Claudia B. [KF]

Copacul cu rădăcini adânci – episodul 20

Written by Claudia B. [KF]. Posted in Copacul cu radacini adanci, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

lanscape

Published on iulie 26, 2012 with 43 comentarii

Sejong este prăbuşit emoţional după pierderea fiului său, prinţul Gwangpyeong, iar Chae Yoon încearcă prin monologul său emoţionant, să-l repună pe picioare. Când Sejong spune că el nu a iubit oamenii, Chae-Yoon îl asigură că a făcut-o.

Chae-Yoon o ia din nou de mână pe So-Yi, pregătit să plece împreună cu ea, însă acest gest pare să-l repună pe Sejong înapoi în acţiune deşi este măcinat de sentimente de vinovăţie. Sejong este încă zdruncinat de cuvintele lui Jung Ki Joo cu privire la motivele sale adevărate şi susţine că, deşi a vrut să le dea oamenilor putere, în final el a vrut să împartă doar responsabilitate. Chae-Yoon îi reaminteşte Regelui, că oamenii de rând, precum el, au dus cu ei responsabilitatea mii de ani deşi au avut o viaţă grea. Ce ar fi dacă aceasta ar fi lăsată în urmă?

Rămas singur priveşte încă o dată creaţia sa, alfabetul pentru care a sacrificat viaţa fiului său. Cu toate acestea, Chae-Yoon l-a readus înapoi de pe marginea prăpastiei şi se apucă să scrie caracterele chinezeşti pe bucăţi de hârtie aşezându-le lângă semnele hangul. Scrise împreună formează cuvântul Hunminjeongeum (lit. Sunete corecte/potrivite pentru instruirea poporului). Prin acesta decide să finalizeze proiectul neterminat de Prinţul Gwangpyeong, dar miniştrii continuă să se opună cu fermitate. Jo-Mal Saeng îl determină pe Sejong să-i fie încredinţată lui sarcina pentru investigarea grupării Rădăcina Secretă, iar Regele îşi promite cu fermitate că va face orice pentru a vedea alfabetul promulgat.

În noua ascunzătoare Milbon, Jung Ki Joon planifică închiderea porţii iadului. El ştie că alfabetul o dată ce va fi promulgat se va răspândi precum ciuma, astfel toată lumea care ştie despre el trebuie să fie ucis. Este convins că Jung In-ji, Sung Sam-moon şi Park Paeng-nyeon sunt de asemenea implicaţi .

În timpul unei întâlniri cu Lee Shin-juk şi Jo-Mal Saeng, Regele îi dă ordin lui Jo-Mal Saeng să investigheze crima prinţului Gwangpyeong, iar acesta îl întreabă dacă i se oferă libertatea să facă tot ceea ce consideră necesar pentru a efectua ancheta sa, chiar dacă acest lucru ar înseamna interogarea tuturor persoanelor de la Palat. În prima etapă a investigaţiei se va afla cine i-a dat de urmă Mil Bon prinţului Gwangpyeong.

Între timp, aşa cum a spus Sejong, tiparniţa de la Palat va imprima în masă Povestea lui Buddha scrisă cu noul alfabet. Cărturarul Choi Man-ri, cel mai puternic adversar al Hangul, izbucneşte în birou împreună cu ceilalţi oficiali ai Jiphyunjeon (Palatului Învăţaţilor) încercând să pună capăt ceea ce avea să se întâmple.
Mu-hyul întrerupe acţiunea lor, urmat de Sejong. Choi Man-ri îl confruntă cu îndrăzneală pe Rege, spunând că povestea lui Buddha nu poate fi tipărită în palat şi că mai degrabă ar muri decât să se întâmple acest lucru.

Lucrurile par să se îndrepte în direcţia dorită Jung Ki-joon…Din senin, Jo Mal-saeng cere verificarea amănunţită a camerelor ce aparţineau Doamnelor de la Curte, iar So-Yi este arestată fiind acuzată de trădare. Doar ea ştia unde se afla prinţul Gwangpyeong…
Chae-Yoon vine în apărarea ei şi este de asemenea încarcerat alături de Choi Man-ri şi ceilalţi oficiali protestatari.

Despre Claudia B. [KF]

Claudia B. [KF]

Claudia B. s-a născut în 1980, în oraşul Constanta. Licenţiată în Psihologie la Universitatea “Titu Maiorescu”, Bucureşti, a participat la diferite workshopuri şi seminarii formative în acest domeniu. Pasiunea pentru Coreea, ca ţară şi tot ceea ce reprezintă aceasta ca un întreg a venit odată cu serialele difuzate la televizor.

Browse Archived Articles by Claudia B. [KF]

43 comentarii

There are currently 43 comentarii on Copacul cu rădăcini adânci – episodul 20. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Claudia B. [KF]

  Sunt prima de aceasta data…^^

  • si ce daca?
   crezi ca este bine sa citesti rezumatul inainte de a vedea filmul?

   • Clau a vazut episodul, doar ea se ocupa azi de rezumat.

   • Nu citim totdeauna rezumatul inainte de vizionare…dar ne place sa prindem cat mai repede dupa publicare articolele noi…si sa multumim autorilor…numai asa, din politete…

   • In principiu pt asta se fac rezumatele, ca sa fie citite…daca sunt persoane care prefera sa nu le citeasca, e alegerea lor.

