koreafilm

The Duo – episodul 4

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, The Duo

Tagged: , ,

THE DUO4-7

Published on mai 17, 2012 with 55 comentarii

de Dana Ivancea

Chun-Doong merge la râu şi o găseşte pe Mak-Soon spălând rufe. El se apropie încet de ea şi o strigă „MAMA”, ceea ce pe aceasta o scoate din minţi şi îi spune aproape ţipând că nu este mama lui. Plecând în mare grabă, Mak-Soon sesizează abia la casa nobilului că pierduse o şosetă de-a lui Gwi-Dong, şosetă care-i va fi înapoiată de Chun-Doong prin sora mai mică a lui Gwi-Dong, Geum-Ok. În timpul acesta, Gwi-Dong era la vânătoare cu unchiul lui Dal-Yi, care vede că relaţiile dintre cei doi s-au răcit şi-l roagă pe băiat să se poarte mai atent cu Dal-Yi şi eventual să meargă să vorbească ca să se împace cu ea. Cred că realizaţi că Dal-Yi nici nu vrea să audă şi-l ameninţă pe tânărul Gwi-Dong cu o armă, iar acesta de frică fuge mâncând norii. Ajuns acasă, Chun-Doong îi povesteşte femeii care-l îngrijea, crezând şi aceasta că este adevăratul fiu al lui Mak-Soon, despre ce s-a întâmplat la râu, şi o întreabă pe femeie de ce mama lui se poartă aşa cu el. Printre alte explicaţii pe care băiatul le cere şi femeia i le dă, totuşi îi spune că nu poate să o vorbească de rău sau să o urască pe mama lui şi că el o crede indiferent care-i cauza pentru care l-a abandonat.

Mak-Soon este trimisă de soţia nobilului Kim împreună cu un alt servitor, la profesorul lui Gwi-Dong să-i ducă orez şi bumbac pentru pregătirea unui ritual care se ţinea la şcoală, însă profesorul refuză şi-i trimte pe cei doi înapoi cu acele bunuri. După aceasta, Mak-Soon pleacă în târg şi se întâlneşte cu Soe-Dol cu care stă de vorbă despre Chun-Doong. Îi spune lui Soe-Dol, că s-a gândit să-i dea nişte bani băiatului şi să-l trimită cât mai departe de ea, deoarece ea nu poate pleca în altă parte pentru că vrea să fie alături de Gwi-Dong. Îi povesteşte şi despre discuţia ei cu soţia nobilului care o va lăsa să plece peste o lună, şi-i va da nişte bani ca urmare a faptului că a servit familia nobilului atâţia ani. Soe-Dol puţin cherchelit va merge la cabana militară părăsită unde ştie că îl va găsi pe Chun-Doong cu care nu va reuşi să se împace deoarece băiatul îi va pune o altă întrebare care-l va lăsa aproape fără replică pe Soe-Dol, şi anume, el vrea să afle cine este tatăl lui, întrebare la care nu i se va răspunde şi cum era de aşteptat Chun-Doong va rămâne în continuare supărat pe Soe-Dol, indiferent dacă acesta îi va cumpăra cărţile pe care şi le doreşte sau nu.

După refuzul bunurilor de către profesor, nobilul Kim hotărăşte să meargă personal să vorbească cu profesorul despre acest lucru, dar în acelaşi timp şi profesorul dorind să vorbească cu nobilul Kim, accidental sau coincidenţă se întâlnesc pe drum şi vor hotărâ ca discuţiile să aibă loc acasă la nobilul Kim. Vor avea discuţii aprinse privitoare la economia şi politica ţării, privitoare la taxele mari percepute de cei înstăriţi şi la corupţie, şi cum era inevitabil să se discute şi despre înlăturarea din funcţia pe care odată profesorul o avusese, acesta amintindu-i nobilului printre altele că el î-şi sprijinise cumnatul să fie numit în funcţia de magistrat. Cum şi tinerii din vremurile acelea erau ocupaţi cu diferite treburi, iată că studenţii noştri nu ştiau cum să-şi mai piardă şi să-şi diversifice petrecerea timpului decât lansând zvonuri. Şi apăruse unul nou, cum că la cabana militară părăsită, unde noi ştim cine era şi ce făcea acolo, se auzise că erau fantome. Atât i-a trebuit lui Gwi-Dong că el se apucase de făcut pregătiri de tot felul să meargă acolo şi să le exorcizeze. A fost în stare chiar să meargă la Dal-Yi şi să-i ceară cu împrumut o armă, dar aceasta a refuzat, şi în cazul acesta au făcut rost de alte unelte pentru a înlătura fantomele. Însă toate acestea petrecându-se la casa profesorului, fiica acestuia Dong-Nyeo, aude şi cum cerşetorul Chun-Doong i se lipise de inimă, va alerga într-un suflet să-l anunţe şi să-l ajute cumva.

