Ji-Seon şi pictorul Kim Hong-Do, iar de aici vor merge împreună acasă la Sa-Mo.

Mi-So le iese în întâmpinare plângând şi Dong-Soo zboară ca vântul spre locul unde urma să fie incinerat trupul lui Ga-Ok. Văzând ochii trişti şi privirea pierdută a lui Jin-Joo, pictorul Kim se oferă să-i dea posibilitatea de a-şi privi mama, prin ochii lui, într-un portret schiţat în grabă. Yeo-Woon revenit în Hanyang împreună cu Ji-Seon şi ceilalţi, va merge la sediul Hoksa-Chorong pentru afla veşti despre Cheon. Dong-Soo va intra în sala de şedinţă, după ce prinţul Heir va solicita permisiunea regelui, şi va prezenta toate dovezile necesare, temeinice şi argumentate privind drumul josamului, care-l vor duce pe ministrul Hong la tortură. La ieşirea din curtea palatului, Dong-Soo se va întâlni cu japonezul „Kenzo”, care primise o scrisoare din Hanyang, şi venise urgent la palat, pentru a-l vedea pe rege.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

39 comentarii

There are currently 39 comentarii on Războinicul – episodul 19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim pentru rezumat!

 2. Ce frumos le sta impreuna lui Dong Soo si Jin-ju :) Poate acest moment trist ii va apropia mai mult, pt ca Dong Soo nu prea se potriveste cu cealalta domnisoara.

  • In privinta asta nu-ti face sperante.

 3. Se complica lucrurile…ii pare asa de rau pentru Jin Ju..

  • Si mie, si imi pare rau pt Ga Ok, care era un personaj ft interesant.

   • actrita aceasta nu cumva a jucat tot un rol de asasina in serialul Intoarcerea lui Iljimae????….o sa ma uit sa vad …daca scrie pe undeva ceva….

 4. Mulţumim pentru rezumat fetelor, Ana ai mare dreptate le stă foarte bine împreună lui Dong Soo şi Jin Ju. Dong Soo se potriveşte mult mai bine cu Jin Ju, dar el o iubeşte pe cealantă domniţă. Ce rău îmi pare că Ga Ok moare :((

 5. Trebuie sa reiau episoadele care le-am pierdut, ca pierd mult citind doar din rezumate. Of timpul asta!!!

 6. =(((((((((((((((((((((((((((((((((( :((

 7. Of, oooff… Ga Ok’a… :((
  - si mie mi place mai mult de Jin Ju- Dong soo si Yeo Woon si tipa cealalta :D

 8. Multumim pentru rezumat. Un episod atat de trist datorita mortii lui Ga Ok, imi pare tare rau pentru Jin Ju care abia isi regasise mama, foarte greu pentru ea…
  Foarte graitoare poza cu Cheon de mai sus!

 9. In sfarsit intru si eu astazi,ieri am fost ocupata, asa ca o sa incerc sa-mui fac timp azi. Si mie imi pare rau pentru Ga Ok dar si pentru Jin Ju, care sufera pierderea mamei sale.

 10. In sfarsit intru si eu astazi,ieri am fost ocupata, asa ca o sa incerc sa-mi fac timp azi. Si mie imi pare rau pentru Ga Ok dar si pentru Jin Ju, care sufera pierderea mamei sale.

 11. Ce-am facut….Scuzati-ma pentru greseala. Pana la urma…tatal lui Jin Ju e Sfanta Sabie,nu?

 12. Saraca Jin-ju…abia isi regasise mama dupa mult timp si deja ii e luat de langa ea…

 13. da mai..si mie imi pare rau pt jin ju…e aiurea..dupa ce ca te.ai regasit mama sa.ti.o pierzi asa:((…..si dap aveti dreptate lui dong soo ii sta ff bn ci jin ju….si lui woon cu cealalta domnita..da sa vd ce se ma int..sper sa fie asa:d:x

 14. Ce rau imi pare pentru Ga Ok,imi placea mult de ea,firea ei luptatoare ..a trebuit sa moara tocmai acum,cand si-a regasit fiica dupa atata timp:((

 15. Am descoperit ceva ft interesant. V-am scris in rezumatul de azi de la Copacul cu radacini adanci ca Sung Sam Moon si Park Paeng Nyeon descopera ca amandoi au acelasi tatuaj cu un patrat intr-un cerc, la fel ca si cei doi carturari morti. In episodul de pe tvr n-au spus, dar organizatia se numeste Cheon Ji (Cer si Pamant). Cheon si Ji nu va spune nimic?  E vorba de personajele din Warrior Baek Dong Soo, Cheon din Hoksa Choron si Ga Ok care se mai numeste si Ji. Eu urmaresc episoadele din Baek Dong Soo online cu subtitrare in engleza, si asa am descoperit ca celor doi li se spune Lord Sky and Lord Earth, mai exact Lord Sky ii se spune lui Ga Ok (Ji) si Lord Sky lui Cheon.
  Cred ca nu-i nicio legatura intre cele doua organizatii din cele doua seriale, dar totusi e interesant, mai ales ca aici intervine principiul yin si yang care spune ca barbatul e patrat ca cerul si femeia e rotunda ca pamantul, de aici si insemnul de pe carturarii din DRT cu patratul intr-un cerc.

