koreafilm

2AM – Balada de la miezul nopţii

Written by koreafilm. Posted in K-Pop, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 11, 2012 with 19 comentarii

de Diana Cristolţean

A fost odată ca niciodată …

… un documentar numit „Hot Blood Men”. Aşa a început totul pentru 2AM şi 2PM. Show-ul de 10 episoade îi înfăţişa pe 13 tineri cu vise mari ce sperau să se numere printre cei 10 pe care Park Jin Young (directorul JYP Entertainment) urma să îi aleagă pentru a debuta sub agenţia sa de talente. Competiţia a fost acerbă, pregătirea lor pe parcursul acelor săptămâni a fost minuţioasă (incluzând de toate de la schimbări pe planurile personale la concerte de tip guerillă şi întâlniri cu fanii).

Au muncit din greu, au vărsat lacrimi, sânge şi sudoare, însă doar 10 recruţi, printre care şi Jokwon, care a fost antrenat de JYP timp de 7 ani, s-au bucurat să fie aleşi de organizatori. Alături de cel menţionat anterior, au mai fost selectaţi: Taecyeon, Junsu , Seulong, Jay Park, Junho, Nichkhun, Wooyoung, Chansung şi Im Daehun.

Chiar dacă s-a numărat printre fericiţii aleşi, acesta din urmă a renunţat la şansa oferită şi la JYP Ent., considerând că încă nu este pregătit să debuteze. În locul lui a fost ales Jinwoon, unul dintre cei 3 recruţi eliminaţi. Pe lista celor 10 ce aveau să debuteze sub numele de ONEDAY, JYP a mai adăugat un nume: acela al lui Changmin, care nu a apărut în documentarul „Hot Blood Men” fiindcă se afla armată, dar care s-a antrenat imediat după ce şi-a făcut datoria faţă de ţară.

Cu toate acestea, grupul de 11 membri ONEDAY nu a văzut niciodată lumina zilei, debutul lor fiind amânat, dacă nu chiar anulat. JYP Entertainment a hotărât să împartă membrii în două grupe: 2AM şi 2PM, ce aveau să debuteze la diferenţă de aproape 2 luni. 2AM este format din Jo Kwon, Changmin, Seulong şi Jinwoon, pe când 2PM i-a avut în componenţă pe Taecyeon, Junsu, Junho, Nichkhun, Wooyoung, Chansung şi pe Jay Park, care a plecat în luna septembrie a anului 2009.

Aşii celor de la 2AM sunt vocile puternice şi versurile emoţionante, pe când 2PM se pot lăuda cu mişcări de dans şi coregrafii excepţionale. Împreună, cele două grupuri alcătuiesc armonia perfectă.

Dacă vă întrebaţi ce s-a întâmplat cu cei 3 membri din povestea noastră care nu au ajuns să se alăture niciuneia dintre formaţii, aflaţi că norocul le surâde şi lor. Unul dintre aceştia, Yoon Doo-joon, a ajuns liderul cunoscutului grup BEAST, iar despre finalistul care s-a retras, Im Daehun, şi celălalt membru eliminat, Li Seuchi, se zvoneşte că vor debuta împreună.

… că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti …

2AM au ajuns, aşadar, să debuteze ca un grup vocal de 4 membri, norocul surâzându-le în ultimul moment celor 2 menţionaţi mai sus. Astăzi, 11 iulie 2012, ei împlinesc 4 ani de când sunt pe piaţa muzicală coreeană şi nu numai, cucerind mii de fani cu baladele lor de suflet.
KoreaFilm le urează mulţi ani plini de fericire înainte!

Într-adevăr, pe 11 iulie 2008 liderul Jokwon, Seulong, Changmin şi mezinul Jinwoon, au păşit pentru prima dată pe scena Music Bank de la KBS, cu piesa „This Song”. O baladă parcă predestinată, „This Song” este o declaraţie de dragoste, prin care membrii le spun persoanelor iubite că singurul lucru pe care îl pot oferi în dar nu e ceva material, ca şi o haină frumoasă, o bijuterie sau o plimbare cu maşina, ci sentimentele lor, vocile pe care ei le au şi cântecul de faţă.

