Ana-Maria Ruse [KF]

Copacul cu rădăcini adânci – episodul 17

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Copacul cu radacini adanci, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

TWDR17-00055

Published on iulie 23, 2012 with 37 comentarii

Jung Ki Joon e acum conştient de puterea pe care o are alfabetul lui Lee Do, şi trimite oameni care să-l oprească pe Lee Shin Juk. În ultima clipă acesta primeşte ordinul şi îi comunică regelui că nu mai poate să îndeplinească datoria sa, aceea de a-i convinge pe ceilalţi nobili să accepte alfabetul, în schimbul desfinţării Jiphyunjeon. Liderul Milbon doreşte ca Lee Bang Ji să ajute organizaţia, şi speră să-l convingă spunându-i că elevul său, Kang Chae-yoon, s-a alăturat cauzei lor. Între Jung Ki Joon şi Lee Shin Juk izbucneşte o ceartă, cel din urmă fiind nemulţumit că au renunţat la scopul lor de a scăpa de Sala Învăţaţilor, de teama acestui alfabet. Chiar poate acest alfabet să schimbe ceva pentru oamenii de rând? Răspunsul liderului este că da, alfabetul lui Lee Do are putere, iar puterea asta nu poate cădea în mâinile oricui.

Regele e neliniştit în privinţa înţelegerii care nu s-a mai concretizat. Ştie că Jung Ki Joon a fost la mijloc, şi se teme că acesta pregăteşte o lovitură de proporţii. Dezbaterea dintre Jung şi Lee continuă, iar oficialul cere să vadă şi el literele alfabetului, pentru a putea judeca, dar Jung interzice asta total, alfabetul e ca o epidemie, dacă se va răspândi, va fi imposibil de oprit, mai mult, el este total împotriva neo-confucianismului, ceea ce e de neconceput. Soseşte ziua examenului oficial, iar cel mai bun candidat este adus în faţa regelui. Bărbatul spune că este un sclav din Banchon, iar când a auzit că regele creează un alfabet, s-a decis să participe la examen şi să-şi arate talentul. Sejong e furios, şi realizează că Jung Ki Joon e în spatele acestei farse (sclavii nu avea dreptul să participe la examene oficiale); planul lui Jung era evident să demonstreze oficialilor de faţă, că, dacă oamenii de speţă joasă pot învăţa să citească, ar putea practic să devină chiar oameni în guvern, ceea ce e inadmisibil pentru aceştia. Sămânţa îndoielii a fost acum plantată în mintea nobililor.

Studenţii de la universitatea Sungkyungwan sunt furioşi pe cele întâmplate, iar Jung Ki Joon pune ochii pe cel mai indignat dintre ei, care consideră că Joseon-ul va fi ruinat dacă nu se face ceva din partea lor (mulţi dintre studenţi făcând parte din Milbon). Sclavul care a fost trimis la examen va merge în exil, dar studenţii, în frunte cu acel băiat îl urmăresc şi îl ucid. Chae-yoon îi spionează, pregătit să-i aresteze, dar îl găseşte pe student protestând vehement, iar apoi aruncându-se de sus, susţinând că din loialitate, va renunţa la viaţa sa. Jung Ki Joon se află chiar acolo, lângă Chae-yoon, căruia nu-i vine să creadă că toate astea se întâmplă din cauză că oamenii vor putea citi.

Pyung îl găseşte pe Lee Bang Ji, căruia îi duce ordinul liderului. Dar spadasinul se înfurie spunând că el nu face parte din Milbon, iar Pyung nu este şi nu a fost niciodată elevul său. Dar când aude de Chae-yoon este şocat. Chae-yoon la rândul lui află lucruri noi despre maestrul său. Mu-hyul îi relatează că în seara uciderii lui Jung Do Jun, Lee Bang Ji a fost ameninţat că femeia pe care o iubeşte va fi ucisă (acceaşi femeie era soţia lui Jung Do Jun), dacă va continua să-l apere pe Jung, dar femeia s-a sinucis spunându-i lui Lee să-l salveze cu orice preţ pe stăpânul său. Mai mult Jo Mal Saeng a fost cel care a ameninţat-o pe femeie, aşadar cunoaşte motivul dispariţiei lui Lee, deşi lui Chae-yoon i-a spus că nu ştie nimic.

Lee Bang Ji muşcă momeala aruncată de Pyung şi revine în oraş, mergând la sediul Rădăcinii. Acolo aflăm că Lee şi-a oferit capul pentru a-şi răscumpăra greşeala de a-l fi lăsat pe Jung Do Jun să moară, dar la vremea acea Milbon a cerut ca în schimb Lee Bang Ji să-l înveţe artele marţiale pe Pyung. Maestrul este chemat să redevină membru al organizaţiei, împreună cu Chae-yoon, dar acesta refuză. La final, Chae-yoon, care plecase să-l caute pe maestrul său, se opreşte la Ga Ri On, unde, după mult timp, se revede cu acesta, sub ochii iscoditori ai lui Jung Ki Joon.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

37 comentarii

There are currently 37 comentarii on Copacul cu rădăcini adânci – episodul 17. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima…..,inca nu citesc nimic….pare asa de interesant ep….ca celelalte.

 2. imi pare asa de rau ca totul va lua o intorsatura atat de imprevizibila…imi pare rau de So-IY care in final va trebui sa sfarseasca asa…a avut un inceput impresionant dar sfarsitul e prea trist …

  • Te rog, fara SPOILER, ok?

