koreafilm

The Duo – episodul 13

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, The Duo

Tagged: , ,

the duo13-8

Published on mai 30, 2012 with 22 comentarii

de Dana Ivancea


Chun-Doong îl găseşte până la urmă pe Do-Gab, care este rănit la un braţ, şi pe care-l trimite la vânătorul Kang să stea ascuns, pentru ca el să se poată ocupa de oamenii trimişi de lordul Wang pe urmele lui Do-Gab, şi cărora le dă o lecţie de apărare doar cu bătându-i cu un băţ de bambus, din care aceştia scapă greu dar o iau la fugă fără a se uita înapoi. Când vine acasă, Chun-Doong are o discuţie mai aprinsă cu Dong-Nyeo legată de musafirii lui, care erau părinţii lui Do-Gab, iar acesta nervos pentru că refuză a-i lăsa fără adăpost şi apărare îi spune fetei că a doua zi va pleca împreună cu ei, dacă ea aşa vrea. Numai că a doua zi, fata se răzgândeşte şi o cheamă la ea pe soţia lui Kuk-Ji, pentru a o întreba ce ştie să facă, pentru a o pune la treabă.

Doar că ştim vorba aceea, că năravul din fire n-are lecuire, şi spun aceasta deoarece în timp ce stăteau de vorbă soţia lui Kuk-Ji cum nu se putea abţine îi fură domniţei noastre pudra. Când Chun-Doong vine la ea în cameră ca să-şi ceară scuze pentru discuţia aprinsă avută cu o seară în urmă, aceasta căuta de zor pudra, însă tânărului îi dă repede prin cap unde ar putea fi şi merge drept la ţintă. Mak-Soon vine la bunicul Hwang pentru a-i comanda o pereche de pantofi pentru Jo Seon-Dal, acesta o refuză şi-o trimite să meargă să caute un alt pantofar, dar tot aici se întâlneşte şi cu Soe-Dol pe care-l iartă până la urmă şi pe care o să-l regăsim acasă la Mak-Soon făcând diverse reparaţii.

Gwi-Dong, avea acum ceva timp liber, deoarece i se insinuase de către comandant să stea să se odihnească, pentru că deranjase cu investigaţiile lui referitoare la ultima crimă comisă, iar după discuţia cu generalul, cu căpitanul Gong şi cu nobilul Kim pe care încerca să-i convingă de intenţiile sale bune şi de faptul că-şi făcea doar meseria, s-a gândit să-i trimtă un bilet lui Chun-Doong pentru a-i cere să vină la o competiţie cu arcul. Însă, Chun-Doong întârzie puţin şi-l găseşte pe Gwi-Dong în compania celui de-al doilea fiu al nobilului Min, cel cu care soţia nobilului Kim vroia să-şi căsătorească fata, pe Geum-Ok, care era pe jumătate dezbrăcat şi cherchelit de-a binelea, ca urmare a unor reguli amuzante puse la cale chiar de Gwi-Gong, pentru a-şi bate puţin joc de el. Prin plecarea fiului nobilului Min, cei doi prieteni rămân singuri, ocazie cu care Gwi-Dong sub un pretext numai de el ştiut, ajunge să se uite pe gâtul lui Chun-Doong şi vede semnul din naştere, asemănător cu cel al lui Geum-Ok şi cu al nobilului Kim, şi instantaneu îi revin în minte clişee care parcă-l duc cu mintea la un lucru de care Mak-Soon s-ar fi temut.

Dar spre seară, Gwi-Dong va merge la taverna lui Mak-Soon pentru a o întreba despre aceste semne, şi mintea lui perspicace o pune pe femeie într-o postură din care nu prea mai avea cum să iasă, deoarece tânărul intuise foarte bine nişte aspecte ale problemelor, poate de unii demult uitate. Ajuns acasă răvăşit de supărare şi incertitudine, soţia nobilului Kim îl aştepta pentru că auzise că fusese şi-l întâlnise pe fiul nobilului Min, şi era foarte curioasă să afle ce poate să-i spună despre acesta lui Geum-Ok pentru a o convinge să se căsătorească cu el. Dar contrar aşteptărilor lui Geum-Ok, Gwi-Dong începe să vorbească despre fiul nobilului Min numai de bine şi fiind de acord cu căsătoria acestuia cu sora lui.

