koreafilm

Gaksital – The Bride Mask

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , ,

1

Published on iunie 01, 2012 with 18 comentarii

de Andreea Neacşu

Săptămâna trecută vă anunţam că a început difuzarea unei noi drame pe postul KBS, denumită sugestiv Gaksital sau Bridal Mask. Ea îi urmează dramei The Equator Man, fiind difuzată miercurea şi joia, de la orele 21:50.

Bazată pe cartea de benzi desenate cu acelaşi nume scrisă de Huh Young-man şi publicată în 1974, The Bride Mask ne relatează o serie de evenimente ce au loc în anii 1930 în Coreea în timpul ocupaţiei japoneze.

Drama este regizată de Yoon Seong-shik (“Dae Jo Yeong”, “The Slingshot”, “Summer Story”, “Just Say”) împreună cu scenaristul Yoo Hyun-mi (“Green Rose”, “The Scale of Providence”, “Home, sweet home”), iar producţia are ca buget o cifră impresionantă de 10 miliarde won (aproximativ 9 milioane Euro).

Povestea se concentrează asupra unui personaj dual, om obişnuit ce nu iese cu nimic în evidenţă ziua şi icoană a luptei pentru libertate noaptea. Lee Kang-To (interpretat de Joo Won) trăieşte în Seul şi lucrează ca agent de poliţie, colaborând cu ofiţerii japonezi la prinderea misteriosului Gaksital, luptător contra injustiţiei niponilor.

Dar ce nu stie Kang-to este că acesta este chiar fratele său, Lee Kang-sang (interpretat de Shin Hyun-joon).

Mok Dan (interpretată de Jin Se-yeun) este personajul principal feminin. Ea provine dintr-o familie de luptători înfocaţi împotriva ocupaţiei japoneze, dar a rămas de tânără orfană. Tatăl ei este ucis când ea are 10 ani, iar ea şi mama ei trec graniţa de nord în încercarea de a scăpa. Soarta nu le este favorabilă, mama ei murind în exil. Mok Dan este salvată de la pieire chiar de Lee Kang-sang.

În încercarea de a-l găsi pe bărbatul care i-a salvat viaţa, Mok Dan intră într-o trupă de circ ce se plimbă prin ţară. Ajunsă la Seul, o serie de întâmplări o fac să se îndrăgostească de salvatorul ei cu mască.

Atunci când Kang-sang este ucis într-o confruntare a mişcării pentru independenţă, de către japonezi, în inima lui Kang-to se produce o schimbare. El se transformă din persoana ce îşi urmărea propriul interes (un exemplu foarte bun a situaţiei ar putea fi chiar proverbul românesc ”Capul plecat sabia nu-l taie”) într-un erou fără nume.

În lupta pe care începe să o ducă pentru libertate şi răzbunare contra nedreptăţii, el devine un adevărat simbol al rezistenţei şi iubirii de patrie, rol accentuat simbolic prin purtarea unei măşti tradiţionale coreene pentru mirese, moştenire de la fratele său.

El se îndrăgosteşte de Mok Dan, cea care îl va iubi la rândul ei după moartea lui Kang-sang. Doar că de frumoasa orfană se îndrăgosteşte şi cel mai bun prieten al lui, Kimura Shuji (interpretat de Park Ki Woon). De origine japoneză, dar cu multă simpatie pentru coreeni, Shuji va trebui să aleagă între prietenie, dragoste şi datoria către ţară.

Dacă adăugăm la toate acestea şi o frumoasă coreeană cântăreaţă, bună jucătoare la jocurile de noroc şi spioană, care se îndrăgosteşte de Lee Kang-to şi încearcă să îi cucerească dragostea, cred că putem spune că avem un tablou destul de complet al poveştii.

Kang-to trebuie să renunţe la viaţa lui obişnuită şi la ideea de dragoste şi prietenie în vârtejul întâmplărilor ce au loc în viaţa sa. Dar oare chiar totul trebuie sacrificat pe altarul unui ideal?


