Ana-Maria Ruse [KF]

Copacul cu rădăcini adânci – episodul 19

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Copacul cu radacini adanci, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

TWDR19-00666

Published on iulie 25, 2012 with 41 comentarii

Sejong şi Jung Ki Joon se aşează faţă-n faţă şi încep dezbaterea legată de alfabetul regelui. Fiecare vine cu argumente pro şi contra, primul încearcă să-l convingă pe oponentul său că alfabetul nu încalcă principiile unchiului său, Jung Do Jun, iar Ki Joon îi spune că încalcă în schimb drepturile nobililor şi mai mult, oferă putere oamenilor de rând, ceea ce poate duce la un dezastru. Aceştia ar dori să intre în politică, sau chiar să ocupe funcţii importante în stat. Ieşind din tunelul secret, Chae-yoon aude că Ga Ri On a fost chemat să se întâlnească cu regele, şi fuge întracolo. În toiul discuţiei, Jung Ki Joon găseşte punctul slab al lui Lee Do, şi îl acuză de faptul că a creat alfabetul pentru că e sătul de oameni, şi vrea să le ofere alfabetul pentru ca ei să se salveze şi singuri.

Dintr-o dată Pyung îl ameninţă pe rege cu sabia, iar Jung Ki Joon îi spune că îi va ucide pe toţi cei care au legătură cu alfabetul. Din fericire Chae-yoon ajunge la timp şi pune sabia la gâtul lui Jung. So-yi intervine şi îi convinge pe toţi să lase sabiile încet jos, astfel reuşind să scape cu viaţă. Locaţia secretă a prinţului Gwangpyeong este descoperită, iar Pyung e trimis să-l prindă. Trupele intră în Banchon pentru a găsi urmele Milbon, şi îi arestează pe rezindeţi, în timp ce Jo Mal Saeng îl găseşte în camera sa pe Lee Bang Ji, aproape mort. Cu ajutorul fetiţei din satul sclavilor, Yeon Doo, Chae-yoon se îndreaptă spre un templu unde fetiţa îşi petrecea timpul cu Gae Pa-yi (Karpei), dar cei de acolo fugiseră deja. În schimb Chae-yoon găseşte acolo un pantof.

Sejong se critică singur, spunând că nu s-a gândit niciodată la oameni, ci doar la literele sale, dându-i astfel dreptate lui Jung Ki Joon pentru că prima carte pe care s-a decis să o traducă este viaţa lui Buddha şi nu doctrina neo-confucianistă. Jung Ki Joon îşi oferă plecăciunea prinţului ostatic, iar acesta îi zâmbeşte triumfător, convins că nu-l va putea împiedica niciodată pe tatăl său. În aceeaşi noapte un palanchin apare în faţa porţilor palatului, Chae-yoon îl verifică şi primul lucru pe care îl vede este un picior cu un pantof lipsă, este prinţul Gwangpyeong lipsit de viaţă. Sejong soseşte în faţa palanchinului şi îşi descoperă fiul mort. Scena care urmează e cutremurătoare, Sejong trece de la durere la agonie, chipul lui căpătând trăsăturile unui nebun.

Regele e în delir, iar Chae-yoon intră în sală ca o furtună pregătit să plece cu So-yi; de fapt cuvintele pe care i le spune fetei sunt adresate lui Lee Do. Gwangpyeong era mândru să fie fiul tatălui său, iar acum acesta e gata să renunţe la tot, făcând ca sacrifciului prinţului să fie în zadar. Sejong apucă sabia lui Mu-hyul gata să-l lovească pe Chae-yoon care nici măcar nu clipeşte ci îi aminteşte că Gwangpyeong fusese gata să moare fără nici un regret, iar el, tatăl său, nu trebuie să verse nici măcar o lacrimă. Sejong se prăbuşeşte la pământ iar din piept îi ies strigăte de disperare.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

41 comentarii

There are currently 41 comentarii on Copacul cu rădăcini adânci – episodul 19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. episodul de azi va fi foarte trist :((

  • Asa este.

  • Eu am lacrimat cand am aflat de moartea printului, atunci cand am vazut episodul, adica anul trecut. In acest episod se vede sprijinul regelui si legatura dintre el si sprijinul lui, cei care il vor ajuta sa treaca peste durere.

 2. Ce facem? Ameliorati situatia. Veniti cu un nou serial coreean de comedie.

 3. Cam trist ep de azi……….

 4. Multumesc pentru rezumat Ana! Nu citesc inca, mai intai trebuie sa vad episodul de ieri in reluare. Imi pare rau pentru intreruperea serialului, dar asta e…jocurile olimpice sunt numai la fiecare patru ani, iar la ultimele olimpiade concursurile s-au desfasurat la o ora nepotrivita pentru noi, acum si Tvr profita de ocazie ca se uita mai multi la transmisiuni…

 5. Ciudate pozele spre final. Deci cred ca va muri cineva :| si cred ca mi-am dat seama. Sper sa dea partea aia >_>
  Sper sa ma insel.