A urmat un nou album single intitulat „Time for Confession”, însă adevărata recompensă a celebrităţii a venit odată cu primul mini-album intitulat „I Can’t Let You Go Even If I Die”, lansat pe 21 ianuarie 2010.

Piesa de prezentare cu acelaşi nume le-a adus primul lor premiu Mutizen în cadrul programului Inkigayo, moment emoţionant pentru 2AM care nu şi-au putut stăpâni lacrimile.

Videoclipul piesei se învârte în jurul schimbării anotimpurilor, unul dintre lucrurile cu care Coreea se mândreşte în faţa altor ţări asiatice. Jinwoon se bucură de primăvară stând întins pe iarbă, Seulong stă pe treptele unei case în ploaia torenţială de vară, Changmin se adăposteşte de toamna de afară, iar liderul întâmpină iarna pe balconul plin de zăpadă. Numitorul comun? Durerea şi imposibilitatea de a trece peste despărţirea de iubită..

Mini-albumul mai sus menţionat a fost relansat în martie 2010, incluzând de data aceasta 5 piese noi, printre care se numără şi „I Was Wrong”, o piesă cu influenţe pop şi electro, beat energic, atipică acestor artişti care au obişnuit audienţele exclusiv cu balade.

2AM nu a filmat doar un videoclip pentru această melodie, ci chiar şi o mini dramă relatând povestea unor liceeni, interpretaţi de ei, care sunt îndrăgostiţi de aceeaşi fată. Changmin este un jucător de hockey, Seulong e un motociclist, Jinwoon e un baschetbalist, iar Jokwon este un DJ. Sentimentele din copilărie precum şi lupta continuă dată pentru ea, reînvie în momentul în care tânăra se transferă la liceul lor. Totuşi, un secret dureros ieşit la iveală îi va face pe băieţi să uite de competiţie şi să privească altfel lucrurile..

Primul lor album de studio a fost lansat pe data de 26 octombrie, intitulându-se „Saint O’clock” şi venind cu cea mai mare schimbare de look a membrilor. Pentru şedinţa foto de prezentarea a albumului, băieţii au apelat la tatuaje similare henna, foiţe aurite, paiete şi chiar măşti de gaze, pentru a ilustra: aerul (Seulong), pământul (Jinwoon), apa (Jokwon) şi focul (Changmin).

Piesele de pe album alese să fie promovate au fost: „You Wouldn’t Answer My Calls” şi „Like Crazy”. Videoclipul melodiei „You Wouldn’t Answer My Calls” este despre tânăr (interpretat de Seulong) care primeşte un telefon de la iubita sa ce a murit de curând (interpretată de către Oh Yeon Seo, „Dong Yi”). Crezând că o poate salva de la o a doua moarte, el porneşte într-o cursă contra timp. Dar va reuşi ea să răspundă rugăminţilor lui?

În decembrie 2010, după 2 ani de promovări, 2AM au susţinut şi primul lor turneu, „Saint O’clock”. Concertele au avut loc chiar în perioada de Crăciun, astfel că atmosfera a fost cu adevărat unică: băieţii au cântat cele mai bune piese ale lor, au avut prestaţii individuale, au cântat colide şi şi-au răsfăţat fanii cu daruri.

În următorul an, ei s-au dedicat mai mult promovăriilor pe plan individual, însă la finele lui 2011, s-au reunit pentru a debuta în Japonia cu single-ul „Never Let You Go” (varianta în japoneză a piesei „I Can’t Let You Go Even If I Die”), dar şi pentru un nou turneu de Crăciun în Coreea, oferind acelaşi spectacol cu care i-au obişnuit pe fani în anul precedent.

