koreafilm

Războinicul – episodul 5

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Warrior Baek Dong Soo

Tagged: , , ,

ScreenShot2011-08-01at10032AM

Published on iunie 12, 2012 with 20 comentarii

de Dana Ivancea

Dong-Soo şi Yeo-Woon împreună cu ceilalţi care fac parte din tabăra militară condusă de Jang Dae-Po, sunt supuşi unui test foarte dificil, şi anume, lăsaţi fără nimic pe o insulă ei trebuie să ia atitudine şi să aibă prezenţă de spirit, curaj şi tenacitate pentru a întreprinde acţiuni ce le vor salva viaţa. Numai că în timp ce înnotau spre ţărmul unde se afla tabăra, Yang Cho-Rip are probleme iar Dong-Soo se întoarce să-l ajute, dar când ajunge pe mal, Dae-Po îl mustră pentru gestul său prietenesc, iar Dong-Soo îi reproşează căpitanului că dacă artele marţiale înseamnă să-ţi abandonezi un prieten, atunci el nu mai doreşte să continue, dar până la urmă se lasă convins de atitudinile lui Yeo-Woon şi Cho-Rip, şi mai ales pentru că-şi dorea să devină puternic, să cunoască tainele artelor marţiale şi să reuşească să-l învingă pe Yeo-Woon, decide să rămână.

Ghinionul din tabăra militară va purta amprenta morţii unuia dintre băieţi, care datorită antrenamentelor dure îşi va găsi sfârşitul înainte să devină un adevărat războinic, iar la înmormântarea lui Dong-Soo mişcat de tragica dispariţie a unuia dintre camarazii săi, va plânge fără încetare şi va fi foarte frustrat, neliniştit şi ambiţionat să devină cineva. Nici chiar cei de viţă regală,….. se vede treaba că nu erau scutiţi de probleme. Toate mişcările prinţului Sado vor fi urmărite de cei din facţiunea Noron, care nu doreau altceva decât două lucruri, celebra carte specială şi moartea prinţului. Prinţul vine la tabăra militară iscodit şi îndemnat de curiozitatea şi dorinţa arzătoare de a-l întâlni pe Dong-Soo, cel care-i salvase viaţa, dar nu peste mult timp apar asasinii Hoksa-Chorong care îi va forţa pe cei de aici să părăsească tabăra în mare grabă şi-ntr-o degringoladă totală, vor fugi de parcă ar fi venit sfârşitul lumii.

Cu renumitul asasin Cheon va rămâne Dae-Po să se lupte, iar Sa-Mo va pleca cu băieţii pentru a fi în siguranţă, numai că Dong-Soo sesizează absenţa lui Yeo-Woon şi se întoarce, găsindu-l pe căpitan grav rănit. Printr-o împrejurare neaşteptat de ciudată şi nesperată pentru un novice într-ale luptei cu sabia, dorind să-şi ajute maestrul, îl răneşte pe Cheon, dar acesta la rându-i enervat că niciodată cineva nu l-a rănit aşa de rău îl va răni destul de serios pe Dong-Soo, care leşină, lângă el va sta Yeo-Woon, cel care-l va veghea până la sosirea lui Sa-Mo. Însuşi prinţul enervat la culme, frustrat şi îngrijorat de gravitatea cu care se succed evenimentele, precum şi faptul că nu-şi poate ajuta oamenii care-i sunt credincioşi, va vrea să-i vină în ajutor lui Dae-Po în lupta cu Cheon, dar va fi împiedicat să facă acest lucru de către Im Soo-Woong. Tot în aceeaşi seară, nobilul Yoo aduce celebra carte acasă de la templul unde o lăsase ascunsă, şi-şi cheamă fiica, pe Ji-Seon, pentru a-i arăta cartea pe care va trebui să o onoreze şi să o păzească, dar nici aceştia nu sunt lipsiţi de atacurile asasinilor Hoksa-Chorong, în timpul cărora nobilul Yoo va fi grav rănit, dar va ajunge cu ajutorul unui soldat de încredere al prinţului şi al fiicei sale la templu, unde îi va da lui Ji-Seon să bea o băutură făcută special de călugări pentru a o amorţi să nu simtă că nobilul Yoo îi va încrusta în pielea fină şi albă, faimoasa hartă căutată, din „Cartea de război a expediţiei de nord”, lucrul cel mai important din întreaga carte, pentru care foarte mulţi sunt în stare de diferite atrocităţi.