Lucru cu care Geum-Ok nu-i de acord, pleacă la ea în cameră şi începe să se pună pe plâns până când apare Gwi-Dong care-i spune că ea nu se poate căsători cu Chun-Doong niciodată. La lăsarea întunericului Chun-Doong împreună cu vânătorul Kang prefăcându-se a fi aproape morţi de beţi, aveau de dus o misiune la îndeplinire, şi anume să predea marfa furată negustorilor chinezi, dar pentru aceasta trebuia să treacă de poarta păzită de cei din garnizoana lui Gwi-Dong. Auzind toate cele întâmplate fiului nobilului Min din cauza lui Gwi-Dong, şi cum acesta îşi bătuse joc de el, soţia nobilului Kim veni într-un suflet acasă să-l certe pe Gwi-Dong, dar nu avu cu cine să vorbească pentru că acesta era mort de beat în camera lui.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

22 comentarii

There are currently 22 comentarii on The Duo – episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Waaaw, ce episod!! Multumesc pentru rezumat Dana, e atat de mult pana reluarea de maine…

 2. Mulţumim pentru rezumat Dana! Sper să pot vedea episodul diseară, a devenit foarte interesant :)

 3. Se pare ca se complica lucrurile, incepe sa se afle cate ceva, era si timpul…. Multumesc pentru rezumatele zilnice, Dana, ce m-as face eu fara ele? :D

 4. Buna dimineata, multumesc pentru rezumat. Cred ca e foarte socat… Coreea de sud, 50.000.000 de oameni!

 5. multumesc mult pentru rezumate – voi pierde zece episoade fiind plecata in strainatate, astfel incat macar raman la zi cu sirul povestii care devine tot mai interesanta. Va trebui sa imi fac vreme sa le vad undeva in limba engleza.

 6. Aţi aflat? Euforia transmite din 7 iunie la 17:30 Protect the boss!!!!
  păcat că este în competiţie cu The duo…nu ştiu cum o să mă mai împart…şi începe şi Războinicul Baek Dong Soo pe Naţional…..răsfăţ….

  • O veste buna, multumim Mirela! Dintre cele 3, numai la Razboinic voi putea sa ma uit…

 7. oooooo…un film cu JS…sper sa ma pot uita!

 8. Multumim pt rezumat, azi sper sa vad episodul de la ora normala :)

 9. Vaaaiiiii….chiar ca imi era dor de Ji Sung.pacat ca e in acelasi timp cu The Duo:((

 10. NU stiti daca va fi si reluare? Sau daca cei de pe Euforia dau reluare?

  • Presupun ca se respecta programul actual, adica vor da reluarea serialului de la 17:30 pe la 3 noaptea.

 11. Sper ca va placut episodul. Nobilul Kim va afla?

 12. Nimeni…

 13. Deja Gwi-dong incepe sa prinda firul adevarului..sunt curioasa cum va decurge totul mai departe…

 14. De cand s-a trecut la varianta adulta a celor doi, parca imi place mai mult de Gwi-dong, inainte era invers :))

  • In episodul de azi am observat unele lucruri…Dong Nyeo are o atitudine ciudata fata de Cheon Dong…parca ii ascunde unele lucruri (desigur, si el ii ascunde ei faptul ca a acceptat sa vand ilegal acele produse pe Kang), si i-a ascuns si faptul legat de monumentul pt tatal ei, de parca Cheon Dong n-ar fi avut acest drept, din moment ce tatal ei i-a fost invatator, cred ca trebuia sa stie…
   Mai mult, mi se pare ca Dong Nyeo il iubeste pe Gwi Dong, adica sunt convinsa, pt ca s-a vazut ce ingrijorata a fost pt el, si Cheon Dong a observat ceva, pt ca se uita cam suparat la ea…
   Gwi Dong deja cred ca realizeaza ca Cheon Dong e frate cu Geum-ok, de asta se si opune casatoriei ei, si a luat legatura cuy acel fiu de nobil…

 15. Intrebarea este ce va face Gwi Dong de acum…oare ii va spune adevarul prietenului sau?

  • Asa zic si eu, ana. Si cred ca tocmai dilema asta l-a facut sa se imbete. Bietul se simte prost ca l-a privat pe prietenul lui de viata si pozitia pe care le merita prin nastere si mai are si dilema de cui ce si cand sa ii spuna. Plus ca isi da seama ca el de fapt e doar un simplu cersetor, ceea ce sigur il deprima in prima instanta… Imi pare asa de rau pentru el si chiar sunt curioasa sa vad ce va face.

   Iar eu sunt fericita ca azi am mancat kimchi, bibimbap si taitei cu carne si legume, made in KOREA :P.

 16. Ii va spune dar nu acum sau va afla singur.

 17. NOAPTE BUNA!!!

 18. Noapte buna si tie!

Leave a Comment