koreafilm

The Duo – episodul 12

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, The Duo

Tagged: , ,

THE DUO12-8

Published on mai 29, 2012 with 17 comentarii

de Dana Ivancea


Revederea cu vânătorul Kang îl surprinde şi-l bucură în acelaşi timp pe Chun-Doong, dar Kang precaut îl va ruga să păstreze secret faptul că el este în viaţă, şi-şi vor da întâlnire seara pe un pod mai de la periferie pentru a discuta în voie. În timpul acesta, în târg, pe când toată lumea râdea şi se amuza de piesa de teatru a păpuşilor, Geum-Ok era cu ochii pe Dal-Yi şi pe Chun-Doong pe care nu-i slăbea o clipă, pare-se că era îndrăgostită lulea de tânăr,şi devenise foarte geloasă. La garnizoană, Gwi-Dong scrie de zor un raport prin care descrie cu lux de amănunte ce se întâmplase cu ancheta cazului ultimei crime, aparent sinucidere, că un martor care putea furniza o mulţime de informaţii, fusese eliberat de căpitanul Gong, şi multe alte nereguli, dar acesta fusese chemat de general şi-i predică verzi şi uscate, nedându-i drept la replică sau dreptate.

Însă tânărul nostru vroia cu orice preţ să facă investigaţii, pentru a descoperi ce se ascunde în spatele tuturor acestor oameni şi evenimente. În seara când merge să se întâlnească cu vânătorul Kang, Chun-Doong mai are încă o surpriză, aceea de a-l revedea pe Bong-Sam. Aceştia doreau de la el, să le facă favoarea de a vinde marfa furată ce consta în ginseng şi catifea. Cu o problemă care-i cam dă bătăi de cap, ajuns acasă, Dong-Nyeo îl invită la un ceai, dar discuţia despre sentimenetele lui Geum-Ok îl scot din minţi pe Chun-Doong, şi-i spune fetei că pe el nu-l interesează Geum-Ok. Datorită faptului că Geum-Ok nu se simţise bine toată seara, din motive numai de ea ştiute, Gwi-Dong se oferă să-i facă acupunctură cu mâinile şi astfel observă pe gâtul surorii sale un semn. Aşa află că un semn asemănător are şi nobilul Kim şi Chun-Doong, numai el nu, de ce? Cu probleme care se strâng grămadă pe capul lui Chun-Doong, acesta merge la negustorii chinezi pentru a afla dacă poate să le vândă lor marfa furată. Problema cea mare nu este aceasta, ci faptul că soţia lui Kuk-Ji, în netrebnicia ei dă la schimb un pachet de marfă furată, găsită la Do-Gab, pe orez.

Aflând aceasta, Do-Gab, ca muşcat de şarpe fuge mâncând norii şi-i spune vânătorului Kang toată povestea, iar acesta la rândul lui îl sfătuieşte pe Do-Gab să-şi ascundă părinţii, pentru că răul fusese deja făcut. Do-Gab îl roagă pe Chun-Doong să-i ascundă pe părinţii săi, la el acasă. Gwi-Dong, supărat, merge la taverna lui Mak-Soon unde o întreabă de semnul lui din naştere, dar aceasta bâlbâindu-se nu-i răspunde nimic. Tot aici va veni şi Soe-Dol cu un dar pentru Mak-Soon ca să-l ierte că-l bătuse pe Jo Seon-Dal, dar aceasta îl dă afară, la ieşirea din tavernă se întâlneşte cu însuşi Jo Seon-Dal, căruia îi cere iertare şi-i spune că poate veni la Mak-Soon când va dori.