Ianuarie 2012 a fost luna în care 2AM au susţinut primul lor turneu în Japonia, „2AM’s 1st Japan Tour 2012”, după care s-au întors acasă pentru ca pe 12 martie, să lanseze al doilea lor mini-album, „F. Scott Fitzgerald’s Way of Love”.

Piesa de promovare este intitulată „I Wonder If You Hurt Like Me”, e o melodie tristă, pe note de violoncel, desprinsă parcă de pe vinilurile de colecţie ale bunicilor. În videoclip, Jinwoon, asemeni unuia dintre personajele de o fineţe deosebită a lui Fitzgerald, întruchipează un tânăr care se vede neputincios în faţa separării de persoana dragă. El regretă faptul că nu o poate uita, se întreabă dacă şi ea suferă la fel de mult ca el şi se hrăneşte în fiecare zi cu amintirea zilelor apuse.

Pe 11 aprilie, 2AM s-au întors pe piaţa muzicală niponă cu versiunea în japoneză a piesei „You Wouldn’t Answer My Calls”.

Oglindă, oglinjoară … O altă faţă a 2AM

Or fi ei băieţii care cântă balade şi piese sentimentale ce te fac să plângi, or fi ei opusul idolilor din 2PM care excelează în coregrafii, dar asta nu înseamnă că 2AM nu se pot mişca pe ritmul unui cântec. Defapt, Jokwon, Seulong, Changmin şi Jinwoon sunt cunoscuţi pentru amuzamentul şi buna-dispoziţie cu care abordează de fiecare dată o coregrafie:

K-Pop pur? Băieţii se descurcă destul de bine şi cu aşa ceva! Piesa „No.1” a fost inclusă pe CD-ul „Listen Up! Official 2010 FIFA World Cup Album”, versiunea pentru Asia. De altfel, carisma îi recomandă şi ca prezentatori pentru diferite show-uri.

2AM + 2PM = Oneday?

Prima colaborare a băieţilor de la 2AM cu cei de la 2PM a fost posibilă anul trecut în august, la concertul cu starurile din JYP Entertainment, „JYP Nation in Japan 2011”, unde au urcat pe aceeaşi scenă. Pe 30 iunie anul acesta, cele două formaţii au lansat filmul-documentar „Beyond The Oneday, Story of 2AM & 2PM”, care va dezvălui poveştile celor două formaţii, filmări de la colaborarea lor din cadrul concertului din Japonia, dar şi filmări din vieţile lor de zi cu zi.

Şi cum un film bun nu poate fi lipsit de o coloană sonoră, aflaţi că băieţii ambelor părţi s-au pus pe treabă şi au scos single-ul „One Day”, în japoneză, însoţit de alte două piese, „No Goodbyes” şi „Angel”. Ia priviţi ce fermecători sunt la patru ace!

Profilurile fiecărui membru 2AM

Nume: Jokwon (조권) a.k.a „liderul 2AM, ”
Poziţie în 2AM: lider, vocalist, imaginea grupului;
Data naşterii: 28 august 1989;
Educaţie: Universitatea Kyung Hee (Departamentul de Muzică Post-modernă);
Hobbyuri: muzică, filme, cântat, Internet;
Muzicieni preferaţi: JYP, Im Junghee, Rain, Usher, Beyonce, Lady Gaga.
În afara 2AM: a participat alături de Ga In de la Brown Eyed Girls la reality show-ul „We Got Married”, jucând rolul soţului acesteia. (Cei doi au fost numiţi „Adam Couple”, „cuplul adamic”). Cu ea interpretat şi piesa „We Fell In Love”. Alţi artişti cu care a colaborat: Baek Jiyoung, Whale, Lee Seung Hwan, Wax, etc. În iunie anul acesta, el a lansat primul său album solo, „I’m Da One”.