Lee Kang-ToJoo Won

Lee Kang-To lucrează ca ofiţer de poliţie în cadrul administraţiei Coreei coloniale. Datoria lui este de a-l prinde pe Gaksital, revoluţionar şi instigator în ochii japonezilor. După moartea fratelui său, preia rolul de justiţiar împotriva cotropitorilor şi a celor ce l-au ucis pe Kang-sang. În viaţa de zi cu zi nu iese foarte mult în evidenţă, fiind un tip comun şi puţin plictisitor. În schimb, odată cu gestul de a-şi pune masca, moştenită de la fratele său, pe faţă, se transformă într-un veritabil luptător pentru libertate şi dreptate. Nemilos şi puternic, îi pedepseşte fără milă pe răufăcători, dând speranţă şi consolare celor de acelaşi neam cu el.

Joo Won a mai jucat în drama de succes a anului 2010 „King of Baking, Kim TakGu” alături de Yoon Shi Yoon şi Eugene şi în drama din 2011 „Ojakgyo Brothers”, în care a avut-o ca parteneră pe Uee.

Mok DanJin Se-yeun

Mok Dan este fata unui conducător din armata de eliberare, dar rămasă singură pe lume de mică. Ea îşi duce viaţa alături de membrii unui circ ambulant, unde de altfel şi munceşte. Este îndrăgostită de Gaksital, atât de Kang-sang, cât şi de Kang-to, mai târziu.

Jin Se-Yeun a mai jucat în dramele „My Daughter, the Flower”, „The Duo” şi „It`s Okay, Daddy`s Girl”.

Kimura ShujiPark Ki-woong

Kimura Shuji este cel mai bun prieten al lui Kang-to în ciuda diferenţei de naţionalitate. Tatăl lui era samurai, Shuji fiind obişnuit cu mânuirea sabiei. Dar el nu îi urmează tatălui lui, devenind profesor în Seul. El îi iubeşte foarte mult pe copii coreeni cărora le predă, datorită doicii lui, ce a avut grijă de el ca de propriul ei băiat în copilărie. Shuji se îndrăgosteşte de Mok-Dan, sentimente ce îl vor determina să devină rivalul lui Kang-to.

Park Ki-woong a mai jucat în 2009 în „The Slingshot”, sub regia lui Yoon Seong-shik, colaborarea cu acesta fiind unul dintre motivele pentru care actorul a decis să accepte rolul Shuji din noua dramă. Mai putem menţiona din palmares „Chuno”, „Golden Fish”, „The Musical” şi să nu uităm de „Full House 2” ce va fi difuzată în a 2-a jumătate a anului.

Lee Kang-sangShin Hyun-jun

Lee Kang-Sang este fratele mai vârstnic al lui Kang-To, a cărui identitate secretă este Bridal Mask. El luptă împotriva nedreptăţii de care are parte poporul coreean, dar este ucis de către japonezi. Apariţie cameo în BridalMask, Shin Hyun-jun a mai jucat în drame precum „Stairway to heaven”, „Star`s lover”, „Cain and Abel” și filme precum „Barefoot Ki-bong”, „Marrying the mafia”.

Chae Hong-Joo/Ueno RieHan Chae-ah

Chae Hong-Joo duce o viaţă duplicitară şi complicată, fiind cântăreaţă şi spion în acelaşi timp. S-a născut într-o familie nobilă, dar pentru că tatăl ei a refuzat să susţină cu bani armata de independenţă coreeană, a fost ucis de către un general, iar familia ei a pierdut toată averea. Orfană şi fără nici un ban, obligată la orice sacrificiu pentru a supravieţui, Hong-joo devine gisaeng la vârsta de 9 ani. Un bărbat japonez pe nume Ueno Hideki observă înverşunarea pecare fata o are împotriva armatei de independenţă şi o adoptă. Datorită urii pe care o poartă celor de acelaşi neam cu ea, învaţă să se lupte şi devine spion. Ea se întoarce în Coreea colonială să îl omoare pe Gaksital pentru că acesta omora membrii organizaţiei secrete din care făcea parte, Kishokai. Ea devine rivala lui Mok-Dan, încercând prin orice mijloc să îi câştige dragostea lui Kang-To. Ce se va întâmpla oare când va descoperi că omul pe care îl iubeşte este acelaşi cu cel pe care trebuie să îl omoare?

Han Chae-ah a jucat în “Style”, “Definitely neighbors”, ”I believe in love” şi “Hero”.

