Deşi nu este specificat anul, cadrul ne relevă că acţiunea se petrece în timpul dinastiei Joseon, în timpul regelui Sejong (1418 -1450). Gardianul regal, Kang Chae Yoon examinează terenul din afara sălii mari şi face măsurători precise pentru a pune la punct, aproape de perfecţiune, fiecare detaliu cu privire la asasinarea Marelui Sejong. El ia în considerare covorul roşu (Sam do, covor pe care are voie să păşească doar Regele) ca fiind calea cea mai scurtă de atac, de 107 paşi. De fapt acesta e doar un plan care are loc în mintea sa, după care ne întoarcem în acţiune la copilăria lui Ddol-bok (acesta fiind numele real al lui Chae Yoon).
Privitorii sunt întorşi în timp, în anul 1418. Potrivit istoriei, acesta este primul an de domnie al lui Lee Do sau al Regelui Sejong după ce tatăl său, fostul rege Taejong a abdicat. Un om este torturat de oficialul Jo Mal-Saeng şi interogat cu privire la stăpânul lui Ddol-bok şi socrul regelui, cancelarul Shim. Sclavii de la reşedinţa acestuia, mai exact Gul-sang, are de-a face cu Ddol-bok, care e furios că acesta îl batjocoreşte pe tatăl său, care are un handicap mental. Chiar şi în faţa stăpânilor, Ddol-bok îşi apără cu înverşunare tatăl, pe care îl învaţă cum să se apere de cei care îi doresc răul. Împreună cu fiica sclavului Gul-sang, Ddol-bok îşi petrece o frumoasă după-amiază, dar când cei doi se întorc la casa stăpânului observă haosul produs. Trupele regale au ajuns acolo, iar sclavii fug disperaţi. Ddol-bok îşi salvează tatăl, şi fuge cu cei doi în pădure.
Lee Do e un rege slab, care se închide mereu în sala sa unde îşi petrece timpul alături de o tablă uriaşă de sudoku. Soţia sa, regina Soheon soseşte şi îl imploră să-i salveze tatăl, pe cancelarul Shim, dar acesta îi spune că nu are puterea să facă nimic. În timpul şedinţei regale, miniştrii fac presiuni asupra lui Lee Do pentru a decreta moartea familiei lui Shim. Lee Do, deşi a urcat deja pe tron, este în continuare controlat de către regele Taejong şi nu are de ales, decât să fie de acord cu deciziile luate de acesta. Cu ajutorul persoanelor de încredere, printre care şi garda sa de corp Mu-hyul, el decide să îl salveze pe Shim cu ajutorul unei servitoare de la curte. Trimite astfel o scrisoare spre cancelar, dar scrisoarea, schimbată anterior de Jo Mal-Saeng, care o interceptase pe servitoare, ajunge la Ddol-bok.
Tatăl său decide să ducă chiar el scrisoarea, şi ajunge caravana stăpânului său, dar trupele regale sosesc acolo imediat. Shim este arestat iar Suk-sam primeşte o lovitură groaznică la cap. Shim se oferă să îi scrie testamentul, după care primeşte bolul cu otravă şi moare. Toţi sclavii sunt arestaţi, printre care şi Ddol-bok, Dam şi tatăl acesteia, iar Suk-sam, aflat pe moarte, este adus şi el în temniţă. Ddol-bok refuză să creadă că tatăl său moare, iar acesta îi dă testamentul său, scris de către Shim. Regina Soheon, neştiind de schimbul scrisorii care ar fi trebuit să-l salveze pe tatăl ei, îl acuză pe Lee Do că el e responsabil de moartea acestuia, în timp ce în temniţă, sub ochii lui Ddol-bok, Suk-sam se stinge.
02/07/2012 la 10:07 am
Muktumesc pentru rezumatul documentat. Eu am vazut anul trecut pe KBS WORLD ( canal 417 pe UPC la Bucuresti ) tot serialul despre viata si extraordinara genialitate a regelui SEJONG cel MARE care are statuia emorma in centrul Seoul-ului si este principalul initiator (in a doua parte a vietii ,alaturi de colaboratorii providentiali ) a tuturor marilor realizari stiintifice( observatorul astronomic si calendarul corectat fata de cel al Chinei, alfabetul Hangul, tunul cu bombe , arbaleta cu 30 de sageti, zmeele militare etc) si noua capitala si cetatile strategice de fortificare a Koreei . Lupta sa de furare a secretelor Chinei si de desprindere de statul suveran chinez a fost motivul permanentei incercari de a fi asasinat ( fara succes caci a murit la 55-60 d eani d ediabet aproape orb -rege cu 14 copii si 8 concubine fara a fi un sot si un tata exemplar ).
Prima parte a domniei , sub controlul foarte riguros al lui TAEJO ( el era al treilea fiu -mezinul -un carturar cu mentor ilustru dar fara nici o sansa la domnie deci NEPREGATIT LA PALAT PENTRU A FI REGE , ajunge mult prea tinar ridicat la tron dar initial un rege modest dupa cei doi frati( primul calugar budist prigonit de rege si al doilea pregaqtit militar dar cam desfrinat este izgonit d ela domnie ca nevrednic .Regele Taejo ajunsese rege dupa o serie de crime in familie cind eliminase toate ramurile regale ce puteau emite pretentii la tron . Sotia sa , regina mama a lui Sejong era si ea foarte puternica si intriganta sustinindu-l pe Taejo in lupta sa singeroasa cind si-a ucis fratii si neamurile de os regal . Va fi Taejo rege cu puteri discretionare in principal pe politica externa si de aparare ,cca 15 de ani de domnie a lui Sejong , care in a doua parte a domniei se va confrunta militar si cu expansiunea japoneza in sud . Un film minunat realizar si istoric foarte instructiv SEJONG CEL MARE , pe care vi-l recomand celor ce vor sa aprofundeze uluitoarea ridicare a Koreei in sec XV -XVI in raport cu Chna si Japonia sogunilor ,asa cum stim noi astazi . Corelarea serialului Sejong cel mare cu DTR ma face sa cred ca incercarea de asasinare a sa ,din DRT , este initiata de dusmanii sai interni si de Marele Vizir al Chinei cu care Sejong se va infrunta si ii va fura marile secrete asa cum este consemnat in istorie .
24/07/2012 la 12:15 pm
Faci confuzie intre Regele Taejo si regele Taejong. Numele postum al tatalui lui Sejong este Taejong. Taejo este bunicul lui Sejong.