Când Ji-Seon se va trezi, va descoperi pe spatele ei harta, dar şi pe tatăl său mort în timpul nopţii. Singura nemulţumită de acţiunile sale va fi gruparea Hoksa-Chorong, care dezamăgită de eşecurile încasate, nereuşind decât să ia o mulţime de vieţi omeneşti, pierderi grele suferite de cei din taberele adverse. Sa-Mo va prelua băieţii şi-i va duce în munţi unde-i va antrena mai departe, pentru a deveni viitori luptători credincioşi prinţului Sado. Întâlnindu-i peste ani, cu aceleaşi antrenamente draconice, băieţii, deveniţi tineri frumoşi şi vânjoşi în toată puterea cuvântului, stăpâni ai artelor marţiale şi ai mânuirii sabiei, testaţi şi încercaţi dur pentru acţiuni viitoare, sunt pregătiţi luptele ce vor urma. Numai celor trei, Dong-Soo, Yeo-Woon şi Cho-Rip li se va da de îndeplinit o misiune pe care vor trebui să o îndeplinească fără greş, unde vor avea parte de adrenalină, suspans, aventură şi multă acţiune, dar vor avea şi foarte mult de lucru, trebuind să pună în aplicare toate cunoştinţele asimilate în tabăra militară, care fac echipa perfectă. Pe Sabie Sfântă îl vom regăsi desenând poziţii de luptă tehnico-tactice a artelor marţiale, iar pe prinţul Sado îl vom revedea alături de Ji-Seon, pe care-o luase sub aripa sa protectoare, învăţând-o diverse lucruri cum ar fi acupunctura, pe care-o exersa cu un maestru de la palat şi trasul cu arcul pe care-o învăţa şi-o supraveghea personal.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on Războinicul – episodul 5. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Copiii devin adolescenti/tineri adulti. Foarte frumos episodul!

 2. Cam nesuferita ,urecheata ,tatuata! de prima data cand am vazut-o ,gandul meu ghidus,m-a trimis la Tatuatul cu Louis de Funes.Adolescentii sant dragalasi tare ,iar Cheon,este dince in ce mai sexos si nonsalat,n-are mama n-are tata dar are carisma!

 3. Maimutica pictata nu merita dragostea celor doi flacai,ca si personaj este putin cam antipatica ,dar ca actor este geniala,greu tare sa faci un rol reusit fara vorbe ,doar folosind mimica si limba gimnastica!

  • cine face un rol fara sa vb? :O

 4. In sfarsit au trecut anii si ii vedem pe cei doi in varianta adulta. Oare cand i-o veni mintea la cap lui Dong Soo?? Ca e atat de zapacit si vorbeste intruna :))

 5. Mulţumim de rezumat fetelor, ştiţi cumva cum se numeşte melodia care sa cântat până acum, care sa cântat pe fundal episodul trecut când mergeau în tabără? E superbă!

 6. In sfarsit cresc, era si timpul :))) Hmm….o fi vreun pacat ca ma simt atrasa de pustii astia?! =))))) THEY LOOK SOOOO SEXY :P

  • =))) Te referi la pustii de 12 ani sau la “pustii” aia de 20?? Eu ii prefer pe cei mari :D

   • N-au nici 20 Gabi! YSH are 19 acum…parca.

    • Da, deci Chun Chu (din QSD, eu la el ma refer, caci imi pare dragut foc) este nascut in 1993, deci in 2011 cand filma la Warrior avea 18 ani, acum are 19 :P In QSD avea…16 :O :O ce rol la 16 ani!!!!

   • ma refeream la actorii care ii inlocuiesc pe cei mici :P

    • Ok, merci pt explicatii, Lore! :D Oricum astept sa mai vad cateva episoade ca sa ma pot pronunta ;)

 7. În sfârşit am găsit melodia ce o căutam după lungii căutări… Abia aştept săi văd pe băieţi tineri, sunt sigură că sunt foarte chipeşi la cât de drăguţi erau când erau copii :)

 8. Da, sunt frumoooooosi :O!!!!

 9. Pacat ca e cam tarziu si trebuie sa ma retrag ca as avea mai multe comentarii… Imi plac variantele adulte, dar nu chiar toti …de exemplu imi displace Ji-Seon – era mult mai simpatica inainte – si cel mai mult imi place de Jin Su, e grozava asa razboinica cum e :) Dong Soo e acelasi nebun, dar face parte din farmecul lui!

 10. Sabie Sfanta e personajul meu preferat, imi place nespus de mult cum joaca actorul :)
  Si imi pare atat de rau de Dae-Po, a avut parte de o moarte atat de cruda si totul petrecandu-se in fata lui Dong Soo :(

 11. Of greu de spus cine i-mi place mai mult,Ds,Sfantul sabiei,toti taticii care ajuta tinerii,Jin Su si Cheon care-mi place intr-un mod aparte aproape vinovat si nu face nici cel mai mic efort pentru a fi placut ,din contra! Absolut totul la el ,emana virilitate 100%,este genul ala de barbat pe care toate femeile il hulesc dar toate ar……….ptiu,ca ma luat valu’ !

 12. Ingenioasa treaba cu harta tatuata pe spatele lui Ji Seon, asta o face foarte pretioasa si bineinteles presupune un vesnic pericol, sunt curioasa sa vad cum vor evolua lucrurile in aceasta privinta.

 13. Sabie Sfanta si Cheon au un lucru in comun care imi place enorm si anume calmul imperturbabil – de aceea sunt si atat de buni in ceea ce fac :)

 14. Dong Soo şi Yeo Woon sunt atât de chipeşi tineri. Dong Soo a rămas la fel de imatur, dar ăsta e farmecul lui şi Yeo Woon ,,Chun Chu” e la fel de drăguţ, este un rol total diferit faţă de rolul din Secretele de la palat. Jin Joo a rămas la fel de drăguţă şi de războinică şi îmi place mai mult de ea decât de Ji Seon care deocamdată nu prea îmi place!

Leave a Comment