Sărmanul Soe-Dol neavând unde sta, merge acasă la bunicul Hwang, unde va veni şi Keun-Nyeon şi unde alături de Dal-Yi vom avea astfel tabloul perfect al unor oameni simpli, sinceri şi cinstiţi. Deşi se înserase, Do-Gab se întoarce acasă pentru că şi-a amintit că uitase ceva, dar la ieşire oamenii lui Wang l-au aşteptat ca să-l atace, astfel rănindu-l la un braţ. Chun-Doong pornise deja în căutarea lui pentru că şi-a dat seama că ceva nu este în regulă.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on The Duo – episodul 12. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. BUNA DIMINEATA. Multumesc pentru rezumat.

 2. Bună dimineaţa, mulţumim pentru rezumat Dana :)

 3. Wang…

 4. Cand am vazut prima data serialul,si mie mi-au fost atrase privirile de acoperamintele pentru cap ale fetelor
  Ayam- il purta Dong-nyeo cand a iesit in intampinarea lui Chun-doong la sosirea lui din China.”Ayam”-ul este un acoperamant pentru cap,purtat de femei,specific perioadei Joseon.Nu acopera urechile,unele modele sunt garnisite cu blana.O panglica lata(daenggi)acopera spatele si uneori este garnisita cu jad sau chihlimbar.
  Jobawi- este un model mai popular,ce a “detronat” ayamul datorita faptului ca acest model de acoperamant acopera si urechile.Calota jobawi-ului este descoperita,iar marginile sale laterale sunt rotunjite ca sa poata acoperi urechile.Si in acest caz,distingem varii modele..in functie de buget..:))).Facute din matase de diferite culori,cu ciucuri in fata si in spate,simple sau garnisite cu margele sau pietre pretioase sau cusaturi cu fire poleite cu aur

  http://www.visitkorea.or.kr/enu/CU/CU_EN_8_1_2.jsp

  • Foarte interesant, pălăriile din perioada Joseon erau foarte frumoase :)

  • Multumesc pentru informatii si pentru link Mihaela, imi place cand nu trebuie sa caut, gasesc aici ,,pe loc” diferite lucruri interesante.

  • Multumesc si eu pentru informatii. Pana acum nu am vazut in niciun film “caciulile” astea. Mi se par amuzante :P.

 5. Interesant…

 6. Multumesc pentru rezumat Dana! Am citit, dar din pacate episodul pot sa vad numai maine in reluare.

 7. Oare nobilul Kim va afla ca Chun-Doong este fiul sau? Filmul pare tot mai interesant! Multumim pentru rezumate, Dana!

  • Nu stiu Maria, si daca as sti tot nu ti-as putea spune…stii si tu nu avem voie sa facem spoiler…mai asteapta putin…sunt sigura ca vom afla,poate,ceva asa ca urmareste cu atentie.

 8. Multumesc Dana!
  Have a nice day!!!

 9. VIZIONARE PLACUTA SI AZI SI MAINE…

 10. imi place mult filmul
  si personajele:chun-dong,gwi-dong,dal ee ,geum ok
  dar mai ales dong nyeo care este foarte frumoasa si inteligenta mai ales:x

 11. Super episodul de azi :) Totul devine mai interesant, si imi place din ce in ce mai mult :)

 12. De unde avea pusca?

 13. Am văzut episodul astăzi in reluare, dar numai acum pot sa vă las câteva impresii, deci:
  1. Chun-doong e indrăgostit de Dong-nyeo!!! Cât de mult s-a supărat când fata a vorbit despre Geum-ok, să-l lasă în pace cu ea, oare nu stie ce simte cu adevărat…
  2. Do-gab a fost crescut sa fie hoţ, dar totusi se pare că nu e fără scrupule, cum e mama lui, care fură tot ce vede, el vrea să facă ce e corect, poate din cauza că si Chun-doong are succes rămânând pe calea dreaptă
  3. Mi-a plăcut convorbirea între Gwi-dong si ofiţerul Gong, care mi-e foarte antipatic, dar tot ce a spus despre apa limpede si apa mâloasă e adevărat si nu depinde de loc si spaţiu, dar si Gwi-dong are dreptate spunănd ca trebuie să rămânem ape limpezi si asta depinde de noi

Leave a Comment