koreafilm

The Duo – episodul 10

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, The Duo

Tagged: , ,

THE DUO10-7

Published on mai 25, 2012 with 25 comentarii

de Dana Ivancea

La casa lui Chun-Doong vine în vizită fiica nobilului Kim, Geum-Ok, care a crescut, este frumoasă şi are o personalitate deschisă, îndrăzneaţă, şi crede că totul i se cuvine, mai ales favorurile din partea lui Chun-Doong, care din fire politicos şi atent nu poate riposta sau contrazice. Astfel îndrăzneala lui Geum-Ok, întrece bunul simţ şi duce până acolo, încât îi cere lui Dong-Nyeo şi ornamentul primit de ea, de la Chun-Doong, ornament pe care aceasta il oferă. Lui Chun-Doong, însă, nu-i prea place gestul făcut de Dong-Nyeo, acela de a-i fi cedat cadoul primit de la el, dar acceptă decizia fetei, care-i spune că-i va lua altul în următoarea lui călătorie. Şi cum minunile nu durează prea mult, se pare nici obiceiurile proaste nu-şi au leac, respectiv corupţia şi avariţia, deoarece oficialii guvernamentali aflând de venirea lui Chun-Doong, vor ca acesta să plătească vamă mai mult decât face în mod normal.Plata unei vame, care practic aducea mai mult a mită, cel va face pe Chun-Doong să iasă oarecum în pierdere.

Chun-Doong este întrebat de relaţiile sale cu nobilul Kim, iar oficialul guvernamental se preface că înţelege, şi că-i cere mai puţin având în vedere că este vorba despre tatăl prietenului său, dar tot mult înseamna pentru acele timpuri. Cum suntem obişnuiţi, din nou un alt mic negustor este nedreptăţit şi Chun-Doong vine în ajutorul lui, apelând la buna înţelegere şi a poliţiştilor şi a cetăţenilor de a nu se arunca orbeşte într-o încăierare.

Acum aflăm şi de ce începuse Mak-Soon să bea, deoarece îşi găsise un bărbat în persoana lui Jo Seon-Dal, care nu era chiar bărbatul nesperat de bun şi drăguţ cu ea, şi din spusele lui Soe-Dol stătea cu ea doar pentru banii ei. Acesta mai avea şi patima jocului de cărţi ca şi fostul magistrat, cu care se întâlnea. Gwi-Dong împreună cu un alt soldat de la garnizoană pleacă să revadă drumul străbătut de cărturarul Lee, în noaptea asasinării sale, pentru a afla exact amănunte care să ajute la elucidarea cazului, câteceva despre cei trei oameni mascaţi, care l-au ucis pe bărbat, informaţii pe care le va afla de la servitorul lui Lee, care le oferă aceste detalii investigatorilor.

Un alt nobil se pare că este urmărit de cei ce l-au asasinat şi pe cărturarul Lee, deoarece va găsi lipit pe poarta casei sale un bilet pe carte scrie”eu vin”, şi va fi destul de panicat. Soe-Dol se pare că nu are noroc în cel priveşte relaţia la care speră el cu Mak-Soon, deoarece aceasta nu se uita la el decât ca la un frate, şi efectiv plânge ca un copil în braţele lui Keun-Nyeon, femeia care a ajutat-o pe Mak-Soon să-şi aducă pe lume copilul, şi în grija căruia a crescut Chun-Doong.

Kuk-Ji încă se străduie să-i dea lecţii de cum să fure, soţiei sale. La masă din discuţie în discuţie, Kuk-Ji îi spune lui Do-Gab să facă şi el ceva, acesta se plânge că nu ştie ce să facă, dar mama sa îi spune că Chun-Doong face o mulţime de bani, iar Kuk-Ji îl îndeamnă pe Do-Gab să meargă la el să-i ceară să-l angajeze. Do-Gab refuză să meargă la Chun-Doong să-i ceară de lucru. La garnizoana unde lucrează Gwi-Dong, comandantul întreabă de el, iar căpitanul care încerca din răsputeri să-i acopere toate neregulile lui Gwi-Dong, îi spuse comandantului că Gwi-Dong este plecat la vânătoare cu tatăl său şi nu se poate duce nimeni să-l deranjeze, asta de frica nobilului Kim, care-şi recăpătase vechile puteri, încă era un nobil respectat şi bogat al ţinutului. Gwi-Dong împreună cu nobilul Kim şi cu Chun-Doong se bucurau de soarele călduţ de prin păduri, delectându-se cu vânătoarea de fazani. În timpul vânătorii, nobilul Kim îi aminteşte lui Chun-Doong de oferta sa de a deveni un oficial al guvernului, acesta îi răspunde politicos că se mai gândeşte, dar cât timp rămâne lângă cal pe iarbă, aude doi hăitaşi care-l numesc „cerşetor” şi se înfurie aşa de tare că-i ia la bătaie.