   • Claudia B. [KF]

    Pai l-am citit de mai multe ori pana sa-l public….de altfel autorul rezumatului pt episodul de astazi sunt eu ^^

 2. O sa citesc mai pe la sfarsitul saptamanii sau asa, ca inca am ramas la episodul 16… :(.

 3. Jo Mal-Saeng asta nu stie ce face….doamne….pana la urma toti se vor razbuna pe rege ,biata So-Yi….

 4. Saptamana ce vine nu da filmul deloc? asa-i??? ce pacat! :(

  • Claudia B. [KF]

   Cum asa??? Ar fi trebuit sa difuzeze ultimele 4 episoade….

 5. Nu spuneti ca in poza aia e So-yi O_O. Nu am citit rezumatul, dar sper sa NU fie ea.

  • Din pacate primul gand cand am vazut par lung si impletit m-a dus la So-Yi si cred ca ea e . Se apropie si sfarsitul …

   • Inca 5 eisoade.. cu tot cu acesta :(

 6. Multumesc frumos Claudia! Da, asa e, in programul saptamanii viitoare nu apare serialul, nici pentru luni nu este reluarea episodului de maine.

 7. Si eu iti multumesc pt. rezumat ,Claudia!
  Ce incepe dupa DRT?

 8. Actrita Shin Se-kyung (So-yi) duminica (29 iulie) sarbatoreste ziua de nastere! Va implini 22 de ani

  • Doar 22 de ani si joaca ft bine :)

   • Iar in timpul Secretelor era inca adolescenta…

    • Da, asa e :) Daca am timp si reusesc, poate scriu un articol de ziua ei, sa vad….

     • E o idee minunata … numai sa ai timp *

 9. Buna ziua,
  Sa intelegem ca pe perioada JO nu se va difuza nici un film si ca vom avea de asteptat pana dupa 12 august ca sa vedem ultimele 4 episoade?:(
  La multi ani actritei din DRT.

  • Cred ca da…din pacate, ultimele 3 episoade mai exact, pt ca maine se difuzeaza.

  • Cred ca dimineata de la ora 9 va fi redifuzat Dong Yi, atunci nu vor fi transmisiuni, dar toata dupa amiaza e ocupata de emisiuni sportive. Mai multe detalii nu stiu, din pacate…

 10. E bine de stiut. Multumesc. Asta inseamna ca voi avea timp sa ma uit pe euforia ..sper sa difuzeze ceva frumos de la 17:30.:)

  • Fashion King este de la 17:30 pe Euforia, in care joaca aceeasi Shin Se Kyung (So-yi).

 11. Fetelor deci doar saptamana asta mai difuzeaza filmul DRT,saptamana viitoare nu il da deloc,asa-i? Dupa 12 august da cele 3 ep? Va rog daca stii sa imi spune-ti si mie multumesc.

 12. Va incepe DONG-YI…de la 9:10 dimineata? Oricum am vazut filmul.

  • 8:50 de marti.

 13. Esti sigur ,ca eu urmaresc acum Jumong ( chiar daca l-am mai vazut ) si e de la 9.10

 14. Vizionare placuta! :*

 15. De cand se indreptau fetele spre barca, mi-am dat seama ca e un plan al regelui. Pana acolo am ramas gen O____O

 16. Ce rege destept!

 17. Deabea astept ep de maine!!! ^_^

  • Maine e in 27, inceputul JO daca nu ma insel. Sa ne rugam!
   Desigur, sa dea serialul.

   • Festivitatea de deschidere este de la ora 23, asa scrie in program, sper din tot sufletul ca va fi difuzat episodul. Dar reluarea nu va fi difuzata luni, nu este amintita in program!

  • si eu:d

 18. multumesc pt rezumat:D

  mi-a placut enorm episodul…. a fost ceva la care nu ma asteptam…. mi-a placut cum a reusit Chae Yoon sa-l convinga pe rege…. iar planul regelui a fost pur si simplu genial…. numai regele s-ar fi putut gandi la asa ceva :d

  cand am vazut ca So-Yi si celelalte 3 slujnice sunt torturate nu mi-a venit sa cred ca regele este de acord cu acest lucru, imi doream ca totul sa fie doar un plan all regelui…. si asa a fost….

  in episodul din seara asta chiar mi-a placut de Pyung…. imi place mai mult de el acum cand stiu sigur ca s-a indragostit de So Yi…..

  stau si ma gandesc ca daca Pyung nu ar fi venit cu aceasta propunere, membrii Radacinii Secrete nu ar fi stiut ce i-a lovit :)))))))))

 19. A fost un episod super! Plin de mistere, numai pe la sfarsit s-au dezlegat secretele, iar Claudia a reusit sa pastreze suspansul :)

 20. Nu vreau sa fiu rautacioasa ,dar lipsa episoadelor din programul TV este un lucru bun pentru mine,luni ,marti si miercuri sant de dupaamiaza la job si nu le puteam urmari ,asa ca olimpiada tine cu mine! hi hi hi!

  • Nici eu nu vreau sa fiu rautacioasa Livia, dar miercuri lucrez pana la 7 seara, iar joi la ora 1 sunt programata la medic, astfel as fi pierdut definitiv exact ultimul episod. Deci… :))

Leave a Comment