  • Nu-s deloc ciudate…

 6. A mai obserrvat cineva ca regele are acel dinte ascutit?Imi aduce aminte de un varcolac :))

 7. Nici eu nu citesc. De saptamana asta nu am vazut niciun episod, nici pe net nici la televizor :(. Vreau sa recuperez curand ca sunt asa de curioasa…

 8. Ce pacat ca moare fiul regelui…

  • Deci chiar daca este rezumatul mai sus, nu mai spuneti. Eu unu fac parte din cei ce se uita doar la poze si citesc comentarile, iar cand spuneti voi ce scrie acolo e…

 9. Min are dreptate!

 10. Asa cred si eu…

 11. Ce expresii triste au regele si Chae…

 12. Trist… Chestii din astea ma fac mereu sa am lacrimi in ochi.

  • A mai observat ce ochi injectati cu furie avea regele? Ma intreb daca i-a pus cineva ceva in ochi sa ii aiba asa sau era nedormit de la filmari O_O
   Genial, oricum.

 13. episodul din seara asta a fost cutremurator, mai ales la final…. nici acum nu-mi pot stapani lacrimile care continua sa cada….

  nu ma asteptam deloc ca Jeong Ki Joon sa-l omoare pe print….

  interpretarea regelui a fost ireprosabila…. m-a lasat fara cuvinte…. adevarata maiestrie….

  sunt atat de fericita ca regele are oameni atat de buni care il sprijina…. m-a socat ceea ce Chae Yoon i-a spus regelui, dar era singura modalitate ca sa-l faca pe rege sa-si revina….

 14. regele si Chae Yoon au jucat exceptional….

  • incerc sa scriu un coment dar nu merge….

   • asta a mers…. cred ca nu-i placea continutul:))))))

    • sau poate site-ul e suprasolicitat

     • capturile acestea spun mai mult decat o mie de cuvinte

     • multumesc pt rezumat si capturi

     • sau poate problema era la internetul meu:)))))))))

     • O_O Ce monolog!

 15. Ce va incepe dupa serialul de pe national tv? o,0

  • imparatul marii :)

  • Min,in program da tot Razboinicul,dar avand in vedere ca atunci cand am vizionat serialul ii spunea “Luptatorul Baek Dong Soo”.s-ar putea sa avem cine stie ce surprize.

   • Pai urmează Împăratul Mării, dar de la 23:15.
    Din septembrie e Gwanggaeto!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D

  • Da, urmează “Împăratul mării”, dar va fi difuzat, conform programului afișat pe site-ul National TV, astfel:
   Difuzare: Joi (26 iul.) – Sâmbătă (28 iul.), Marți (31 iul.) – Sâmbătă (4 aug.) de la 12:15
   Reluare: Joi (26 iul.) de la 23:15, Sâmbătă (28 iul.) și Duminică (29 iul.) de la 7:30, Marți (31 iul.) – Joi (2 aug.) de la 23:15, Sâmbătă (3 aug.) și Duminică (4 aug.) de la 7:45.

 16. Dialog la distanta ,cat de reala parea discutia regelui cu Karion! La urma urmei si regele este om,nu are puteri supranaturale,este normal sa suferi un soc atunci cand i-ti pierzi copilul! Socul poate avea diverse aspecte,plans,ras,nepasare,furie.

 17. Lui Karion,i se citeste dementa in priviri,ca si actor este foarte talentat,dar ca personaj este malefic! Ce frica mai aveau si ei ,ceva in genul povestii cu drobul de sare! Acuma ce folos ai daca sti sa scri si sa citesti? Tot exista oameni de rand si oameni cu stare!

  • Livia,acolo unde este geniu,este si putina nebunie.

 18. Gae Pa-yi (Karpei) este din Mongolia! Totusi asta nu explica comportamentul sau…

 19. Bună seara. Mulţumi pentru rezumat .

  Am văzut episodul şi pur şi simplu am rămas marcată de moartea Prinţului. Nu e cu putinţă ca un tată să sufere în acest mod…. Regele vrea să facă ceva bun pentru poporul său, dar chiar o parte din el încearcă să îl oprească, luându-i viaţa propriului său fiu… Cât de meschin…cât de nedrept. Asta este ceea ce numesc ei calea justă? Nu cred…
  Fiul Regelui a fost un om al poporului mai presus de rudă a regelui. A dorit ca planul tatălui său să fie dus la bun sfârşit , iar viaţa sa avea să nu mai conteze…
  Vă daţi seama ce legătură puternică a existat între cei doi? Şi cât de bine fiul şi-a înţeles tatăl…
  Trist, cu adevărat trist….
  Mi-a plăcut foarte mult de modul în care Ttol Bok a încercat să îl facă pe rege să îşi revină. Şi ce cale mai bună dem urmat decât adevărul?
  Fascinant film…
  Nu îmi place ceva… cum personajele dragi parcă se pierd în zare…unul câte unul….

  Vă pup! Noapte bună all!

  • *de

   • *Mulţumim. vaiii, iar am dat în greşeli…

Leave a Comment