Gwi-Dong şi încă doi tineri ce-l însoţeau nici nu vor şti ce-i aşteaptă, că “fantomele” într-adevăr au apărut imediat ce ei au intrat în cabană, dar nu erau din cele adevărate, ci erau Chun-Doong şi Dong-Nyeo deghizaţi în fantome. Fuga de sperietura pe care au tras-o cei trei si-o vor aminti probabil tot timpul vieţii lor. Ajuns acasă, Gwi-Dong îi povesteşte lui Mak-Soon cele întâmplate în acea seară, iar aceasta îl dojeneşte. Sora mai mică a lui Gwi-Dong merge însoţită de mama sa, la târg să facă cumpărături, şi printre alte cumpără şi pantofi, care-i sunt furaţi de Do-Gab în cârdăşie cu mama lui, soţia lui Kuk-Ji. Chun-Doong îl vede pe acesta fugind şi îşi dă seama că ceva este în neregulă, îl prinde din urmă, îi trage o palmă care-l pune la pământ, îi atrage atenţia că dacă mai face aşa ceva va deveni hoţ în loc de cerşetor. Chun-Doong înapoiază pantofii lui Geum-Ok care plângea în faţa prăvăliei lui Dal-Yi, locul de unde cumpărase pantofii, dar în spatele lui se află Kuk-Ji care-l ia pe sus şi-l bate până îl pune la pământ şi-l lasă aproape inconştient. În ajutorul său, sare unchiul lui Dal-Yi care-l bate pe Kuk-Ji până îi dă sângele.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

55 comentarii

There are currently 55 comentarii on The Duo – episodul 4. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc Dana! Interesant episod, arata ca tinerii de pretutindeni sunt la fel :)

 2. Multumesc pentru rezumat.

 3. Mulţumim de rezumat Dana, Gwi-dong şi Chun-doong sunt atât de drăguţi amândoi, mai ales Gwi dong :) mie milă de Chun doong cred k suferă tare mult când e respins de Mak soo!

 4. O poveste interesana, este un serial drama-istorie sau nu. Gwi-dong cersatorul, am observat o “gresala” avea dinti imaculati. Ciudat pentru un cersator. Dar si sai placa sa citeasca e ciudat.

  • :)) nu numai el, toti cersetori au niste dinti albi si regulati, si toti sunt mai in varsta! Dar Chun-doong e cersetorul, e adevarat ca el a fost Gwi-dong, dar numai pentru doua saptamani, dupa ce s-a nascut. Si dorinta de a invata probabil a mostenit de la tatal sau, cum a povestit ieri invatatorul, si nobilul Kim a fost un elev bun in tinerete.

 5. Asaaa…daca stai sa te gandesti nici Jumong,cel adevarat,nu putea sa aiba,in urma cu 2.000 de ani,dinti albi si regulati si nici 1,85 m inaltime..:)))))

  Si totusi..pana acum nu aveti nici un personaj preferat din acest serial?…De cine va place mai mult? De Chun-doong sau de Gwi-dong?
  In urma cu 15 ani,in loc sa schimbe copii,Mak-soon mai avea si alta alternativa?…Ar putea ea sa-i spuna acum nobilului Kim..”stii ceva?..am schimbat copiii…”
  De care dintre fete va place mai mult?..Dong-nyeo/fiica invatatorului sau de Dal-i/pantofareasa…?
  Ce parerea aveti despre Soe-dol?…Avea Chun-doong vreao sansa,macar sa supravietuiasca,fara dragostea si grija lui Soe-dol?

  • Si nobilul Kim are propria parte de vina! A adus o doica fiului sau, dar nu s-a gandit ca ce se va intampla cu copilul femei?? Daca ar fi adus impreuna cu ea si micutul, si mama ar fi primit mancare hranitoare, ar fi avut destul lapte pentru amandoi copii, ca mama unui gemeni. Dar el s-a gandit numai la ,,micul stapan”…

   • Eu chiar m-am gandit atunci ca daca tot o aduce ca doica pt fiul lui, ii va spune sa-si aduca si copilul…dar cred ca ar fi fost ceva de neinchipuit.

  • MIe imi place mai mult de Chun-doong(cersetorul).

