koreafilm

The Duo – episodul 1

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, The Duo

Tagged: , ,

The-Duo-banner

Published on mai 14, 2012 with 47 comentarii

de Dana Ivancea

Este noapte. Ploaia cade nemiloasă pe ţiglele casei, trăznetele şi fulgerele agită până şi caii din iesle, care speriaţi tropăie şi nechează de spaimă. Doamna, soţia nobilului este în chinurile facerii, doctorul întârzie să vină iar nobilul agitat şi nervos se plimbă încoace şi încolo pe pridvorul casei. Doctorul îşi face apariţia dar prea târziu pentru doamna, deoarece murise în agonia de a aduce pe lume copilul, un băieţel dolofan. Din casă, se aude scâncetul copilului care se născuse fără să ştie că provocase fericire şi durere sfăşietoare în acelaşi timp, părintelui supravieţuitor, care era nobilul. Nobilul care cu inima frântă stătea lângă soţia sa, strigând-o şi plângând pierderea ei, tragică. În acelaşi timp, pe aceeaşi vreme ploioasă, în cătunul cerşetorilor, în „valea Calului Dragon”, sub acoperişul unei colibe mărginaşe, se naşte băieţelul unei sclave fugare. Numele ei este Mak-Soon, sclavă evadată din casa stăpânilor împreună cu cel căruia îi spunea “oraboni”, care o ajutase să ajungă până aici, şi de asemeni o ajuta să-şi aducă pe lume copilul. Şeful clanului cerşetorilor , Jong Kuk-Ji, anchetează apariţia străinilor pe teritoriul său, ajutat de informaţiile primite de la ceilalţi cerşetori, încercând să evalueze beneficiile ce ar apărea din noua posesiune, pentru că tot ce apărea pe teritoriul lui, considera ca fiind posesiunea lui. Astfel veni prima oportunitate, şi anume, datorită faptului că pruncul sclavei se năştea în casa lui, va purta numele Chun-Doong, care va deveni vrednic ucenic cerşetor al său.

După noaptea lungă ce părea că nu se mai termină datorită ploii nesfârşite care cădea fără oprire, ziua îşi face apariţia făcându-ne cunoştinţă cu cei doi prunci născuţi în noaptea năprasnică, şi cu gospodăria nobilului care făcea pregătirile pentru ceremonia funerară a doamnei sale, dispărută prea devreme. În timpul acesta “oraboni” îi povesteşte lui Mak-Soon despre vocile şi sunetele pe care el le-a auzit în noaptea naşterii copilului ei, precum şi despre legendele care spun că aceste sunete şi voci prevestesc că băieţelul va ajunge un mare lider(comandant), sau după cum i-a spus chiar femeia care a ajutat-o să aducă pe lume copilul, că acesta va deveni un mare general. Deoarece calicii de cerşetori nu sunt bine primiţi la împărţirea ofrandelor, Jong Kuk-Ji găseşte o metodă căreia orice nobil îi cedează, şi anume îl face de ruşine pe nobil, prin faptul că încep a se dezbrăca de haine, provocând zarvă mare pe uliţă, şi stricând astfel ceremonia funerară. Aşa că cerşetorii primesc mâncare ca să lase curtea nobilului în pace pentru continuarea ceremoniei.

Dar Kuk-Ji primeşte şi bani, pe care nu-i împarte şi cu restul cerşetorilor, dar ce nu ştie acesta, este că unul dintre cerşetori îl vede când ascunde banii şi în drum spre casă le spune şi celorlalţi că şeful ia întotdeauna tot şi lor nu le lasă nimic sau le lasă prea puţin. Însă, în agitaţia care se creează nimeni nu are timp de pruncul care plânge de foame în braţele unei servitoare. După ce toţi cerşetorii pleacă de la casa nobilului, un vânător de sclavi vine şi intră în vorbă cu Kuk-Ji, pe când acesta era în târg, întrebându-l de cei doi sclavi fugari. Spunându-i mai multe indicii despre aceştia, şeful cerşetorilor îşi dă seama că cei doi sclavi căutaţi sunt cei pe care-i adăposteşte el, dar nu dă de banuit nimic, ci îl întreabă pe vânătorul de sclavi dacă îi aduce pe cei doi ce va primi în schimb. Vânătorul de sclavi îi spune că el nu o doreşte decât pe fată, care este însărcinată cu stăpânul de la care a fugit, şi că va primi în schimb bani.