Surse: Wikipedia, koreajoongangdaily.joinsmsn.com, dramabeans, hancinema

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Gaksital – The Bride Mask. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Un serial interesant, Coreea a fost ocupata de Japonezi dupa de Cinezi si de S.U.A “salvatori” coreei de sud.

 2. Din cate am citit pe dramabeans, serialul pare a fi demential. Mult succes!

 3. serialul pare interesant, cel putin ca subiect… sa vedem cum va fi :)

 4. Park Ki Woon seamana foarte bine cu Lee Gun Woo din trupa My Name… cand am vazut teaser-ul pe facebook am crezut ca el este dar m-am documentat un pic mai bine si se pare ca nu e el :)) . am observat ca mai de nou profucatorii coreeni isi indreapta privirile spre Coreea anilor 1900. ma bucur foarte mult pentru ca imi plac fillmele de epoca si cele istorice. Gaksital pare a avea toate cele necesare pentru o drama de succes. multumim mult pentru prezentare

 5. Pare ceva interesant ,sa vedem ce ne rezerva viitorul! Prea multe si prea repede apar,aceste filme!

 6. Frumoasa prezentarea serialului ! Poate avem noroc sa fie tradus in lb.ro.!
  Multumesc Andreea !

 7. Se pare un serial cu o tema interesanta si captivanta; e un fel de Zorro coreean? Imi plac primele decenii a secolului XX. ca perioada istorica, oamenii de-atunci au avut un stil de viata special si intens, care a fost distrus de razboaiele din mijlocul secolului. Poate vom reusi sa-l urmarin pe vreun post de televiziune.

 8. Filmul mi se pare interesant si atinge in acelasi timp un subiect sensibil. Ocupatia japoneza a fost una foarte dura. Coreenii erau tratati cat se poate de rau si se incerca suprimarea identitatii nationale cat mai repede si cat mai eficient (din perspectiva japoneza), ceea ce insemna un tratrament inuman de multe ori. Aceste evenimente au determinat si racirea relatiilor diplomatice intre cele doua tari, relatii care desi prin cultura filme si muzica s-au mai destins, inca nu au fost reluate oficial.

 9. Foarte interesant subiectul! Nu am vazut pana acum un serial care sa aiba actiunea plasata in timpul ocupatiei japoneze. Din cate am citit, si asa cum spunea si Cristina, a fost o perioada neagra in istoria Coreei. Oamenii au fost obligati sa-si ia chiar si nume japoneze, multe comori nationale au fost confiscate si duse in Japonia iar in timpul celui de-al doilea razboi mondial, multe femei coreene au fost fortate sa devina dame de companie pentru soldatii japonezi. Multe au murit…Au fost numeroase miscari pentru eliberare si nenumarati martiri. Acea perioada nu va fi uitata niciodata de poporul corean. Serialul cred ca va avea succes!

  • Uite ca tezaurul transferat, se poarta si la case mai mari!

   • Ca bine zici. Seamana cu povestea cu tezaurul de la Moscova si ce au facut rusii la noi… :(

 10. Cred ca va fi interesant…., multumim pentru prezentare :)

 11. Actorul care o face pe japonezul din Corea a fost tradatorul din Chuno ,care a infrant revolta sclavilor!

  • Asa e. E el. L-am recunoscut instant.

 12. Am vizionat primele episoade din cele 3 seriale Time Slip Dr Jin, Ghost si Bridal Mask si de departe, din punctul meu de vedere, cel mai interesant e Gaksital, e un must see!senzational!

 13. Eu am inceput Dr Jin, dar de Gaksital nu m-am “atins” inca :P Pare interesant..imi pare rau ca nu e Jang Hyuk in rol principal :D Lui i se propusese rolul initial, dar l-a refuzat.
  Felicitari pt prezentare, Andreea :)

  • Nu stiam asta. Cred ca ar fi fost tare sa joace Jang Hyuk. Oare de ce a refuzat?

 14. Andreuta,datorita recomandarii tale am vazut acest film,care este unul de exceptie,merita pus la loc de cinste! Am vazut si Dr Jin,si Ghost,sant foarte bune ,toate merita vazute!

Leave a Comment