  • Am putin timp liber si vreau sa raspund la intrebarile tale, Mihaela: mie imi place mai mult Dal-yi, e putin cam baietoasa, dar ii sta bine. Baietii imi plac amandoi, dar Chun-doong un pic mai mult, el a avut o viata mult mai grea, dar s-a descurcat minunat si vorbeste frumos cu toata lumea , Gwi-dong e un pic plin de sine cand sta de vorba cu oamenii. Soe-dol e un om minunat, el a fugit numai pentru Mak-soon, si cum a afirmat vanatorul de sclavi, el a fost trimis numai dupa femeie, deci Soe-dol a avut sansa sa plece unde vrea, dar el a ramas si nu cred ca pentru Mak-soon (ea si-a gasit un loc bun impreuna cu copilul ei) ci din datoria fata de baietelul in a carui schimb a avut si el parte ca sa aiba grija de el (capetenia hotilor si-a considerat baietelul lui Mak-soon proprietatea lui, deci Soe-dol nu ar fi putut lua cu el daca ar fi plecat). Chun-dool a avut o mica sansa de supravietuire si fara el, am observat ca prima sotie a capeteniei il iubeste ea neavand copii, dar Soe-dol a avut un rol important in educatia baiatului, cum il cumpara acum carti, astfel a invatat cand era mic tot ce stia el si cum sa se comporta, probabil de la Soe-dol a invatat politetea, el fiind sluga la casa unui nobil, care nici nu se poate compara cu un oarecare cersetor cum sunt membrii bandei.

  • vrei sa spui ca trebuie sa-ti raspundem la intrebari….eu as face-o cu mult drag…dar ce sa fac …imi plac si cei doi baieti si cele doua fete…sunt ca si copii mei…..fiecare este interesant in felul sau….o sa vedem mai tarziu cum se mai incurca evenimentele…..

 6. Mie imi place mai mult Gwi-dong. Daca iar spune nobiluli ca a schimbat copilul cu siguranta ar omoruo.

 7. Right, Mihaela !

 8. deo manh-eun uigyeonjueseyo la acest articol…

 9. Mie îmi place mai mult de Gwi-dong, e atât de simpatic. Mak Soon nu cred k avea o altă alternativă, să plece nu mai putea. Până la urmă orice mamă vrea un trai mai bun pentru copilul ei. Dacă iar spune nobilului adevărul ar muri. Dintre fete îmi place mai tare de Dal Yi. Chun doong nu cred că putea supravieţui fără dragostea şi grija lui Seo dol care este un om bun până la urmă. Liliko ai mare dreptate la asta mam gândit şi eu, şi nobilul Kim are o parte de vină k Mak soon a schimbat copii. A fost un mare egoist!

 10. Interesant episodul de astazi. De-abia astept sa-l vad.
  Multumesc Dana! O zi cat mai placuta tuturor!

 11. Am putin timp liber si vreau sa raspund la intrebarile tale, Mihaela: mie imi place mai mult Dal-yi, e putin cam baietoasa, dar ii sta bine. Baietii imi plac amandoi, dar Chun-doong un pic mai mult, el a avut o viata mult mai grea, dar s-a descurcat minunat si vorbeste frumos cu toata lumea , Gwi-dong e un pic plin de sine cand sta de vorba cu oamenii. Soe-dol e un om minunat, el a fugit numai pentru Mak-soon, si cum a afirmat vanatorul de sclavi, el a fost trimis numai dupa femeie, deci Soe-dol a avut sansa sa plece unde vrea, dar el a ramas si nu cred ca pentru Mak-soon (ea si-a gasit un loc bun impreuna cu copilul ei) ci din datoria fata de baietelul in a carui schimb a avut si el parte ca sa aiba grija de el (capetenia hotilor si-a considerat baietelul lui Mak-soon proprietatea lui, deci Soe-dol nu ar fi putut lua cu el daca ar fi plecat)

  • Pana la urma se vede cine e adevaratul nobil si cine e adevaratul cersetor…

  • Chun-doong se poarta ca un adevarat nobil.

 12. Chun-dool a avut o mica sansa de supravietuire si fara el, am observat ca prima sotie a capeteniei il iubeste ea neavand copii, dar Soe-dol a avut un rol important in educatia baiatului, cum il cumpara acum carti, astfel a invatat cand era mic tot ce stia el si cum sa se comporta, probabil de la Soe-dol a invatat politetea, el fiind sluga la casa unui nobil, care nici nu se poate compara cu un oarecare cersetor cum sunt membrii bandei.

 13. G

 14. Si eu il aleg pe Chun-dong .Cred ca el se potriveste bine cu Dong -nyeo, iar Gwi-dong cu Dal-yi. Multumesc Liliko.Multumesc Carmen.Imi cer scuze ca e cu intarziere dar astazi am vazut comentariile.
  Apropo, cand se intoarce Carina de la Seul?

  • La inceputul lunii iunie. Cu placere :*

 15. Aşa e Chun doong se comportă ca un adevărat nobil, pe când Gwi dong e un răsfăţat, amândoi sunt buni la suflet şi vor o lume mai bună
  (G-ul ăla lam postat din greşeală) :)

 16. Mie imi plac amandoi, cu o mica inclinatie spre Gwi Doong :) Chiar daca mama lui este o sclava, sa ne amintim ca tatal lui probabil e sau a fost nobil, pt ca Mak Soon a ramas insarcinata cu stapanul la care lucra. Vroiam sa zic ca in ciuda faptului ca are origini de sclav, este ft hotarat si darz, si asta imi place la el. Imi place si Chun Doong, care este la fel de hotarata sa devina cineva. Se vede ca amandurora le-a fost harazit de la nastere sa devina oameni importanti.