Disperat din cauza copilului care plângea de foame, nobilul îşi trimite oamenii de încredere să aducă o femeie care să-l hrănească. Aceştia află că în casa şefului cerşetorilor este o femeie care a născut, iar aceasta nu este alta decât Mak-Soon, pe care o şi ia cu ei. Nobilul o vede pe Mak-Soon hrănindu-i fiul şi decide ca ea să rămână în casa lui ca doică a fiului său, fără ca aceasta să fie de acord, dar nu va avea încotro decât să rămână. Văzând că nu mai vine acasă, „oraboni”, vine la casa nobilului, însă îl vede un servitor şi-i spune că femeia care-l hrăneşte pe tânărul stăpân nu va pleca deoarece a devenit doica lui.

Astfel, seară de seară, „oraboni”aşteaptă lângă casa nobilului ca să o vadă pe Mak-Soon, însă în timpul acesta îşi aminteşte de noaptea pe care Mak-Soon şi-a petrecut-o cu stăpânul lor şi discuţia pe care aceştia au avut-o atunci. Văzând că nu mai vine Mak-Soon, femeia care a ajutat-o pe aceasta să-şi aducă pe lume copilul, găseşte şi ea pe cineva să hrănească băieţelul sclavei care plângea de foame, în schimb trebuind să muncească la treburile casnice.

Într-una din zile, nobilul vine în camera unde Mak-Soon hrănea copilul, şi-i spune că a fost la templu pentru a-i pune micuţului un nume….şi anume Gwi-Dong. Mak-Soon îi spune nobilului că este un nume frumos, şi-i arată înspăimântată acestuia gâtul copilului care avea un semn roşu, dar nobilul se pune pe râs şi-i arată la rândul său, că şi el are acelaşi semn. În timp ce cei doi discutau, afară se produce zarvă deoarece Kuk-Ji venise cu clica de cerşetori să-i ceară nobilului femeia înapoi sau să plătească pentru ea. Nobilul iese din casă şi-l pofteşte pe şeful cerşetorilor înăuntru, unde află că era căutată de un vânător de sclavi angajat de soţia stăpânului de unde fugise şi cu care rămăsese însărcinată. Kuk-Ji este întrebat de nobil cât cere pe femeie, îi dă banii şi-i spune să nu-l mai vadă pe acolo şi de asemeni nici vânătorului de sclavi să nu-i spună unde se află femeia. Văzându-l pe Kuk-Ji, Mak-Soon aleargă să-i vorbească şi să-l întrebe de copil, rugându-l să aibe grijă de el şi să nu-l vândă ca pe ea, să-l păstreze el, pentru că într-o zi ea va veni să-l vadă.  Deoarece nu mai găsea nicio femeie să-l poată hrăni pe Chun-Doong, fiul sclavei, „oraboni” hotărăşte să meargă cu copilul la casa nobilului pentru ca Mak-Soon să-l hrănească şi pe el. Tot acum, Mak-Soon va apela din nou la ajutorul lui “oraboni”, spunându-i acestuia că nu poate renunţa la copilul ei şi că s-a gândit să schimbe copilul ei cu al nobilului ca să trăiască bine.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

47 comentarii

There are currently 47 comentarii on The Duo – episodul 1. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Mulţumim de rezumat, sper sămi placă şi acest serial :)

 2. Hehe, abia astept episodul, sper sa ajung acasa sa il vad in seara asta, daca nu, maine in reluare :D

  Multumim mult, Dana! Si astept sa ne lungim la conversatii si aici la fel de mult ca la Gyebaek :D

 3. Multumesc pentru rezumat, ma bucur ca tvr a difuzeaza acest serial. Sigur o sa va placa.

 4. As vrea sa te felicit Dana pentru ca ai inceput acest proiect!
  Iti doresc mult succes si sper si eu sa se comenteze si aici. Nu stiu cat voi reusi sa vad din film, dar cu siguranta rezumatele tale ma vor ajuta sa fiu alaturi de toti cei de pe blog de cate ori voi avea timp.