Nume: Lee Changmin (이창민) a.k.a „idolul care şi-a finalizat serviciul militar”
Poziţie în 2AM: vocalist principal, rapper;
Data naşterii: 1 mai 1986;
Educaţie: Universitatea Dong Ah Bangsong (specializare voce);
Hobbyuri: jocurile pe calculator.
Muzicieni preferaţi: India Arie Simpson, JYP;
În afara 2AM: a cântat împreună cu Jokwon single-ul „Graduation”. A contribuit pentru coloana sonoră a filmului „A Dream Comes True”.

Nume: Im Seulong (임슬옹) a.k.a „actorul grupului”
Poziţie în 2AM: vocalist;
Data naşterii: 11 mai 1987;
Educaţie: Universitatea Daejin (specializarea Material Engineering)
Hobbyuri: cântatul, shoppingul, filmele;
Muzicieni preferaţi: JYP, Lee Seung-chul, Kim Jo-han, Maxwell.
În afara 2AM: a jucat în dramele „Personal Preference”, „Welcome to the Show” şi „Lunch Box”, dar şi în filmul „Acoustic”. A prezentat de curând „2012 Jeonju International Film Festival”. A colaborat cu IU pentru piesa „Nagging”.

Nume: Jung Jinwoon (정진운) a.k.a „mezinul rocker”
Poziţie în 2AM: maknae, vocalist, rapper principal;
Data naşterii: 2 mai 1991;
Educaţie: Universitatea Daejin (Departamentul de Teatru şi arte vizuale)
Hobbyuri: baschetul, cântatul la chitară;
Muzicieni preferaţi: Lee Seungchul, Seo Taiji, Two Ton Shoe, JYP.
În afara 2AM: A jucat în sezonul al doilea al serialului „Dream High” şi a contribuit la coloana sonoră alături de Kang Sora, Jr. Şi Kim Ji Soo. A lansat două single-uri proprii, pop rock, intitulate „Now or Never” şi „You Walking Towards Me”.

Surse: soompi.com, allkpop.com, jpopasia.com, 10asia.co.kr.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on 2AM – Balada de la miezul nopţii. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. imi place extraordinar de mutl de baietii astia.. fiecare in parte au voci super, dar si impreuna sunt nemaipomeniti… au voci calde si niste melodii de te ung la suflet… ma bucur ca ai scris despre ei, Diana
  Le doresc si eu sa ramana impreuna multi ani de aici inainte!

  • Stiu, carina, ca mi-ai recomandat cateva piese de la ei si sunt foarte frumoase. O sa ascult cand am timp toate melodiiloe lor din articol :).
   Foarte reusita prezentare, Diana!

   • Mulţumesc! Te rog ascultă piesele, n-ai să regreţi! :D

  • Cu întârziere, îţi mulţumesc şi eu! :)
   Sunt cu adevărat speciali băieţii ăştia, şi asta se simte chiar şi numai în vocile lor. Muzica lor se potriveşte oricărei stări de spirit, aşa că e aproape imposibil să schimbi piesa când cântă ei :))

 2. I loooooove 2AM :X :X :X mai mult decat 2PM :D :D :D. M-au cucerit cu melodia Can’t let you go even if i die, si i-am tooot ascultat de atunci! :D Bravo! Keep up with the good work, guys!

  • Me tooooo!! Pe mine m-au cucerit cu “I Was Wrong” şi mai apoi cu “You Wouldn’t Answer My Calls” (care cred că e una din cele mai excepţionale balade pe care le-am auzit vreodată) …
   Deşi sunt diferite, amândouă piesele au versuri frumoase, muzică instrumentală plăcută, şi nişte videoclipuri care chiar spun o poveste, mai ceva ca nişte drame :)