  • Tine pentru tine. Ne strici suspansul.
   ._.

  • de aceea imi place acest serial atat de mult pt ca nu poti sa prevezi ce se va intampla in continuare

 3. NU vreau sa citesc inca. Abia aseara am reusit sa vad episoudul 16. Sunt foarte curioasa cum se va termina lupta dintre rege si Mil Bon, desi stim cu totii ca alfabetul creat de Sejong cel Mare, Hangeul, va intra in uz pana la urma si ramane si astazi folosit.

 4. Sa inteleg, din poze, ca apare si acel maestru O_O Devine mai interesant.
  La fel ca cei de mai sus, nu citesc :)) dar multumesc pentru munca depusa.

 5. ce va incepe dupa DRT ?

 6. Fetelor din pacate va fi un sfarsit tragic,am vazut multe poze care m-au socat….cu Kang Chae Yoon, So-Yi, Mu-hyool,Pyung,Conducatoarea satului de sclavi…….va fi un final trist!

  • Offf, am zis sa nu mai faceti spoiler :(

  • Am citit primele cuvinte din ce ai spus tu si m-am oprit. TERMINATI CU SPOILER-UL.
   Ce e ala? Cand un serial se difuzeaza la tv, de exemlu, si tu spui care e sfarsitul fara ca ceilalti sa il stie, se numeste spoiler.
   Cred ca nu stiti de spuneti.
   Terminati, va rog!

 7. din ghidul tv care a aparut azi am aflat un lucru interesant, si anume ca tvr va difuza ultimele trei episoade din serialul acesta DUPA CE SE TERMINA OLIMPIADA! mi se pare culmea, n-au putut gasi trei ore pentru final! eu il voi urmari pe net, imi pare rau pentru cei care nu cunosc lb. engleza, sau exista si cu titrare in romana pe undeva?

  • Da? Trebuie sa caut si eu, sa stiu cert…

  • Puteam sa pun pariu ca asa vor face. Ca nu dau serialul si dau olimpiada aia. >_> Dupa ce ca il taie, acum il iau de tot. Cat tine olimpiada?

   • Ce sa facem, vom vedea cum va fi…macar sa ne bucuram de olimpiada, ca e ceva ft frumos :) Vom cadea de acord daca vom posta in avans rezumatele, sau nu…

  • ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?????????????

   cum se poate asa ceva????? sunt ultimele 3 episoade!!!!!! chiar nu are timp deloc pt ele???? le punea in weekend daca nu gasea loc in cursul saptamanii… asa o sa-si piarda mult din farmec

   sunt complet dezamagita

 8. dupa sa ne spui ,ok?
  meersi.
  Vorbim dupa film de intamplarii, etc ca SUSPANSUL conteaza . Cum a zis si Ana > nu mai faceti spoiler

 9. Pe care il mananca la limbuta sa zica inainte, il rog frumos sa se abtina. Suspansul e elemenutul cheie la serialul asta si nu vreau sa il stric :(.

 10. Urmarind lupta nobililor si carturarilor din vremea lui Sejong cel Mare pentru impiedicarea accesului tuturor categoriilor sociale la invatatura, ar trebui sa ne gandim si noi la ceea ce s-a intimplat cu educatia in ultimele doua decenii, intelegand astfel de ce a devenit atat de usor sa manipulezi oamenii, de la cei mai tineri pana la cei mai varstnici.
  Imi pare rau sa va spun ca, din cate am retinut, olimpiada se termina in jur de 10 – 12 august. Nici mie nu imi place ca nu vor difuza acum ultimele episoade, dar trebuie sa ne gandim si la faptul ca olimpiada are loc doar o data la patru ani, iar pe tvr, rareori vedem alt fel de transmisii sportive in afara de fotbal…

  • inteleg si apreciez faptul ca o sa transmita jocurile olimpice, dar putea sa fac undeva loc si pt ultimele 3 episoade… asa pe 12 august, serialul nu mai are niciun farmec…

 11. Puteti sa puneti rezumatele la ultimile episoade, desi…

 12. Ce final plin de suspans!

 13. Jumong este la 08:50?
  Dupa acea urmeaza Concubina regelui (Dong Yi) la aceasi ora din 31 iulie

 14. Stie cineva unde pot vedea ep in romana? mi s-a luat curentul[a dracu de vreme... nici ploaie nu a dat maca] si am ratat o parte din episodul 2 >_> si NU pot astepta pana maine

 15. PeTeava?

 16. Joi vor da 2 episoade din Hur Jun!

 17. In coreea de sud in toate casele este internet de mare viteza (prima tara din lume) ! Dar la noi…

  • Asta-i Romania!!!!

  • Si Romania e pe locul 2 la viteza internetului, chiar n-avem de ce sa ne plangem.

   • Romania e pe 9 :p acolo a ajuns.

    • E destul de sus si Romanaia la viteza internetului. :)

 18. Dar ei au toti internet de mare viteza acasa…

 19. Cand nu va difuza serialul? Sap…asta nu?sper ca doar intr-o zi sa nu il dea…ca altfel din pacate pierd multimele ep..ohh no.

 20. este uimitor acest serial… mereu reuseste sa ma tina in suspans… de-abia astept sa vad maine ce se mai intampla….

Leave a Comment