 17. Eu cred ca vor deveni dusmani deoarece se vor indragosti de aceasi femeie. Nu doresc sa devina dusmani.

  • Eu tind sa cred ca nu vor deveni dusmani, cel putin asta imi doresc eu…

  • Nici eu nu vreau ca cei doi sa devina dusmani, mi se pare ca trailerul la inceput arata contrariul, deci sa speram tot ce e de bine!

 18. Amandoi vor deveni oameni importanti, ramane de vazut cum. Unul cu cartea celalalt cu sabia?

 19. Stiti cumva unde asi puta viziona imagini din serial si de la filmari? Nu am gasit nimic…

  • Eu nu stiu Stoica, imi pare rau…nu sunt o internauta experta…

 20. Vizionare placuta in curand…

 21. Nui nimic.

 22. Mi-a placut ft mult episodul de azi :) Si am ras cu lacrimi in momentul in care Gwi Dong a aparut cu batul bagat in latrina, si s-a mai si sters de celalalt baiat =)) Ft haios!

 23. totul o sa ia o turnura nesteptata…o sa vedeti in urmatoarele episoade, ….v-am spus de la-nceput sa vizionati serialul, va fi ceva ce nu prea am vazut …ca amestec de tipologii ale personajelor si actiune……v-am spus secretul meu……cand am auzit de acest serial…nu eram deloc convinsa de nimic…..dar pe masura ce m-am adancit in vizionarea lui…m-a prins cum nu se poate mai rau……mi-a captata foarte mult atentia

  • Si mie la fel :) Imi place ft mult!

  • Frumos film ai ales,mi-a placutla maxim! Tot raul e spre bine,doua fete cucuiete,care stiu exact ce vor de la viata,numai ca planul de acasa nu se potriveste cu ce gasesti in targ,sper ca a-ti inteles nu?hi hi hi!

   • subtila ca intotdeauna Livia, insa mi-am facut temele de data asta , bineinteles ca am inteles “aluzia” :))

 24. Buna ziua tuturor
  Astazi am vazut pentru prima data acest nou serial care mi-a trezit nostalgii placute .
  Va multumesc mult pentru rezumat Am citit din urma toate celelalte episoade .
  Felicitari pentru cum ati relatat si ilustrat cu fotografii fiecare episod !
  vA DORESC O SEARA PLACUTA !

 25. Abia astept ep. 5.

 26. Saracul Gwi-dong! A cazut in disgratie la cele doua fete; si amandoua l-au speriat: Dal-yi cu pistolul, Dong-nyeo in chipul stafiei :))) am crezut ca mor de ras!

 27. Multumesc pt rezumat! Incerc sa nu raman in urma cu firul povestii, cu ce mai apuc pe la tv, cu ce mai citesc aici imi fac cat de cat o idee :) Oricum, pare interesant, astept continuarea.

 28. Si stiti cine imi mai place? Geum-ok, fiica nobilului: e o fetita draguta, prietenoasa, o fire deschisa, nu e cu nasul in sus, ca mama sa. A vorbit frumos cu Cheon-doong, cu Dal-yi, cu doica, mi-a placut foarte mult ghicitoarea despre sosete. Cred ca politetea ei si a lui Cheon-doong e ceva innascut, dar oare de unde au mostenit?

  • Asa e, si mie imi place de ea, foarte simpatica si educata fata :)

  • Mi-a placut si mie de cand am vazut-o :) E ft tanara dar joaca ft bine. In Moon Embracing the Sun a jucat un rol usor negativ.

   • Nu numai in Moon,ci si in PJMG !

 29. Eu am pierdut a doa parte din episod. Si maine in reluare nu o pot veda… Aicea ploua de 5 zile.

 30. Noapte buna!!! Daca ma ie cineva…

 31. O sipatizez Geum-ok.

 32. Noapte buna….sa visati frumos:)

 33. Noapte buna…sa visati toti frumos si abia astept sa ne reintalnim maine.Ma simt foarte bine aici…sunt in lumea mea…sa stiti ca toti imi sunteti foarte dragi chiar daca nu ne pre cunoastem. Mi-as dori sa ma intalnesc o data cu voi!:)…arina daca mai iintri iti urez inca o data sa ai parte de zile magice si pline de surprize! Noape buna:*

 34. Scz…Carina*

 35. Sa aveti o zi buna.

 36. Astazi vad si eu episodul de ieri, in reluare… :X :X

 37. Vizionare placuta…

Leave a Comment