koreafilm

Invazia băieţilor de pe planeta EXO (2)

Written by koreafilm. Posted in K-Pop, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

landscape

Published on aprilie 18, 2012 with 14 comentarii

de Anca Barba

Showcase EXO-China şi Coreea
După o lungă perioadă de promovare a trupei doar prin intermediul internetului, aşteptarea fanilor a luat sfârşit! Cei 12 membrii au avut prima ocazie de a interacţiona cu fanii în cadrul unor showcaseuri organizate de casa de discuri în centrele principale de desfăşurare a activităţilor trupei: China şi Coreea.

La data de 31 martie în Coreea, trupa EXO avea parte poate de cea mai memorabilă experienţă a lor şi anume primul lor contact cu scena. Uşor emoţionaţi, tinerii s-au prezentat în faţa a 8000 de fani, evenimentul căpătând astfel proporţiile unui concert. Au interpretat piesele “History” şi “What Is Love”, au bucurat fanii şi cu unele prestaţii din teasere, dar au reuşit din nou să surprindă audienţa. În exclusivitate, au arătat lumii melodia ce poartă numele albumului ,”MAMA”, un cântec puternic şi mişcător însoţit la rândul lui de un teaser, redat pe marele ecran de la showcase.Pe lângă imagini din videoclip în scurtul teaser a fost figurată şi “legenda trupei”,aceasta relatând faptul că fiecare membru deţine o putere supranaturală. în pofida faptului că cele două grupuri, EXO-K şi EXO-M, vor fi despărţite majoritatea timpului cei 12 membrii au vrut să sublinieze faptul că formează un singur întreg susţinând următoarele (la cerea prezentatorului Leetuk de a salută fanii): ”Toţi suntem unul!Bună ziua tuturor!Noi suntem EXO!”.

După prezentarea fiecărui membru în parte şi a prestaţiilor din teasere a urmat şi un scurt interviu cu membrii trupei. SM Entertainement a oferit oportunitatea fanilor de pe tot cuprinsul planetei de a pune întrebări preferaţilor lor.Cele mai captivante momente din timpul interviului au fost: dezvăluirea incendiară a lui Baek Hyun şi anume faptul că membrii fac dus împreună, momentul în care unor membrii le-a fost solicitat să facă aegyo(o demonstraţie a drăgălăşeniei lor), fiind copleşiţi uşor de râsete, şi nu în ultimul rând destăinuirea unor porecle. După susţinerea unui showcase de proporţii aşa mari,trupa nu a avut niciun moment de respiro, fiind nevoită să plece în Beijing,pentru susţinerea la data de 1 aprilie a celui de-al doilea showcase marca EXO.

Dacă primul showcase a avut proporţii colosale ca număr de persoane participante, cel de-al doilea s-a desfăşurat intr-un cadru mai restrâns, mai formal. Înaintea showcaseului sute de fani înarmaţi cu pancarte,logouri şi bannere s-au strâns la aeroportul din Beijing pentru a-şi aştepta idolii.Din punct de vedere al prestaţiilor showcaseul din China a fost similar cu cel din Coreea, limba în care au cântat melodiile schimbandu-se. O altă diferenţă între cele două a fost interviul, membrilor trupei punându-li-se o altă serie de întrebări.De data aceasta cele mai memorabile momente au fost: cel în care le-a fost solicitat să-şi pună părerea despre persoana din dreapta lor, cel în care au fost dezvăluite noi porecle, dar nu în ultimul rând cel în care mulţimea în delir a început să strige: ”Sehan” (sugerând un cuplu format din Se Hun din EXO-K şi Lu Han din EXO-M), fapt ce l-a împins pe al doilea cel mai bătrân membru al trupei, să-şi spună părerea despre Se Hun,la cererea prezentatorului. Atmosfera a fost mai tensionată la acest showcase deoarece cei din EXO-K nu erau foarte familiarizaţi cu limba, o mare parte din răspunsurile la întrebări fiind acordate de liderul EXO-M, Kris.