  • lasa-ma Ana…ca am inpresia de un timp incoace ca ma invart intre nume coreene care se repeta….sunt destul de asemanatoate…..chiar si intr-un singur serial….asa ca ce mai spui de asemenea coincidente….si scenaristii se inspira si ei de undeva….si de la unul la altul….vezi…asta nu inseamna ca plagiaza…..este o mare diferenta….hahaahhahahah……..dar pe bune tie nu ti se pare ca toate numele din serialele de pana acum unele din ele s-au repetat…sau i-a chemat pe unii dintre ei aproximativ la fel…?????

   • Aici nu e chiar o coincidenta, probabil a si existat o organizatie de genul asta :)

   • Se repeta multe nume, dar nu trebuie sa ne mire :)

 16. Danela,iubi,ma bucur ca ai prins esenta in cateva vorbe ,esti extraordinara,cum ai reusit sa interpretezi triunghiul amoros,este exact ce gandeam eu!

 17. Chiar ma intrebam daca exista vreo legatura cronologica intre cele doua filme!

  • actiunea se petrece la sute de ani distanta…
   in DRT e dupa 1418,
   iar in Razboinicul in jur de 1750

 18. Cheon indurerat este absolut sublim,este o durere abisala ,in comparatie cu durerea Sfantului ,care este cat se poate de pamanteana si reala,profund deznadajduita,dar comuna, banala,sau nu stiu cum sa ma exprimez ca sa pricepeti ! Amandoi exprima acelasi lucru dar in moduri total diferite! Eu asa am vazut ,nu cred ca am luat-o razna!

 19. Cine- i super zeul acela, marele boss, suprematia supremelor, datorita caruia a fost eliberat Hong si care trebuia sa se lupte cu Dong Soo, dar a zis k si ar lua bataie?! He s good looking, but i don t like him :))

 20. Mie mi place d epustiul care sta langa Jin Ju si care o place. E simpatic, dar HABAR N AM CINE E. Si nu stiu de ce, dar ca ce chip finutz are, tot imi da impresia ca ar semana la fapte cu tipul din Chuno, care se dadea capul sclavilor, dar care i-a tras in teapa la final. Anaaaaa Ruse, ce spui? :D

  • Bună seara prieteni, ce episod trist a fost… Ga Ok a murit… :((( ce rău îmi pare de ea şi mai ales de Jin Ju care după ce tocmai şia regăsit mama acum să o piardă… Ce trist. Puştiul ăla care stă pe lângă Jin Ju mi se pare că e pictorul ăla care a desenat cele trei hărţi de pe trupul lu Ji Seon la porunca prinţului Sado…

   • Miau dat lacrimile când am văzut cât suferă biata Jin Ju… Şi Cheon cât de mult suferă şi Sfântul Sabiei suferă dar Cheon suferă parcă mai mult, cum plângea singur…

 21. E dragut si placut parfumelul ,japonez,pana intr-un anumit punct,cand devine penibil!

 22. Apropo ,,Kenzo” este numele unui parfum!

 23. Ce pacat ca nu avem si azi un episod din Razboinicul, sunt cam nerabdatoare sa vad ce se mai intampla.Daca se poate sa-mi raspundeti si mie la intrebarea de ieri, va rog mult…

 24. Eu astept cu nerabdare ziua de maine, si cred ca stiti si voi ce-i maine,asa ca n-o sa va spun decat daca ma intrebati(sunt SIGURA ca stiti).

  • E ziua lui Kim Bum.Hihihi…v-am zis, desi cred ca voi stiati deja.

 25. In sfarsit am vazut si eu la tv filmul, ca pana acum citeam doar rezumatele. Nu mergea nationalul, iar ieri am ajuns acasa si toate programele imi erau date peste cap si nationalul era printre putinele normale care erau pe lista…. :))). Trebuie sa le resetez…
  DAR BINE CA ACUM MA POT UITA :P.

  • Ma bucur pentru tine, acum vei putea intelege mult mai bine ce se intampla.

 26. Stiu ca e cam devreme,dar…stiti ce serial va incepe dupa Razboinicul?

 27. Si eu sunt curioasa. Stiu doar ca euforia va difuza de pe 25 iulie Rooftop Prince :X

  • Merci beaucoup,Lorena!!!!Stiam ca vor difuza Rooftop Prince , dar nu stiam cand.
   Stii cumva de la ce ora?16 sau 17:30?

Leave a Comment