Seara, trebuia ca transportul mitei să ia un alt drum, pentru că vechiul drum fusese descoperit de hoţi, şi nu mai era în siguranţă, dar şi de această dată totul se năruie când cei trei bărbaţi mascaţi, descoperă noul drum pentru transportul mitei, ucide conducătorul transportului, îi leagă pe cei care cărau şi confiscă căruţa cu bunuri şi bani. Tot în această seară, întorcându-se toţi trei de la vânătoare, vor cina acasă la Chun-Doong, alături şi de Dong-Nyeo, unde nobilul doreşte să-l convingă pe Chun-Doong să dea examen pentru o carieră militară sau una civilă, pentru a-i oferi o poziţie socială înaltă, lucru cu care este de acord şi Dong-Nyeo. Ce nu ştia şi nu înţelegea Chun-Doong era motivul insistenţei nobilului, şi faptul că era şi fata de acord. Dong-Nyeo îi va spune care este motivul nobilului, pentru a-l însura cu fiica sa, Geum-Ok, care oricum îl plăcea. De asemeni, pe drumul de întoarcere spre casă, nobilul îi spune lui Gwi-Dong, motivul pentru care trebuie să insiste şi el pe lângă Chun-Doong să dea examenul de stat, plan cu care şi acesta este de acord şi se bucură enorm că Chun-Doong îi va deveni şi cumnat.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

25 comentarii

There are currently 25 comentarii on The Duo – episodul 10. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Buna dimineata!!!
  Multumesc pentru rezumat.

 2. Bună dimineaţa all. Mulţumim pentru rezumat Dana. Să aveţi o zi plăcută :)

 3. Am aflat din episodul trecut ca nobilul Kim doreste ca fica lui sa se marite cu Chun-Doong.

 4. Aşa e, doreşte ca Chun dong să se căsătorească cu fiica lui, neştiind că Chun dong e fiul lui, de aceea vrea ca Chun dong să devină tălmaci, dregător ca fiica lui să se căsătorească cu un nobil nu cu un negustor!

 5. “casatoreasca” scuze…

 6. Imi spuneti va rog cate episoade are serialul ? multumesc.

 7. Acesta este primul episod care il vad de la inceput pana la sfarsit. Serialul este destul de interesant.

 8. Un serial foarte bun.

 9. N-am venit azi aici sa comentez, ca n-am putut urmari episodul. Sper sa-l vad luni, daca prind reluarea.

  • Mult succes!La ce ora e reluarea?

 10. ce frumos a fost!!!! incantator episodul!

 11. e trist faptul ca desi si-a depasit conditia sociala , eroul nostru sufera in continuare si este blamat de ceilalti… atat de trist….

 12. de ce am commul in asteptare?

 13. va bat!!! de ce am commurile in asteptare? :))

 14. Numele schinbat?

 15. Astazi,sambata 26 mai,la ora 14 este pe Viasat History un documentar foarte interesant..”Kapyong”,…facut de australieni..ne aduce la cunostinta un episod mai putin cunoscut,din razboiul coreean..batalia de la Kapyong..de la sfarsitul lui aprilie 1951…Batalionul britanic al Commonwealth a tinut piept timp de 3 zile unei armate chineze de 10.000 de soldati….Fara eroismul si determinarea soldatilor australieni,canadieni si neozeelandezi,poate astazi nu ne-am mai fi desfatat cu Jumong sau cu Miccky Yoochun sau cu Lee Seo jin…

 16. Pacat ,ca la un film asa de bun ,nu prea se inghesuie lumea la vizionat si comentat!Numai 16 comentarii? rusinica ,chiar si mie!

 17. Livia, ai mare dreptate, la un serial atât de frumos sunt cam puţine comentarii. Chiar şi eu comentez mai rar deşi îmi place foarte mult acest serial!

 18. Putine comentatii… Foarte putine.

 19. “comentarii”

 20. va postez mai jos,un filmulet in doua parti,de pe youtube,cu actorii care i-au interpretat,in serial,pe eroii nostri in copilarie..este foarte amuzant,cei 4 povestesc despre scene de la filmari,despre legaturile care s-au format in timpul filmarilor,apoi pleaca prin oras,se intalnesc cu admiratorii,le multumesc ca vizioneaza serialul si in finalul primei parti lasa goale farfuriile dintr-un restaurant.Partea a doua este si mai amuzanta;impreuna cu prezentatoarea emisiunii,se distreaza teribil,la karaoke sau imita personajele preferate din seriale coreene:Secret garden,Beethoven virus,Queen Seondeok

  http://www.youtube.com/watch?v=Tq3LOb7fCPg&feature=relmfu

  http://www.youtube.com/watch?v=LUsijYxCi_g&feature=relmfu

  Desi multe dintre noi,mai intelegem cateva cuvinte,expresii in koreena,totusi cred ca ar fi binevenit un ajutor din partea specialistilor.Poate cineva sa ne traduca in romana intreg filmuletul???

 21. serialul este fantastic!!!! totusi mi s-a parut cam brusca trecerea de la statutul copiilor la cele din prezent. raman multe intrebari fara raspuns. cum au ajuns sa munceasca impreuna? cum s-au reintalnit baietii? personal eu imi imaginam o reintalnire surprinzatoare.

  • Nobilul Kim ii este foarte recunoscator lui Chun-doong ca in acea noapte de pomina i-a salvat viata.Sesizand ca Chun-doong are mai multe calitati care il situeaza cu mult deasupra statului de cersetor vrea sa-l ajute…vrea ca acesta sa devina talmaci si sa se casatoreasca cu fiica sa,Geum-ok.Kim,in ciuda statului sau de nobil,si a pozitiei sale de inalt oficial,nu este asa de ticalos,cum ne-am fi asteptat.El regreta sincer si moartea prietenului sau,invatatorul,tatal lui Dong-nyeo.El i-a ajutat cu bani pe cei doi copii,Chun-dong si Dong-nyeo,sa duca o viata onorabila.

   Stie cineva de ce ultima mea postare,dintre numerele 19 si 20 a ramas in asteptare??…eu o vad..dar voi??

 22. Nu e nici o postare, mi s-a intamplat si mie (am vrut sami schimb numele fara sami fac un nou cont).

 23. Serialul e bun nu se putea altfel.

Leave a Comment