Debutul EXO şi lansarea albumului “MAMA”
După lansarea în prealabil a videoclipului pentru melodia “MAMA” (la data de 7 aprilie),cei 12 tineri ambiţioşi şi-au făcut debutul oficial pe data de 8 aprilie. EXO-K şi-a făcut maiestuosul debut în cadrul celebrei emisiuni Inkigayo. Uşor emoţionaţi dar cu zâmbetul pe buze, lucru evidenţiat în interviul dinaintea prestaţiei, EXO-K au oferit o reprezentaţie electrizantă, însă, nefiind lăsaţi să cânte live.

Băieţii de la EXO-M şi-au făcut debutul intr-un cadru mai pompos, la gala “The 12th yin yue feng yun bang”, gală la care participă cele mai mari vedete, ea fiind cunoscută şi sub numele de “Chinese Grammy Awards”. Chiar dacă sunt nişte artişti noi în domeniu,aceştia au fost invitaţi să dea o reprezentaţie. Kris, Lay, Lu Han,Tao, Xiu Min şi Chen şi-au lăsat amprentă asupra acestui eveniment,propriu şi figurat vorbind.

Mult aşteptata dată de 9 aprilie a adus cu ea şi cel mai dorit mini-album al anului, ”MAMA”, apărut în două variante: chinezească şi coreeană. Piesele cuprinse pe acestea sunt în număr de 6 şi au fost regăsite şi în teasere: ”MAMA”,”History”, ”What Is Love”, ”Angel (Into Your World)”, ”Two Moons”, ”Machine”.
Mini albumul “MAMA” este o îmbinare de melodii lente, afectuoase, cu unele ce posedă un sound energic. Nu numai melodiile fac din CD unul tocmai bun de cumpărat, ci şi aspectul acestuia, odată cu achiziţionarea lui fanii se pot bucura de nişte fotocarduri cu semnăturile preferaţilor lor; alături de CD fanii pot solicita şi un poster. Cântecul “MAMA” de la EXO-M s-a bucurat de succes imediat după lansare, ocupând deja prima poziţie în topurile chinezeşti.

Surse: allkpop.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Invazia băieţilor de pe planeta EXO (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Eu cred ca fanii Kpop sunt mai fanatici decat fanii unor actori din anumite drame/filme.

 2. Sa faci prima aparitie in faţa celor 8000 de fani!! Saracii baieti, cred ca au o imensa presiune asupra lor! Nu stiu de ce, dar simt mila pentru artistii care sunt intr-o oarecare masura exploatati de fani si de casele de discuri. Stiu ca celebritatea are un pret imens dar totusi si ei sunt oameni. Daca ne gandim la acei tineri actori si cantareti care au parasit aceasta lume din propria vointa…

  • Da si cei din trupa asta sunt foarte exploatati.Majoritatea se antreneaza pentru a debuta de 4-5 ani..si deja la unii se cunoaste epuizarea(membrul EXO-K Kai a avut destul de multe probleme de sanatate in ultima vreme..acuzand dureri de spate)

 3. Multumesc pentru prezentare Anca! Cantecele sunt frumoase si clipurile magnifice!

  • Cu placere!

 4. Felicitari pt articol! :)

  • Multumesc frumos!

 5. Parca sant mai frumusei si nu se sparg in figuri ca altii,abuzand de costume fistichi si coafuri oribile,sant haiosi si neastamparati atat cat sa fie bine!

  • Da,exact.Momentan sunt destul de modesti, dar carismatici. Au un viitor promitator zic eu.

 6. neatza fetele ce m-ai faceti ?

  • Neaţa Alex! :) Suntem la Gyebaek, comentam episodul de astazi

 7. Si eu sunt un exotic,multumesc pt articol!!!

 8. Inca nu i-am asculta ,pana acum .Imi plac melodiile .Multumiri pentru prezentare :*

 9. ar trebui sa vizitati si site-ul fanclubului internationla http://www.codeexo.com sa-i sustineti pe baieti asa cum merita

Leave a Comment