  • multumesc frumos julia79 ca esti alaturi de mine si de toti cei de aici, asa ca o echipa……ma bucur ca pot sa fiu de folos celor care stim si noi din ce motive serioase nu mai au puterea de multe ori sa ajunga sa vizioneze serialele, dar macar sa le pot oferi eu pe scurt cateva poze si un rezumat, se poate nu-i greu, e o placere si cat pot am s-o fac mai mult ca sigur

 5. Eu sunt nou pe acest blog, spunetimi cand s-a infintat? Cum va reusi sa schimbe copilul?

  • Cam mult vrei sa sti dintr-o data! Blogul are aproape 3 anisori! Iar despre film ,urmareste-l! Dana ,frumos proiect ai ales,bazat pe incredere,sinceritate si ceva SF,adica incoruptibilitate. Dupa vizionarea acestui serial ,care cred ca v-a capta atentia voastra,cu totii v-om deveni mai buni si mai intelegatori unii cu altii! Stati fara grija ca nu am sa dezvalui nimic din tainele acestui minunat film!

   • multumesc mult Livia, ….da sa stii ca este in serial interesant…..ma capteaza si pe mine in acelasi timp cu voi…..

  • Bine ai venit in randul hwarangilor!

  • Nu stiu exact cand s-a infiintat dar Koreea Film este o lume minunata.
   Din 2010 de cand am descoperit aceasta lume este totul minunat chiar daca in jurul nostru mai sunt si pasaje de viata grele dar trecatoare .
   Apropos din ce parte a tarii esti Soica?

   • Stoica…

   • Aşa e koreafilm e o lume minunată care ne scoate din rutina zilnică. Eu sunt din Suceava, Bucovina, tu de unde eşti Dana?

    • multumesc frumos ca ma urmariti si ma sprijiniti cu totii, eu sunt din Bucuresti.Vizionare placuta!

  • Bine ai venit Stoica!

 6. Bine ai venit în familia koreafilm Stoica, şi eu sunt mai nouă pe blog (din toamna anului trecut 2011) şi am descoperit acest blog anul trecut. Ce mă bucur când se mai alătură un nou iubitor al kdramelor şi al culturii coreene în familia noastră mare şi frumoasă koreafilm :)

 7. Hehe, abia astept acest nou serial :) Chiar imi doream sa-l vad, si am si anticipat (pt prima oara), ca va fi difuzat. Felicitari Dana pt alegerea proiectului.

 8. multumim pentru rezumt, dana ! sper ca asa de interesante sa fie si celelalte episoade…

  sper sa.mi placa la fel de mult si acest serial

  din ce parte a coreei de sud este istoria asta despre “the duo” ( guguryeo, baekje, silla,..) ?????

 9. Si iata-ne la inceputul unei alte povesti. Nu stiu prea multe despre acest serial asadar nu pot sa zic mare lucru; sper sa imi capteze atentia cumva, cert e ca voi citi fiecare rezumat ca nu se stie cand si cum il voi putea urmari – iarasi va trebui sa-l caut pe net, la tv nicio sansa :(
  Multumiri Danei si bafta cu noul proiect!

 10. Din cate vad si acest serial este minunat,pacat ca nu am timp sa-l urmaresc la tv din cauza ca am foarte mult de invatat, insa nu ma plang intrucat am noroc cu voi, cei de la korea film.Multumesc pt rezumat.
  Bafta Dana!O zi placuta tuturor!

 11. Mi-a placut ft mult acest prim episod :) Se preconizeaza a fi o aventura deosebita, abia astept derularea episoadelor.

 12. Sunt din Ialomita cam la 50 km de Bucuresti.

 13. Sunt din Ialomita.

 14. Eu nu vreau sa-l schimbe … Imi place acest serial si sunt curioasa de ce se va intampla mai departe ,dabia astept!

 15. Voi citi fiecare rezumat, voi comenta cand voi avea timp. Adevarat k-drama ne scote din rutina zilnica. Serialul meu preferat este “Doctorul Hur Jun”, dar imi plac fiecare. Al vostru care este?

