Ana-Maria Ruse [KF]

The Taste of Money – film prezent la Festivalul de la Cannes

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm, Stiri / noutati

Tagged: , , , , , ,

photo227680

Published on mai 16, 2012 with 18 comentarii

Producţia sud-coreeană a regizorului Lim Sang Soo, The Taste of Money (돈의 맛), va participa anul acesta la “Ediţia a 65-a a Festivalului de la Cannes“, care se va desfăşura între 16 şi 27 mai. În Coreea, The Taste of Money va avea premiera oficială pe data de 17 mai.
Anul acesta la Festivalul de la Cannes vor participa şi filmele In Another Country, regizat de Hong Sang Soo, şi The King of Pigs (Yeung Sang Hoo), iar din partea României, filmul După Dealuri al lui Cristian Mungiu.

The Taste of Money prezintă lumea imorală din spatele unui puternic conglomerat coreean, condus de doamna Baek şi bogata ei familie. Young Jak este secretarul doamnei Baek, iar sarcina sa este să se ocupe de afacerile familiei. Astfel, dorinţa sa pentru faimă, putere şi bani creşte considerabil, iar pentru asta va face tot ce i se ordonă să facă, fără a ţine cont de faptul că îi poate răni pe cei din jurul său. Se pierde curând în labirintul bogăţiei, între propriile principii şi dorinţa de a ajunge cât mai sus, cât mai repede, într-o lume în care banii, sexul şi puterea sunt cele care domnesc. Young Jak îi comunică doamnei Baek că soţul acesteia, domnul Yoon are o relaţie cu o dădacă filipineză pe nume Eva, iar doamna Baek îl seduce pe Young Jak pentru a-şi satisface propriile dorinţe sexuale, cu toate că ea este mult mai în vârstă decât secretarul ei (cea ce este de faptul cazul şi cu soţul ei şi tânăra dădacă). Problema este că Young Jak începe să se simtă atras de fiica doamnei Baek, singura care pare să fie sinceră în ce priveşte o posibilă relaţie normală.

De aici începe lupta pentru Young Jak, care trebuie să decidă ce va face mai departe pentru a supravieţui în această lume imorală. The Taste of Money este considerat continuarea lui The Housemaid din 2010, deşi un singur personaj din acest film se regăseşte în TTOM, şi anume Na Mi, tânăra care asistă la sinuciderea personajului Eun Yi din TH. În TTOM, Na Mi este deja adultă, divorţată şi cu un copil, şi este personajul principal al filmului, ea fiind de fapt fiica doamnei Baek. Yoon Yeo Jeong, actriţa din rolul doamnei Baek a jucat în The Housemaid, dar cele două personaje nu au nici o legătură una cu alta.

În rolurile principale:

Kim Hyo Jin (Life is Peachy, Secret, soţia actorului Yoo Ji Tae) – Na Mi;

Kim Kang Woo (A Better Tomorrow, Doomsday Book, este căsătorit cu sora cea mare a actriţei Han Hye Jin) – Joo Young Jak;

Yoon Yeo Jeong (The Housemaid, The King2Hearts, In Another Country, The Actresses) – doamna Baek; Actriţa joacă în două din cele trei filme coreene prezente la Cannes;
Baek Yoon Shik (Deep Rooted Tree, I Am a King, Woochi, tatăl actorilor Baek Do Bin şi Baek Seo Bin)– domnul Yoon;

Maui Taylor – filipineza Eva


*** Film interzis minorilor

Surse: HanCinema, Koreanfilm.or.kr, Wikipedia

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on The Taste of Money – film prezent la Festivalul de la Cannes. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Hmm….pare interesant…O idee interesanta adica. Eu inca n-am reusit sa o scot la capat cu filmele – lung metrajele coreene, nu mi plac deloc… Mi se pare ca nu reusesc sa dezvolte complex o idee in doar 2 ore… M-am uitat la cateva doar, 2 cu Kim Nam Gil, The King and the Clown si My Pet, ultimul fiind singurul care mi a placut.
  - Oricum, succes filmului la Cannes! :)

  • Mie imi plac filmele lor, desigur nu am la activ atat de multe, dar am vazut suficiente cat sa-mi fac o parere, si e de bine :)

 2. Mult succes filmelor coreene si lui Cristian Mungiu la Cannes! Multumesc pentru prezentare Ana!

 3. Eu as vrea sa-l vad, sa vedem cand va aparea fie in tara, fie pe net, ca alta solutie nu avem. Dar clar ca eu tin cu Mungiu la Cannes!
  P.S. De ce ai taiat peste “minori”?

  • probabil ca a vrut sa puna in evidenta acel cuvant… sa fim seriosi, in zilele de astazi cine mai respecta bulinutele cu varsta recomandata sau avertizarile de la inceput cu ”Acest film este strict interzis minorilor” :)) am vazut un astfel de fillm coreean, care m-a lasat cu gura cascata si la propriu si la figurat. avertizarile si bulinuta din colt isi aveau rostul. este vorba de filmul The Chaser. multumim mult pentru prezentare, ma bucur sa aud de inca un film coreean prezentat si in europa :)

  • Laura s-a prins, am vrut sa scot in evidenta asta :) Probabil ca minorii nu respecta “regula” asta, dar eu mi-am facut “datoria” :P

   • corect :)) macar ne-ai avertizat… de aici in colo e pe riscul nostru …

 4. Claudia B. [KF]

  Ana, l-ai vazut? Daca da, cum ti se pare?

  Eu as contrazice-o putin pe Lorena, in sensul ca productiile/filmele correne, desi in anumite momente pot fi putin exagerate, sunt mult mai bune si mult mai complexe decat cele cu care ne-am obisnuit noi…Am vazut si eu cateva si majoritatea au avut un raspuns favorabil din partea mea.

  • Clau, nu, de abia azi are premiera oficiala, sau a avut-o deja…

  • fata de tiparul american clasic, da, sunt f bune filmele coreene, bineinteles. eu le comparam doar cu serialele…adica cantitatea de actiune reusita a fi prezentata in film si in seriale…in filme mi se pare ca trebuie sa o inghesuie si nu au loc sa o desfasoare pe larg, ca sa zic asa :D

   • Pai e normal…nu poti sa faci un film de 20 de ore, nu? :))

 5. Eu am scris destul de putin si vag…intrucat nu l-am vazut, de abia fiind lansat, dar probabil este un film destul de tulburator si ft explicit.

  • Dupa poza pe care ai pus-o si la titul, asa pare :P. Ar fi interesant sa vad si astfel de filme, ce prezinta o latura foarte diferita de seriale, fie ele istorice sau moderne.
   Mult succes filmelor romanesti si coreene la Cannes!

 6. Superba prezentare de film ! Dupa ce citesti o astfel de prezentare nu ai cum sa nu-ti doresti sa vezi si filmul ! Mi-a placut mult The Housemaid ! Multumesc Ana – Maria !

 7. Pare un film interesant. Abia astept sa-l pot vedea.

 8. A gasit cineva filmul online? Eu l-am cautat dar nu l-am gasit….

 9. Pot sa va anunt ca am vazut deja acest film,care asa cum este explicat si in recenzie este interzis minorilor,este un film geu si usor de inteles ,un film al contrastelor ,o lupta interioara pentru tote personajele,un film mai altfel decat orice altceva,dar in acelasi timp ,aducator aminte de dramele in care banul si puterea ,au facut legea de-a lungul timpului! Merita vazut! Apropo,gustul banilor nu este totdeauna dulce,in cazul de fata este ucigator! Atentie, supradoza de parale ,dauneaza grav sanatatii!

Leave a Comment