 3. Aigoooo! Ce multi cantaciosi talentati,apar in fiecare zi,oare cati vor rezista in timp?

  • 2AM rezistă … rezistă … şi rezistă! :D la fel ca în reclamă… Eu cred că dacă au fost atât de apreciaţi timp de 4 ani înseamnă că există un public ce îi vrea cu siguranţă şi în următorii … muzica lor nu ar cum să devină “învechită” (ca în cazul pieselor pop) deoarece 2AM sunt clasici :)

 4. Aww, ce ma bucur pentru acest articol. Pana acum am stat si am citit+ ascultat tot. Mie-mi place mult Jinwoon, asa cum spuneai in articol, membrii sunt cateodata prezentatori-colaboratori la emisiuni Tv. Eu pe Jinwoon il urmaresc in emisiunea We Got Married…unde comenteaza povestea dintre Jongwha/CNBlue si Seohyun/SNSD. Tipul este f amuzant, rade mult si e f bun prieten cu Seohyun, o si place poate, si deseori posteaza drept gelos :X :X :X Cute!
  Mi-e mi plac melodiile lor linistite, baladele, chiar daca nu au coregrafie… si imi plac si povestile din fiecare videoclip.
  2AM, FIGHTING!

  • subscriu:)) si eu tot in emisiunea cu cei doi l-am vazut mi se pare super dragut jinwoon..pare asa o fire calda si calma..imi place melodia aia i wonder if you hurt like me..e chiar draguta.mersi pentru articol, diana..asa am aflat mai multe deespre baieti..cu ocazia asta poate ii ascult mai des

  • A doua! Am auzit de Jinwoon şi pasiunea lui pentru Seohyun. Chiar am citit undeva că el a pus numele ei ca parolă la toate PC-urile membrilor, lucru care îi cam enervează pe aceştia :))
   A! au o coregrafie pentru “I Was Wrong”, e absolut genială!! Poţi să îi urmăreşti aici:
   http://www.youtube.com/watch?v=3FX5k6BQXSs

 5. eu pe Jokwon l-am vazut in niste emisiuni si e super haios… e foarte spontan, fara inhibitzii

  ai dreptate, Lorena, povestile din fiecare videoclip sunt foarte frumoase, chiar daca multe dintre ele sunt triste

  Changmin are o voce puternica, Jinwoon are o voce calda… fiecare are ceva aparte si, cum spuneam si in alt comentariu, se completeaza f bine

 6. stiu ca vi i-am mai aratat si altadata, dar nu ma abtin sa nu postez si aici clipul
  http://www.youtube.com/watch?v=o-rzQHpbzFU

  cum zicea Livia, ii cam strang maieurile :))

  • :O :O Chang Min arata cel mai bine :O =)))

  • Da, m-ai mai ispitit cu el si alta data :)). Ce de patratele…

  • Carina, mamico, chiar mi-ai pus gand rau cu acest clip! Ohooo! Ce fizicuri!
   Si eu care m-am limitat sa le ascult doar cantecele! Mai ales decand vad High Dream 2 si m-am indragostit de “You Walking Towards Me” cantat de Jinwoon! (in film e delocios cu acel “G major”) Si de aici …am plecat sa navighez cautandu-i pe youtube! Dar am ratat acest clip! Ce pacat ca ochi vad, inima cere, dar…

   Oricum meritul este si a celor ce ii aleg la auditii! Au niste ochi…(si interese)!
   Am vazut mai multe filme despre si cu muzica (ultimul a fost “The ultimate audition”) si cred ca in filme redau si ceva din realitate! Concurenta este mare si-ti trebuie mult, mult talet si multe alte calitati sa reusesti! Sa nu mai vorbim de cat de mult muncesc! Si ei si intreaga echipa!

   • imi pare rau ca ma tin de prostioare :))

  • Ti-am pus un comentariu, dar din gresala este mai…jos!
   Ma strangea rau de tot …tricoul!!!!!!!!!!!

 7. Foarte draguti baietii astia, le doresc sa ramana cat mai mult timp impreuna si sa ne incante in continuare.

Leave a Comment