  • Cum sa spun… Premiul Cel Mare apartine Regatului de Vanturi, pe locul intai sunt toate celelalte seriale, mi-au placut in mod deosebit Damo, Jumong, Giuvaerul, Furtuna, Secretele, Dr. Hur Jun, Negustorul, Dong Yi, Gyebaek… :)(sper ca nu am uitat niciunul) Din Intoarcerea lui Iljimae am pierdut mult, am citit numai rezumatele, si Kim Suro nu m-a prins in mod deosebit, nu stiu de ce.

  • Bun venit Stoica…Haha, numele meu este tot Stoica (prenumele Lorena), asa ca ne vom intelege de minune :P
   Iar topul meu este cam asa: QSD, Chuno, Sungkyungwan Scandal, Princess Man, Dong Yi, Giuvaierul,Damo, Jumong, Regatul Vanturilor, Gyebaek….etc. (sigur am omis cateva :D )

   • Clar JUmy.:d!MUltumi pentru rezumat!

    • multumim

 16. Pare interesant, primul episod a fost ok, sper sa aiba ceva suspans si actiune…

  • Mi se pare ca deja are :)

   • Da, a avut un pic, dar parca ma asteptam la mai mult, dar voi avea rabdare, a fost doar primul episod :)

    • In primul episod ne acomodam cu personajele, contextul etc la fel ca in orice serial. Mai departe cred ca va fi si mai interesant.

 17. Are nitel suspans.

 18. Si sunt atatea fete cunoscute :) Ma bucur!

  • Da, pe mama lui Deokman abia am recunoscut cu parul atat de simplu, dar ,,Jukbang” este de negresit :) Acolo a fost numai un mic hoţ, aici e unul mare: capetenie! Pe ,,regele Mu” nu am vazut la fel de bucuroasa, sper sa aiba aici un rol diferit, mai pozitiv, dar comportamentul lui nu promite nimic bun.

   • Asa e, mama lui Deokman, si joaca si in My Girlfriend is a Gumiho.

    • SI CE ROL ARE IN GUMIHO, eu am crezut ca nu e ea :))) e pur si simplu transformata :))))))

 19. Buna seara! Abia acum am reusit sa ajung in palat, dar am reusit sa vad primul episod. Mie imi place! Multumesc pentru rezumat Dana!

 20. Primul episod mia plăcut,am văzut o mulţime de actori cunoscuţi : regele Mu din Gyebaek care a jucat şi în Dong Yi, mama lui Deokman, maestrul din Dong Yi care la început si a spus k ea e regele săracilor şi nu tatăl ei. Şi acum Topul meu: Jumong, Regatul Vântulul, Dong Yi, Giuvaierul Palatului, Dae Joyoung, Yi San, Damo :)

 21. Eu sunt nou pe blog du nu sunt nou deloc in aceasta lume minunata! Urmaresc serialele coreene de la giuvaerul palatului si nu am ratat niciunul.Mie imi plac toate dar daca ar fi sa fac un top 3 ar fi:Jumong,QSD si Yi san.Sper sa ma primti si pe mine in comunitatea voastra.O recenzie extraordinara!

 22. Mie mai imi place si serialul Dae Jo Yeong care ruleaza pe natonal tv dar vad ca nu prea se discuta despre el.
  Este un serial lung dar merita sa-l urmaresti.As dori parerea voastra despre acest serial.Eu il indragesc foarte mult.

 23. Mersi de comentariu,foarte explicit,o sa ajungi o mare scriitoare.

 24. Imi place cersetorul,este foarte destept,politicos,smerit,chiar seamana cu nobilul KIM,deci este fiul sau schimbat la nastere.

 25. O s-o dea pe spate pe fata invatatorului!

 26. imagini, videoclipuri si muzica din serial pe pagina de facebook:
  http://www.facebook.com/LegendelePalatuluiDoiBarbatiPentruOSoarta?ref=ts&fref=ts

Leave a Comment